Wissenschaft – Dänemark – Neue Podcasts

 • I Danmark er livskvaliteten højere på landet end i byerne. Det undrer Anders Lund Madsen, der selv bor midt i København, hvor han hører historier om fraflytning, lukkede skoler og forfald i de danske yderområder. Med andre ord: Dårlige odds for at have høj livskvalitet, mener Anders. Derfor sætter han jagten ind på folk, der bor på landet, og som kan gøre ham klogere på, hvorfor livet er lidt federe uden for byerne. Med på linjen har han Pia Heike Johansen, som er landdistriktsforsker og del af forskningsprojektet ’Livskvalitet i yderområder og landdistrikter’. Pia bliver Anders’ allierede og redning, når han skal forstå, hvad hulen klangmassage, købmænd, havørne, huspriser og højrerørt frikadellefars har at gøre med det gode liv på landet.

  Velkommen til en Realdania Podcast, der tegner portrætter af mennesker og livskvalitet på landet.

  Serien er produceret og klippet af Zissel Astrid Kjertum-Mohr og Josefine Maria Hansen for Realdania. Lyd og musik af Ida Skovsgaard og Johan Knutz Haavik.

 • Mød nogle af landets bedste forskere i en underholdende og let tilgængelig podcastserie om, hvordan vores hverdag og samfund er skabt på skuldrene af videnskab. Uden Einstein, ingen GPS, uden Montesquieu, ingen tredeling af magten, og uden kryptering, intet sikkert internet. I hver episode undersøger vi sammen med en fremtrædende forsker ting og steder, der aldrig var blevet til noget uden tidligere tiders originale grundtanker.
  Produceret af Science Report for Videnskabernes Selskab.
  Vært: Kristoffer Frøkjær
  Tilrettelæggelse, optagelse og redigering: Jens Munch
  Speak: Tanja Kjeldgaard
  Musik: Carl Frøkjær-Jensen
  Fotocredit: Alina Grubnyak on Unsplash

 • I Vores Vejr podcast elsker vi vejret. DR Vejrets værter går i dybden med vejrfænomener og ekstremt vejr og taler med danskere, som har haft det helt inde på livet.

 • For første gang nogensinde har den amerikanske stat offentliggjort videoer af UFO'er. Ingen ved præcist, hvad der er på videoerne, men det ligner teknologi, der ikke er opfundet af mennesker.
  Der flyver altså noget rundt på Jorden, som vi ikke kan forklare, og vi har det på video. Flyvende tallerken undersøger, om der er liv i rummet, og om vi allerede har haft besøg.
  Tilrettelægger og vært: Frederik Dirks Gottlieb.
  Musik: Selina Gin.
  Foto: Peter Helles.
  Produceret for DR af Firkantede Øjne IVS.

 • I Størst af alt dykker videnskabsjournalisten Lone Frank dybt ned i emnet kærlighed. Kærligheden er knæsat som størst af alt, men Lone Frank skulle miste sin mand, før hun for alvor forstod det – hun havde taget kærligheden for givet, som noget, der bare var der.

  I denne programserie undersøger Lone Frank kærlighedens natur i samtale med en række “kærlighedseksperter”, som hjælper hende med at forstå, hvordan og hvorfor kærligheden gennemsyrer alt i livet – fra vi fødes, til vi dør.

  Vært: Lone Frank
  Tilrettelæggelse: Kathrine Eggert Wadsholt og Nina Zinck
  Redaktør: Janus Camara

 • Podcasten, som er produceret af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, dykker ned i ungdomslivet. I sæson 1 - 10 tendenser i ungdomslivet - tager vi livtag med brændende aktuelle forandringstendenser i ungdomslivet anno 2020. Serien er lavet i anledning af centrets 20 års jubilæum.

 • The Science and Cocktails Podcast dives into science and makes it accesble for "normal" people. The aim is to provide perspectives on and understanding of how science develop.  

 • A podcast in search of greater understanding of what sports coaching is, and what it can be, through civil discourse.

 • I serien fortæller mennesker, berørt af psykisk sygdom, deres personlige historie om en diagnose. Hvordan opstod sygdommen? Hvordan opleves lige præcist denne diagnose, hvordan var behandlingen – og hvordan er deres liv nu? Samtidig fortæller forskellige faglige eksperter om de faktuelle sider af diagnosen.

 • Samtaleprogram der undersøger relationer mellem psykologien og kunsten.

 • The pilot production Aurora Borealis Unfolded is a part of larger transmedia project supported by The Danish Film Institute and Canadian Media Foundation. Produced by Mikkel Holdgaard Hansen, Immersive Stories

 • Hvordan lever vi det gode liv uden at smadre planeten? Gennem forskellige eksperimenter tester klimabekymret journalist og livsnyder Jens Renner sammen med lytterne, hvor meget vi i en almindelig hverdag kan skære i vores CO2-forbrug uden at miste trivsel og livsglæde.

 • TECHfolk er for dig som vil inspireres af andres livslange nysgerrighed og hang til nye opdagelser gennem forskning og uddannelse. I de første 10 episoder vil du møde nogle af DTU’s mest passionerede mennesker, der hver især vil give dig deres fortælling om at forske, undersøge og som aldrig bliver trætte af at lære - selvom målet og midlet til tider kan være udfordret.

  TECHfolk er produceret af Center for Livslang Læring på DTU og finansieret med hjælp fra Otto Møndsteds Fond.

  Vært og speak: Freia Dam & Sophie Bech
  Tilrettelæggelse og redigering: DTU Lean for Life i samarbejde med Freia Dam
  Musik: Christiane Bjørg Nielsen
  Grafik: Nya Hegelung

 • Human life, philosophy, law and politics, change for sustainability, inner work, self introspection, gratitude

 • Hvordan kan vi bruge forskning til at afbøde de sundhedsmæssige konsekvenser af corona-krisen og minimere risikoen for, at vi skal igennem noget lignende i fremtiden?

  Det er nogle af de spørgsmål, vi stiller i første sæson af Forskningsfortællinger, der stiller skarpt på udvalgte eksempler på den forskning og viden, som corona-pandemien har affødt.

  Forskningsfortællinger tager dig med bag om aktuelle samfundstemaer ved at dykke ned i forskningsbaseret viden.

  Podcasten er den lydlige forlængelse af Novo Nordisk Fondens online medie, sciencenews.dk, hvor du finder grundige artikler og videoer om et stort udvalg af de projekter, som fonden støtter.

  Udgives af Novo Nordisk Fonden

  Produceres i samarbejde med podcastbureauet Kontekst & Lyd

  Redaktion er podcastproducent Simon Brix og kommunikationspartner i Novo Nordisk Fonden, Sabina Askholm Larsen.

 • Hvad er tykfobi? Hvad har tykhed med feminisme at gøre? Og er der forskel på tykaktivisme og kropspositivitet? Få svar på disse og mange flere spørgsmål i podcast-serien De Fede Feminister. Med afsæt i egne erfaringer diskuterer kulturforskerne Lene Bull Christiansen og Maj Heiselberg hvordan den tykke krop fremstilles, opleves og problematiseres i et moderne velfærdssamfund som Danmark. Med hjælp fra deres gæster stiller værterne skarpt på emner såsom sundhedsvæsenet, slankeindustrien og medierne i forsøget på at blive klogere på fænomenet ’tykhed’. Podcasten er en del af forskningsprojektet FAT (Feminist Activism in Transition) og er finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond.

 • Lydguide til drive through på Amagerværket august 2020.

 • Learn the basics of astronomy in one-to-two minute packets of concise information about specific topics. You are a busy person with a short attention span, and you want to learn about astronomical topics in a short amount of time. Your host Professor Ata is a PhD astronomer and astrophysicist with his own active research program and a noted authority on stellar and galactic astronomy. I welcome your feedback at ata.sarajedini@gmail.com. See the web site astronomyminute.org for more information and a possible lesson plan for an introductory astronomy course using these podcasts.

 • Norges sopp- og nyttevekstforbund produserer podkastserier som handler om sopp og nyttevekster fra land, strand og vann!
  Formålet med arbeidet vi gjør er å øke interessen og fremme kunnskap om sopp og ville nyttevekster.

  Så om du interesserer deg for det her, ja da er denne podkasten noe for deg!

 • An interview series with Danish cardiologists within different subspecialties and career directions. Created by Litten Bertelsen and Laura Andreasen. Sound by Nitetune Productions. Design by Morten Rosendal.