Episodes

 • 01:28:04

  Ep. 33 Sara Lossius - Podcast dronning og helsenerd

  Power Ladies starstarstarstarstar
  add

  Sara Lossius, selveste helse & livsstils podcast dronningen i Norge, er ukens gjest. Sara har Norges største helse og livsstils podcast - og den heter altså; Ingefær - her tar hun opp alle aspekter av helse.

  Sara har med seg inn i lydrommet dyktige helseeksperter og har i tillegg  hatt noen internasjonale gjester. I episoden får vi lære mer om hvordan Sara selv håndterer og jobber med egen helse, vi toucher alt fra lys, kosthold, relasjoner, søvn og hvordan hun jobber med tankene sine, altså den mentale helsen, fordi har man det ikke godt i eget hodet setter det seg ofte i kroppen. I tillegg så snakker vi om det å starte for seg selv og podcasting. Sara startet jo Ingefær for tre år siden, da var podkast markedet i Norge minimalt, så jeg må ærlig innrømme at det synes jeg var ganske så tøft og modig!


  I tillegg til dette så er Sara spaltist i Kamille, hun lager også podcasten til Storebrand, og hun har skrevet boken Paleo og i tillegg er hun mental trener, og foredragsholder. Hun er en skikkelig helsenerd, matglad, kettlebellentusiast og hun elsker å være i naturen. Men det hun synes er det viktigst e av alt er å være mamma til to jenter på tre og fem år.

  Sara brenner for at kvinner skal ha det bra i seg selv og i sitt liv, og ønsker å formidle sunn, fornuftig livsstil i alt hun gjør.

  Hennes helse reise begynte da hun var totalt utslitt av studier i London og til slutt en dag ikke kom seg opp fra senga og til slutt måtte ta grep. Alright - Sara gir mye av seg selv - SÅ lean back eller go for a run eller gå en tur (som jeg som regel pleier å gjøre når jeg hører på podcast) KOS DERE!!! • 01:08:33

  Ep. 32 - Pia Seeberg, fysisk og mental trener

  Power Ladies starstarstarstarstar
  add

  Pia Seeberg er ukens gjest, en av Norges største trenings-profiler. Pia er ei dame som jeg deler mye av de samme ønskene og verdiene med. Vi jobber for mye av det samme selv om hun har fokus på trening og jeg på karriere og lifestyle design. Pia har holdt på i flere år og sprer seg på flere flater både Youtube, Podcast, blogg, sociale medier og nå som forfatter av boken "Bli din egen PT". Pia er en fysisk og mental trener i tillegg til å være utdanna journalist. Pia har egentlig alltids tenkt at det er lærer hun skulle bli - og for å si det sånn, jeg mener jo at hun er det nå. Det er deg hun jobber med er rett og slett gi bort øvelser og tips og tricks til mennesker som ønsker å holde seg i form.


  Pia brenner for at flere skal oppgradere og bli selvstendig med helsen sin, og gjør det hun kan for å spre budskapet om hvordan å gjøre det og har nylig kommet med en bok om hvordan man faktisk å bli sin egen PT for å bevise teorien sin. Pia har nemlig selv kjent hvor godt det er for mentale og fysiske helsen å trene, hun har gått fra å være en overvektig og utrent jente til å bli en som trener nå nesten hver dag. Hennes endring skjedde da faren tok henne med på løpetur i tenårene.

  Jeg og Pia har samme slogan vi forholder oss til nemlig “kan jeg kan du - kan hun så kan jeg” mentaliteten. Alt handler rett og slett om øvelse.  @piaseeberg

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • 01:11:21

  Ep. 31 - Nancy Herz, samfunnsdebattant - om negativ sosial kontroll, skam- og æreskultur og det å engasjere seg

  Power Ladies starstarstarstarstar
  add

  Hva ligger egentlig i begrepet skam, ære og negativ sosial kontroll?

  Dette er blant det vi skal prate om i dagens episode - med selve skamløs-bevelgesens katalysator Nancy Herz. som er samfunnsdebattant, foredragsholder, spaltist og forfatter.

  Har du ikke hørt om de skamløse jentene ennå? Altså Nancy Herz, Sofia Sror og Amina bile skriver disse jentene flittig kronikker og ytringer. Og i 2017 kom de også med en bok (som er oversatt til flere språk) som heter “Skamløs” som de har vunnet flere priser for blant annet fritt ords honnørpris. De er også blitt kåret til årets navn samme år. Boken de har skrevet har unge muslimske kvinner som hovedmålgruppe, men budskapet de sprer og snakker om relevant for alle som vil forstå problemene og jobbe for et bedre flerkulturelt samfunn.

  Nancy som er gjesten i dag er rå kul, livlig og engasjert dame på 22 siden hun var relativt ung har hun yttret seg i offentligheten, men det var først i 2016 med kronikken “vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid er nå” hun fikk nasjonal oppmerksomhet. Etter dette skjøt ting fart og skamløs-bevegelsen begynte og hun ha møtte sine medforfattere. Uten om å skrive aktivt, holde foredrag for unge rundt om kring i landet, så jobber hun til daglig i Frivillighet Norge, hvor hun jobber for å gjøre det enklere for folk å bli frivillig og enklere for organisasjoner å finne frivillige.  I tillegg studerer Rettsvitenskap og Sosiologi på Universitetet i Oslo. Og ja det stopper ikke her - hun er også engasjert i flere frivillige organisasjoner, og sitter i #UngIdag-utvalget som ble oppnevnt av regjeringen i 2018. Dette er et utvalg som skal se på utfordringer knyttet til kjønnstradisjonelle utdannings- og yrkesvalg, og hva det vil si for barn og unge å vokse opp i et samfunn med tydelig definerte kjønnsroller allerede fra de er små. Mange opplever at press og krav for å bli godtatt er en stor del av hverdagen. Hvordan påvirker det livskvalitet og muligheter videre i livet?


  Det Nancy er aller mest opptatt av i disse dager, og jeg sier i disse dager fordi Nancy er interessert i alle tema som går under rettferdighet, og det er ganske mye - det er å få flere unge til å engasjere seg, og spre kunnskap om negativ sosial kontroll.

  Det er rettferdighet som driver henne - og hun vil rett og slett bruke sin stemme til å bidra med det hun kan for at det norske samfunn blir litt bedre. Pow lets go! Kos deg!


  @nancherz

 • 01:07:27

  Ep - 30 Sophie Wiik, Gründer Too Good To Go - om å bygge selskapet, matsvinn, holdningsendringer og

  Power Ladies starstarstarstarstar
  add

  Dagens gjest, SOPHIE WIIK - med-grunder av det internasjonale selskapet Too Good To go - og grunderen av selskapet i Norge. POW!

  De har tatt opp kampen mot matsvinn, og har bidratt til at det nå faktisk e trendy å være en matredder. 650.000 registrerte brukere har de, og den har kun holdt på i 3 år og er allerede etablert i flere land. De har Over 1000 samarbeidspartnere på appen fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord inkludert Svalbard. 1,5 mill porsjoner med mat reddet fra å havne i søpla - over hele landet via too Good to Go siden oppstart

  Det de gjør er at de kobler forbrukere opp mot spisesteder og butikker som har overskuddsmat som ellers ville blitt kastet. Too Good To Go er også en holdningskampanje. De jobber med å spre budskapet og gjøre både forbrukere og bransjen mer bevisste på hvordan vi utnytter ressursene på best mulig måte.


  Så status er jo at: Vi kaster over 385 000 tonn mat i Norge hvert år. Faktisk kaster hver av oss i snitt over 42 kg mat hjemme vært år som kunne vært spist… som vi alle kan tenke oss til så er dette ekstremt dårlig for miljøet. Og tenk at vi faktisk kaster hver åttende handlepose rett i søpla mens 700 millioner mennesker sulter. Bare en fjerdedel av maten som kastes ville vært nok til å mette alle som sulter i verden


  Verdens matproduksjon står for ca. 30 % av klimagassutslippene. Og ein tredjedel av denne maten går rett i bosset. Og som vi alle er klar over så kreves det store mengder energi for å produsere, frakte og oppbevare mat. Hvis matsvinn var et land ville det vært det tredje største i verden, rett bak USA og Kina, basert på klimagassutslipp.

  I episoden får du høre mer om hvordan det har vært å bygge opp too good to go, det å endre holdninger og forbrukeradferd og selvfølgelig lære litt mer om matsvinn og hvordan du selv kan bidra til å reduserere ditt eget.


  I episoden så nevner vi andre gode kilder til info og inspirasjon om tema.

  matvett, matsentralen, spisoppmaten med mette havre, framtiden i våre hender etc.

 • 01:18:34

  Ep. 29 - Sunniva Rose om kjernefysikk, jod, annerledeshet og bedragersyndromet

  Power Ladies starstar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
  add

  Sunniva Rose som er kjernefysiker og rosablogger - men jobber hovedsaklig som foredragsholder, og har skapt et liv rundt det å være annerledes.


  Sunniva Rose har doktorgrad i kjernefysikk fra Universitetet i Oslo. Doktorgradsarbeidet handlet om hvordan vi kan bruke grunnstoffet thorium som brensel i kjernekraftverk, og hvordan dette kan redusere radioaktiv avfall.

  Sunniva passer ikke inn i noen bås, og derfor har hun laget sin egen. hun har kjent mye på det å ikke passe inn, bli sett ned på og følt seg dum- hun omtaler seg selv som rosanerd.

  Et ordtak som sitter i henne, som jeg liker veldig godt er “den du er i dag ikke definerer hvem du er i morgen,”  Sunniva brenner generelt for forskningsformidling og realfaglig allmenndannelse, og driver et «opplysningsprosjekt» gjennom (rosa)bloggen sin hvor hun skriver om forskning og sånn. Med vekt på sånn.

  I tillegg til å holde  foredrag om realfag og forskning, og så har sunniva og satt i Ludvigsenutvalget som vurderte hva barn skal lære i ”Fremtidens skole», og dette arbeidet med å fornye fagene i skolen er hun med på også ved å sitte i ”Kjerneelementgruppen” for naturfaget, sunniva er også aktiv i radio og skriver kronikker om realfag og forskning for Dagbladet.

  Sunniva har holdt tre TEDx-foredrag og var med i web-TVserien ”Sushi og kjernekraft», både foran og bak kamera.

  Sunniva Rose foredrag kan holdes på engelsk og norsk.

  Med andre ord med Sunniva kunne me snakka om myyye forskjellig, men i dag skal vi holde oss til kjernefysikk og jod som er første del av samtalen, deretter går vi over til det å føle seg annerledes og imposter syndrome. Bedrager syndromet altså det er en opplevelse man har av at man er en fake, at man egentlige r sykt dum og  Kan ingenting og derfor erredd for å bli avslørt. Det er vanlig for mange å kjenne på, spesielt 70 % av befolkningen i føle en Ted talk et nylig så, nå huske ikke helt hva hun het hun som snakka, men anyways. Dette er retningene samtalen tar.

  Alright, lets dig into episoden!! Enjoy selvfølgelig!


  @sunnivarose

 • 01:35:52

  Ep. 28 - Ingvild Moen, Digital Rådgiver - sosiale medier: hvordan bli synlig, skape engasjement og få flere følgere

  Power Ladies starstarstarstarstar_outline
  add

  Hvordan å vokse sosiale medie kanalene dine og skape verdifult innhold til publikumet er det vi prater om i denne epsioden. Denne er for deg som har lyst å level up sociale medier gamet i 2019.

  Men den er ikke vi tar for oss hvordan å jobbe med sociale medier som en bedrift eller influencer - et felt som stadig er i endring - og hvor målet er da å vokse og å selge noe - med fokus på verdiskaping!

  Ingvild Moen er dagens gjest og hun har jobbet med sociale medier siden 2009 og er en godt etablert sociale medie ekspert stemme i Norge. Hu er seriegründer og digitalrådgiver i sitt eget selskap Resonate. Hun har vunnet flere priser for sitt arbeid med sosiale medier, blant annet den gjeve Årets personlighet i sosiale medier under Social Media Days, samt var på shortlist til årets foredragsholder i regi av Anfo - annonseforeningen.

  Ingvild lever av å holde kurs, foredrag og workshops i effektiv markedsføring i sosiale medier, i tillegg til at hun jobber strategisk og operativt med noen av Norges største merkevarer og annonsører. Og nå nylig har hun fått ansatt søsteren sin i selskapet sitt og!! Og de jobber tett med kunder som Orkla, DNB, JM Norge og Miljødirektoratet.

  Ingvild er et så utrolig varmt og godt menneske, og forklarer ting ganske enkelt og ukomplisert - veldig god formidler! Så lets dig into this episode!

  ENJOY :D


  Show notes:


  Klar case: https://www.facebook.com/business/success/klar

  Lær Instagram- og Facebook-markedsføring med gratis blueprint kurs: https://www.facebook.com/business/learn

  Lær Google Analytics med gratis kurs: https://analytics.google.com/analytics/academy/

  Thomas Moens podcast: https://thomasmoen.com/category/podcast/

  Valen-Utviks innholdsmaler for 2019: https://blogg.valen-utvik.no/f%C3%A5-v%C3%A5r-startpakke-med-maler-for-2019

  Damer å følge

  @spisoppmaten

  Ingvild Moen

  @plosiv

  @resonate

  www.resonate.no

 • 00:52:10

  Ep. 27 - Siri Abrahamsen - Hvordan vil du være i 2019? Mål og mening for 2019. Konkret og praktisk

  Power Ladies starstarstarstarstar
  add

  Om kort tid glir vi over i 2019. Blanke ark og nye muligheter ligger foran oss og hvorfor ikke være forberedt på å kicke ass i året som kommer og ta kontroll over egen hverdag - jeg ønsker å hjelpe til for at du skal klare nettopp dette - så denne episoden handler om akkurat det - temaet er MÅL, hvordan å sette mål og hvordan å nå dem.

  Det er det jeg håper du skal bli litt klokere på etter å ha hørt episoden! jeg vet det er mange som tenker på nyttårsforsett - men tenk heller på hvilken livsstil du ønsker deg fremover - hvor kan du begynne for å skape den i 2019? Hvordan kan du få det litt bedre hver dag? Husk at om man gjør et lite mål hver dag så har man plutselig gjort hele 365 mål i 2019! 365!!!!!

  Begynn små - karlegging må til og det er det jeg håper vi også kan hjelpe deg i gang med i denne episoden.

  Episoden er med Siri abrahamsen som driver gleding konseptet, er forfatter og foredragsholder - og om du er en av mine fantastiske faste lyttere så kan du sikkert gjerne også huske at hun har vært gjest før så nemlig sjekk ut episode 3 om du ønske å lære mer om siri. Grunnen til at jeg har tatt henne med på nytt er at hun er eksperten på hvordan å sette doable mål og delmål og å nå dem, i tillegg er hun helt rå på time management og andre effektivitetsting.


  Enjoy!


  @siriabrahamsen

  @gleding.no

  www.worldofempathy.com

 • 01:24:17

  Ep. 26 - Silje Sigurdsen, Kunzt - et dykk inn i det norske kunstlandskapet

  Power Ladies starstarstarstarstar
  add

  Silje Sigurdsen står bak brandet Kunzt. Silje er kunsthistoriker og nå Nordens første kunstvlogger. Silje brenner for å gi folk flest tilgang til kunst gjennom å besøke kunstgallerier rundt om i landet, intervjue kunstnere og kunstkjøpere med kameraet på slep. Hun jobber for å vise det menneskelige aspektet ved kunstverdenen og å gjøre det relaterbart.

  Episodene, bilder og erfaringer kan du finne i sociale medier under navnet Kunzt.

  For arbeidet sitt har hun vunnet Arne Hestenes' journalistpris for film, portrett og annen kulturjournalistikk for å ha fornyet kunstkritikken i Norge, først og fremst ved å gjøre kunstkritikken og -formidlingen visuell.

  I tillegg har hun blitt en anerkjent kunstkritiker i kunstmiljøet og nådd inn i flyten til norske kunstinteresserte.

  Silje sa opp jobben som kunstkritiker for Bergens Tidene og Aftenposten for å satse på vloggen sin.


  I episoden får vi blant annet høre mer om hva kunst er, lære om det norske kunstmiljøet og hva man bør gjøre om man ønsker å komme seg inn i det som kunstner eller kunstkjøper.


  @kunzt

  www.kunzt.no


  @yrjaoftedahl

  www.yrjaoftedahl.com

 • 01:15:25

  Ep. 25 - Birgit Skarstein, toppidrettsutøver - A Winner's Mindset

  Power Ladies starstarstarstarstar
  add

  Dagens gjest er ei jeg beundrer - og som har et mindset som jeg skulle ønske alle hadde. Hun bærer enormt med empati -det å dømme finnes ikke i hennes verden. Hun er enormt jordnær, ydmyk, raus og møter alle med respekt. I tillegg har har lært seg å takle livet på godt og vondt.


  Gjesten er Birgit Skarstein para toppidrettsutøver og verdensmester i roing. Hun konkurrerer ikke bare i en idrett, men to - roing om sommer og ski altså langrennspigging om vinteren - og da altså på landslagene! Og i 2018 ble hun årets kvinnelige para toppidrettsutøver.

  For sine prestasjoner i VM i roing har Skarstein blitt tildelt Oslo kommunes ærespris for 2013, 2014 og 2015. Aftenposten nominerte henne i 2014 til «Årets Osloborger».

  Hun ble kjent gjennom NRK TV programmet “ingen grenser”

  Birgit er også er kurator for Global Shapers Oslo. Global Shapers utgår fra World Economic Forum og kronprinsesse Mette-Marit, og Skarstein har hatt ulike roller i nettverket nasjonalt og internasjonalt siden oppstarten i 2012.


  Skarstein møter fast som bystyrerepresentant i Oslo kommune, hvor hun er medlem av finanskomiteen

  Hun er også medlem av bioteknologirådet.


  Nå lover det enda bedre for para idretten fordi Therese johaug har bidrat til å skape stiftelsen VI som jobber

  “at flere funksjonshemmede skal få høyere livskvalitet, forbedret helse, økt mestringstro og mer sosial kontakt.”

  Og Birgiter ambassadør!


  Det som fascinerer meg aller mest med Birgit er måten hun takler livet på - måten hun ser på ting.

  Det er en ulykke som gjorde at hun ble lam fra beina og ned da hun var rundt 18-19 år. En ulykke de fleste ville sett på som ekstremt brutal og gjerne ville mistet alt håp om et godt og fullkomment liv.

  Dette har lagt til rette for at hun har komt til et så godt sted mentalt - og som rett og slett har gitt henne en ekstra drive en om hun kanskje ikke hadde opplevd dette.


  Birgit er ekstremt viktig - hun er en rollemodell som viser at selv om man har et fysisk handicap så kan man følge drømmen sin - og få det til.

  Hun brenner for å bryte ned båsene og bildet de fleste tenker rundt det å ha en fysisk utfordring, men hun har opplevd mye dritt fra folk på veien - som vi får høre mer om i episioden. Birgit er ekstremt ressursterk og benytter dette til å brøyte vei for dem som har blitt utstøtt og tar opp kampen både politisk og i idretten - drømmen er å revolusjonere paraidretten. Så - vi må alle stå bak denne viktige damen og med dette viktige målet og drømmen! Jeg forstå ikke hvorfor vi mennesker er blitt eksperter på dømming og ekskludering - vi må snart ta et oppgjør med dette!


  Det var så mye jeg ikke fikk spurt Birgit om - så jeg må nok invitere henne tilbake.

  Hun er ekstremt inspirerende og i episoden får vi et dypdykk i hjernen hennes.

  Som jeg faktisk vil kalle a winners mindset.

 • 00:52:48

  Ep. 24 - Treningsfrue - Camilla Aastorp Andersen

  Power Ladies starstarstarstarstar_outline
  add

  Dagens gjest er inspirerende Camilla Aastorp Andersen som står bak brandet og businessen Treningsfrue. Da hun var 32 valgte hun å skifte spor - og gikk fra å være i den klassiske 8-16 jobben som eiendomssekretær til å satse på å bygge sitt eget brand og få folk opp av sofaen - hun prøvde seg først som fitness modell og kjørte på i Sociale Medier som Snuppa32 før hun skiftet kurs til å bli en profil med fokus livsstil og treningsinspirasjon. Helårskroppen har blitt hennes kampsak - og siden den dagen treningsfrue ble oppretta har hun produsert daglig content i sociale medier, på blogg, youtube under navnet treningsfrue og gjennom podcasten “hverdagspodden” og kom i januar 2018 med sin første bok “Helårskroppen”. I tillegg så har hu egen nettbutikk, hun kjører på med sin egen treningsgruppe med følgerne sine #Teamtreningsfrue og drømmer om mange ting blant annet egen kleskolleksjon. I dag så har hun 120 k ivrige følgere på instagram og vokser stadig. Jeg vil kalle Camilla en entrepreneur over Influencer - hun er så sulten og ser nye muligheter for å growe brandet sitt hele tiden, hun tror at alt er mulig og det for alle.


  Dette er en veldig koselig episode hvor vi får høre hvordan reisen til Camilla har vært - hvordan hun har bygget businessen og selvfølgelig lære litt mer om hennes forhold til trening.


  Enjoy!

 • 00:35:46

  Ep. 23 - Ruzwana Bashir - The Silicon Valley queen on her journey as an entrepreneur

  Power Ladies starstarstarstarstar_outline
  add

  Ruzwana Bashir er en entrepreneur i verdensklasse og man kan kalle henne en silicon valley queen! Hun har blant annet blitt kåret til en av Fortunes most powerful women og fast companyes 100 most creative people.

  Ruzwana startet selskapet Peek.com i 2014 hvor folk kan finne og booke opplevelser verden over som svømme med haier og cooking classes etc… også er det en software som får reise operatører til å komme online.

  For denne startupen har hu fått svimlende 40 millioner $ i funding for - 350 millioner kroner - av grunderne bak google Eric Schmit og Twitters jack dorsey.

  Før peek jobbet Ruzwana for det kjente selskapet goldman sacs og the blackstone group og har en MBA fra Harvard Business School og en grad i filosofi, politikk og economi fra Oxford.

  En annen grunn til at Ruzwana imponerer meg helt sykt er at i 2014 skrev hun skrev en artikkel i the guardian som gikk viralt og gjorde henne verdenskjent - hvor hun fortalte om hennes opplevelse om å bli seksuelt misbrukt i det britisk pakistanske hvor hun kom fra og hun fortalte at på grunn av skam og tabu i communityet så var det svært uvanlig å si i fra . Artikkelen skrev hun i lys av 2014 etterforskningen hvor det ble avdekket at 1400 barn hadde blitt seksuelt misbrukt i Rotherdam - england.

  Ved å skrive den artikkelen så risikerte hun relasjonen med familien - men hun gjorde det likevel fordi hun mente det var viktig å belyse saken for at andre gjerne skulle få det bedre.

 • 01:08:38

  Ep. 22 - Susanne Kaluza - samfunnsdebattant og Daglig Leder i SHE Community

  Power Ladies starstarstarstarstar
  add

  Dagens gjest inspirerer meg veldig - hun får til noe jeg selv har lyst å bli god på. Nemlig å snakke høyt. Offentlig. Hun er ikke redd for å si sin mening og har et eget talent for å skape kampanjer som engasjerer både internasjonalt og nasjonalt.

  ved siden av å være en samfunnsdebattant er hun daglig Leder i SHE Community - et selskap som gjennom konferanser, studieturer, mentorordninger og kompetansehevende programmer jobber for å få kvinner til å tenke stort, innovativt, komme seg inn i ledelsen, styrer eller på eiersiden i bedrifter eller rett og slett starte egne selskap. Mao samme visjon som meg - love it.


  Susanne har satt i gang flere kampanjer som dere gjerne kjenner til; postit geriljan med Ulrikke Falch blant annet, sunn fornuft plakaten, gå for sumaya etc. Men det hun for alvor ble kjent for var kampen mot reservasjonsretten, hvor det gikk som hun ville til slutt- nemlig leger fikk ikke lov til å reservere seg til å ikke henvise til abort.. Men nå er det på an igjen - Erna vil ta fra kvinner rettighetene til å bestemme over sin egen kropp - og gjør Susanne forbanna - for det Susanne brenner mest for er rettferdighet, hun ønsker at alle mennesker skal være likestilte og ha like muligheter.

  Tidligere har hun jobbet i Trigger som rådgiver innen forretningsutvikling, innovasjon og samfunnsansvar. Hun har også vært, redaktør i Egmont Publishing i Kvinneguiden.no og foreldre.no

  For arbeidet sitt har Kaluza blant annet blitt kåret til Årets Kvinnelige Medieledertalent av Medienettverket, en av Norges 10 fremste ledertalenter av E24 og Årets Meningsbærende redaktør av Redaktørforeningen.”


  Kaluza har også drevet en blogg, laget en matboks og skrevet flere bøker. og jobbet som journalist i dagbladet og morgenbladet.

  I en pressemelding jeg fant på nett så omtales Susanne som en dame med bein i nesa, en meget god kommunikator, med stor arbeidskapasitet og pågangsmot.


  Vi prater om alt fra abortloven, til hvordan å bli en samf debattant til SHE og likestilling i arbeidslivet.

  Susanne utfordra meg til å skrive min første kronikk. Så en eller annen gang før eller etter jul skal jeg får sendt den inn til redaksjonene - så får vi se da - om den kommer på trykk eller ei. I’ll keep you posted!

  Om du sender din første kronikk, eller stiller opp på din første debatt eller lager din første kampanje etter at du har hørt episoden - let me know! skriv til meg på instagram eller kommenter på bildet jeg legger ut av Susanne!

 • 01:06:15

  Ep. 21 - Martine Halvorsen - om blogging, vellfølelse og om det å være normal

  Power Ladies starstarstarstarstar
  add

  Dagens gjest er en av Norges toppbloggere, Martine Halvorsen. Selv er hun ikke helt happy med blogger tittelen "det beskriver ikke hvem jeg er og det jeg gjør" hun har mao samme problem som veldig mange av mine multipotensialist-gjester (ref episoden med @ina.vik ). Jeg personlig vil kalle Martine et mediehus - Forfatter, foredragsholder, skribent for Det Nye magasinet og blogger er noe av det hun gjør!

  Martine ble kjent gjennom 2 TV-serien “Sykt Perfekt” og har og vært med i Top Model Norge for så å seile frem som en kvinnelig samfunnsdebattant gjennom bloggen sin. Hvor hun skriver om alt fra mensen, kroppspositivitet, trakassering, ensomhet, vold og netthets, for å nevne noe. Det har hun også nylig blitt nominert til Jenteprisen for.

  Det jeg digger sånn med Martine er at hun er så brutalt ærlig - hun er ekstremt modig som tør å blottlegge og prate om de mest sårbare sidene ved å det være et menneske - og det i en alder av kun 20 år! Ting som de fleste aldri tør å prate om gjennom et helt liv.

  Hun er opptatt av å formidle sunne verdier og å være et godt forbilde - og hun brenner for at vi mennesker skal begynne å prate mer sammen og hjertesaken er at at det skal bli kult å være seg selv! Psykisk helse og å bryte ned tabuer jobber hun med hver dag - for å vise at å være et menneske det betyr ups and downs og det er helt normalt og ikke minst greit!

  Martine kom også akkurat ut med sin første bok “Sykt Normal” som handler om å være ungdom i vår digitale tidsalder hvor hun henvender seg både til ungdom og deres foreldre. Og hu har også nå blitt skribent i Det Nye magasinet - sammen med meg :D

  Martine har også vært aktiv fotballspiller i 2 divisjon.

  Martine er enormt reflektert og gir mye av seg i episoden.

  Jeg personlig er spent på hvor Martine er om 10 år jeg - drømmen er å få jobbe litt innenfor politiet.

  Enjoy!


  @martinehalv


  Sponsor:

  SPIFF

  @getspiff

  https://getspiff.no/

 • 01:19:56

  Ep. 20 - Aldringsforsker Sigrid Bratlie (+ Krisebærhagen) - Vil du leve til du er 1000 år?

  Power Ladies starstarstarstarstar
  add

  Aldring er et mysterium, og noe som vi tar for gitt. Men hva er egentlig aldring? Må vi egentlig dø?

  Flere forskere mener aldring er en sykdom som kan kureres og i silicon valley putter investorer og større selskaper milliardbeløp inn i forskning på å bekjempe nettopp dette, google har til og med startet et eget selskap som jobber for å bekjempe aldring - google calcio, og Mark Zuckerberg og konen har startet Zuckerberg Foundation hvor målet er å bekjempe all sykdom innen barnene sin levetid. En av de mest kjente forskerne på aldring Aubrey De Grey sier at den første personen som vil leve til hun/han er 1000 år er født og ja FYI De siste 100 årene har faktisk levealderen vår doblet seg, ikke den biologiske maksgrensen, men vi lever stadig lenger, pga medisiner, mindre krig, kunnskap etc .


  Gjesten i dag er bioteknologi forsker Sigrid Bratlie. Hun har spesialisert seg på feltet genredigering og metoden Crispr - hvor man klipper og limer for å si det enkelt i DNA. Hun har snakket mye i tv-serier og artikler i norske medier om nettopp dette med aldring - hvor det kommer frem at med genredigering og crispr metoden kan vi faktisk styre vår egen evolusjon.

  Sigrid Bratlie er utdannet molekylærbiolog og har en Phd fra Instituttet for kreftforskning ved Radiumhospitalet i Oslo, hvor hun studerte mekanismer som kontrollerer celledeling. Hun ble for dette Arbeidet tildelt H.M Kongens Gullmedalje i 2015. Sigrid jobber nå som seniorrådgiver i Bioteknologirådet, hvor hun tett følger utviklingen innen bioteknologi, og hun setter fokus på de vitenskapelige og samfunnsmessige sidene ved dette. Hun bruker mye tid på å formidle kunnskap om CRISPR metoden og annen bioteknologi for alt fra akademikere og byråkrater til skoleelever og mannen i gata.

  Sigrid er spesielt opptatt av og brenner for hvordan bioteknologi kan gjøre verden til et bedre sted ved å fremme bærekraftig utvikling, bedre folkehelse og redusere sosiale forskjeller.

  I denne episoden får vi først høre fra Sigrid om aldring deretter så kan du høre meg spørre Christina Fraas aka kirsebærhagen som har vært med i episode 8 og prater med henne rundt nettopp dette med aldring, vi har to ulike syn - jeg vil helst leve lengre - og hun er stort sett fornøyd med hvordan livsforløpet er nå. Hva tenker du? Vil du leve lenger?

 • 01:06:25

  Ep. 19 - Mia Landsem - Datadetektiv og nakenbildejeger

  Power Ladies starstarstarstarstar
  add

  Dagens gjest blir forbanna av uretteferdighet. Hun heter Mia Landsem er kun 21 år og er en av Norges råeste, kuleste og viktigste personer - med sine data-etterforskningsskills og personlige drivkraft for å finne gjerningsmenn er hun en kjempe ressurs da nakenbilder på avveie er et stadig økende samfunnsproblem proble.

  Til daglig overvåker Mia flere overgripsforum hvor hun ser alt fra groteske overgrep på babyer til flere venner som hun kjenner sine nudes på avveie.

  Mobilen har per i dag blitt en forlengelse av armen og det er ikke rart 40 % innrømmer at de har tatt nakenbilder av seg selv og at ¾ har videresendt de I følge en undersøkelse i regi av UNICEF og Telenor.

  90 % av bildene som deles er av jenter og dem som deler - det er gutter og det verste er ikke at bildene blir delt, men at de ender opp hos overgripere. Alle som blir rammet eller sprer bildene er hvem som helst, det kan være klassens mest populære jente, sønnen din på 12 eller faren din. Og det hele handler om makt og status, mener Mia.

  Mia får hver dag 20-30 henvendelser fra jenter som trenger hjelp(der det gjelder bilder på avveie, hacking eller utpressing - hun bistår så godt hun kan ved siden av å studere it-sikkerhet , holde foredrag over hele Norge og jobbe på Urban i tillegg til å ha en liten hund å ta seg av. Hun har flere søvnløse netter bak seg, null fritid og ingen inntjente penger på jobben hun gjør- dette gjøres kun av fri vilje.

  Mia mener lovene bør endres og at kompetansen hos politiet er for lav og at å få bildene sine delt er som å bli voldtatt hvert 5 minutt og dermed bør likestilles i lovverket som fysisk seksuelt overgrep. Dette medfører veldig ofte store konsekvenser for offrene - det ødelegger manges liv - de får psykiske plager, blir sykemeldt, frafall fra skole i over lang tid, flytting og i verste fall selvmord som 50 % av offerene har vurdert.

  Mia brenner jo for å spre kunnskapen og erfaringene sine for å øke bevisstheten blant folk og få folk til å tenke seg om i tillegg til å fjerne skammen rundt dette med nudes og å få endret lovverket for å få disse svina dømt.

  Drømmer om å jobbe med etterforskning i politiet og kripos - det jeg lurer på er rett og slett hvorfor hun ikke er ansatt allerede.

  Etter flere samarbeid med både politiet og kripos henger ikke det på greip mener jeg, da hennes kompetanse og drivkraft er GULL verdt for dem.

  Og ikke bare det - men hun er også som det er verdt å nevne norgesmester og nordisk mester i taekwondo!

  BOOM denne jenta er RÅ!!!

  Alt dette får dere høre mer om i dagens episode!


  Sociale Medier

  @mialandsem

  www.mialandsem.no

  Sponsor

  BeEco

 • 01:09:39

  Ep. 18 - Ingrid Bergtun - Sy-influencer om å gjøre business ut av hobbyen sin

  Power Ladies starstar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
  add

  Dagens gjest har fått til noe mange drømmer om - å gjøre hobbyen sin om til en fulltidsjobb. For 2,5 år siden oppdaget Ingrid Bergtun sying og ble frelst. Og nå bare et par år senere har dette blitt big business. Hun har nå deltatt i NRK Symesterskapet, arrangerer Skandinavias største sy-konkurranse og har opparbeidet seg 12,5k følgere på instagram.

  Ingrid Bergtun har frem til nå nylig gitt seg selv tittelen dedikert sy-amatør, men vi kan vel alle være enig i at amatør må bli til profesjonell. Det var etter at det gikk opp for henne at man kan lage de samme klærne man kjøper i butikken helt selv hun skjønte at dette var noe for henne - Ingrid sa opp jobben sin som klasseforstander for en 7 klasse og lever nå av å inspirere og lære andre til å sy i sosiale medier, og med workshops og foredrag.

  Hun håper at arbeidet hun gjør skal få flere til å få øynene opp for redesign, og ta ansvar som forbrukere. Flere kjendiser har fått øynene opp for Ingrid og hun har laget scene outfits både til Ina Wroldsen og Tomine Harket. Ingrid hadde nettopp sitt første moteshow Jaga Fashion and arts i Oslo for noen måneder siden hvor hun ble tatt godt imot.

  Jeg synes personlig Ingrid er ekstremt inspirerende - hun setter seg tydelige mål, utvikler en strategi , jobber hardt og når dem. Ingrid er et ekstremt ydmykt og folkelig vesen, og jeg er helt sikker på at hun vil nå langt.

  I denne til denne samtalen skal vi prate om det å gjøre hobbyen sin til en business, om å vokse i sosiale medier, om å samarbeide med konkurrenter, klesindustrien og bakgrunnen til at Ingrid gjør som hun gjør.

 • 01:05:51

  Ep. 17 - Nassima Dzair - Om interbridge og det å skape endringsagenter.

  Power Ladies starstar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
  add

  Nassima Dzair brenner for å bygge et system som tar vare på de unge, som gir kunnskap og bidrar til å dyrke et engasjement for å skape et bærekraftig samfunn og fremtid. Hun har selv tatt ansvar og grunnlagt selskapet Interbridge som er et akademi for å utdanne unge mennesker fra 12-18 til å bli endringsagenter og lære seg å tenke globalt, men ta samfunnsansvar lokalt.

  Nassima er opptatt av viktigheten av talentutvikling og å lære de unge dem å ta vare på seg selv.

  I tillegg til å sette fokus på de unge er Nassima en foredragsholder og konsulent - i fjor åpnet hun blant annet Oslo Innovation Week. Nassima ser på seg selv som en verdensborger og har jobbet i 50 land og snakker flere språk. Hun har bakgrunn i medisin og fredsstudier fra Innsbruck og FNs fredsuniversitet på Costa Rica. Nassima har blant annet møtt Kofi Annan, intervjuet Richard Branson, snakket før Barack Obama på Oslo business Region.

  Hun er et varmt og strålende vesen, episoden byr på mye visdom og man får et godt innblikk i hvordan Nassima selv legger opp livet sitt og hva hun tar utgangspunkt i.

 • 01:19:20

  Ep. 16 - Maria Amelie - Om startup-miljøet, entreprenørskap, blockchain og Startup Migrants

  Power Ladies starstarstarstarstar
  add

  Dagens gjest er helt rå! Maria Amelie AKA The Startup Journalist QUEEN ble i 2010 Norges-kjent over natten for boken “Ulovlig Norsk” om hennes liv som papirløs flyktning over flere år.

  Like etter hun ga ut boken ble hun kåret til årets Nordmann, og ble funnet og arrestert og deportert ut av Norge. Dette skapte opprør og et stort engasjement blant det Norske folk - 550 nyhetsartikler ble skrevet og og en side på facebook ble opprette for å få vise støtte og få henne tilbake - den fikk 80.000 likes. Hun fikk deretter jobbtilbud i Teknisk ukeblad og fikk med det oppholdstillatelse i Norge.

  Fra og med den dagen har hun dypdykket med lidenskapelig engasjement ned i Startup-miljøet som journalist, hun har fått tittelen “årets startup journalist”(av nordic startup awards) og i tillegg blitt en pris-vinnende forfatter av fire bøker om immigrasjon, ytringsfrihet og entrepreneurskap. Er du interessert i gründerskap så anbefaler jeg virkelig boken hennes “Alt eller ingenting” som har blitt en go-to source for startup-økosystemet.

  Maria Amelie har i 2018 tatt steget til å bli gründer selv og blander nå sine to interesser: startups og flyktninger/migranter ved å skape en plattform som skal tilrettelegge for at flere flyktninger og migranter skal få muligheten til å selv bli gründere.

  Plattformen heter Startup Migrants og målet er å bryte ned narrativet vi har relatert til flyktninger og migranter per i dag.

  Maria digger blockchain, en av de hotte nye teknologiene, som spås å revolusjonere hverdagen vår i fremtiden, og jobber sammen med Blockchangers for å utforske dette.

  Maria er en ekstremt sterk drivkraft i seg, og er en av de menneskene jeg er mest imponert over!

  I denne episoden så lærer du mer om startup-miljøet, litt om blockchain, og om hennes nye venture.

 • 00:56:12

  Ep. 15 - Siri Martinsen - daglig leder i NOAH om å gå mot strømmen

  Power Ladies starstarstarstarstar
  add

  Dagens gjest er beintøff og imponerer meg helt enormt med sin fryktløse ståpå vilje. I 30 år har hun kjempet dyrenes sak, og

  hatt en sentral rolle som spokesperson i mediene. Hun heter Siri Martinsen og er leder i NOAH - organisasjonen for dyrerettigheter i tillegg til å være redaktør for organisasjonens magasin Noahs Ark.

  Hun er også Norges første veterinær utdannet uten dyreforsøk og er kontaktpersonen for den internasjonale organisasjonen InterNICHE som arbeider for alternativer til dyreforsøk i undervisningen.

  Siri har basically 30 år med mye motgang bak seg Men hun har aldri gitt seg, fordi det hun tror på og står for er viktigere enn å bli likt av folk flest.

  Heldigvis, går ting endelig i hennes retning med trender som plantebasert og vegansk-kost, pelsdyroppropet i motebransjen ++++.

  I 2008 utga hun boken Katteblikk sammen med Øivind Pedersen.

  Siri håper på et mer dyrevennlig samfunn, og er sikker på at vi vil få det til!

  I episoden får vi høre om Siris engasjement for dyrs rettigheter og hvor viktig det er å stå opp mot urettferdighet.

  Enjoy!!

 • 01:03:18

  Ep. 14 - Sigrun Syverud i Fjong om Fjong, Crowdfunding, og om det å investere i startups

  Power Ladies starstarstarstarstar
  add

  Hva vil det si å investere? Og hvorfor bør man investere i startups? Og hvorfor bør særlig kvinner investere i startups?

  I denne episoden vil du få lære mer om dette gjennom Sigrun Syverud sin reise i som med-gründer i Fjong, i tillegg til å lære mer om Fjong og det å eie i stedet for å leie. Sigrun Syverud er både co-founder og daglig leder, og gjennom Fjong legger hun til rette for en mer bærekraftig livsstil for oss kvinner, gjennom et digitalt klesskap som alle har tilgang til. Helt enkelt, netflix for klær - eller en annen sammenligning: nabobil for klær.

  Fjong ble startet i 2016 og har siden den gang vokst til snart 30.000 brukere og leier nå ut 4.000 klær til hele Norge.

  Med FJONG så har hun ikke bare satt delingsøkonomi og bærekraft på dagsorden for norske kvinner, men også investering og business!

  Og de skapte i år, 2018, Norges-historie ved å få 83 % kvinnelige investorer i startupen sin, og i tillegg hente 8 millioner kroner gjennom crowdfunding kampanjen sin. 179 investorer totalt og 149 av dem var kvinner. De fikk også med seg flere kjendiser blant annet Gunhild stordalen, Else Kåss Furuseth og Tone Damli.

  Sigrun selv brenner for å bryte ned stereotypene spesielt innenfor business, investering og tech og håper å bidra til å få flere kvinner inn på verdiskapings siden av norsk næringsliv. Kun 1 % av kvinner investerer i startups i dag.

  Hun ønsker også at folk skal komme seg bort fra eierskaps kulturen og den materialistiske tankegangen.

  Sigrun er virkelig en å heie på og frem! Og dette skal hun klare med hjelp fra oss!