Ähnliche
-
Vragen stellen over kleine dingen in een grote wereld.
-
Hoe is het om gevangen te zitten? Wanneer weet je dat je moet scheiden? Klopt het dat veel ceo’s narcisten zijn? Hoe ongezond is eenzaamheid? En waarom schreef de filosoof Montaigne zo vaak over zijn scheten? Sofie Lemaire en haar team gaan op zoek naar antwoorden op grote en minder grote levensvragen.
-
In DS Vandaag zoomt een journalist van De Standaard elke weekdag in op een actuele kwestie. Met Alexander Lippeveld en Lise Bonduelle.
-
Elke werkdag, om 7 uur, een nieuwspodcast van De Tijd met de 7 punten die u moet weten om uw dag met voorsprong te starten. Onze blik op de zaken, met host Bert Rymen.
-
Was het moord? Of was het een ongeluk? En is de beschuldigde op dat bankje wel écht schuldig? Pieter Huyberechts, Marc Klifman en Cedric Lagast, misdaadreporters bij het Nieuwsblad, nemen je mee naar het hof van assisen. Bij de start van een proces duiken ze in het dossier, reconstrueren ze het onderzoek en leggen ze het verhaal van de beschuldigde op de rooster. Afspraak bij de start van elke spraakmakende zaak, op je favoriete podcastkanaal.
-
In de wekelijkse podcast 'Welcome to the AA' gaat comedian Alex Agnew samen met partner in crime Andries Beckers op zoek naar mensen of onderwerpen die deel uitmaken van hun leefwereld. Elke week ontvangen ze gasten uit binnen- en buitenland en bespreken ze de stand van alles wat hen aanbelangt.
-
Heb jij je al eens afgevraagd of we mensen onzichtbaar kunnen maken? Of Latijn leren tijdverspilling is? Of je voor eeuwig samen zal blijven met je lief? Topprofessoren uit de Vlaamse Universiteiten geven een antwoord op al deze vragen en nog veel meer via deze gratis colleges.
Heb jij ook een vraag voor ons? Bel dan naar 0480 60 82 11 en laat een berichtje achter op onze voicemail.
Wil jij ons meehelpen om onze podcast beter te maken? Vul dan onze enquête in: https://forms.gle/KRrLFZthjGikNCis7.
Deze podcast is Creative Commons (CC BY). Deel onze podcast dus zo veel als je wil, maar vergeet onze naam zeker niet te vermelden.
-
Leopold was een groot man, hij was ongeveer 1 m 90, daar is iedereen het over eens. Maar verder zijn de meningen op z'n zachtst gezegd enorm verdeeld. Hoe is het mogelijk dat Leopold II zich heeft kunnen ontwikkelen tot die ongenadige despoot van de Vrijstaat Congo waarover hij 23 jaar regeerde. Al is dat maar een stuk van het hele verhaal. Leopold II regeerde immers ook tijdens een tijd waarin de sociale strijd hevig woedde. Meesterverteller Johan Op de Beeck brengt het volledige verhaal. Ook dat van zijn veelbesproken privéleven.
-
De Rechtvaardige Rechters halen bizarre nieuwsfeiten onderuit of creëren zélf fake news als het moet. Al wie op deze gekke planeet in de kijker loopt, eist een hoofdrol op in dit programma. Toch zijn de Rechters onvervalste optimisten en geven ze met alle plezier een positieve draai aan het nieuws. Al blijft hun oordeel streng, maar rechtvaardig.
-
Onbespreekbaar droomt wakker te worden in een wereld waar mentale gezondheid bespreekbaar is.
Via podcasts, content, events, een boek en veel meer proberen @thedrowningsamurai en @jef.eagl een impact te maken voor mentaal welzijn. -
Meesterverteller Johan Op de Beeck doet het levensverhaal van De Zonnekoning uit de doeken. Verwacht u aan een weergaloos verhaal, vol van anekdotes, soms smakelijk, soms bijzonder onsmakelijk en gruwelijk. Op vijfjarige leeftijd werd Louis koning, en zou dat 72 jaar lang blijven. Hij was de uitvinder van het absolutisme: de totale macht bij de gratie van God. Zijn symbool was dan ook de zon, die alles verlicht en waarvan iedereen afhankelijk is.
-
Vijf jaar lang werkte David Van Reybrouck aan zijn monumentale Revolusi. Hij interviewde bijna tweehonderd mensen, de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd, in Indonesische rusthuizen, Japanse miljoenensteden en op verafgelegen eilanden. Ook in Nederland bracht zijn onderzoek tal van nieuwe verhalen aan het licht. De veelheid aan perspectieven en herinneringen weeft Van Reybrouck samen tot het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheid.
In samenwerking met De Correspondent. -
Lieven Vandenhaute gaat op zoek naar nieuws dat verbijstert, verbaast of verwondert.
-
Ontdek hier éénmalige podcasts van VRT NWS. VRT NWS Extra kiest een gebeurtenis, evolutie of fenomeen, en probeert dat zo duidelijk en volledig mogelijk in zijn actuele context te plaatsen.
-
Johan Op de Beeck vertelt meesterlijk het fascinerende levensverhaal van een van de belangrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis. Om één van bekendste mannen in de wereldpolitiek te worden, moest de kleine man uit Corsica heel wat overwinnen. Veld- en moordaanslagen, maar ook liefdesverdriet.
Bij het de boeken 'Napoleon' Deel 1 en Deel 2 van Johan Op de Beeck. -
'Het eerste wat ik doe wanneer ik 's ochtends wakker word, is voelen of mijn hart nog klopt. Of ik nog leef. Ik ben een hypochonder. Zo'n mens voor wie elk hoestje een doodsvonnis is. Dat heb ik van mijn papa — ook een Pedro. Elke ochtend bij het ontbijt las hij voor uit een medische encyclopedie, op zoek naar de kwaal van de dag. 82 is hij zo geworden. Volgens hem omdat hij zo veel met zijn gezondheid bezig was. Maar mij lijkt het vooral te ondermijnen. En daar wil ik op mijn 47ste eindelijk iets aan doen. Mijn plan is eenvoudig. Ik wil mezelf preventief laten screenen op wat kan en wat mag. Bij zoveel mogelijk topdokters. Om zo te proberen om een nieuw nulpunt te bereiken. En innerlijke rust te vinden. Eindelijk. En jij — jij mag meeluisteren in deze podcast. Ook als het spannend wordt. En pijnlijk. En intiem. En gênant.' — Pedro Elias
-
Is Bob Dylan een lyrisch genie of oude zeurende zak? Zijn de mannen van Kraftwerk pioniers in hun genre of maakten ze elektronische rotzooi? Thibault Christiaensen trapt muziekliefhebbers op de teentjes en trekt enkele Tijdloze artiesten in twijfel. Hij gaat in gesprek met bekende superfans om te achterhalen of iconische muzikanten gek of geniaal zijn en de stempel 'tijdloos' al dan niet verdienen.
-
"Wacht even Jeroen, hier is toch even niet alles wat het lijkt." Het is een zinnetje dat je in deze podcast wel vaker zal horen. Want in de politiek is niet altijd alles wat het lijkt. Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van het Nieuwsblad, vertelt je in haar eigen stijl hoe de vork nu écht in de steel zit bij de discussie van de week. Ze biedt inzicht in hoe politici denken, en wat er gefluisterd wordt in de coulissen van de kabinetten en het parlement. De voorzet wordt gegeven door Jeroen Roppe, haar ex-buurman en favoriete discussiepartner bij een goed glas bier of wijn. Hij zorgt voor de drank, zij zorgt voor de quotes. Elke donderdag, in het Punt van Van Impe.
-
Wat is nu echt belangrijk? En wat betekent dat nieuws voor u? In ‘Duidelijk’ brengt De Morgen met journalisten en experts duidelijkheid over de nieuwsverhalen die ertoe doen.
-
Stijn Van de Voorde laat elke week zijn licht schijnen over het popnieuws. Hij krijgt daarbij de hulp van een bekende gast.
- Mehr anzeigen