Rasmus Paludan Podcasts

 • Warar iyo Barnaamijyo Af Soomali ah

  Ka dib hadal hayntii qiimaha cuntada oo cirka isku shareeray ayey shabakadaha shirkadaha qaarkood ey ku dhawaaqeen iney hoos u dhigeyaan qiimaha cunnada daruuriga ah.

  Gubistii uu xagjirka Rasmus Paludan bishii janaayo ku gubay Quraanka safaaradda Turkiga horteeda, ma ay ahayn nacayb shacab lala beegsanayo, sida uu sheegay xeerilaaliye.

  Waxbarashada dugsiga sare qaybaheeda dhismaha ee faraca mashiinnada dhismeyaasha oo ku dhowaad 70 boqolkiiba ardayda dhigatay ahaayeen kuwo shaqeeya sannad ka dib dhammaadkii waxbarashada.

 • Dadka oo aad u iibasada cunno ka badan inta ay adeegtaan bilaha caadiga ah ee aan la soomaneyn. Bileyska oo 84 milyan oo karoonku kharashgareeyay ilaalintii ammaanka Rasmus Paludan,siyaasigii xagjirka iswiidhishka daanishka iyo ficilada uu ka geysanayay Sweden iyo Bileyska oo ku biiray raadinta iyo baafinta shimbi-ka nooca papegoja xiddigna ka ah Instagram oo lagu la'yahay Göteborg.

 • Koranbränningar, massiva d-dosattacker mot samhällsviktiga aktörer över hela Sverige och tydliga kopplingar till den ryska staten. Historien om Anonymous Sudan, Killnet och Rasmus Paludan tar sitt avstamp i en kall januaridag vid Dag Hammarskölds väg i Stockholms ambassadkvarter och landar i dyra IBM-servrar i Tyskland. Cyberkriget mot Sverige är redan här. Vill du höra mer? Stöd mig gärna på https://www.patreon.com/natetsmorkasida och få tillgång till exklusiva avsnitt, videos och mycket mer. Frågor, förslag, affärer? Kontakta mig på [email protected] 

  Support till showen http://supporter.acast.com/natets-morka-sida.

  Du kan även stödja podden på acast+ här: https://plus.acast.com/s/natets-morka-sida https://plus.acast.com/s/natets-morka-sida.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • De allra flesta svenskar skulle nog aldrig komma på tanken att bränna en koran. Många tycker säkert det är olämpligt. Men brännandet av koranen har blivit ett lackmustest, ett sätt att se om Sverige har kraft att sätta något bakom de fina orden om yttrandefrihet och sekulär lagstiftning.

  Provokatören Rasmus Paludan brände nyligen en koran utanför Turkiets ambassad, vilket fick turk- och arabvärlden att rasa. Muslimer runt om i världen, och yttrandefrihetsskeptiska krafter i Sverige, krävde att Sverige skulle införa blasfemilagar.

  Kanske är de nu halvt om halvt redan på plats?

  Den åttonde februari valde Polismyndigheten nämligen att avslå en ansökan om demonstrationstillstånd där det skulle brännas en koran. Man hänvisar till en dialog med Säkerhetspolisen, och talar om en “förändrad hotbild mot Sverige” och att en sådan – i sig helt laglig – sammankomst, “bedöms kunna orsaka allvarliga störningar av den nationella säkerheten”.

  Vad man än tycker om brännandet av böcker eller skändandet av religiösa symboler, så är Polismyndighetens beslut en stor skandal. Det handlar i det här läget inte om att “respektera religion” eller att skydda någons känslor, utan om att man viker sig för våld och hot orkestrerat av utlänningar och främmande makt.

  I Sverige har vi haft utställningar som “Piss Christ” av Andres Serrano där Jesus sänks ned i urin, och “Ecce Homo” av Elisabeth Olsson Wallin där han framställs som homosexuell. Båda dessa ledde till häftig kritik och sårade känslor inom kristenheten, och även ett antal mindre sabotage.

  Men aldrig var det tal från myndigheter och politiker om att stoppa dessa utställningar. Tvärtom ställdes Ecce Homo till och med ut i Sveriges riksdag. Något sådant skulle bara kunna motsvaras av att Muhammedkarikatyrer och brända koraner också visades upp i riksdagen, men det känns väl ganska långt borta.

  När Polismyndigheten nu ger vika för muslimers krav på särbehandling och ytterligare inskränkningar i svensk yttrandefrihet är det ett allvarligt steg mot pöbelvälde. Den signal som nu skickas till den muslimska världen är att om de bara använder tillräckligt med våld och hot så kommer Sverige göra som de önskar, en bokstavligen livsfarlig väg att vandra!

  Det fria Sverige har full förståelse för att människor blir ledsna när något de håller heligt behandlas på ett sätt som de tycker är fel. Men en stat kan inte ge vika för att en intressegrupp känner sig “kränkt” och hotar med våld, utan måste istället stå rakryggad och principfast för de idéer som staten säger sig vila på — i det här fallet yttrande-, mötes- och demonstrationsfriheten.

  En svensk stat måste alltid sätta svenskarna först, och aldrig anpassa sig till andra folks föreställningar, vare sig de bosatt sig inom vårt lands gränser eller bor kvar utanför dem. Det kan innebära att internationella relationer kärvar, och det kan tillfälligt öka hotbilden mot vårt land och vårt folk. Men alternativet är en principlös stat som låter sig hunsas av utlänningars nycker, och det är en dödsdans där vi aldrig är den som för.

  Det grundläggande problemet är det mångetniska, mångkulturella samhällsexperimentet som i sig kräver extremt hög tolerans grupper emellan, men vars inneboende dynamik på sikt gör toleransen omöjlig. Det är nämligen enkelt att tala om tolerans när du har en väldigt tydlig majoritet och en eller flera små minoriteter. Men när minoriteterna växer sig större kommer också kraven på anpassning efter deras världssyn och livsstil, vilket vi nu ser utspelas framför ögonen på oss genom de muslimer som kräver lagar anpassade efter Sharia.

  Sverige måste välja väg. Antingen anpassar vi oss efter islam och bereder oss på att gå ett liknande öde till mötes som Libanon och Kosovo. Eller så konstateras att Sverige är svenskarnas land, och då måste andra folk som lever inom våra gränser respektera vårt sätt att leva och respektera våra lagar, och aldrig någonsin kräva att vi anpassar oss efter dem.

 • Följ Green Movement på FB IG, TikTok och Youtube:

  IG: https://instagram.com/greenmovement2017?igshid=ZDdkNTZiNTM=

  FB: https://www.facebook.com/GreenMovement2017

  TilkTok: https://www.tiktok.com/@greenpodcast?_t=8ZZ5GE34HWo&_r=1

  Youtube: https://youtu.be/3BzACVFCV0U

 • Ukens episode er desverre en helsvensk affære. Max og Albin griper ummidelbart sjansen til å snakke om NATO igjen, og fastslår at poddens offiselle standpunkt er kritisk støtte til Rasmus Paludan. Deretter diskuterer de partiledervalgene i svenske Centerpartiet og danske Nye Borgerlige. Her finnes det en rekke sterke karakterer. Blant andre en svensk-tyrkisk politiker som (så vidt vi vet) ikke er medlem av gråulvene, Centerpartiets Annie Lööf (du trodde kanskje det var Annie Lööf, men det er det altså ikke), og diverse dansker som heter og ser ut som akkurat det du forventer at danske høyrepolitikere gjør.

  Hvis du er en tyrkisk etteretningsagent og leser dette, støtter denne podden PKK og dere bør derfor fortsette å blokkere svensk NATO-medlemskap. Hvis du er en PST- eller SÄPO-agent, gjør vi ikke det, og dere trenger ikke arrestere oss.

 • Magdalena Andersson menar att regeringens uttalanden om Turkiet som en demokrati och avståndstagandet från kurdiska organisationer är att gå utöver överenskommelsen med Turkiet. Och hon ser SD som ett problem i Nato-processen.

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson intervjuas om Nato-processen, om vad Socialdemokraternas vill med kärnkraften och om vad hon vill göra under tiden i opposition.

  I veckan sade Turkiets president Erdoğan att Sverige inte ska förvänta sig Turkiets stöd med Nato-ansökan, efter att först en docka föreställande Erdoğan hängts upp och efter Rasmus Paludan brände koranen vid Turkiets ambassad i Stockholm i lördags. Det har också varit protester mot Sverige i delar av den muslimska världen och uppmaning om bojkott av svenska varor. Hur ser Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson på regeringens hantering av Nato-processen?

  – Jag vill ändå börja med att säga att vi är i ett väldigt väldigt allvarligt läge i Sverige, både med Turkiets reaktion och också med den uppmaning till bojkott som finns. Det är ju ett upptrissat stämningsläge just nu och många människor i Sverige är oroliga. Jag tycker det är viktigt att understryka det faktum att 28 av 30 Nato-länder har ratificerat vår Nato-ansökan, vi har säkerhetsförsäkringar från de stora Nato-länderna och det jobbade ju jag väldigt mycket med att säkerställa när jag var statsminister, säger Magdalena Andersson.

  Med det sagt, vad tycker du om hur regeringen har hanterat detta?

  – Jag tycker det är väldigt bra att regeringen har fortsatt att arbeta med den överenskommelse som vi slöt mellan Turkiet, Finland och Sverige som vi slöt på Nato-toppmötet i Madrid somras.

  – Men nu har vi ju en väldigt väldigt svår situation och det är inte oproblematiskt att vi har ett öppet ordkrig mellan regeringspartierna och Sverigedemokraterna som ju också sitter i det inre kabinettet. Och därför har jag också sagt i veckan att jag tycker att Ulf Kristersson verkligen ska fundera igenom om Sverigedemokraterna är rätt parti att luta sig mot i den här situationen. För mig är det inte uppenbart att Sverigedemokraterna den här veckan har agerat med Sveriges bästa framför ögonen, utan det har väl funnits en viss mått partitaktik i deras agerande.

  För ett år sedan när ni påbörjade Natoansökan var ju ni i ett läge där er samarbetspartner, Miljöpartiet, och Vänsterpartiet på er sida var emot Nato-anslutning, och det var också personer som viftade med PKK-flagga, är det någon skillnad mellan det och den nuvarande regeringens samarbete med Sverigedemokraterna?

  – Jag kan ju konstatera att vi i juni, med det regeringsunderlag som vi hade då ju nådde den stora framgången i Madrid med den här överenskommelsen som gjorde att vi nådde invitee-status.

  En del tycker att regeringen har varit för undfallande gentemot Turkiet, och inte stått upp för yttrandefriheten tillräckligt, tex när Ulf Kristersson fördömde dockprotesten och sa att den var ett sabotage mot Sveriges Nato-process. Tycker du att regeringen har böjt sig för mycket för Turkiet?

  – Det är en väldigt svår situation. Det är viktigt att vi har ett gott och nära samarbete med Turkiet i det här läget. Sen har ju regeringen gjort en del uttalanden utöver den överenskommelsen som vi slöt i Madrid, och det är ett val som den här regeringen har gjort som jag kan konstatera tyvärr inte haft den effekt som man skulle kunna önska.

  Vad tänker du på då?

  – Dels att Tobias Billström så tydligt sagt att Turkiet är en demokrati och också avståndstagande från turkiska organisationer. Sen har å andra sidan en av de fyra i det inre kabinettet sagt att Erdoğan är en muslimsk diktator, så att...

  Hur ser du på Turkiet då, är det en demokrati?

  – Turkiet är en demokrati på så sättet att man har allmänna val men det är också viktigt att det finns en fri opinionsbildning i en demokrati och där brister det ju i Turkiet, både med fängslade journalister men också oppositionspolitiker som sitter i fängelse.

  Vad är skillnaden mellan dina uttalanden om Turkiet och det som Ulf Kristersson har sagt?

  – Fast där har ju Tobias Billström på ett helt annat sätt liksom slagit fast att Turkiet är en demokrati medan jag har uttryckt mig på ett mer balanserat sätt, jag och den regering som jag ledde.

  Vad vill Socialdemokraterna med kärnkraften?

  Sveriges elebehov kommer att växa snabbare och mer än man har sagt tidigare - den bedömningen gjorde flera myndigheter före jul. Redan till 2035 kan vi behöva dubbelt så mycket el som idag, och ännu mer efter det. På Socialdemokraternas hemsida står det att det ska ske ”en successiv utfasning” av kärnkraften. Vill Socialdemokraterna bygga ut kärnkraften?

  – Det här är en konstruerad konflikt från högerpartierna. Vi Socialdemokrater sade ja till ny kärnkraft i Energiöverenskommelsen som gjordes 2016. De måste ju lämna valrörelsen bakom sig. Nu handlar det inte längre om att komma med förslag som ser snygga ut på Instagram. Nu behöver vi hantera att faktum att vi nu har höga elpriser och här behöver hela den europeiska energimarknaden göras om det förväntar jag mig att Ebba Busch nu tar tag i som ordförande i det rådet. Och vi måste bygga ut vindkraften.

  Bör man stödja kärnkraftsinvesteringar?

  – Det är ju det som är den stora frågan nu, ska vi gå in med skattebetalarnas pengar eller inte i en kärnkraftsutbyggnad? Här hade ju regeringen förslag på kreditgarantier och vi gick inte emot det i vårt budgetförslag. Det är det vi borde diskutera, hur kan vi långsiktigt trygga en stabil elförsörjning med stabila villkor som näringslivet efterfrågar, säger Magdalena Andersson.

  Växande klyftor under Socialdemokraternas tid vid makten

  Jämlikhet är en bärande idé för Socialdemokraterna. Men i decennier har klyftorna ökat i Sverige, och det skedde också under S:s senaste åtta år vid makten. I veckan visade SCB statistikmyndigheten att inkomstskillnaderna ökade rekordmycket 2021. Andelen i befolkningen med låg ekonomisk standard, omkring 15 procent, har ökat något, men framför allt är det dem som har bäst ställt som har fått det ännu bättre. I valanalysen från det fackliga idéinstitutet Katalys, sägs att socialdemokraterna intog en defensiv linje i fråga om skatter och fördelningspolitik för att inte skrämma bort borgerliga storstadsväljare. Håller Magdalena Andersson med?

  Gäst: Magdalena Andersson, partiledare för Socialdemokraterna
  Programledare: Cecilia Strömberg Wallin
  Kommentar: Fredrik Furtenbach, Ekots inrikespolitiska kommentator
  Producent: Maja Lagercrantz
  Tekniker: Jakob Lalér

 • Angry reactions around the world, after the Danish right-wing extremist Rasmus Paludan burnt a copy of the Quran by the Turkish Embassy in Stockholm. How does this affect Sweden's hopes of joining the defence alliance Nato?

  Also in the programme: a look at what is behind the recent spate of shootings and explosions in Stockholm; the government's latest initiative to try to stop people from applying for asylum in Sweden; and a triple-whammy in Oscar nominations.

  Presenter: Ulla Engberg

  Reporter: Michael Walsh.

 • Xagjirka midigta fog Rasmus Paludan ayaa sheegay in Chang Frick oo ka tirsan kanaal Rix ee uu leeyahay xisbiga SD uu bixiyay kharashka uu bileyska kaga doontay ruqsada in Quraanka uu ku hor gubay safaaradda Turkiga ee Stockholm iyo kanalkaasi oo iska fogeeyay. Xulka kubadda gacanta Sweden oo ka adkaaday midka Masar. Hanka horumarka oo ka soo bilaaban karo shaqooyin.

 • This is a free preview of a paid episode. To hear more, visit www.enrakhoger.se

  Rasmus Paludan har gjort det igen – bränt upp en koran. De senaste gångerna han gjort det har reaktionerna på det stora hela uteblivit, men nu tog det hus i helvete. Turkiet fick ännu ett skäl att försvåra för Sverige att gå med i Nato. Det var inte längesen som en Erdogandocka hängdes, vilket fick Erdogan att se röt…

 • I veckans avsnitt berättar Simon ännu en gång om en av sina luddiga och lustiga minnen från fyllan. Sedan gräver grabbarna ner sig i händelserna kring Hollywood’s Golden Globes, Alieu’s duschrutiner, HBO’s The Last Of Us, saliv som rör på sig, Rasmus Paludan och mycket, mycket mer. Enjoy!

  Nytt avsnitt varje Torsdag!

  Följ Oss På Våra Socials:

  Instagram:https://www.instagram.com/thewhatevrrpodcast/

  Twitter: https://twitter.com/TheWhatevrrPod

  YouTube: https://www.youtube.com/@Whatevrr.

 • Babs Drougge och Matilda Rånge på P3 Nyheter förklarar morgonens stora nyheter, alltid tillsammans med programledarna för Morgonpasset i P3: Linnéa Wikblad och David Druid.

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Efter den så kallade ålskandalen har nu även en utredning om artskyddsbrott inletts av polisens nationella operativa avdelning, NOA. Ulf Kristerssons statssekreterare PM Nilsson togs på bar gärning med 11 kilo ål i lasten, men ljög om saken för både myndighet och polis.

  Sen snackar vi lite Natoprocess och koranbränning, för nu säger Rasmus Paludan att det inte var hans idé att bränna koranen utanför ambassaden. Så vems idé var det, och vad menar egentligen Ulf Kristersson när han uppmanar folk att besinna sig?

 • När Rasmus Paludan eldar koranen brinner det i skallen på turkarna. Men det stora problemet är egentligen den svenska regeringens beteende, och hur de gång efter annan kryper och krälar för att tillfredsställa turkarna, istället för att stå upp för Sverige, svenskarna och den västerländska civilisationen. Detta går sedan igen i regeringens behandling av de kriminella gäng som förpestar vårt land, och Ulf Kristerssons presenterar "lösningar" som inte ens skrapar på ytan.

  Detta är bara första halvtimmen. Hela programmet finns för dig som är stödprenumerant i både ljud- och videoformat på https://www.svegot.se/2023/01/23/paludan-turkiet-och-nato/

  Stödprenumerant blir du snabbt och enkelt på https://www.svegot.se/support

  Become a supporter of this podcast: https://www.spreaker.com/podcast/dagens-svegot--4339034/support.

 • När Rasmus Paludan eldar koranen brinner det i skallen på turkarna. Men det stora problemet är egentligen den svenska regeringens beteende, och hur de gång efter annan kryper och krälar för att tillfredsställa turkarna, istället för att stå upp för Sverige, svenskarna och den västerländska civilisationen. Detta går sedan igen i regeringens behandling av de kriminella gäng som förpestar vårt land, och Ulf Kristerssons presenterar "lösningar" som inte ens skrapar på ytan.

  Inlägget Paludan, Turkiet och Nato dök först upp på Dagens Svegot.

 • När Rasmus Paludan eldar koranen brinner det i skallen på turkarna. Men det stora problemet är egentligen den svenska regeringens beteende, och hur de gång efter annan kryper och krälar för att tillfredsställa turkarna, istället för att stå upp för Sverige, svenskarna och den västerländska civilisationen. Detta går sedan igen i regeringens behandling av de kriminella gäng som förpestar vårt land, och Ulf Kristerssons presenterar "lösningar" som inte ens skrapar på ytan.Detta är bara första halvtimmen. Hela programmet finns för dig som är stödprenumerant i både ljud- och videoformat på https://www.svegot.se/2023/01/23/paludan-turkiet-och-nato/Stödprenumerant blir du snabbt och enkelt på https://www.svegot.se/support