Episodes

 • A szerzővel Valuska László beszélget.

  Háy Jánossal valós és valótlan időről, az íróban és a művekben járó órákról, pillanatról és rögzítéséről, múlásról és elmúlásról beszélgetünk.

 • A szerzővel Winkler Nóra beszélget; Közreműködik: Kerekes Vica.

  Hidas Judit regénye a belső biztonság keresésének története. A könyv főhőse, Eszter a rendszerváltás utáni évek reményekkel teli időszakában válik felnőtté. Viszonylagos jómódban él a családjának köszönhetően, mégsem találja a helyét a világban. Szülei válása, a múlt öröksége rányomja bélyegét az életére, miközben egyedülálló anyaként valódi céljait keresi. Eszternek szembe kell néznie a családi titkokkal ahhoz, hogy tovább tudjon lépni.
  A Nem vagy többé az apám izgalmas, eddig kevéssé ábrázolt figurák segítségével, érzékenyen és pontosan beszél a mai szülő-gyerek viszony dilemmáiról, konfliktusairól, az egymásra találás nehézségeiről egy olyan világban, ahol mindenki a múlt béklyóiba zárva próbál felépíteni egy új világot.
  Hidas Judit író, szerkesztő. Írásaiban gyakran foglalkozik társadalmi, egyéni és generációkon átívelő traumákkal. De fontosnak tartja, hogy a történetek egyfajta kiutat is kínáljanak a nehéz helyzetekből, és megmutassák, van remény egymás megértésére.

  A Park Kiadó programja.

  A beszélgetés a 2022-es őszi Margó Fesztiválon hangzott el.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • A szerzővel Tallér Edina beszélget.

  A Badacsonytördemicen bebíróként élő Csikós Attila 1969-ben Szombathelyen született, megalapította a Souvenir-Díj Alapítványt a fiatal művészek megismertetésére és elismertetésére. Számos folyóirat, napilap és színház külsős munkatársaként dolgozott. Rendszeres szerzője a Magyar Hangnak, novellái megjelennek az Élet és Irodalomban, a Székelyföldben és több folyóiratban.
  Legújabb regénye, az Öszvér idén júniusban jelent meg a Cser Kiadónál: Egy ötvenéves elmúlt, közepes tehetségű, jó pénzért szinte bármire rávehető, ezért tulajdonképpen sikeres, nős, hűséges, s nem hűsége, hanem az életbe, a sorsba, mindenbe való belenyugvása miatt egykedvűvé vált, unalmas építész, akit a kommunizmushoz a végsőkig hű katonatiszta apja rendszeresen elvert és megalázott, harminc év után az Oktogonon találkozik kamaszkori szerelmével, a már bakfis korában is elbűvölő, azóta világlátott, művelt üzletasszonnyal, és hagyja magát elcsábítani, egy akkoriban elmaradt szeretkezés, kapcsolatuk most majd bepótolt „nászéjszakájának” ígéretével egy hosszú hétvégére a nyugati határszél melletti kisvárosba, gyerekkoruk színhelyére.
  A férfi megérkezik, a nő nem.

  A Cser Kiadóval közös program.

  A beszélgetés a 2022-es őszi Margó Fesztiválon hangzott el.

 • A szerzővel Szeder Kata beszélget.

  A balatoni krimi brandet jegyző Szlavicsek Judit író második, Hullámsír című kötete kapcsán beszélgetünk a tóhoz való erős kötődéséről, a csendes-haragvó, befogadó-bosszúálló Balatonról, illetve arról, hogyan válnak bűnesetek helyszínévé az eldugott nádasok, elhagyatott öblök, vagy a sokunk számára ismerős partszakaszok.

  Libri Könyvkiadóval közös program.

  A beszélgetés a 2022-es nyári Margófeszten hangzott el.

 • A szerzővel Mészáros Sándor és Para-Kovács Imre beszélget.

  Rubin Eszter tíz éve megjelent első regénye, a gasztrokulturális örökség irodalmi értelmezésével gazdagon átszőtt Barhesz megjelenése óta várták az olvasók ezt a nagyformátumú könyvet, amelyben úgy fonódik össze a szépirodalom és a gasztrozófia, akár a zsidó ünnepi kalács fonatai. Mákkal bőven megszórva.
  A főzés soha nem csupán az ételről szól. Az ízek emlékeket hordoznak, egy ruganyos kelt tésztába bele lehet gyúrni megannyi örömöt és bánatot, egy tál étel gyógyíthat és békét teremthet. A receptek között megtaláljuk a szerző védjegyévé vált barheszt, a zsidótojást, a közel-keleti sabichot, és az otthon ízét idéző, klasszikus húslevest. Valamint olyan mágikus fogásokat, mint a sáfrányos diókrémmel töltött padlizsántekercs, vagy az áfonyalikőr bonbonos csokoládétorta. Igazi utazás ez, amely a családi tűzhelytől indulva, távoli világok konyháiba vezeti az olvasót.
  A 75 hosszabb-rövidebb novellát és regényrészletet, 300 magával ragadó fotó és egzakt receptek kísérik, ily módon az ízlelés élménye találkozik a szemet gyönyörködtető, ellenállhatatlan látvánnyal, és az étkezés bölcselete magától értetődően kapcsolódik össze más fontos témákkal. Nagyon hamar eljön a pillanat, amikor az olvasó hóna alá csapja a könyvet, hogy sürgősen valami harapnivaló után nézzen, majd újra elmerülhessen a meglepő egyedi humorral fűszerezett, szatirikus, elgondolkodtató, vagy éppen felkavaró történetekben, hogy később ismét a konyhában találja magát a pompás recepteket követve.

  A Kalligram Kiadó programja.

  A beszélgetés a 2022-es őszi Margó Fesztiválon hangzott el.

 • A szerzővel Vallyon Nikoletta beszélget.

  A kaszkadőrök Oscar-díjára jelölt Piroch Gábor fél évszázad alatt bejárta az egész világot Budapesttől Hollywoodig, és ma már Magyarországon, valamint a tengerentúlon is profi kaszkadőrkoordinátorként és -rendezőként jegyzik. Legújabb könyvében személyes élményein, valamint hazai és külföldi filmforgatásokon keresztül avatja be az olvasót a kaszkadőr hivatás izgalmas kulisszatitkaiba. Könyvében filmszerűen követhetjük nyomon kalandjait a legnépszerűbb filmsorozatoktól a figyelemfelkeltő reklámfilmeken át az olyan nagyszabású magyar és nemzetközi produkciókig, mint például a Kincsem, a Transformers 3, a Z világháború, a Die Hard – Drágább mint az életed, a Szárnyas fejvadász 2049, a Terminator: Sötét végzet, vagy a Dűne. A szerző őszintén mutatja be, mit jelent kelet-közép-európaiként nyugati produkciókban helytállni, ha kell, lovászként dolgozni Kaliforniában, vagy Brad Pittel és Angelina Jolie-val lazulni a tengerparton. Megtudhatjuk tőle, hogyan készül egy igazán látványos kaszkadőrbemutató, milyen a levegőben felfüggesztve kardozni, több emeletnyi magasból leugrani vagy élő fáklyaként lángolni. Elhivatottság, kitartás és alázat – ezek nélkül aligha lesz valakiből tettre kész, a határokon túl is elismert kaszkadőr, és a lebilincselő akciókból az is kiderül, miért.

  A BOOOK Kiadó programja.

  A beszélgetés a 2022-es őszi Margó Fesztiválon hangzott el.

 • Nem lövöm fejbe magam - kortárs amerikai költészeti antológia kötetbemutató  Gerevich Andrással, Fenyvesi Orsolyával és Lanczkor Gáborral beszélget Valuska László

  Amerika költészete ezerarcú és -színű, rengeteg hang és stílus él egymás mellett, ebből mutat be egy vékony, de annál izgalmasabb és tarkább szeletet a Nem lövöm fejbe magam című antológia, amely Gerevich András szerkesztésében most jelent meg az 1749.hu könyvek gondozásában. A kötetben szereplő fordítók: Branczeiz Anna, Deres Kornélia, Fenyvesi Orsolya, Ferencz Mónika, Gerevich András, Krusovszky Dénes, Lanczkor Gábor, Mohácsi Balázs, Simon Márton, Tóth Réka Ágnes, Závada Péter.

 • A szerzővel Bombera Krisztina beszélget.

  Reggel már ébredéskor mardos a bűntudat, amiért állandóan halogatod a teendőidet? Délben azt szégyelled, hogy műanyag tálcás paradicsomot vettél az előrecsomagolt szendvics mellé, ezzel tovább szennyezve a bolygót? Délután a gyereked megállás nélkül nyomogatja a telefonját, mire rád tör a bűntudat, amiért olyan kevés időt töltesz vele?
  Néha úgy érzed, hogy a szégyen és bűntudat alaktalan ködöt von köréd, és a kiváltó okokra már alig emlékszel? Réz Anna filozófus sok humorral és mély megértéssel ered a nyomába, miért mardos minket olyan gyakran a szégyen és a bűntudat.

  „A Mardos a bűntudatról és a szégyenről szól, de nem önsegítő könyv: nem halat hoz, hanem halászni tanít. Réz Anna elemzései olyan természetesek és élményszerűek, mintha a játszótéren beszélgetnénk, fél szemünkkel a mászókán lógó gyerekeinken. Szinte fel se tűnik, hogy a szerző eközben egy komplett filozófiai fogalmi apparátust is mozgat, már csak azért sem, mert olvasás közben nem bírunk nem fel-felvihogni a példáin.”
  Kemény István

  „A Mardos arra késztet, hogy elkezdj beszélgetni Réz Annával, vagy ha ő nem állna szóba veled, akkor valakivel, bárkivel… Kínos, nehéz helyzetekről van szó, az emberi élet elkerülhetetlen fájdalmáról, arról, hogyan bánunk egymással, a szégyenről, a bűntudatról, a szeretetről, a vágyról, döntésekről és erőszakról. A kérdezősködés, nyomozás a fenti témák birodalmában önmagában transzformatív folyamat, a pszichoterápia lényege.”
  Feldmár András

  Az Európa Kiadóval közös program.

  A beszélgetés a 2022-es őszi Margó Fesztiválon hangzott el.

 • A szerzővel Benyó Rita beszélget.

  Fekete-fehér Drakula, horrorfilmek, drogfüggőség és temetés a vámpírpalástban… Lugosi Béláról, aki az egyik legismertebb magyar a világon, mi, magyarok többnyire csak közhelyeket tudunk. Pedig az életéből több film vagy regény is kitelne. Gyurkovics Tamás most megírta az egyiket.

  Az Akcentus Lugosi Béla emigráció utáni éveire összpontosít. A regény elbeszélőjét, Lugosi titkárának kitalált alakját a szerző valós személyekből gyúrta össze. A regényes életrajz a végén kezdődik, innen halad visszafelé az időben egészen addig a pontig, ahol Lugosi története végzetes fordulatot vett…
  Gyurkovics Tamás harmadik kötete egy elevenségében hiteles Lugosi Bélát rajzol meg. A munkát komoly kutatás előzte meg. Az amerikai filmgyártás aranykorán át értjük meg, milyen az a bizonyos „kontinentális sárm és óvilági modor”, ami a korabeli filmcsillagok számára egyszerre vonzó, ám – a hangosfilm megjelenésével – egyre szűkebb skatulyába zárta a magyar Hollywoodot. De van-e feltámadás a hírességek sétányán?

  A Kalligram Kiadó programja.

  A beszélgetés a 2022-es őszi Margó Fesztiválon hangzott el.

 • „Elmeséljem? / Mert végre úgy mesélnék / Már valamit, amiben semmi rossz nincs.” (Kék, kék, kék)
  Kötetbemutató beszélgetés Szálinger Balázzsal új, Koncentráció című kötetéről. A mindig is zalai, egy ideje Keszthelyen élő szerzőt Bubits Tünde, a Pannon Tükör főszerkesztője kérdezi. A Koncentráció „olyasmi, mint egy koncentrátum: sűrítve itt van minden, ami Szálingert az egyik legfontosabb költőnkké teszi ma” (Pál Sándor Attila).

  A beszélgetés a 2022-es nyári Margófeszten hangzott el.

 • A  szerzővel Kutasy Mercédesz beszélget; Közreműködik: Darvasi Áron

  Darvasi László évtizedek óta az egyik legjobb elbeszélő, Az év légiutas-kísérője pedig igazi mesternovellákat tartalmaz. A történetek helyszíne legtöbbször a magyar vidék, ahova elköltözött, de elszakadni képtelen felnőttek térnek vissza újra és újra, ahol a különböző generációk nem értik meg egymást a legváltozatosabb módokon. Az írásokban mégis ott kísért mindig a humor, a komor helyzeteken is átüt a kíméletlen fantázia, és a legváratlanabb helyzetekben is felszikrázik a költőiség.
  A Magvető Kiadó ezzel a kötettel köszönti a hatvanéves szerzőt.

  A Magvető kiadóval közös program.

  A beszélgetés a 2022-es őszi Margó Fesztiválon hangzott el.

 • A szerzővel Rényi Ádám beszélget

  Kordos Szabolcs különleges fotókkal illusztrált új könyvében Budapest számos szegletének, épületének, ismert és ismeretlen helyének titkait tárja fel. Elvisz bennünket az Anker kupolájába, Pest híres és hírhedt mágnásainak palotájába, vagy éppen a Titanic-katasztrófa orvosának rendelőjébe. Bemutatja az eltűnt városrészeket, az egykor ünnepelt hírességek otthonait, és közben megismerjük azokat az embereket, sorsokat, történeteket, amelyek ezt a várost alakították.
  Nem történelemkönyv ez, hanem vérbő, gyakran komikus, másszor tragikus privát kalandozás térben és időben. Megelevenedik a múlt, és megszólalnak a leszármazottak, a szakértők és a mai lakók. A könyv elolvasása után garantáltan nem tud majd végigsétálni úgy Budapest utcáin, hogy ne a város rejtvényeit keresse a homlokzatokon.

  A 21. Század Kiadó programja.

  A beszélgetés a 2022-es őszi Margó Fesztiválon hangzott el.

 • A szerzővel Ott Anna beszélget; Közreműködik: Gálffi László

  Szűcs  Péter sodró regényfolyamának forrásvidéke a II. világháború traumájából  éppen csak magához tért Biharnagybajom. Az ötvenes évek közepén itt  kapja meg katonai behívóját Kamuti István, akit a messzi fővárosba  vezényelnek. Az egyszerű paraszti sorból indult fiú kalandos utazásának  azonban csak első állomása Budapest: a sors hamarosan egészen az óceánon  túlra repíti.
  Tamás és Andrea általános iskolásként a szocialista  Magyarország utolsó óráiban szeretnek egymásba, hogy aztán együtt éljék  meg a rendszerváltozás első évtizedeit, annak minden kihívásával és  kudarcával. Amikor kapcsolatuk válságba kerül, Tamás Marokkóból indulva  Iránon át szinte az egész világot beutazza, hogy választ találjon a  kérdéseire.
  Léna elismert táncművészként önfeledten éli az y  generációs fiatalok látszólag gondtalan életét. Egy születésnapi ajándék  kapcsán azonban minden, amit önmagáról tudni vélt, megkérdőjeleződik  számára.
  Léteznek véletlenek? Valóban olyan kiszámíthatatlan a sors,  mint gondolnánk? És vajon milyen kapcsok fonják össze István, Tamás és  Léna életét?
  A Dharma érzelmekben gazdag, magával ragadó regény,  amelyben olyan, valóban megtörtént személyes drámák és történetek  elevenednek meg, amelyeket a szerző utazásai során vagy saját személyes  családi örökségeként ismert meg.

  A Libri Kiadóval közös  program.

  A beszélgetés a 2021-es nyári Margó Fesztiválon hangzott el.

 • A szerzővel Ott Anna beszélget.

  Két év telt el a Rumbarumbamm című karanténnapló megjelenése óta, amelyben Benedek Ágota a világjárvány mindenkit érintő abszurd, lehangoló vagy éppen humoros mozzanatait dolgozza fel. Azóta a világ békésebb, kellemesebb, szerethetőbb hely lett, és jól látszik, hogy
  a covid után már soha semmilyen katasztrófa nem érheti többé az emberiséget.
  Ja, de!
  Méghozzá folyamatosan. Megállás nélkül. Azóta is.
  De ha nem így lenne, akkor is megmaradnának azok a hétköznapi, apróbb vagy nagyobb szorongások, amelyek Ágota esetében például a jeges verítékhez és körömágytépkedéshez vezetnek. Benedek Ágota új könyvében ezeket a szorongásokat veszi sorra, felfejtve azt is, mi történt vele a karantén óta eltelt két évben.
  Szorongás amiatt, hogy az útleveled pont akkor nem lesz meg, amikor a háborúban menekülni kell. Hogy pontosan annyira nehezedre esik feldolgozni életed első szerelmi csalódását, mint Taylor Swiftnek. Szorongás Putyintól, a természetben pisiléstől, a méhszájtágítástól és az abortusztól… A sor végtelen.
  A jó hír azonban, hogy az orvosság egy könyvnek álcázott xanaxos dobozban érkezik: mert miközben Ágota könyvét olvassuk, olyan, mintha egy stand-up műsort néznénk, amely a legkeményebb és legdrámaibb témákat járja körül kíméletlen humorral, bátran. És ez egyszerre megindító és felszabadító.

  A Libri Kiadóval közös program.

  A beszélgetés a 2022-es őszi Margó Fesztiválon hangzott el.

 • A szerzővel Karafiáth Orsolya beszélget Közreműködik: Szőke Abigél.

  Szonja, a fővárosba költözött alföldi lány az apjának mesél az életéről. Ami nem olyan egyszerű, ugyanis egyéves volt, amikor a férfi elhagyta a családját, és csak annyit tud róla, hogy szerette a Rolling Stonest. Hogyan lehet a legintimebb titkainkat is megosztani egy olyan szülővel, akit hiába szeretnénk közel tudni magunkhoz, teljesen idegen nekünk? Hogyan próbálhatjuk megismerni önmagunkat egy ismeretlen emberen keresztül, ha az ráadásul úgysem válaszol semmire, akár kérleljük, akár szidjuk?
  Miközben a Stones zenéjétől kísérve Szonja rajongva habzsolja a szépséges Budapestet, és egyik balszerencsés szerelmi kalandból a másikba evickél, mégis mesél, őszintén és szókimondóan: csalódásokról és örömökről, bizarr élményekről és sorsfordító találkozásokról, de még arról is, hogy a szexuális élete finoman szólva sem problémamentes. „I can’t get no satisfaction…” – Ám egy talpraesett fiatal nőnek semmi sem lehetetlen, főleg, ha van egy őrangyala, aki időnként átsegíti az effajta gondokon…
  Szilágyi Zsófia Emma regénye kínzó hiányokkal – elsősorban az apa és a szerelem hiányával – vet számot, és teszi mindezt játékosan és szórakoztatóan. A Szonja izgalmas ötletek magával ragadó áradata, ahol a privát szorongások a mindennapok kollektív abszurdjával keverednek, és a legválságosabb pillanatokat is áthatja a boldogság akarása és az (ön)ironikus humor.

  A Helikon Kiadó programja.

  A beszélgetés a 2022-es őszi Margó Fesztiválon hangzott el.

 • Moderátor: Valuska László

  Állástalan táncos címmel jelent meg tavaly, Kemény István 60. születésnapjára legfrissebb kötete, amely végre betekintést ad abba, hogyan kéeszülnek a versek. Egy interjúban évekkel ezelőtt azt mondta, hogy “ha jól emlékszem a fiatalkoromra, igazából nem az volt a fejemben, hogy leszek-e példakép, hanem hogy egyszer az életben meg bírok-e írni egy jó verset. Ezzel elvoltam kb. 20 éves koromig, amikor úgy éreztem, hogy végre megvan az a bizonyos „jó vers”. Ezután jött az a szakasz, amikor az lett a kérdés, hogy sikerül-e még egyet írni. És ez a szakasz ma is tart...” A Margófeszten a kötetből kiindulva igyekszünk még jobban megérteni, hogyan jönnek létre olyan fantasztikus versek, amelyek egyébként a Rájátszás alkotói műhelyébe is bekerültek, mint a Kesztyű, Kishit, Méhész.

  A beszélgetés a 2022-es nyári Margófeszten hangzott el.

 • A szerzővel Szegő János beszélget Közreműködik: Friedenthal Zoltán.

  Néprajzos egyetemisták utaznak az elnéptelenedő Tégláspusztára, hogy interjút készítsenek Szennai Irénkével, akit valamikor halottlátónak, népi gyógyítónak tartottak. Két tanárukat Irénke múltjából a régi közjáték érdekli leginkább, az az időszak, amit az asszony Lipótmezőn, a pszichiátrián töltött. Rossz hír fogadja őket: Irénke meghalt, már el is temették. A kutatók a falu megmaradt lakóit faggatják, hátha sikerül többet megtudniuk Irénke életéről és váratlan haláláról. A helyi szóbeszéd szálait bogozva bizarr történet sejlik fel előttük, átszőve félelemmel, vakhittel, fékezhetetlen vággyal. Sötét álmok, mogorva öregek, vonyító kutyák, üres templom, bezárt téglagyár, elhagyott malomház, vészjósló temető – mintha a True Detective világa jelenne meg az ismerősen közeli magyar vidéken. Véletlenek sora köti össze az eseményeket vagy mélyebb összefüggés rejlik a történések között? Az örvénylő szóbeszédből mi az igazság?

  A Magvető Kiadóval közös program.

  A beszélgetés a 2022-es őszi Margó Fesztiválon hangzott el.

 • A szerzővel Juhász Anna beszélget.

  „Dobray Sarolta szociografikus pontosságú történetei a mai Magyarország legkiszolgáltatottabb embereiről mesélnek, tudósítanak halálosan pontosan, mély empátiával és szeretettel. Nem a kívülálló író hajol itt le, hogy történetekké stilizálja a szenvedést: a felelősségteljes írástudó figyel és rögzít. A nyugtalan írástudó hagy nyomot a korról, amelyben élünk. Pillanatfelvételeket készít, mindig a megfelelő szögből, a megfelelő képkivágással. Pontosan tudja, hogy nem létezik mi és ők, hogy az ők is mi vagyunk, hogy nincs kétféle Magyarország, nincs biztonság és béke ott, ahol emberek magukra hagyatva tengődnek. Hogy irántuk igenis mindnyájan, egyenként felelősséggel tartozunk. Galgóczi Erzsébet, Csalog Zsolt és Tar Sándor nyomdokain járva a nélkülözésben is megmutatkozó emberséget, a méltóság elpusztíthatatlan vágyát örökíti meg. Érezzük a dohos falak, az áporodott ruhák szagát, és magunk előtt látjuk a fényüket vesztett tekintetekben megcsillanó végső reményt is: igen, van még, aki figyel. Van, akinek még fontos e darabra hullott életek minden törmeléke.” – Tóth Krisztina író, költő, műfordító

  A Scolar Kiadóval közös program.

  A beszélgetés a 2022-es őszi Margó Fesztiválon hangzott el.

 • A beszélgetéseket vezeti: Szabó Dominika

  Mesélők: Lázár Péter - Gál Szabolcs - Tóth Norbert - Illyés Zoltán

  Sztorizni mindenki szeret, jó sztorikat hallgatni pedig pláne. Ezért színesítjük a Margófeszt műsorát a Sántakutyával: izgalmas történeteket hozunk a zalai dombok öleléséből, de nem stand up comedy stílusban. A Sántakutya keretében a fesztivál minden napján egy órát olyan igaz történetek bemutatására fordítunk, amiket áthat a hely hangulata. A sántakutya az irodalom kályhája, ahonnan indulunk, oralitás, szájhagyomány, történetmesélés. Mesélőink a fesztivál fellépőinek köréből kerülnek ki, de vannak különösebb ismertség nélküli sztorizóink is, akik mesélnek saját életükről, alkotásról, válságról és sikerről, fordulópontokról, döntésekről és választásokról - őszintén. Persze mindenki kapcsolódik Zalához: ott született, él, nyaral, vagy alkot, netán Zalában dolgozik. Van, akit az első szerelem, van, akit pedig egy gimnáziumi csínytevés emléke köti a vidékhez. És a Margófeszt színpadán most meg is osztják veletek a sztorijukat. Nektek csak egy fröccsre és fülelésre lesz szükségetek.

  A beszélgetés a 2022-es nyári Margófeszten hangzott el.

 • A szerzővel Galán Angéla és Péczely Dóra beszélget Közreműködik: Borbély Alexandra.

  Lányok és asszonyok, béranyák és biológiai szülők, petesejtdonorok és meddő nők.
  Lemondás, pénztelenség, kiszolgáltatottság az egyik oldalon; szégyen, remény és hatalom a másik oldalon.
  Vannak nők, akik elmennek a falig, hogy gyerekük legyen, hogy megtalálják a boldogságukat, hogy kerek legyen az életük, és vannak nők, akik mindenre képesek azért, hogy a felszínen maradjanak, hogy fel tudják nevelni a gyerekeiket, hogy normális körülmények között túléljék ezt az életet.
  Durica Katarina új regényében ismét tabutémákat döntöget, és ahogy azt tőle már
  megszokhattuk: ő is újra elmegy a falig, de ő azért, hogy megírja azoknak a sorsát, akik nem beszélnek, vagy akikről mindenki más hallgatni szokott.

  A Piros Hó kiadó programja.

  A beszélgetés a 2022-es őszi Margó Fesztiválon hangzott el.