Ewan Mcgregor Podcasts

 • INTRO [00:00:00]

  Först ut i vanlig ordning tar vi en titt på det senaste för energidrycken PXL som ju trots allt möjliggör denna podd - och det senaste är att Mikael & Co. varit på mässa och visat upp sig och knutit kontakter, minglat och snackat business. I vanlig ordning kan du kolla in på ww.pxlpowerup.se och så klart även titta in i Twitch-streamen på www.twitch.tv/pxlroductions för ännu mer trevligt content! Det brainstormas även kring Mikaels nya idé: “Old School Clash” som du gärna får tycka till om, samt pinsamma nicks från back in the day…

  PEPP ELLER NEPP [00:14:33]

  Efter ett försök av Mikael till snygg segway som slaktas mer obarmhärtigt än Ned Stark av Peter, så tas det en titt på kommande Game of Thrones-prequel-serien House of the Dragon som fått en ny trailer inför premiären senare i augusti. Peppen finns där, trots taskig eftersmak från GoT, men det finns ändå en tilltro till att HBO ska kunna ta tillbaka kronan och sätta sig på tronen för fetaste fantasy-serien. Dessutom är drakar alltid coolt!

  ÖNSKETÄNKANDE [00:28:34]

  En närmare titt på Blizzard-mobilspelssatsningen Warcraft Arclight Rumble leder diskussionen in på affärsmodeller inom spelbranschen och tendensen att hela tiden vilja ta betalt för content i spel skapat enbart för att kunna ta betalt för det. Resonemanget hamnar någonstans i att det är okej att vilja tjäna pengar, så klart, på var man skapar, men att spelbranschen gärna får röra sig bort från play-to-win-modeller, lootboxes, NFT:s och annat som svärtar ner en annars fantastisk kreativ konstform! Dessutom blir det självklart en titt på hur peppen står sig inför det kommande mobilspelet.

  PEPP ELLER NEPP 2 [00:43:47]

  Om man går och ser senaste Marvel-filmen på bio, vilket båda PXL-programledarna gjort, så kan man få se en första teaser-trailer till Avatar: The Way of Water, uppföljaren till James Cameron’s mästerverk från 2009. Men faktum är att Peter MISSADE trailern pga toabesök och inhandlande av tilltugg! Mikael däremot såg den och berättar om sin pepp som följd. Oavsett hur förväntningarna är på uppföljaren som kommer 11 år efter originalet, så finns en stor förväntan på vad regissören ska visa upp härnäst, för med tekniska mästerverk som Terminator 2 och många andra filmer under bältet så är han definitivt en pionjär inom filmindustrin!

  FORTSATT PEPP [00:57:04]

  Det har även kommit ytterligare en trailer till Obi-Wan Kenobi, serien på Disney+ som bara är ett par veckor från premiär. I samband med May the 4th (be with you) så fick vi se mer av Ewan McGregor som Jedi på flykt och ännu mer tease av Lord Vader - och peppen håller i sig. Helt klart!

  NY-NÖRDAT [01:06:32]

  Den bioaktuella, 28:e (!) MCU-filmen i ordningen har setts av båda herrar, som gör sitt bästa att kort sammanfatta intryck och slutgiltig uppfattning om Doctor Strange in the Multiverse of Madness så spoilerfritt som det går. Mer detaljerat snack blir det allra sist i podden för den som vill höra. Men varning: se filmen först, om du inte vill bli spoilad!

  VERSUS [01:19:43]

  Veckans versus fight var egentligen tänkt att kopplas ihop med att snacka om Spider-Verse, men det hinns inte med pga så mycket annat att snacka om. Men oavsett så blir det i ena hörnan Miles Morales och i den andra Spider-Gwen - och i vanlig ordning får vi fantastisk respons från alla er PXL-lyssnare med förslag på skådisar som kan axla respektive roll i framtida filmatiseringar. Tack för det och keep’em coming! Slutligen avgörs fighten och ordinarie episodinnehåll är därmed avklarat. Men…

  BONUS: STRANGE-SPOILERS [01:40:45]

  Allra sist likt en MCU-films postcredit-scen så kommer en SPOILER-tung utläggning om nya Doctor Strange-filmen. Denna del ska du INTE lyssna på innan du sett filmen. Varning varning, lyssning sker på egen risk!

 • Välkommen till Audiovideoklubben. En podcast om regissörer och filmserier med Viktor Estemar Landegren och Alexander Wahlgren.


  I poddens första mellanakt pratar Alex och Viktor om Click(2006).

  Killarna pratar även om Adam Sandlers karriär och vänskapskrets, hur filmen är bryggan till vår miniserie om Paul Thomas Anderson. Det diskuteras även om Sandlers filmer är Oscars-filmer förklädda i trams och vad skillnaden är mellan Ewan McGregor och Conor McGregor.

  Förutsåg filmen smartphoneberoende? Är Christoffer Walken en bra eller dålig skådis? Kommer AVK bli "cancelled" efter detta avsnitt?


  Filmen startar ca 35 minuter in i avsnittet.


  Gilla, dela och sprid gärna våra inlägg. Det hjälper oss verkligen att nå ut till nya lyssnare i poddbruset!


  Följ oss gärna på Instagram, Twitter och Facebook.


  Hjälp oss nå våra mål genom att bli en Patreon på Audiovideonattklubben där du kan ta del av extramaterial som tack för ditt stöd.


  Patreon.com/audiovideoklubben

  Instagram.com/audiovideoklubben

  Facebook.com/audiovideoklubben

  Twitter.com/audiovideoklubb


  Our GDPR privacy policy was updated on August 8, 2022. Visit acast.com/privacy for more information.