Folgen

  • På söndag kickar superettanpremiären mellan Landskrona BoIS och Sandviken igång. Inför denna höjdpunkt bjuder Landskrona BoIS-podden på ett matigt avsnitt.

    Flera ämnen avhandlas. Exempelvis:

    * Intervju med Kofi Asare som ger en motståndarkoll och hyllar Sandvikens poängmaskin.

    * Torsdagens träningsspaningar.

    * Målvaktens kniviga sits.

    * Belgiska tränarens studiebesök.

    * Premiärelvan.

    * Filip Sachpekidis.

    * Melker Jonssons jobbiga tid.

    * Försäsongens höjdpunkt.

    * Försäsongens bästa spelare.

    * Försäsongens utropstecken.

    * Försäsongens sämsta.

    * Där slutar BoIS i superettan i år.

  • Under debutsäsongen i Sirius tog Melker Heier en ordinarie plats och gjorde fyra mål och fem assister. Nu gästar han Landskrona BoIS-podden.

    22-åringen berättar om den långa resan, från att ha blivit åsidosatt i BoIS U19-lag och tillbringat ett halvår i Spanien till att nå svensk fotbolls finrum. Innan han skrev på sitt första seniorkontrakt planerade Melker Heier att studera till elektriker.

    – Jag har tänkt på det många gånger, att det är rätt sjukt att jag sitter här i Uppsala och spelar i allsvenskan och lever på fotbollen, säger han.

    Då stjärnor som Wessam Abou Ali och Tashreeq Matthews lämnat förväntar sig många Siriusanhängare att Melker Heier ska fylla deras skor under 2024.

    – Jag tänker inte så mycket på att nu måste jag vara bäst varje match och göra en massa poäng. Jag tror bara det låser sig då.

    – Jag var ju i en liknande sits i Landskrona när jag gjorde det bra 2021 och så låste det sig lite 2022. Jag håller mig lugn och fortsätter bete mig som jag gjorde när det gick bra.

    Samtidigt ser Melker Heier alla möjligheter att skina i år.

    – Jag hör ju och ser att folk ser att jag gjort det bra. Fortsätter jag på den formen och går upp en växel eller två vet jag vad som kan hända. Det är ju många som tar steget till större ligor. Jag vet ju vad som står på spel.

    – För fem år sedan visste jag inte riktigt vad jag ville, men nu vet jag att det är fotbollsspelare jag ska vara i många, många år till. Jag har tydligare mål och drömmar än tidigare.

    Drömmer du om någon särskild destination?

    – Tillbaka till Spanien vill jag. La Liga är min dröm. Där hade jag trivts jättebra, tror jag.

    I podden berättar Melker Heier också om livet i Uppsala, vinterns intresse från andra allsvenska klubbar, vad positionsbytet betytt för honom samt vilka likheter det finns mellan Sirius och BoIS.

    Han kallar BoIS sista kontraktsförslag ”skumt” och avslöjar vem i dagens BoIS-trupp han helst värvat till Sirius. Som vanligt i våra intervjupoddar blir det även en faktaruta med snabba frågor om flera olika ämnen.

  • Fehlende Folgen?

    Hier klicken, um den Feed zu aktualisieren.

  • Efter säsongen 2021 var Kevin Jensen ett hett villebråd bland allsvenska klubbar. Det snackades om intresse från bland andra Hammarby och Djurgården, men ytterforwarden hamnade i Kalmar.

    – Det kanske uppgavs som att det var många klubbar som var efter mig och som jag besökte hit och dit. Men det var ingen speciell stress med något alls. Både jag och mina agenter var noga med att nästa steg skulle vara rätt steg i utvecklingen där speltid alltid var i fokus, säger han i Landskrona BoIS-podden.

    Speltiden har dock varit knaper. I fjol gjorde Kevin Jensen blott tolv allsvenska framträdanden, varav två från start. Under debutåret drogs han med skadeproblem och fick nöja sig med en start och sju inhopp. 

    – Det året var tufft. Det var till och med så att jag pratade med en fotbollspsykolog för att rensa tankarna.

    Att gå från given nyckelspelare i BoIS till en plats längre ner i hierarkin i Kalmar gav Kevin Jensen nya perspektiv på vardagen.

    – Allt gick min väg, och det fanns bara att det skulle gå framåt hela tiden. Då blir det lite som en falsk… Man lever i en förnekelse att det alltid kommer gå bra för en, men så blev det inte.

    – Jag har lärt mig mycket av tiden. Nu vet jag hur jag inte vill ha det. Hur jag inte vill må. Om det nu händer igen kanske jag ser det på ett annat sätt.

    På försäsongen i år har Kevin Jensen fått allt större förtroende. 22-åringen hoppas att 2024 ska bli ett revanschens år.

    – Jag känner att jag är skyldig Kalmar lite. Jag hade ett visst rykte. Även om det inte ligger på mig känner jag av den pressen när det blev, enligt mig, för mycket snack om mig själv. Där är lite att leva upp till och det hoppas jag få ut det här året.

    Landskrona BoIS-podden innehåller mycket mer än så. Bland annat berättar Kevin Jensen om skillnaderna mellan Henrik Rydström och Henrik Jensen. Dessutom utser han sin favorit-BoIS:are genom alla tider och ger sin syn på hur hans förra klubb ska kunna ta klivet till högsta nivån.

  • Karriärens tyngsta smäll, starkaste minnen och främsta lagkamrater. Philip Andersson gästar Landskrona BoIS-podden.

    Dagen före sista superettanomgången i fjol skrev Philip Andersson på för sitt sjuttonde år i den randiga tröjan. Nu gästar lagkaptenen Landskrona BoIS-podden.

    Vi samtalar kring varför han blivit BoIS trogen i alla år, hur tankarna gick innan han tecknade sitt senaste avtal och vägen tillbaka från förra säsongens hälskada. Mittbacken räknar den som en av sina svåraste stunder i livet.

    – Med vissa skador kan man ändå fortsätta leva privatlivet. Då känns det lite lättare. Men när både fotbollen och privatlivet påverkas… Det var väldigt tungt, säger han.

    Därtill berättar 31-åringen om sina bästa och värsta BoIS-minnen, hur det var att uppleva klubbens stora förändring 2019 från insidan och vad som krävs för att drömmen om allsvenskan ska bli uppfylld.

    Dessutom frågar vi honom huruvida han själv varit orolig att bli oönskad.

    – Man ska aldrig vara säker på att där ligger ett nytt kontrakt efter varje år. Det är klart att jag tänkt tanken att jag kanske är en av de som får lämna och bli ersatt av någon yngre.

    Slutligen ber vi Philip Andersson ta ut sin drömelva med spelare han varit lagkamrat med i BoIS. Det blir en mix av gammalt och ungt enligt en 3–5–2-formation.

    – Det blir ett tungt anfall. Dunka långt. Det hade kanske inte passat BoIS så bra i dag, men det var bra förr i tiden, säger han.

  • Då lagkaptenen Philip Andersson var tvungen att ställa in sin medverkan i podden gör Mattias Hjälm comeback i programledarrollen och samtalar om Landskrona BoIS med Sebastian Rönström.

    På veckans meny:

    • Svaren vi fått hittills på försäsongen.

    • Spelarna som stuckit ut.

    • Kampen om startplatserna.

    • Frederik Ihlers nyckelroll.

    • Johan Rapps givna flytt.

    • Svenska cupen – vilka förväntningar kan vi ha på BoIS och vad har hänt hos motståndarna under vintern?

  • Billy Magnusson gästar Landskrona BoIS-podden. Där ger sportchefen bland annat besked kring truppbygget och förklarar varför klubbens försäljningar är nödvändiga, trots att de ibland skapar kritik. 

    I podden berättar Billy Magnusson också om sin nya vardag, hur det vore att som chef ta obekväma beslut kring nära kollegan Max Mölders framtid, om det saknas någon pusselbit i truppbygget och betydelsen av att David Edvardsson stannar.

    Säsongens målsättning, ekonomin och huruvida klubben är redo för allsvenskan är andra heta samtalsämnen. I slutet av avsnittet får Billy Magnusson också svara på några snabba frågor.

  • Årets första avsnitt av Landskrona BoIS-podden är här. Vi synar truppen, pratar med ett nyförvärv och tycker till om Ousmane Diawaras framtid.

    I måndags var det premiärträning på Landskrona IP. Eric Persson och Sebastian Rönström var där. Tillbaka i poddstudion efter några veckors vinteruppehåll blir det fokus på följande ämnen:

    • BoIS har fått ett bud på Ousmane Diawara. Bör klubben sälja forwarden? I så fall: hur ska han ersättas?

    • Intervju med nyförvärvet Max’Med Mohamed.

    • Victor Karlsson är en drömvärvning, men var på mittfältet passar han bäst?

    • Vi tar ut en tidig startelva och ser behov av förstärkning på en position.

    • Därför är det rimligt att BoIS höjer kravribban.

  • I årets sista avsnitt av Landskrona BoIS-podden gästas vi av nyförvärvet Rassa Rahmani. I en stor intervju ger mittbacken en bild av vem han är. Vi pratar om allt från uppväxten i förorten till drömmen om allsvenskan och Irans landslag.

    I år blev Rassa Rahmani utnämnd till årets back i Ettan norra. Då slog Landskrona BoIS till och skrev ett treårskontrakt med 23-åringen.

    Nyligen kom Rassa Rahmani hem från semester i Dominikanska Republiken och nu har han gästat HD:s poddstudio.

    I Landskrona BoIS-podden berättar han bland annat om BoIS sommarintresse och varför han valde bort andra klubbar för att flytta hem till Skåne.

    Efter tre år i Dalkurd var det givet att röra på sig inför nästa säsong.

    – Både första och andra året hade jag allsvenskt intresse. Dalkurd har fått bud. Men… jag vet inte vad som hänt bakom kulisserna, säger han i podden.

    – Ärligt har jag velat ta mitt pick och pack och gå vidare. Om allsvenskan knackar på dörren tror jag att många har det som dröm eller delmål. Jag har velat lämna ett bra tag.

    I avsnittet namnger Rassa Rahmani en klubb från allsvenskan och en från superettan som nyligen ryckt i honom.

    – Jag har gjort mina hundår. I vintras var det mycket, mycket med att jag ville lämna Dalkurd, men de ville inte släppa mig. En allsvensk klubb och några superettanklubbar ringde till Dalkurd. Då sa jag till hela sportrådet och hela gänget: Jag mår dåligt och vill inte vara kvar.

    I Landskrona BoIS-podden berättar Rassa Rahmani även om uppväxten i Lindängen, barndomsvännerna som valt en annan väg och intresset från elitklubbarna när han kom fram som tonåring i Olympic.

    – Jag har provtränat med en massa superettanklubbar, säger han.

    Vi pratar om omskolningen och tränaren Mesut Merals betydelse. Extraträningarna med proffs som Anel Ahmedhodzic, Dennis Hadzikadunic och Astrit Selmani. Vidskeplighet och hur formkurvan får styra vilken proteindryck han trycker i sig dagen före match. Dubbla medborgarskapet, landslagsdrömmen och ett hundraprocentigt facit från straffpunkten.

    Det kommer även en gliring till de som ifrågasätter hans defensiva förmåga.

    Det och mycket mer när Rassa Rahmani gästar Landskrona BoIS-podden.

  • Landskrona BoIS-podden bygger sitt alldeles eget shadow team. I det finns allsvenska drömvärvningar, USA-proffs, potentiella hemvändare, Ettan-fynd och en högerback från danska tredjeligan.

    När Landskrona BoIS scoutar spelare placeras de i så kallade shadow teams, en typ av fiktivt lag. Nu tar Landskrona BoIS-podden samma grepp. I det här avsnittet lanserar vi 63 spelare som på ett eller annat sätt kan, eller borde, vara under klubbens lupp.

    Vi sneglar mot Irland, pratar om Ettans bäste vänsterback och ser potential i en Trelleborgsforward som knappt gjort mål.

    Det är bara några exempel på vår långa lista. Häng med i ett nördigt och spekulativt fotbollssnack.

  • I avsnitt 75 av Landskrona BoIS-podden bjuder vi på topplistor efter en säsong som snart tar slut. Vi utser årets bästa BoIS:are och listar även årets besvikelser och utvecklingspunkter inför 2024.

    Vi inleder avsnittet med att prata om den rangliga bryggan inför nästa säsong och resonerar kring rekryteringen av klubbchefen Karl-Johan Olsson.

    – Han är en strateg med kraftfull personlighet. Han är respektingivande, men har också mjuka värden och kan visa den sidan, säger Eric Persson.

    Därefter presenterar vi våra individuella topplistor med rubrikerna “Topp tre bästa spelare”, “Topp tre besvikelser” och “Topp tre utvecklingspotential inför 2024”.

    Lyssna och hör hur vi resonerar.

  • Filip Olsson är för alltid inskriven i Landskrona BoIS historieböcker efter att på Lucia 2020 ha skjutit upp klubben till superettan.

    Efter ytterligare en säsong i BoIS blev mittfältaren såld till Sirius. Nyligen gjorde han comeback efter tretton månaders frånvaro på grund av en korsbandsskada.

    I Landskrona BoIS-podden berättar han om när han mådde som sämst efter skadan och hur han tog emot läkarens besked.

    – Jag brast ut i gråt. Jag kommer ihåg att jag ringde min pappa, men fick inte ut ett ord. Han hörde att jag började snyfta och han började gråta, säger han.

    – Det var många tillfällen då jag bara satte mig på sängkanten och så bara… ja, det kändes bara hopplöst.

    I avsnittet förklarar 24-åringen vilket stöd han fått av bland andra Andreas Murbeck, Jakob Voelkerling Persson och Patrik Karlsson Lagemyr. Han hyllar även Melker Heier, som efter flytten från BoIS har tagit en ordinarie Siriuströja under sin allsvenska debutsäsong.

    Podden bjuder på mer än så. Exempelvis varför Filip Olsson håller Philip Andersson som sin favorit-BoIS:are genom alla tider och anledningarna till att han skulle kunna se Amr Kaddoura flytta till Uppsala.

    Filip Olsson berättar hur tätt han följer BoIS, vilka spelare han har imponerats mest av i år och sms-piken till Max Mölder efter bortamatchen mot Jönköpings Södra.

    Han pratar också om att Sirius svävar på moln och hur det var att se Skånederbyt hemma hos förre HIF-spelaren Jakob Voelkerling Persson.

    Filip Olsson är också tydlig med att han någon gång hoppas dra på sig BoIS-tröjan igen.

    – Jag tänker att det får bli någon typ av återkomst, säger han.

    – Jag vill ner till Skåne igen i slutet av karriären.

  • Som tonåring spelade han mot England och för bara ett par år sedan var han nära ett allsvenskt kontrakt. Nu gästar Adam Egnell Landskrona BoIS-podden. I den stora intervjun berättar han bland annat ingående om sin mörkaste tid som fotbollsspelare och hur det är att coacha BoIS P13-lag.

    På väg till HD:s redaktion kunde Adam Egnell gå ostört på Helsingborgs gator trots det han ställde till med i slutet av augusti. Då skrev mittfältaren och årets upplaga av Landskrona BoIS in sig i klubbens historieböcker efter en dramatisk derbyseger mot HIF på Olympia.
    I Landskrona BoIS-podden berättar Adam Egnell detaljerat om sin jobbiga tid i vintras och våras, som började med hård decemberträning i gymmet och halsfluss i januari. Han pratar om hur han ville leva upp till förväntningarna efter försäljningarna av Filip Ottosson och Melker Heier, om fotproblematiken och stressen dagarna före premiären. Efter förlusten borta mot sin före detta klubb Gais i april bar han på en olustig och obekant känsla.
    – Dagen efter kollade jag om matchen och kände att jag inte alls var nöjd med min egen prestation. Jag kände inte riktigt igen mig själv, säger han i poddavsnittet.
    – Det var jobbigt att kolla om den. Sen hade vi träning och jag kände mig låg på energi. I omklädningsrummet efter, när jag hade duschat, fick jag från ingenstans ett tryck för bröstet.

    I podden berättar 24-åringen även om sin fotbollstokiga släkt, om det finns någon koppling till landslagets högerback Linus Wahlqvist Egnell och varför han i tonåren ville stanna i Motalas division 2-lag. Han pratar om när han mötte Mason Mount, som i dag spelar i Manchester United, och när han nobbade klubbar i hopp om att skriva kontrakt med IFK Norrköping inför säsongen 2021.

    I podden hyllar Adam Egnell lagkamraten Amr Kaddoura och förklarar varför han själv inte ville ha ett "vanligt" jobb när han spelade i Ettan.
    – Jag kände att stå och lyfta gräsklippare på ett lager inte skulle gynna mig för att bli en bättre fotbollsspelare.

    Vid sidan om sitt eget fotbollsspelande coachar Adam Egnell BoIS P13-lag. Han har tankar på att jobba i fotbollsvärlden efter den aktiva karriären.
    Men innan dess har han en stor dröm.

  • I avsnitt 72 av Landskrona BoIS-podden ställer vi frågor till Max Mölder. Bland annat om onsdagens motståndare, avhoppen från ledande personer och spelarna som imponerat.

    Efter tisdagens matchförberedande träning frågade vi Max Mölder vad han egentligen tycker om Skövde och deras taktiska ramar.
    – Spelsätt får alla välja själv. Det jag kan irritera mig på är faktiskt inte upp till Skövde, utan domaren. Det är all tid det tar. Det är inte bra för svensk fotboll och utvecklingen att ligga på cirka 48-49 minuter effektiv speltid när de andra matcherna ligger runt 60, säger han.
    – Men det är domarnas uppgift, det är inte Skövdes fel. I övrigt tycker jag att man får spela som man vill. Sen om jag som neutral ska välja en fotbollsmatch kommer jag inte att välja att titta på Skövde, så kan man säga.
    I avsnittet pratar tränaren även om vilka spelare som imponerat mest i år och om hur laget slöts samman när det var tuffa tider i somras.
    – Jag tror att många spelare läser och hör. Det var i princip domedagsstämning för några veckor sedan. Jag har sagt varenda gång att det har varit hur lugnt som helst även om kanske inte alla har trott på mig. Men det har det varit, säger han.
    – Det är fantastiskt starkt av den här gruppen att trots det fokusera på det de kan påverka. Det har också gett resultat och det är bara att fortsätta på den vägen.
    Bortsett från intervjun med Max Mölder resonerar Sebastian Rönström och Eric Persson kring hur BoIS har blivit superettans formstarkaste lag. Det långsiktiga tänket kopplas samman med Häckens drag 2021.
    Tabelläget diskuteras, chanserna i mötet med Skövde likaså.
    – Det är en klurigare motståndare för BoIS än för många andra lag i serien, säger Sebastian Rönström.

  • I avsnitt 71 av Landskrona BoIS-podden: träningsspaningar, nytt ljus på Widell-diskussionen och intervju med en nyckelpjäs som ska flytta.
    Dessutom pratar Sebastian Rönström och Eric Persson om Gais-matchen, Amr Kaddouras status och vad avstängningarna på Melker Jonsson och Edvin Dahlqvist kan innebära.
    Klubbchefsrekryteringen avhandlas också, liksom formen för både BoIS och kommande motståndaren Jönköpings Södra.
    Det stormar i Jönköpings Södra, vilket vi resonerar kring.
    Och ser vi något mönster kring alla BoIS-avhopp?

  • I avsnitt 70 av Landskrona BoIS-podden kokar Sebastian Rönström och Eric Persson ned intrycken från en speciell derbykväll.
    – Det finns en väldig symbolik i att just Adam Egnell klev fram, säger Eric Persson.

    I förra veckan spådde några profiler utgången inför Skånederbyt borta mot HIF. Alla fick rätt – BoIS vann.
    Nu sammanfattar Sebastian Rönström och Eric Persson tillställningen, som gästerna vann med 2–1.
    Vi tar en titt i historieböckerna och lyfter fram individuella insatser – och fastnar länge vid två lån från Malmö FF.
    Vi resonerar även kring var BoIS bör rikta in siktet nu, med en tredjedel kvar av säsongen.
    Det och mycket mer i ett färskt avsnitt av Landskrona BoIS-podden.

  • I Landskrona BoIS-poddens comebackavsnitt diskuterar vi sommarens transferfönster och klubbens strategi. Dessutom låter vi sex profiler från förr och nu tycka till inför tisdagens derby.
    – Det är HIF som har pressen på sig – det är fördel BoIS, säger Danijel Milovanovic.

    På tisdag åker BoIS till Olympia för att möta HIF i ett stekhett derby. Inför rysaren har vi ringt sex profiler som svarar på följande frågor:
    • Vad betyder ett Skånederby för dig?
    • Vad har BoIS för chanser i derbyt?
    • Hur slutar matchen – och vem eller vilka gör mål?
    Först ut är 6–2-hjälten från 2002, Danijel Milovanovic. Därefter följer Melker Widell, Håkan Söderstjerna, Nicklas Nielsen, Melker Heier och Filip Olsson.
    Eric Persson och Sebastian Rönström ger självklart också sin syn på derbyt och vilka faktorer som talar för vilket lag. Det största samtalsämnet är däremot allt som hänt under sommarens transferfönster. Ruljansen i truppen, rockaden på tränarsidan och de tunga försäljningarna öppnar för en diskussion om klubbens strategi.
    Har BoIS agerat rätt eller fel?

  • En seger som säger mycket, mittbacksnamn och flyttspekulationer kring såväl Camil Jebara som Adam Egnell. Här är ett nytt avsnitt av Landskrona BoIS-podden.

    Ordföranden Anders Ekblad skulle ha gästat, men lämnade återbud. I stället fick Eric Persson sällskap av Sebastian Rönström.
    I samtalet diskuterar vi bland annat:
    * BoIS många lyckade karaktärstest och den tunga segern i Göteborg.
    * Mittbackspusslet och namn som bör scoutas – och en spelare som vi vet scoutas.
    * Vi pratar, som många gånger förr, om Camil Jebaras framtid. Vi diskuterar även andra spelare kopplat till sommarens transferfönster. Vad händer med Adam Egnell, David Edvardsson och Sam Hegdal?
    Vi berättar även varför Landskrona BoIS-podden går på sommaruppehåll.

  • Billy Magnusson gästar Landskrona BoIS-podden i en stor intervju. Tränaren ger bland annat sin syn på Erik Edmans avhopp och vägvalet klubben måste göra.

    – Från början var jag inne på att försöka luska i det och prata, men jag känner: "Nej, lägg fokus på det sportsliga, Billy, och ta hand om din grupp”, säger han i avsnittet.

    Den 5 maj, med bara några dagar kvar till Skånederbyt mot HIF, valde Erik Edman att säga upp sig som sportchef i Landskrona BoIS. Den förre landslagsmannen har hållit låg profil sedan dess, han har inte velat göra någon rejäl intervju när HD ställt frågan.

    Nu gästar Billy Magnusson Landskrona BoIS-podden och ger sin bild av det inträffade. Han berättar om sin förvåning över beskedet, hur samarbetet med Erik Edman fungerade och varför han själv inte vill ta över sportchefssysslorna igen.

    Han lyfter också frågan: Bör BoIS ha en sportchef, chefsscout eller teknisk direktör?

    Poddavsnittet handlar om mer än så. Exempelvis:

    * Därför ser Billy Magnusson gärna Pontus Farnerud i BoIS. Tränaren avslöjar att han lyfte frågan med Farnerud i fjol.

    * Vad vill BoIS – slussa spelare till högre nivåer eller ta sig till allsvenskan? Måste det ena utesluta det andra?

    * Klubbchefen Michel Ekbergs nya uppgifter.

    * Melker Widell. Billy Magnusson förstår om andra klubbar är intresserade.

    * Vikten av att förbättra scoutingen.

    * Mittbacksalternativen efter Philip Anderssons långtidsskada. Billy Magnusson radar upp namnen och resonerar kring om nyförvärv ska in.

    * Taktiska flexibiliteten.

    * Utgående kontrakten.

    * Superettans bästa spelare hittills.

    * Billy Magnussons syn på Sumar Almadjeds känsliga flytt till rivalen HIF.

    * Därför har David Edvardsson och Adam Egnell varit petade.

    * Egna ambitionerna och målsättningen att jobba med radarpartnern Max Mölder i många år till.

  • Efter derbysegern kokar Landskrona BoIS-podden ner en speciell dag.

    – Många känslor, kramar och lite tårar från vissa håll, säger mittbacken Erik Hedenquist i avsnittet.

    Efter derbysegern med 2–1 mot HIF bjöd Landskrona BoIS-poddens Sebastian Rönström och Eric Persson ånyo in Stefan Lindqvist, som berättar om ruset han upplevde på Engelska läktaren.

    Erik Hedenquist gästar också avsnittet och sätter ord på känslorna efter karriärens hittills största match.

    BoIS mittbacksprofil pratar om firandet med fansen, hejaropen på stan, karaktärsbyggande och avstängningen mot Västerås. Även Robin Dzabic har fått sitt tredje gula kort och får därmed inte spela på lördag. Hur ska BoIS formera startelvan mot tabelltvåan? I poddstudion tar vi ut laguppställningen.

    Vi diskuterar också Erik Edmans plötsliga avhopp och Michel Ekbergs uppsägning. Vi bollar upp tre namn som möjliga ersättare på sportchefsstolen – samtliga med landslagsmeriter. Eller ska klubben ens ha en sportchef?

    Mitt i BoIS-glädjen utspelade sig även tråkiga scener på och utanför läktarna. Vi resonerar kring det.

  • Hur bra är egentligen Melker Widell? Ska BoIS satsa offensivt mot HIF? Vilket är Stefan Lindqvists bästa derbyminne?

    Här är avsnitt 65 av Landskrona BoIS-podden.

    I veckans avsnitt av Landskrona BoIS-podden får Eric Persson och Sebastian Rönström sällskap av HD-profilen och BoIS-supportern Stefan Lindqvist. Givetvis blir det stort fokus på det kommande derbyt mot HIF.

    Här är några av programpunkterna:

    * Stefan Lindqvists första derbyminne tar oss 53 år tillbaka i tiden.

    * Historiska derbyn.

    * 6–2-matchen 2002 – är det Stefan Lindqvist lyckligaste stund som BoIS:are? Svar nej.

    * Håkan Söderstiernas storhet.

    * Hyllningen till Melker Widell. Stefan Lindqvist är lyrisk över nyförvärvet, men blir han kvar i BoIS säsongen ut? Eric Persson drar en parallell till Agim Sopis uttalande om Jonathan Levi från 2016.

    * Hur bör BoIS tackla HIF? Vi tar ut våra startelvor och tippar slutresultatet.