Abgespielt

 • Hvordan får man skabt en åben og rummelig kultur med plads til forskellighed?

  En af de helt store barrierer for forandring er dårlige vaner, ureflekterede holdninger og ’at gøre som vi plejer’ - fordi, ja - det plejer vi jo.

  Ønsker man virkelig at arbejde med diversitet og ligestilling, skal man have fat i virksomhedskulturen og give den et kærligt og grundigt eftersyn. Og det er ikke nemt. Det kræver blandt andet 2.600 post-it notes og 140 management konsulenter.

  Har du ikke lige det ved hånden, så kan du med fordel lytte til afsnittet. Vi har nemlig samlet alt du skal bruge og gjort det spiseligt, så du kan hoppe direkte ud i kulturarbejdet.

  Til at hjælpe os med det, har vi allieret os med Henriette Laursen, direktør for KVINFO og Camilla Kruse, partner og talent leder i Deloitte. KVINFO har, sammen med CBS, lavet GenderLab, et koncept målrettet virksomheder, der ønsker at arbejde seriøst og konstruktivt med uncontious bias og kultur. Det setup har Deloitte prøvet kræfter med, og i dette afsnit får I indsigter fra både Deloittes erfaringer og KVINFO’s metoder.

  Er du nysgerrig på Gender Lab, kan du læse mere i denne guide.

  Støt missionen på: karrierekvinder.10er.app

  Gæster: Henriette Laursen, KVINFO, Camilla Kruse, Deloitte og Nanna Simone Jensen, Lederne

  Værter og producere: Naja Lind og Rikke Østergaard

 • Det har indtil nu handlet om: kvinder, kvinder, kvinder, kvinder og… Kvinder. Men mænd er også vigtige.

  Derfor skal vi undersøge hvad det har af betydning at få mændene med på ligestillingsvognen. Kan det hjælpe? Kan det mon også skabe værdi for mændene. Og hvordan får vi dem overhovedet med ombord?

  Karrierekvinder har allieret sig med en række mænd: en ung ligestillingsaktivist, en CEO i en investeringsfond, en vestjysk møbelsnedker og en software udvikler, der elsker lyserødt.

  Til at binde sløjfen om det hele har vi talt med Henriette Højberg fra DareGender. DareGender arbejder med at nuancere maskulinitetsbegreber og engagere mænd i ligestilling.

  Gæster: Henriette Højberg og Rasmus Hald Møller, DareGender, Tommy Andersen, ByFounders, Allan, Indretningsfabrikken og Morten, programmør. Samt Nanna Simone Jensen, Lederne

  Værter og producere: Naja Lind og Rikke Østergaard