Amazon Podcasts

 • Nischade marknadsplatser hos återförsäljare som Stadium ger nya möjligheter för varumärken att sälja i partnerskap med stora återförsäljare istället för att konkurrera med dem.

  Lite i skymundan av den amerikanska e-handelsjätten Amazon dyker fler och fler nischade marknadsplatser upp och inte sällan drivs dessa av lokala och regionala detaljhandlare som redan har trafik och en tydlig inriktning.

  I detta avsnitt samtalar programledaren Christer Pettersson om utvecklingen av nischade marknadsplatser med Tommy Resin, Head of Digital Business på Stadium och ansvarig för marknadsplatsen Stadium Connect.

  Vi pratar om Stadiums erfarenheter av det första året som kurerad marknadsplats och går på djupet kring vad som skiljer dessa marknadsplatser från breda alternativ som Amazon och CDON.

  Marknadsplatser, där det redan finns en efterfrågan och köpvilliga kunder, kan vara en snabb väg till ökad försäljning, men vi pratar mest om Amazon som är en bred och öppen plattform där alla kan sälja och där det inte finns någon inriktning eller något kurerat sortiment.

  En känd nischad marknadsplats är Zalando och några namnkunniga kurerade i marknadsplatser i Norden drivs av Elgiganten, Åhléns och Stadium.
  Vilken plats har nischade marknadsplatser i denna mix av breda och mer spetsiga marknadsplatser? Och vilka fördelar och eventuella nackdelar kan denna typ av marknadsplatser innebära för varumärken och kunder?

  Avslutningsvis spanar vi framåt och går även in på hur dessa marknadsplatser och de varumärken som ansluter sig kan nyttja relevant kunddata för att utveckla såväl erbjudande som sortiment för att bättre tillmötesgå kundernas behov i olika kanaler.

 • Copyn är en av de viktigaste faktorerna för att skapa den perfekta landningssidan vilket Carl Muszynski också poängterade i avsnitt 85.

  Det spelar ingen roll om det handlar om ett köp, demo eller medverkan på ett webinar. Så jag bjöd därför in copywritern Robin Andersson på byrån Smarkit Agency för att fortsätta på temat landningssidor.

  För det är ett av hans fokusområden.

  Om du har lyssnat på avsnittet med Carl så har du fått mer insikt i bland annat hur man kan analysera en befintlig webbsida och ett ramverk för att skapa landningssidor. Men det vi inte gick igenom var just copywriting.

  Så vi tar helt enkelt vid där vi slutade och fördjupar oss i hur man skapar copyn för den perfekta landningssidan. Allt från hans processer till smarta copy hacks och vanliga misstag.

  Det spelar ingen roll vilket du lyssnar på först. Men lyssna gärna in på avsnitt 85.

  Om gästen

  Robin Andersson är copywriter på byrån Smarkit Agency som arbetar med smarketing och erbjuder det man kallar marketing as-a-service. Han har framförallt specialiserat sig på copywriting för sälj, annonser och landningssidor.

  Robin har en stor passion för copywriting med både kandidatexamen i informationsdesign och utbildning inom digital marknadskommunikation. Och han har läst det mesta som finns att läsa från copywriters som Gary Hallbert och Josef Sugarman.

  Han är även en före detta elitspelare i bowling som bland annat varit uttagen i svenska juniorlandslaget.

  Om avsnittet

  Robin och jag pratar i avsnittet om hur man skriver för landningssidor och vilka nycklarna är för att skapa copy som konverterar väl. Han beskriver bland annat sina processer för att göra allt från research till outline av landningssidan och skapa rubriker.

  Helt enkelt hur man skapar copyn för den perfekta landningssidan.

  Du får dessutom höra om:

  Hur man skriver för olika steg i kundresan
  Varför alla borde ha en swipe-fil
  Formeln bakom en riktigt vass huvudrubrik
  Varför copyn i above-the-fold är så viktig
  Hur man undviker buzzwords och jargong
  Punktlistan och andra viktiga byggstenar
  Och nycklarna för bra call-to-actions

  Vi pratar även om hur du applicerar psykologi och talar till målgruppens drivkrafter. Robin delar också massor med smarta tips för hur du vässar din copy och skapar bättre landningssidor.

  Du hittar som vanligt länkar till allt vi nämnde i poddavsnittet. Däribland de exempel på landningssidor som Robin tog upp.

  Han har även satt samman ett helt gäng med bra resurser för dig som vill lära dig mer om copywriting. Allt från böcker till YouTube-videos och artiklar. Du hittar även länkar till två sajter med mycket inspiration kring copywriting.

  Efter länkarna hittar du dessutom tidsstämplar till olika sektioner i avsnittet.

  Länkar

  Robin Andersson på LinkedIn
  Smarkit Agency webbsida
  Smarkit Agency på LinkedIn
  Smarkit Agency på Facebook
  Smarkit Agency på Instagram

  Landing Page Effectiveness av Luca Orlandini (bok)
  Amazon

  The Ultimate Sales Letter av Dan Kennedy (bok)
  Adlibris / Bokus / Amazon

  Copywriting Secrets av Jim Edwards (bok)
  Amazon

  Copybloggers artiklar om landningssidor (webbsida)
  Copybloggers artiklar om rubriker (webbsida)
  Copybloggers artiklar om konvertering (webbsida)

  Little-Known Ways to Write Fascinating Bullet Points - Copyblogger (artikel)

  Copywriting Examples - Harry Dry (webbsida)

  Reverse-Engineered Marketing & Copywriting Inspiration - Swiped.co (webbsida)

  Evaldo Albuquerque Reveals His Secret To Writing Copy That Generated $170,000,000 (YouTube-video)

  Proven Copywriting Formula That Works - The Structure of Persuasive Copy - Dan Lok (YouTube-video)

  Sales Copywriting and Content Marketing Hacks Podcast with Jim Edwards (podcast)
  Apple Podcasts / Spotify

  5 landningssidor som Robin gillar

  Mailchimp (landningssida)
  Monday (landningssida)
  Front (landningssida)
  Winningtemp (landningssida)
  Dotyeti.com (landningssida)

  Tidsstämplar

 • Go North är Sveriges första Amazon-aggregator som köper upp varumärken på Amazon av tredjepartssäljare. Med insikter om hur man bygger varumärken på Amazon, smarta processer och kapital räknar Go North nå miljarder kronor i omsättning på tre år med lönsamhet.

  Det har gått fort. Förra året startade Go North helt datadrivet sitt första varumärke på Amazon i USA. Sedan i december har de köpt ytterligare 10 varumärken på Amazon och planerat att köpa ett nytt varumärke i veckan för att i år nå 100 miljoner kronor i omsättning.

  I detta avsnitt samtalar programledaren Urban Lindstedt med Johan Hallenby, vd och grundare av Amazon-aggregatorn Go North.

  Efter att med analyserat hundratusentals varumärken på Amazon genom att skrapa data från e-handelsjätten, startade Johan Hallenby förra året ett eget varumärke på Amazon i USA. När hans säljarkonto frystes i fem månader, för att Johan inte kunde identifiera sig själv med en gasräkning, ägnade han tiden för att lära sig allt om Amazon.

  Genom smarta verktyg går det att få ut förvånansvärt mycket data om varumärkena på Amazon. Go North har identifierat 220 000 varumärken på Amazon som är värda att köpa. Genom sina egna erfarenheter att utveckla varumärken på Amazon och kapital räknar de med oerhörd snabb tillväxt.

  Det var 2018 som Amazon började tillåta försäljning av Amazon-konton startade de första Amazon-aggregatorna i USA. Det finns över 1,5 miljon tredjepartssäljare på Amazon som främst säljer sina egna varumärken.

 • Om Shownotes ser konstiga ut (exempelvis om alla länkar saknas. Det ska finnas MASSOR med länkar) så finns de på webben här också: https://www.enlitenpoddomit.se Avsnitt 361 spelades in den 5 april och eftersom att Lucius Quinctius Cincinnatus typ blev president två gånger och klev av båda gångerna ( https://www.todayifoundout.com/index.php/2021/06/that-time-a-farmer-was-given-ultimate-power-twice-and-changed-the-world-forever-by-walking-away-both-times/ ) så handlar dagens avsnitt om:

  INTRO:- Alla har haft en vecka... Johans vecka har varit bra. Han har varit på konferens som inte varit i svensks tidszon. Så nu har han en JÄTTELÅNG sessionslista att titta på. Björn har varit på musikal i den stora staden, och haft en EXTREMT produktiv dag i söndags när vi bockade av en sån där massa vuxengrejjer.

  FEEDBACK AND BACKLOG:- Johan hade rätt. Det ÄR MGM som äger Bond… och Amazon har köpt dem- Varför? För att jag kunde :-) https://www.engadget.com/engineer-makes-the-worlds-first-android-phone-with-a-lighting-port-060049380.html

  ALLMÄNT NYTT- Elon är Elon https://www.engadget.com/elon-musk-twitter-edit-button-043143988.html - Samsung följer efter Apple och MS https://www.engadget.com/samsung-self-repair-program-galaxy-phone-ifixit-160016344.html

  MICROSOFT- Azure får ARM stöd https://www.zdnet.com/article/microsoft-brings-arm-support-to-azure-virtual-machines/ - Hela havet stormar på MS? https://www.thurrott.com/microsoft/265143/report-microsoft-adds-new-android-division-following-internal-reorg - Phone Link https://swedroid.se/microsoft-your-phone-dops-om-till-phone-link-far-nytt-granssnitt/ - BONUSLÄNK: https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-endpoint-manager-blog/microsoft-adds-android-open-source-project-device-management/ba-p/2792318 - Microsoft eventet idag… ("hybrid work event") - https://www.zdnet.com/article/microsoft-confirms-tabs-are-coming-to-windows-11s-file-explorer-but-heres-whats-more-interesting/ - https://www.thurrott.com/cloud/windows-365/265236/microsoft-announces-major-updates-to-windows-365 - https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2022/04/05/ease-the-burden-of-managing-and-protecting-endpoints-with-microsoft-advanced-solutions/ - Edge är nu näst störst https://www.thurrott.com/cloud/web-browsers/265206/microsoft-edge-becomes-the-second-most-popular-web-browser - Och kör version 100 även som "stable" https://www.thurrott.com/cloud/web-browsers/microsoft-edge/265147/microsoft-releases-edge-version-100 - Glad nyhet för Björn https://www.engadget.com/xbox-game-pass-reportedly-is-adding-a-family-plan-192723376.html- BYOIP? https://azure.microsoft.com/en-us/updates/general-availability-bring-your-own-ip-byoip-ranges-to-azure/ - Microsoft Build 24-26 Maj https://mybuild.microsoft.com/en-US/home

  APPLE- Men… Kan man ändra sig. Vad gäller för Game Streaming? https://www.engadget.com/apple-netflix-spotify-reader-apps-link-sites-payment-044147213.html - Apple vs Nederländerna https://appleinsider.com/articles/22/03/30/apple-removes-separate-binary-requirements-from-dutch-dating-apps

  GOOGLE:- Bra där Google https://www.engadget.com/google-android-bluetooth-tracker-detection-apk-105049987.html - Detta gillar jag https://swedroid.se/nu-kan-aven-android-10-hava-systemtillatelser-for-oanvanda-appar/ - Hoppas MS gör detta i Onenote https://techcrunch.com/2022/03/30/google-adds-limited-markdown-support-to-google-docs/ - … och detta https://arstechnica.com/gadgets/2022/03/google-calendar-now-lets-paid-users-create-a-booking-page-website/ - Gboard kan infoga passande Emojis (Så att björn slipper välja) https://swedroid.se/gboard-pa-vag-att-fa-trollspo-som-infogar-emojis-automatiskt/

  TIPS:- Reference-Letter.com: Letter of recommendation made easy http://www.reference-letter.com

  PRYLLISTA- Björn: Det är snart PÅSK: https://www.amazon.com/dp/B00BQFN29E/ - Johan: Lego hjälmar, deskmat, skruvmejslar

  EGNA LÄNKAR- En Liten Podd Om IT på webben, http://enlitenpoddomit.se/ - En Liten Podd Om IT på Facebook, https://www.facebook.com/EnLitenPoddOmIt/ - En Liten Podd Om IT på Youtube, https://www.youtube.com/enlitenpoddomit - Ge oss gärna en recension - https://podcasts.apple.com/se/podcast/en-liten-podd-om-it/id946204577?mt=2#see-all/reviews - https://www.podchaser.com/podcasts/en-liten-podd-om-it-158069

  LÄNKAR TILL VART MAN HITTAR PODDEN FÖR ATT LYSSNA:- Apple Podcaster (iTunes), https://itunes.apple.com/se/podcast/en-liten-podd-om-it/id946204577 - Overcast, https://overcast.fm/itunes946204577/en-liten-podd-om-it - Acast, https://www.acast.com/enlitenpoddomit - Spotify, https://open.spotify.com/show/2e8wX1O4FbD6M2ocJdXBW7?si=HFFErR8YRlKrELsUD--Ujg%20 - Stitcher, https://www.stitcher.com/podcast/the-nerd-herd/en-liten-podd-om-it - YouTube, https://www.youtube.com/enlitenpoddomit

  LÄNK TILL DISCORD DÄR MAN HITTAR LIVE STREAM + CHATT- http://discord.enlitenpoddomit.se

  (Och glöm inte att maila [email protected] om du vill ha klistermärken, skicka med en postadress bara. :)

 • De ryska diplomaterna som ska utvisas ur Sverige. Talibanerna i Afghanistan har förbjudit odling och all hantering av opium. Barbershop i Ukraina. Ökad inflation och ökade matpriser över hela världen. Ukraina och Butja. FN och säkerhetsrådet. Regeringens utredare föreslår statligt startlån till förstahandsköpare. Amazon bildar sitt första fackförbund.

 • Det vi vet är ofta inte så klart som vi tror, särskilt inte om du utforskar det källkritiskt. Detta är intressant på på ett personligt plan eftersom du med rätt frågor kan släppa begränsande övertygelser som släpper fram mer av din potential. Inspirerat av Pippi Långstrump, E-Prime och maybe logic.

  En av 86 tekniker i Unpack Your Existence (Amazon).

  Du når oss på [email protected]

 • Under de senaste två decennierna har spelstreaming gått från att vara en hobbyverksamhet för glada amatörer till att bli en miljardindustri för techjättar. Men framgången för företag som Amazon och Google har på flera vis uppnåtts på bekostnad av många människors psykiska hälsa. Den här dokumentären handlar om det. Om hur streamingen skapat ett eget kulturellt uttryck och vuxit som fenomen. Och om hur Byron ”Reckful” Bernsteins tragiska livsöde lett till en ökad insyn och ett öppnare samtalsklimat om hur människor i denna kultur egentligen mår.

  Hör en av streamingsajten Twitch:s grundare, Marcus ”djWHEAT” Graham, berätta historien om hur spelstreaming erövrade världen med hjälp av passion och porrteknik. Och hör streamern Janne ”Gorgc” Stefanovski dela med sig av de psykiska påfrestningar som streaming kan innebära, hur det känns när 5000 personer säger att man suger och om hans vänskap med idolen Reckful.

  Juntans dokumentärer görs med stöd från patreon. Vill du ha fler dokumentärer? Stöd Juntan på http://www.speljuntan.se/

 • Vi har lämnat en historisk vecka bakom oss med enorma vågor på det finansiella börshavet. Under en och samma vecka fick vi bevittna Facebooks moderbolag Meta tappa 232 miljarder dollar och Amazon addera 191,3 miljarder dollar. Det ena bolaget kan lägga till historiens största tapp av börsvärde under en enskild dag till CV:t och omvänt för det andra. I avsnittet spanar jag in lite grann vad bolagen säger i sina rapporter och självklart ett klassiskt nyhetssvep.

  Delikat lyssning på dig,
  Nicklas

 • Helena Thorfinn är en författare som tidigare arbetat för Sida, Unicef, Rädda Barnen och som journalist bland annat på SvD, TV4 och SVT. Nu har hon nyligen flyttat hem igen till Lund efter flera stationeringar utomlands i bl.a. Bangladesh, Myanmar och Washington D.C, USA.

  Helenas tre böcker, som utspelar sig i de länder hon bott i Asien är mycket populära och “Innan floden tar oss”, som utspelar sig i Bangladesh har sålts i över 180 000 exemplar och är översatt till flera språk.

  Hennes senaste bok, “I munkens skugga” utspelar sig i Myanmar, f.d. Burma under den korta period då det gåtfulla landet öppnade upp för omvärlden. Numer leds landet av en brutal militärjunta.

  Vi samtalar om livet som utlandssvensk med familj, arbete med biståndsfrågor, författarskapet med också om utmaningarna med att flytta hem till Sverige.

  Helena är engagerad i samhällsfrågor och vi samtalar om utvecklingen i Myanmar som hon sett med egna ögon och speciellt om Facebooks roll och påverkan på landets utveckling. Och hur ser hon på Sverige nu efter många år i annorlunda samhällen? Vad behöver man egentligen för att ha ett bra liv? Och vad skriver hon på nu?

  Helena är också en uppskattad mentor i SWEAs intressegrupp “SWEA Skriver” där hon lett flera skrivarkurser.

  SWEA Skriver: https://skriver.swea.org/

  SWEA Skriver på Facebook: https://www.facebook.com/groups/swea.skriver

  Hemsida (kommer snart): www.helenathorfinn.com/

  Följ Helena i sociala medier:

  Facebook

  https://www.facebook.com/Helena-Thorfinn-Writer-1432351706837709

  Instagram: https://www.instagram.com/helena_thorfinn/

  MeSheWe, Helenas organisation för att hjälpa flickor med utbildning i kreativa ämnen i utvecklingsländer: https://meshewe.org/

  Helenas böcker hos Adlibris: https://www.adlibris.com/se/sok?q=helena%20thorfinn

  Bookbeat: https://www.bookbeat.se/sok/forfattare/Helena%20Thorfinn

  Storytel: https://www.storytel.com/se/sv/sok-Helena+thorfinn

  Amazon: https://www.amazon.com/Books-Helena-Thorfinn/s?rh=n%3A283155%2Cp_27%3AHelena+Thorfinn

  SWEAs webbinarier med Helena

  Innan floden tar oss (11 maj 2020)Kreativt skrivande (14 maj 2020)
 • Hur blir man framgångsrik inom e-handel och vilka är trenderna du som företagare behöver känna till? Det ska vi bland annat diskutera i veckans avsnitt av Företagarpodden.

  Günther samtalar med Anna Nordlander som tidigare varit vd för The Friendly Swede som var ett av de allra första svenska företagen att sälja fysiska produkter via Amazon.com. Nu hjälper hon andra företagare att ta sina affärer till nästa nivå, med ett starkt fokus på Amazon och internationalisering. Hon är även grundare av Amazon-byrån Amzello och appen About Mom som stöttar nyblivna mammor.

  Hur kan man bidra till att lösa samhällsutmaningar med en app ? Och hur går man till väga för att förverkliga en företagsidé? Det och mycket mer får du svar på i veckans avsnitt. Lyssna nu!

 • Medverkande i detta avsnitt är Patrik, Martin, Simon Shack och Jan Erik Hansen. Gillar ni det vi producerar får ni gärna skicka in ett bidrag till bankkonto SEB 5708 35 378 01

  1) Johri Lahdenperä presenterar hierarkier I Vakenskolan https://www.youtube.com/watch?v=mICIsuYtPbk&t=21s

  2) I detta avsnitt berättar Simon Shack om Coronaläget i Italien. För flera av Simons vänner är det väldigt jobbigt för tillfället då trycket ökar att man måste vaccinera sig för att kunna fungera i samhället. Simon kan inte längre ta kollektivtrafiken in till Rom då det numera krävs vaccinationspass för att åka med detta färdmedel. Gällande Omikronvarianten av det påhittade Coronaviruset så hittade Simon att 22 ”vetenskapliga” böcker gavs ut på Amazon i samband med att WHO släppte information om Omikronvarianten, väldigt snabbt jobbat eller är det så att böckerna redan var färdigskrivna i väntan på publicering? Jan-Erik Hansen berättar om läget i Norge och att deras myndigheter i dagarna gick ut med att inga krogar längre får servera alkohol de närmaste 4 veckorna vilket i princip betyder att de måste stänga. Jan-Erik svarar även på frågan hur han tror utvecklingen i världen kommer att bli framöver om inte vi, dvs de som förstått vad som håller på att hända sätter stopp för elitens ondskefulla planer.

  3)Outro Blind Joe, I will not Comply https://www.youtube.com/watch?v=b_sEYlTwi54

  4)Outro 2, resten av klippet som spelades upp i introt av Johri Lahdenperäs Vakenskolan.

  5)Länkar till avsnittet: De 22 böckerna om Omikronvarianten som Amazon publicerat. https://www.cluesforum.info/viewtopic.php?f=25&t=2132&start=1020

 • Här finns Sveriges Radios korrespondenters krönikor i P1-morgon samlade som podd.

  New York, tisdag.Tillbaka på kontoret så tittar jag på mina bilder från Mayfield i Kentucky som jag just kommit hem från. Staden som delvis ödelades av en tornadostorm i fredags kväll. Och fotona klarar inte på långa vägar av att förmedla omfattningen av förödelsen. Effekten av tornadons enorma kraft som jämnade hus med marken, knäckte träd som om de var tändstickor och slet av tornet från det gamla rådhuset från slutet av 1800-talet.Många associerade det som hände till klimatförändringar, det var ju till och med fel årstid för tornadostormar av den här omfattningen, hävdade man. Och president Biden beordrade en utredning för att se om det inträffade har ett samband med klimatkrisen.Men i medierna börjar man nu också intressera sig för arbetsförhållandena på de två företag där personer dog när byggnaderna de arbetade i förstördes.På bägge arbetsplatserna var trycket på de anställda hårt, på grund av den förestående julhelgen. I fabriksbyggnaden i Mayfield, där minst åtta personer dog när den kollapsade, producerade man doftljus. Och enligt tv-kanalen NBC:s nyhetsprogram ska flera av de som arbetade där ha velat lämna fabriken på fredagskvällen när de förstått att en storm var i antågande. Åtminstone fem personer har uppgett att de som ville gå hem fick en varning av arbetsledaren. De skulle kunna mista sitt jobb om de lämnade arbetsplatsen i förtid. En del gick därifrån ändå. Innan tornadon kom.Även arbetsförhållandena på Amazons lager i Edwardsville i Illinois granskas. Där dog sex personer, när en tornado förstörde lagerbyggnaden. Här tar medierna upp allt från säkerhetsrutiner till Amazons system att anlita underleverantörer i stället för att själv anställa distributionspersonal - något som till en början gjort det svårt att veta säkert hur många som fanns i den drabbade byggnaden.Men det som hänt har också fått folk att ifrågasätta delar av Amazons regelverk - som att de flesta anställda inte får ha telefoner med sig när de arbetar på lager. De som är kritiska till den regeln har fått nya argument om vikten att ha en telefon på jobbet, för att till exempel kunna ta del av vädervarningar eller kontakta anhöriga i en nödsituation. Ja, en del spekulerar i om dödsfallen i Illinois kanske även kan ge nytt stöd till de som försöker starta fackförbund på Amazon.Men blicken har också riktats mot stora lagerhangarerna i sig - en allt vanligare företeelse runt om i USA, när volymen av köp över nätet växer liksom kraven på snabba leveranser. Kanske måste lagerlokalerna klimatanpassas, så att även de kan stå emot extremare väder.Några lärdomar som man försöker dra av förra veckans tragedi. Vars fulla omfattning troligtvis ännu inte är känd.Roger Wilson, USA-korrespondent [email protected]

 • Att ta bra betalt för sin egen tid är något många företagare kämpar med. Hur gör man för att det ska bli mindre generande, för att våga säga att man är värd si eller så mycket? Vi pratar med Maria Österåker som både har skrivit boken “Ta betalt” och föreläser frekvent på ämnet, och har därmed både en teoretisk och praktisk erfarenhet av att just ta betalt för sin egen tid. Hållbarhetsexperten Malin Thorsen i Karlstad berättar om hur hon förhåller sig till sin egen timdebitering och hur hon motiverar att hon tar olika betalt för olika uppdrag.


  Du hittar avsnitt 26 av “Nästa steg” i alla appar där poddar finns: bland annat Spotify, Apple Podcasts, Acast, Amazon och Google Podcast. Sök på "Nästa steg" för att hitta podden.

  Vill du ha fler förklaringar av hur andra företagare jobbar smart när de ska ta nästa steg, följ oss på Instagram: @vvv.foretag När du delar i sociala kanaler, använd #nastasteg


  “Nästa steg” är en podd från Vad Vi Vet. Följ oss i dina sociala kanaler om du vill ha förklaringar av aktuella händelser direkt i ditt flöde. Kortfattat och fördjupande, faktagranskat och ovinklat, direkt i ditt flöde. - varje dag. Avsnittet är producerat av Jens Back och Per Grankvist. Klippning av Hanna Brandén, och mixning av Stray Dog Studios. Programledare: Per Grankvist. 


  Podden presenteras av Almi. Läs mer om vad de kan göra för dig på almi.se/tasteget


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Artificiell intelligens kommer att förändra världen som vi känner den i grunden. Här är e-handeln inget undantag där aktörer som Amazon sedan länge ökar sin försäljning med artificiell intelligens.

  AI underbarnet Oliver Edholm, som numera är 19 år, har en vision med sitt bolag Depict.ai att tillhandahålla tjänster baserat på AI till e-handlare så att spelplanen utjämnas mellan giganter som Amazon och vanliga svenska e-handlare.

  I detta avsnitt av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Oliver Edholm, som intresserade sig AI redan som 12-årig, och som har grundat bolaget Depict.ai som utnyttjar AI för att göra bättre produktrekommendationer för aktörer med begränsat med användardata.

  Ett problem är att artificiell intelligens används som ett buzzword för att få kapital och uppmärksamhet. Men Oliver Edholm, som programmerat sedan han var åtta år och arbetade på Klarna som 15-årig, gör AI på riktigt för att revolutionera produktrekommendationer i grunden. Och det är bara början.

  Redan idag skapar aktörer som Amazon massiv affärsnytta med hjälp av artificiell intelligens. Men om 50 år kommer artificiell intelligens kunna skapa bättre artificiell intelligens som i sin tur skapar ännu bättre artificiell intelligens och det blir den största händelsen i mänsklighetens historia tror Oliver Edholm.

 • Vilka börstrender kommer vara starka under flera år framöver och vilka aktier ska man köpa för att rida på dessa trender? Det diskuteras med Karl Lans, journalist och analytiker på Placera, i EFN Marknad.