Broadway Podcasts

  • Det här är berättelsen om killen som blev en symbol för arbetarklassen men som själv aldrig har stått på fabriksgolvet eller haft ett vanligt 9 till 5-jobb.

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    – Do you have a need to write about your background and roots?

    – I don’t think that much about what I’m going to write before it comes out. Usually the records end up completely different from what I thought. 

    Året är 1984 och Bruce Springsteen gästar TV-showen Entertainment Tonight.

    Han har precis släppt succéskivan Born in the USA som ska bli ett av de bäst säljande albumen genom tiderna.

    Bruce Springsteen har på sig en stor svart jacka, vit skjorta och runt halsen har han knutit en röd snusnäsduk med vita mönster. 

    Han tar en klunk från sin gigantiska, vita kaffekopp.

    Killen med de mörka ögonen och rufsiga håret har gjort kometkarriär på kort tid men trots framgångarna svarar han ödmjukt, nästan lite blygt på programledarens frågor. 

    – So, a lot of your music is about surviving, about being disillusioned with the american dream. And yet you're the persona of that dream, you’ve made it. How do you reckon to solve those things?

    – I don’t know. It’s not something I have resolved. 

    Vid den här tidpunkten är Bruce Springsteen på väg rätt upp mot toppen.

    Undan för undan ska han komma att bli en symbol för den amerikanska arbetarklassen, trots att han själv på många sätt är den amerikanska drömmen personifierad. Bruce Springsteen växer upp i arbetarklassfamilj, gör en klassresa och lyckas göra det ingen trodde var möjligt.

    P3 Musikdokumentär om Bruce Springsteen är berättelsen om killen som blev en symbol för arbetarklassen, men som själv aldrig har haft ett vanligt 9 till 5-jobb.

    Dokumentären är gjord av Siri Hill vintern 2022.
    Producent Anna Lillkung.
    Exekutiv producent Hanna Frelin.
    Tekniker Fredrik Nilsson.
    Programmet görs av produktionsbolaget Tredje Statsmakten Media.

    Medverkande: Fredrik Söderholm, Elin Unnes och Victoria Arnewid.

    Ljudklippen i dokumentären kommer från Entertainment Tonight, Ed Sullivan Show, The Late show, NBC News, WBCN, musikprogrammet The Old Grey whistle Test, SVT Rapport, The Human Rights Now Tour, Rock n' Roll Hall of Fame (1999), NJ.com, Springsteen on Broadway (2018), Howard Stern Show och Bruce Springsteen - How it all happened (2013).

    Huvudsakliga källor som använts som underlag för dokumentären är Bruce Springsteens självbiografi Born to run (2016) samt dokumentärfilmen Asbury Park: Riot. Redemption. Rock n’ Roll (2019) av Tom Jones.

  • Äntligen är vi samlade tillsammans i studion igen! ❤️

    Philippa har haft en riktig tequila-fylla, flörtat med gifta män och däckat på Broadway. Engla ska på dejt med sin bukis och Philippa berättar historien om när hon var förstoppad i en månad och hennes pojkvän var tvungen att pumpa ut bajs ur henne…

    SÅKLART pratar vi också om månadens bok Det Sista Han Sa med Laura Dave.

    Följ oss på: https://www.instagram.com/ittybittytittypodd/ 

  • It was Christmas Eve babe/ In the drunk tank/ An old man said to me, won't see another one/ And then he sang a song/ The Rare Old Mountain Dew/ I turned my face away/ And dreamed about you/ Got on a lucky one/ Came in eighteen to one/ I've got a feeling/ This year's for me and you/ So happy Christmas/ I love you baby/ I can see a better time/ When all our dreams come true/ They've got cars big as bars/ They've got rivers of gold/ But the wind goes right through you/ It's no place for the old/ When you first took my hand/ On a cold Christmas Eve/ You promised me/ Broadway was waiting for me/ You were handsome/ You were pretty/ Queen of New York City/ When the band finished playing/ They howled out for more/ Sinatra was swinging/ All the drunks they were singing Christmas in November! Christmas in November! Christmas in November! With The Guardians of the Galaxy.

     

    LÄNKAR:

    NÖRDNYTTS: E-MAIL

    NÖRDNYTTS: PATREON

    NÖRDNYTTS: INSTAGRAM

    NÖRDNYTTS: FACEBOOK

     

    JOHANS INSTAGRAM: JUANITO

    JOHANS TIKTOK: MCJAAYY

     

    KEVINS INSTAGRAM: KFOGLARSSON

    KEVINS TIKTOK: KFOGLARSSON

     

    Båda finns även på deras gemensamma Youtube sida:

    GOLDEN GOTLAND TV YOUTUBE

    GOLDEN GOTLAND FACEBOOK

    GOLDEN GOTLAND INSTAGRAM

    GOLDEN GOTLAND TIKTOK

    Nej men hallå! Du! Är du trött på reklam? Vill du bli av med skiten? Vill du samtidigt stötta oss så att vi kan köpa grejer till Podden? Kanske bättre utrustning, kanske energidryck så vi pallar podda, kanske bärs till våra fyllepoddar. Klicka på den här länken: https://plus.acast.com/s/fran-tva-synvinklar-med-johan-och-kevin.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Sex. Våld. Klassförakt. Och undertryckt homosexualitet. Dramatikern Tennessee Williams sparade inte på krutet i sin klassiska pjäs Linje Lusta – eller A Streetcar Named Desire, som den heter i original. Pjäsen hade urpremiär på Broadway 1947, men är mest känd i filmatiseringen av samma uppsättning från 1952, med Vivien Leigh och Marlon Brando i huvudrollerna som Blanche Dubois och Stanley Kowalsky. Pjäsens uppsättningshistoria präglas av både misogyni och starka kvinnoroller, rasism och homofobi likaväl som banbrytande gestaltningar av sexualitet. Tennessee Williams är den mest spelade amerikanska dramatikern, och var under en längre tid en av de mest spelade dramatikerna i Sverige. Klassikerpodden Verket diskuterar en av 1900-talsdramatikens viktigaste och mest komplexa verk.

    Gäster är teaterhistoriken Dirk Gindt och regissören Stefan Larsson. Dirk Gindt är professor i teatervetenskap vid Stockholms universitet och författare till boken "Tennessee Williams in Sweden and France", 1945-1965 (Bloomsbury Methuen Drama, 2019). Stefan Larsson är regissör, skådespelare och teaterchef vid Den Nationale Scene i Bergen, Norge.

    Samtalsledare: Anneli Dufva.
    Producent: Magnus Bremmer.

    Verket – en podd om klassiker, produceras av bildningsmagasinet Anekdot i samarbete med Nationalmuseum, Dramaten och Litteraturbanken.
 Fler poddar, filmer och essäer hittar du på anekdot.se.

  • Sex. Våld. Klassförakt. Och undertryckt homosexualitet. Dramatikern Tennessee Williams sparade inte på krutet i sin klassiska pjäs Linje Lusta – eller A Streetcar Named Desire, som den heter i original. Pjäsen hade urpremiär på Broadway 1947, men är mest känd i filmatiseringen av samma uppsättning från 1952, med Vivien Leigh och Marlon Brando i huvudrollerna som Blanche Dubois och Stanley Kowalsky. Pjäsens uppsättningshistoria präglas av både misogyni och starka kvinnoroller, rasism och homofobi likaväl som banbrytande gestaltningar av sexualitet. Tennessee Williams är den mest spelade amerikanska dramatikern, och var under en längre tid en av de mest spelade dramatikerna i Sverige. Klassikerpodden Verket diskuterar en av 1900-talsdramatikens viktigaste och mest komplexa verk. Gäster är teaterhistoriken Dirk Gindt och regissören Stefan Larsson. Dirk Gindt är professor i teatervetenskap vid Stockholms universitet och författare till boken "Tennessee Williams in Sweden and France", 1945-1965 (Bloomsbury Methuen Drama, 2019). Stefan Larsson är regissör, skådespelare och teaterchef vid Den Nationale Scene i Bergen, Norge. Samtalsledare: Anneli Dufva. Producent: Magnus Bremmer. Verket – en podd om klassiker, produceras av bildningsmagasinet Anekdot i samarbete med Nationalmuseum, Dramaten och Litteraturbanken.
 Fler poddar, filmer och essäer hittar du på anekdot.se.

  • INTRO: [00:00:00]

    Veckans episodsiffra för tankarna till målvaktströjor och plötsligt är vi tillbaka i sportens under…liga värld och glider in på basketregler i Nordkorea, filmen BASEketball, mormoner på Broadway, telemarketing, PXL-kepsar, DNT RYE-kepsar och Nestor-t-shirts… Hoppas du hänger med i svängarna för sen är vi igång…

    SPELRELATERAT: [00:07:47]

    …vilket på olika sätt leder oss in på Cyberpunk Edgerunners som Mikael undrar om Peter hunnit se något av. Det har han, men mer intressant än så är senaste tidens nyheter från polska CD Projekt om att det kommer komma en uppföljare till spelet Cyberpunk 2077 likväl som hela fem nya The Witcher-spel, minst!

    SPELSTREAMEN: [00:16:40]

    När det gäller Mikaels League of Legends-spelande är det frågan just nu om det är läge att döpa om företeelsen till Zero to Zero… Men det som är positivt är att det bara kan gå åt ett håll, dvs uppåt, nu. Eller? Du kan själv följa dramatiken på twitch.tv/pxlproductions och inom kort även på en egen YouTube-kanal.

    Det har även varit matchpremiär för FALKN [00:19:21] som är esportslaget som PXL numera sponsrar. Följ deras casts på twitch.tv/falkngg

    OMNÖRDAT: [00:22:58]

    Mikael har fortsatt in i den förunderliga franchise som (bland andra) Ridley Scott byggt och tittat om filmerna Alien: Resurrection, Prometheus och Alien Covenant, samt typ halva första Alien vs. Predator innan till slut frugan hans rage-quit:ade och det fick räcka. Men mycket går att säga om detta älskade filmmonster och de toppar och dalar vi fått genom filmhistorien. På något märkligt sätt glider diskussionen dessutom förbi Rings of Power och Melrose Place som hastigast…?

    NYNÖRDAT: [00:36:29]

    Mikael har ännu inte hunnit se alla utkomna avsnitt av serien Andor på Disney+ men det spelar ingen roll, han har redan fått en fantastisk känsla och vill ha mer av den här sortens berättande i Star Wars-universumet. Peter håller absolut med om att kvaliteten är hög, men ställer frågan om det här verkligen är Star Wars…? När vi ändå är vana vid lite campy äventyrs-matiné, känns det då weird med kvalitativt drama? Eller kan det finnas utrymme för båda?

    MER NYNÖRDAT: [00:50:23]

    Det pratas i vanlig ordning även om House of the Dragon och 7:e episoden Driftmark dör det finns mycket att hylla och inte mycket att klaga på, förutom lite halvtaskig drak-CGI och dålig day-to-night-filter. Men det spelar mindre roll när allt annat är snortight dramaturgiskt.

    PEPP ELLER NEPP: [00:59:43]

    Under en Nintendo Direct fick vi en första titt på The Super Mario Bros. Movie med Chris Pratt, Jack Black med flera i röstrollerna och teasern inger goda förhoppningar om att detta kan vara en riktigt bra film! Till våren nästa år får vi se!

    CASTING CALL: [01:05:17]

    Veckans skådis i fokus är Natalie Dormer, känd från bland annat Game of Thrones och Hunger Games-filmerna, som PXL-communityt nu ska hjälpa till att rollbesätta. Många bra förslag blir det i vanlig ordning och även ett vinnande sådant som vi kastar vidare in i nästa episod då karaktären i fråga ska få en motståndare att möta i en Versus!

    OUTRO: [01:14:32]

    Innan inspelningen stoppas kastar Mikael ut två nyheter om klara manusförfattare till filmerna Avengers: Secret Wars, samt den Spawn-film som Todd McFarlane jobbat med länge nu, där ju även Jamie Foxx är klar sedan en tid tillbaka. Dessa saker tar vi itu med ordentligt i nästa vecka, så vi hörs igen då!

  • Första avsnittet för säsongen! Med nyvunnen energi efter sommarens ledighet så har Josef rotat fram allt du inte visste att du ville veta om den skandalomsusade Broadway-musikalen "Spider-Man: Turn off the Dark". Musikalen är inte bara den DYRASTE musikal som någonsin gjorts utan även också den med absolut SÄMST recensioner. Vad händer när en musikalregissör får helt fria händer med en astronomisk budget och plockar in Bono och The Edge från U2 att göra musiken? Allt detta och mycket mer får du veta i säsongens första avsnitt om Spider-Man: Turn off the Dark!

    Vet du något som vi missade gällande Spider-Man: Turn off the Dark? Var du till och med och såg den när den gick på Broadway? Berätta om det för oss på Instagram eller maila [email protected]

    Stöd oss gärna via Swish så vi kan täcka kostnader för att göra podden. Märk överföringen "Skräpkultur". Swish-nummer: 0734467114 (Josef)

    Följ oss på Instagram: http://instagram.com/skrapkulturpodden

    Länkar:
    David Garfinkle som ser ut som en advokat som drömmer om att bli Broadway-producent: http://finalnotemagazine.com/wp-content/uploads/2018/05/david-garfinkle-1.jpg

    Samlade klipp från musikalen: https://www.youtube.com/watch?v=ajg78Xez-OU

    Klipp från den tidiga versionen av musikalen: https://www.youtube.com/watch?v=yMioMvkKYl4

    Klipp från den senare versionen av musikalen: https://www.youtube.com/watch?v=huT9qfP1L8g

    Hela musikalen (senare versionen): https://www.youtube.com/watch?v=GYabpRJh2SM

    Green Goblin uppträder på David Letterman: https://www.youtube.com/watch?v=5RgR0-EWuNY

    Musikalens Soundtrack på Spotify: https://open.spotify.com/album/0K3FDXHtTODTgxR12HTHgW?si=rcXIdEL_RbCZbky2o_jfTw

  • Första avsnittet för säsongen! Med nyvunnen energi efter sommarens ledighet så har Josef rotat fram allt du inte visste att du ville veta om den skandalomsusade Broadway-musikalen "Spider-Man: Turn off the Dark". Musikalen är inte bara den DYRASTE musikal som någonsin gjorts utan även också den med absolut SÄMST recensioner. Vad händer när en musikalregissör får helt fria händer med en astronomisk budget och plockar in Bono och The Edge från U2 att göra musiken? Allt detta och mycket mer får du veta i säsongens första avsnitt om Spider-Man: Turn off the Dark! Vet du något som vi missade gällande Spider-Man: Turn off the Dark? Var du till och med och såg den när den gick på Broadway? Berätta om det för oss på Instagram eller maila [email protected]öd oss gärna via Swish så vi kan täcka kostnader för att göra podden. Märk överföringen "Skräpkultur".  Swish-nummer: 0734467114 (Josef) Följ oss på Instagram: http://instagram.com/skrapkulturpoddenLänkar: David Garfinkle som ser ut som en advokat som drömmer om att bli Broadway-producent: http://finalnotemagazine.com/wp-content/uploads/2018/05/david-garfinkle-1.jpg Samlade klipp från musikalen: https://www.youtube.com/watch?v=ajg78Xez-OUKlipp från den tidiga versionen av musikalen: https://www.youtube.com/watch?v=yMioMvkKYl4Klipp från den senare versionen av musikalen: https://www.youtube.com/watch?v=huT9qfP1L8gHela musikalen (senare versionen): https://www.youtube.com/watch?v=GYabpRJh2SMGreen Goblin uppträder på David Letterman: https://www.youtube.com/watch?v=5RgR0-EWuNYMusikalens Soundtrack på Spotify: https://open.spotify.com/album/0K3FDXHtTODTgxR12HTHgW?si=rcXIdEL_RbCZbky2o_jfTw

  • Åkejrå.
    Vi är de första att säga förlåt. Vi hade tänkt att hålla veckans avsnitt smutt, snabbt och effektivt. Men med sådana rullar som i detta avsnitt....blir det som det blir.
    Fiffi är tillbaka på sin favvobiograf och kollar in svenskt mys (?) i TISDAGSKLUBBEN..(just det...VAD för film är det!??), mästaren Spielberg har knepat ihop en ny (?) version av ikoniska WEST SIDE STORY och världen håller nu andan över hur Fiffi ställer sig till detta....!
    Dessutom; psykisk ohälsa i musikalform!? Javisst, ännu en gigant från Broadway har blivit film i DEAR EVAN HANSEN....vilken tar kölapp till redaktionens granskande ögon. Och VAD har Per Andersson och Jesse Eisenberg med detta att göra??!

    Efter typ 5 knepiga produktionsår är THE BATMAN här. Frågan redaktionen ställer sig....behövs det verkligen en ny fladdermus i stan...? I biomörkret finns svaret.

    Och du...vi vet också såklart att det mest är skit och pannkaka i världen utanför just nu. Varför då inte låta snickesnack-podden om film hålla dig sällskap en stund och lägga sig som en liten gosefilt över sinnet....

    I matiga Patreon-delen (bli medlem vetja!) rasslar vi in två ytterligare recensioner; Fiffi om våndan att gå på dejt med...eh.. "the winter soldier" och Steffo om en tjej med blått hår och torgskräck som hör något hon absolut inte skulle höra...

    Snitsiga streamers att checka av den här veckan: Disney+ (Star), SVT Play och HBO Max!

    Get some!

  • #52 JOHN LIND - PERFORMANCEKONSTNÄR ELLER DRAGSHOWARTIST
    Hur skiljer sig dagens dragshow ifrån äldre tiders damimitationer?

    Konstnären Xenia Klein och musiker Johan Stohne samtalar om performancekonstnären John Lind från Karlskrona (1877-1940), om damimitationens olika västerländska traditioner samt om skillnaden mellan dragshow och performancekonst.

    Moulin Rouge i Paris, Broadway i New York och Colloseum i London, mytomspunna platser i underhållningens historia. Under 1900-talets första decennier lyste John Linds namn över entréerna. Han trollband sin publik som damimitatör och vann världsrykte, som den vackraste av alla balettflickorna och vars stjärnglans tävlade med Enrico Carusos!

    På Blekinge museum i Karlskrona finns en stor samling föremål från John Lind. Konstnären Xenia Klein besöker museets magasin för att titta på några av föremålen i samlingen. Hundra år gamla scenkläder i silke, tyll, paljetter och pärlor samt affischer på världens alla olika språk.

    MEDVERKANDE:
    Christoffer Sandahl, chef för samlingarna på Blekinge museum
    Xenia Klein, konstnär
    Johan Stohne, musiker

    Produktion: Xenia Klein och Johan Stohne
    Musik: Johan Stohne
    Ansvarig  utgivare: Konst i Blekinge

    Xenia Klein är konstnär baserad i Haag (NL) och Torhamn (Blekinge). Hon studerar konstnärlig forskning vid Kungliga Konstakademin i Nederländerna och hon kurerar konstnärsresidenset Artist in Retreat i Blekinge.
    www.xeniaklein.com
    www.artistinretreat.se

    Johan Stohne är musiker och ljuddesigner.
    https://soundcloud.com/johanstohne

  • Janica lär Menna att skapa ett alterego för att nå sina största drömmar och hjälper henne att fylla på sin bucketlist. Menna inser att hon drömmer om att flytta till New York och starta en kabaré karriär som tar henne från Broadway till Las Vegas. Janica berättar om Duo Hann och när hon hade writers block då hon försökte skriva musik. Vi diskuterar Netflix-serier som AfterLife med Ricky Gervais och My Unorthodox Life med Julia Haart. Vi tipsar om dipp hack och Inapickle.fi

  • Janica lär Menna att skapa ett alterego för att nå sina största drömmar och hjälper henne att fylla på sin bucketlist. Menna inser att hon drömmer om att flytta till New York och starta en kabaré karriär som tar henne från Broadway till Las Vegas. Janica berättar om Duo Hann och när hon hade writers block då hon försökte skriva musik. Vi diskuterar Netflix-serier som AfterLife med Ricky Gervais och My Unorthodox Life med Julia Haart. Vi tipsar om dipp hack och Inapickle.fi

  • Den här veckan gästas jag av artisten, skådespelaren och nu författaren Peter Jöback. Han är högaktuell med ”Så mycket bättre” på TV4 och framförallt med sin bok ”Att bära sig själv”. En bok där han skriver om hela hans karriär från barnmusikaler, via de stora scenerna i London och Broadway, till sina soloplattor. Parallellt får vi följa hans barndom, då han blev sexuellt utnyttjad, och vi får höra om hur det påverkat honom genom livet.

    Vi pratar också om karriären, att ta revenge som drivkraft och om hur han ständigt vill äga sin egen historia och vara stolt över sig själv. 

  • Om en ändlös jakt efter lycka som mitt i livet nådde sitt mål.

    Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.

    Peter Jöback är en av våra mest mångsidiga artister; sångare, skådespelare, låtskrivare och musikalstjärna. Han slog igenom med ”Kristina från Duvemåla” och har bland annat haft huvudrollen i ”Fantomen på operan” både i Londons West End och på Broadway. Senast handplockad till musikalens 30-årsjubileum i New York.

    Han är flerfaldigt grammisnominerad med miljonsäljande skivkatalog och Guldbagge-vinnare 2020 med filmen ”Jag kommer hem igen till jul”.

    Hösten 2021 är Peter Jöback med i TV4:s ”Så mycket bättre”.

    Peter Jöback berättar i sitt program om när han var uppe i en luftballong med den han älskade.

    -  Kände att nu är jag nöjd, nu kan jag dö lycklig. Sen störtade vi.

    Om Peter Jöback:

    Sångare, skådespelare, 50 år.

    Född i Stockholm, bosatt på Värmdö.

    Debuterar som Sommarvärd.

    Producent: Henrik Johnsson.

    Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play

  • Mångbegåvad skådespelare som gjort över 50 teater-, film-, tv- och radioproduktioner. Om minuterna före entré och att förlora sin livshistoria med dem som dör.

    Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.

    När scenskräcken slår till

     - Jag är 21 år och har vid den tiden inte sett nån som mig själv lira på scen i en klassisk teateruppsättning på en stor svensk teaterscen förut, säger skådespelaren och artisten Shima Niavarani i sitt Sommar.

     - Alltså jag har inte sett en utomeuropeiskt född skådespelerska stå på scen och spela något som inte handlar om att hon är där för att spela sin egen sociala identitet.

    Det här är 14 år sedan. Nu sänder Shima Niavarani direkt från Radiohuset med musiker i studion och hon berättar målande om scenskräcken och hur den kan slå till.

    - Jag har en kaskadkräks som tycks gå i slowmotion medan jag hör arrangören för festivalen, där min soloshow är utvald, i högtalarna. Han presenterar min föreställning genom att läsa upp hyllningscitat inför att jag nu ska stå och framföra den. Och jag hör detta medan jag är tre trappor upp i byggnaden på knä böjd över en toalett, fast jag borde stå beredd för att gå ut på scen.

    I programmet berättar Shima också om hur vi anpassar oss till gruppen trots att vi vet att den har fel och hon tar oss med till uppväxten i Upplands Väsby.

    - Vi var två syskon som flyttat runt väldigt mycket, rört oss från en kontinent till en annan, flyttat, flyttat igen, flyttat, flyttat igen och nu isolerat oss bland högar av VHS-filmer i total verklighetsflykt. Shima och hennes storebror börjar att göra actionfilmer.

    Hon berättar om vikten av berättelse. Hennes mormor kan berätta allt, hennes generations historia. Och mormor lär Shima väldigt många tips och knep. För det är ju bara allmänt folkvett att veta att det är lösningen på precis alla ens problem att man ska lägga en saffransklubba i sitt té.

    Om Shima Niavarani

    Skådespelare, dramatiker, artist, 34 år. Född i Teheran, uppväxt i Örnsköldsvik och Upplands Väsby. Bosatt i Stockholm. Tidigare Sommarvärd 2012.

    Har under våren spelat Lily i relationskomedin Sjölyckan i TV4 och Molly i musikalfilmen En del av mitt hjärta.

    Slog igenom stort som 19-åring med den egna hyllade föreställningen Autodidakt i enmansakt som turnerade landet runt. Har gjort solomusikalen Shima Niavarani är en Übermensch som filmades från Dramaten för SVT.

    Gjort över 50 teater-, film-, tv- och radioproduktioner. Guldbaggenominerades för rollen i filmen She’s wild again tonight och vann Årets Humorprestation för rollen i Bullets over Broadway på Göta Lejon. Lett QX-galan två år och gjort en show med Eddie Izzard i Globen.


    Mitt Sommar handlar om dom hisnande minuterna innan entré när jag inser att jag inte kan stå på scen igen, att förlora sin livshistoria med dom som dör ifrån en, men att kapsla in alla sina minnen i en rubinring vid en dödsbädd.
    Om berättelserna som ger oss starka känslor, men ljuger för oss. Det jag vigt mitt liv åt: storytelling.


    Producent: Karin af Klintberg