Turin Podcasts
-
Från Turin berättar Joella Skoogh hur hon idag hjälper sina kunder att bygga sitt personliga varumärke. Vi pratar om att våga gå sin egen väg och drömma större, att välja välmånde och djup framför karriär och yta. Joella berättar om sin resa från Sverige via USA och Stockholm till att bli egenföretagare i Italien med utmaningar och framgångar.
-
Erik Slottner (KD), tidigare äldre- och trygghetsborgarråd i Stockholms stad, är ny civilminister med ansvar för konsumentfrågor. Han intervjuas i Plånboken om hur han vill stärka konsumentskyddet, och vilken typ av konsument han själv är.
Inför en resa till italienska Turin hade Linköpingsborna Lars och Gudrun bokat och betalat vad de trodde var ett lägenhetshotell – som visade sig inte existera. Allt fler söker sig till småskaliga och billiga semesterboenden, men det finns fallgropar att se upp för.
De stigande matpriserna har knappast någon missat. Men för inte så länge sedan la svenskarna en betydligt större del av sin disponibla inkomst på mat, jämfört med de senaste åren. Hur kommer det sig att vi har vant oss vid billig mat, och kan det komma ut något gott av de högre priser som vi ser nu?
Plånbokens expert på privatekonomi Patrick Siegbahn svarar på lyssnarfrågor.
Programledare: Pia Fridén
Producent: Ellinor Eriksson
Tekniker: Daniel Högberg
-
SLA Sportpodd är tillbaka efter ett sommaruppehåll. För Linus blev det inte många timmar i Skövde under semestern, men nu är han tillbaka och gör Janne Larsson och Anton Gustavsson sällskap i det 76:e avsnittet där det blir semesterminnen, handboll, fotboll och en del annat.
-
Robert Lewandowski har fått igenom sin önskade Barcelonaflytt. Pengarna som Bayern får in för det? De verkar vara på väg till Turin för att få Matthijs de Ligt till München. Paulo Dybala sitter i privatjet på väg till Roma och Chelseas PR-avdelning frodas i Los Angeles.
-
Vi är nu hemma från Turin och under vår mellanlandning i München passade vi på att spela in en podcast där vi berättar om det här spektaklet som vi kallar Eurovision!
-
Schlagerfesten har gjort sig värda sitt namn så något trötta rapporterar vi i dag dag 5 i Turin från det kaosiga dagrepet av finalen. Som vi inte ens såg klart på grund av att den italienska produktionen är fullkomligt snurriga. Men vi har sett alla bidragen i rätt startordning och vet hur formen är inför kvällens genrep och morgondagens stora final! En tippning försöker vi oss på också. Detta blir det sista avsnittet live från Turin så lyssna, njut och ladda upp med oss så hörs vi på andra sidan. HEJA CORNELIA!Support till showen http://supporter.acast.com/schlagerfesten. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I morse kom nyheten om att kritikern och kulturjournalisten Victor Malm efterträder Karin Olsson som Expressens kulturchef. Nu kommer han till P1 Kulturs studio för att berätta om sina tankar kring tidningens kulturbevakning framöver.
KRIGET I UKRAINA KASTAR SIN SKUGGA ÖVER FILMFESTIVALEN I CANNES …Rysslands invasion av Ukraina märks tydligt även på filmfestivalen i Cannes, som börjar nästa vecka. Regissörer har uteslutits och stängts av - vi har röster, kommentarer och analyser av Fredrik Wadström och Emma Engström.
... LIKSOM ÖVER EUROVISION SONG CONTEST PÅ LÖRDAGNär finalen i Eurovision Song Contest går av stapeln i Turin på lördag kväll, har den föregåtts av stora kontroverser med anledning av Rysslands invasion av Ukraina. Efter flera turer kom man fram till att Ryssland skulle kastas ut - medan Ukrainas bidrag är en av favoriterna.
MED INTERVISION SKAPADE ÖST SIN EGEN MELODIFESTIVAL - UNDER KALLA KRIGETVi får besök i studion av regissören till en ny dokumentär, Oskar Anesten. Intervision song contest hölls några år under 60-talet samt mellan 1977 och 1980. Sovjetstaterna var med, men även bland annat Kuba och Finland. På 2000-talet har det gjorts flera försök att återuppliva tävlingen – inte minst från ryskt håll.
FILMEN "FABIAN" GÖR TYSKT 1930-TAL OBEHAGLIGT AKTUELLTSvante Weyler, ordförande i Svenska Kommittén för Antisemitism, har sett filmen - efter Erich Kästners roman - som nu går upp på svenska biografer.
Miljön är Weimarrepubliken 1931. Den desillusionerade krigsveteranen och aspirerande författaren Fabian flyr sitt trista dagjobb som reklamskrivare och nattens mardrömmar genom att kasta sig ut i Berlins dekadenta skymningsvärld av barer, bordeller, kabaréer och skörlevnad.Med sin vilda blandning av stilar och tekniker ger egissören Dominik Graf och klipparen Claudia Wolscht en både tidstrogen och hypermodern version av Erich Kästners klassiska roman från mellankrigstidens Tyskland.
KLASSIKERN: ULLA WIGGENS MÅLNING "TRASK"TRASK - förkortning för "Transistoriserad sekvenskalkylator" - var den tredje datorn som byggdes i Sverige. Den togs i bruk 1965 och ett par år senare fick den sitt porträtt målat av en 24-årig konstnär som då ännu inte debuterat, Ulla Wiggen, men som redan hunnit muta in ett nytt motiv för måleriet.
Kan framtiden rymmas i en målning? Det kretsar veckans Klassikern av Mårten Arndtzén kring. Programmet är en repris - och finns att lyssna på via appen SR Play.
Programledare: Lisa Bergström.
Producent: Maria Götselius. -
Aftonbladets musikjournalist Markus Larsson är på plats i Turin och berättar om stämningen på arenan och siar i resultatet!
-
Today, Finland's prime minister and president came out officially in favor of Finland joining NATO. What does that mean for Sweden?
Swedish Radio's defense correspondent, Mats Eriksson, parses the significance for Sweden of the announcement from the Finnish leadership.
Also, we hear from one Ukrainian family who needs to move on after being put up in a Swedish home for a couple of months.
And we dip into the world of Eurovision with our expert Kris Boswell, ahead of tonight's Swedish performance in Turin.
Producer: Ulla Engberg
Reporters: Dave Russell, Sujay Dutt
-
Nu börjar Hockey-VM men hur mycket bryr sig svenska folket?
Ibra kan bara träna med Milan en gång i veckan, trots det talar landslaget om att han ska vara med i Nations League.
Maskinen analyserar och går igenom veckans kupong på Big 9.
Sportstudion har kollat på en match i sysselsättningen padel, inte så länge dock.
Dessutom är Schlager-Stefan med direkt ifrån Turin och Eurovision Song Contest. -
På med partyhattarna – nu är det Eurovision-dags igen!
I tisdags avgjordes första semifinalen, i kväll river vi av den andra. På lördag hålls den stora finalen, där 25 nationer ska göra upp om segern.
Svenska Cornelia Jakobs och hennes ”Hold me closer” gör entré i tävlingen i dag som ett av de favorittippade bidragen.
Men kan någon slå Ukraina i år?
Vad händer om de vinner?
Hur är stämningen på plats i italienska Turin?
Och vilka är de största snackisarna?
Det pratar vi om i Aftonbladet Daily.
Gäst: Tobbe Ek, nöjesreporter och schlagerexpert på Aftonbladet.
Programledare: Olivia Svenson.
Kontakt: [email protected]
-
Ciao Ciao från Italia dag 3. I dag har vi tittat på genrepet inför morgondagens spännande semi där Cornelia tävlar! Hur gick det för henne och rösten som ju varit skakig? Ännu skakigare var förstås den Italienska produktionen... men det börjar vi vänja oss vid nu hehe... Support till showen http://supporter.acast.com/schlagerfesten. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
This is Turin calling! Vi har ett första resultat från Eurovision 2022! Och så pratar vi lite om hela dramat kring Linnea Henriksson. Live från Turin dag 3.Support till showen http://supporter.acast.com/schlagerfesten. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Trots Eurovisions regler smygs politik med i bidragen med jämna mellanrum. Hör om kyssen som ledde till censur, bidraget som ville uppmärksamma ett folkmord och om den smäktande balladen som blev startskottet för en revolution.
Hundratals miljoner människor tittar på Eurovision song contest varje år – tävlingen har en enorm genomslagskraft. Trots förbudet dyker politiska budskap upp på startfältet då och då.
Eurovisions regler mot politiska bidragTävlingens arrangör European broadcasting union, EBU, har regler som alla tävlande länder måste förhålla sig till.
– Det står att Eurovision song contest är ett ickepolitiskt event. Man får inte politisera bidragen och man måste se till att Eurovision inte på något sätt blir vanärat, säger Eurovisionexperten Bella Qvist.
Ryssland portade från Eurovision 2022Efter president Vladimir Putins och Rysslands invasion av Ukraina blev det debatt om Ryssland skulle få vara med och tävla. Till slut portades Rysslands bidrag från Eurovision 2022 i Turin.
– EBU använde reglerna som sa att det skulle kunna vara vanärande för Eurovision, säger Bella Qvist.
Ukraina starkt segertippade – hör snabbguiden till Eurovision 2022
Med arkivljud från Eurovision song contest 1974, 2012, 2013, och 2015 med kommentatorerna Ursula Richter och Carolina Norén.
Medverkande: Bella Qvist, journalist på Sveriges Radio och expert på Eurovision song contest
Programledare: Marcus Nilsson
Producent: Susanna Hållbus och Julia Juhlin Karlsson
Tekniker: Brady Juvier och Behzad Mehrnoosh
-
Då var vi redan tillbaka! Vi har sett ett genrep här i Turin och det har juryn också. Vad har ni att förvänta er av kvällen i morgon och hur står sig artister och låtar i den första semin där vi bland annat hittar favoriten Ukraina. Live från Turin.Support till showen http://supporter.acast.com/schlagerfesten. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
- Mehr anzeigen