Episodes

 • Max Verstappen is na een turbulente race in Azerbeidzjan nog steeds WK-leider. Een klapband voor de Nederlander en een vervolgens ‘oliedomme fout’ van Lewis Hamilton zorgen ervoor dat de kloof tussen de twee nog steeds vier punten is. In een nieuwe Formule 1-podcast praten verslaggever Erik van Haren en oud-coureur Christijan Albers onder meer over een gemiste kans voor Red Bull, het jonge Ferrari-duo en er wordt alvast vooruitgeblikt op de volgende Grand Prix van Frankrijk.

 • Max Verstappen schreef Nederlandse autosporthistorie in Monaco. Voormalig coureur Christijan Albers en Telegraaf-verslaggever Erik van Haren blikken in een nieuwe Formule 1-podcast terug op het race-weekeinde van de kersverse en zo ontspannen ogende leider in het wereldkampioenschap Formule 1. Ook de malheur bij Mercedes, het gemengde gevoel bij Ferrari en de vragen van luisteraars komen uitgebreid aan bod.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Ook de Grand Prix van Spanje was een prooi voor Lewis Hamilton. Max Verstappen beseft dat zijn team Red Bull Racing flink aan de bak moet om het gat met Mercedes te dichten. In een nieuwe aflevering van de Formule 1-podcast van De Telegraaf bespreken oud-coureur Christijan Albers en verslaggever Erik van Haren de race in Spanje, de tactiek van Red Bull en de kansen voor Verstappen in het volgende race-weekeinde in Monaco.

 • Het is voorlopig stuivertje wisselen tussen de twee topcoureurs Lewis Hamilton en Max Verstappen. In een nieuwe Formule 1-podcast analyseren voormalig coureur Christijan Albers en Telegraaf-verslaggever Erik van Haren het opnieuw boeiende gevecht in Portugal, praten ze over de verschillen tussen Red Bull en Mercedes en wordt er vooruitgekeken naar het volgende weekeinde in Barcelona. Kan Verstappen dan weer ‘gelijkmaken’?

 • Het gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is aan. De twee kemphanen van Red Bull en Mercedes zijn samen van een totaal ander niveau dan de rest, zo bleek dit weekend weer in Imola. In een nieuwe Formule 1-podcast analyseren oud-coureur Christijan Albers en Telegraaf-verslaggever Erik van Haren de chaotische maar spectaculaire race. Wie heeft op dit moment de beste papieren: Red Bull of Mercedes?

 • Het nieuwe Formule 1-seizoen is los! En hoe, een zinderende race in Bahrein leidde tot een even zinderende climax. Er is dus meer dan genoeg te bespreken in een nieuwe aflevering van de Formule 1-podcast van de Telegraaf met voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren.

  Het o zo gewilde gevecht tussen Hamilton & Verstappen is dan eindelijk daar. Tijdens de eerste race van het seizoen was het duidelijk dat het geen incident meer is te noemen dat
  Red Bull zo dichtbij Mercedes zit op dit moment. Dit mondde uit in een spectaculair gevecht tussen wereldkampioen Lewis Hamilton en uitdager Max Verstappen. ‘Het was echt een geweldige race’, stelt Christijan Albers. Albers roemt de manier waarop Mercedes te werk is gegaan: ,,Ze hebben met een mindere auto, maar met een betere tactiek Red Bull verslagen.”

  De heren staan ook uitvoerig stil bij de veelbesproken track limits die Max Verstappen de das om deden, waarom het ‘idioot’ is om te stellen dat de Nederlander langer had moeten wachten met zijn inhaalactie, wijzen Albers & van Haren McLaren aan als de nummer 3 van het veld, zou de teruggekeerde Fernando Alonso met een topauto zo wereldkampioen kunnen worden en is Yuki Tsunoda de grote verassing van de eerste race van het seizoen.

 • Nu de testdagen in Bahrein erop zitten is het bijna zover. Het nieuwe Formule 1-seizoen staat op het punt van beginnen. Daarom bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren de laatste ontwikkelingen in de koningsklasse in een nieuwe aflevering van de Formule 1-podcast.

  De testdagen in Bahrein laten voorzichtig zien welke teams klaar zijn voor het nieuwe seizoen en welke teams nog een inhaalslag moeten maken. Volgens Albers en van Haren zijn er verrassende teams met ‘struggles’, vooral de moeite die Mercedes heeft met de nieuwe auto valt op. Daarnaast lieten Red Bull en AlphaTauri juist zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Gaat dat dan de o zo gewilde titelstrijd opleveren tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen? „Het is te vroeg om daar nog iets over te zeggen, maar Mercedes zal niet expres zulke slechte resultaten neerzetten”, aldus Albers. ,,Maar in twee weken tijd kan zo'n topteam nog veel veranderen."

  Er wordt ook vooruit gekeken naar de eerste race van het seizoen. Albers stelt dat Max Verstappen voor niks minders dan pole position moeten gaan. Albers en Van Haren verwachten ook veel van Pierre Gasly en nieuwkomer Yuki Tsunoda bij AlphaTauri. En dat allemaal in het laatste jaar van motorleverancier Honda in de Formule 1.

  Verder heeft Max Verstappen een nieuwe eerste monteur, lijkt er een mooie strijd te ontstaan binnen het team van Haas tussen tegenpolen Mick Schumacher en Nikita Mazepin en vertellen de heren over de fotografen in de paddock die eigenlijk als spion van andere teams dienen. Ook wordt de winnaar van de prijsvraag van een week eerder bekend gemaakt.

 • In aanloop naar de Formule 1-testdagen in Bahrein dit weekend bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren de laatste ontwikkelingen in de koningsklasse van de autosport.

  De tests ter voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn dit jaar teruggebracht tot drie dagen. Volgens Albers is dit logisch, aangezien de auto’s voor een groot gedeelte hetzelfde zijn gebleven. Voor McLaren, dat is overgestapt van een Renault- naar een Mercedes-motor, kan het wel een nadeel zijn.

  Verder zijn alle ogen in Bahrein gericht op Red Bull, want hoe ziet de nieuwe bolide van Max Verstappen er nu precies uit? Albers en Van Haren gaan alle nieuwe auto’s langs, welke springen er het meeste uit? Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de nieuwe regels om het downforceniveau terug te brengen.

  Er zijn dit seizoen niet één, maar twee Nederlanders actief in de Formule 1. De 26-jarige Nyck de Vries wordt immers reservecoureur bij Mercedes, naast Stoffel Vandoorne. Hoewel de Nederlandse coureur waarschijnlijk weinig in actie zal komen, heeft hij toch een interessante positie, legt Albers uit. Volgens de voormalig coureur is het als Nederlander moeilijk om door te breken in de Formule 1. „Tenzij je zo’n natuurtalent bent als Max Verstappen.”

  Verder in de Formule 1-podcast: vragen van luisteraars en een winactie!

 • In de nieuwe Formule 1-podcast bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren de laatste ontwikkelingen in de Formule 1.

  Uiteraard gaat het over de bevriezing van het motorreglement vanaf 2022; een grote wens van Red Bull sinds het aangekondigde vertrek van motorleverancier Honda uit de Formule 1. Maar is dit wel echt goed nieuws voor Red Bull? Van Haren moet het allemaal nog zien en ook Albers heeft zijn bedenkingen. ,,Wat als Honda geen goede motor heeft richting volgend jaar? Dan heeft Red Bull een serieus probleem, omdat ze de motor niet kunnen doorontwikkelen tot 2025."

  Ook dreigden Red Bull Racing en zusterteam AlphaTauri uit de Formule 1 te stappen als de bevriezing van het motorreglement niet zou doorgaan. Albers wordt soms een beetje moedeloos van de houding van Red Bull. „Alles bij dat team moet gaaf, excentriek, en flitsend zijn. Maar als je er vanaf een afstandje naar kijkt, zijn ze super ongeorganiseerd. Niets ten nadele van Max Verstappen, maar bij andere teams zit veel meer professionaliteit wat betreft communicatie.”

  Verder in de podcast: wat zijn de verwachtingen van alle auto’s en nieuwkomers? Welke coureurs gaan er na een teamwissel op voor- of achteruit? Albers is benieuwd naar een eventuele strijd tussen Sergio Pérez en Max Verstappen. „Wat als Pérez tweemaal een snellere race rijdt dan Max? Zelfs de beste coureurs gaan dan aan zichzelf twijfelen.” Van Haren is daar niet bang voor: „Max heeft aangetoond dat hij met tegenslag kan omgaan. Het is niet bepaald altijd hosanna geweest in zijn Formule 1-carrière.”

 • Door de contractverlenging van Lewis Hamilton zijn alle Formule 1-stoeltjes eindelijk vergeven. Daarom maken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren zich op voor een nieuw F1-seizoen. In de nieuwste Formule 1-podcast wordt er besproken wat er vanaf komend seizoen allemaal gaat veranderen in de koningsklasse van de autosport.

  Het moment was eindelijk daar, Hamilton verlengde deze week zijn contract bij Mercedes. Na veel gesteggel is de Britse wereldkampioen akkoord gegaan met een nieuwe verbintenis. Albers stelt dat Hamilton te veel gevraagd heeft en dat paste niet in de tijd waar wij nu inzitten. Volgens Albers hoeft het gedoe rondom dit contract de raceprestaties van Hamilton, die volgens hem verslaafd is aan de aandacht, niet te beïnvloeden. „Eenmaal in de auto vergeet je alles.”

  In het aankomende seizoen gaat er van alles veranderen, de trainingen op vrijdag worden verkort van anderhalf uur naar een uur. Volgens Van Haren is dit een logische ontwikkeling. „Onder normale omstandigheden gaan de teams pas na een kwartier tot twintig minuten de baan op.” Er wordt ook ingegaan op het budgetplafond, waar Albers weinig heil in ziet. De windtunnelhandicap is een regel die volgens Albers en Van Haren er wel voor kan zorgen dat de kloof tussen teams kleiner wordt.

  Tot slot gaat Albers in op vragen van de luisteraar en doet hij een boekje open over zijn periode bij het Nederlandse Formule 1-team Spyker. Ook hoor je waarom volgens hem Lawrence Stroll zoveel geluk heeft met zijn Aston Martin-team.

 • Het Formule 1 seizoen is nog niet begonnen, maar natuurlijk bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren wel gewoon de belangrijkste ontwikkelingen in de belangrijkste autosportklasse. In de nieuwe aflevering van de Formule 1-podcast wordt er vooruitgekeken naar 2021 en komt onder andere de lastige situatie aan bod waarin Lewis Hamilton zichzelf heeft gemanoeuvreerd.

 • In de nieuwe Formule 1-podcast bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren de laatste ontwikkelingen in de Formule 1.

  Uiteraard gaat het in de podcast over de teruggeschroefde Mercedes-motor en het toneelstukje van Lewis Hamilton na afloop van de race, waarin de zevenvoudig wereldkampioen Red Bull de hemel in prees. Albers spreekt van een marketingcampagne: „Mercedes wil dit seizoen op de valreep meer schwung geven door een Red Bull ook een keer te laten winnen. Vervolgens kunnen ze zeggen dat ze de hele winter keihard hebben gewerkt om in het nieuwe seizoen weer vooraan te staan.”

  Ook komt de safety car uitgebreid aan bod, die op het toneel verscheen na de uitvalbeurt van Sergio Pérez. Volgens Albers kreeg de safety car het voor elkaar ’om de saaiste race van het seizoen volledig te verkloten.’ Van Haren: „Iedereen reed daarna door op de hardste band. Het werd meer managen dan racen.”

  Tot slot blikken Albers en Van Haren terug op ’het mooiste seizoen ooit’ en werpen ze vast een blik vooruit op 2021. Is Mercedes volgend jaar opnieuw heer en meester of zijn de andere teams in staat om een auto te ontwikkelen die is opgewassen tegen het team van Hamilton? Albers is enthousiast: „Nu begint de Formule 1 eigenlijk pas. Het grootste deel van het budget wordt de komende drie maanden uitgegeven voor het bouwen van een nieuwe auto.”

 • In de podcast gaat het uiteraard over het geblunder van Mercedes in de pitstraat van afgelopen weekeinde tijdens de Grand Prix van Sakhir. Volgens Albers doet het team er alles aan om een tweede Silverstone te voorkomen, waardoor ze keer op keer kiezen voor een safety stop.

  George Russell was op weg naar de overwinning totdat hij onverwachts naar binnen werd gehaald en per ongeluk de banden van Valtteri Bottas onder zijn auto kreeg geschroefd. De vervanger van de met corona besmette Lewis Hamilton haalde de verloren tijd razendsnel in, totdat een lekke band alsnog een einde maakte aan het sprookje.

  Volgens Albers is het Mercedes enorm kwalijk te nemen dat ze de 22-jarige Brit na die bewuste pitstop nog enige tijd achter Bottas lieten rijden, toen de safety car van de baan was. „Hierdoor heeft Russell drie ronden verloren. Waarom? Je gaat toch voor de overwinning?” De Grand Prix van Sakhir was ook een drama voor Bottas. Hamilton beleefde ook geen fijn weekeinde, want hij mocht vanwege een positieve coronatest niet deelnemen aan de race. Albers: „Hamilton wil meer salaris, maar Mercedes heeft dit weekeinde gezien dat een jonge coureur als Russell het ook gewoon flikt.”

  Max Verstappen was tijdens de tweede opeenvolgende race in Bahrein de dupe van een fout van Charles Leclerc, waardoor de race van de Nederlander abrupt eindigde in de muur. In de podcast analyseren Van Haren en Albers de wilde actie van de Ferrari-coureur. „Max liet opnieuw zien dat hij geduldig kan zijn, maar op een gegeven moment werd hij passagier in zijn eigen auto.”

  Verder bespreken Albers en Van Haren de prestaties van Alexander Albon en zijn mogelijke opvolger bij Red Bull, én de nieuwe talenten in de Formule 1. Op wie moeten we letten volgend seizoen?

 • In de nieuwe Formule 1-podcast bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Natuurlijk wordt uitgebreid stilgestaan bij de horrorcrash van Romain Grosjean tijdens de Grand Prix van Bahrein.

  In de podcast legt Albers uit hoe de crash van Grosjean heeft kunnen gebeuren. Valt de Fransman zelf nog iets te verwijten? Na afloop van de race uitte Daniel Ricciardo felle kritiek op de Formule 1, omdat de crash van Romain zo uitvoerig in beeld werd gebracht. Er zou sprake zijn van ‘entertainment’ en ‘Hollywoodbeelden’. Van Haren en Albers delen deze mening absoluut niet. „Een F1-coureur krijgt 22 miljoen euro betaald per jaar. Je krijgt dat niet om veilig achter een bureau te zitten. Je wéét dat er risico’s verbonden zitten aan de sport en dat zie je terug in je salaris.”

  Verder gaat het in de podcast over de strategie van Red Bull, die volgens Max Verstappen niet agressief genoeg is. Heeft Verstappen, die tweede werd in de race, een punt? Ook vindt Albers het merkwaardig dat Verstappen zich plots uitspreekt over de positie van zijn teamgenoot Albon. „Het zegt wel iets over Max Verstappen. Aan zelfvertrouwen geen gebrek.”

 • In de nieuwe Formule 1-podcast bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Zo gaat het onder meer over de 7e wereldtitel van Lewis Hamilton, die hij heeft binnengehaald met zijn overwinning in Turkije.

  Ook komt de dramatische start van Max Verstappen aan bod. En hoe kon zijn Red Bull verkeerd zijn afgesteld? Op het drijfnatte circuit van Istanbul Park was er lange tijd een strijd om de eerste plek. Ondanks de vele kanshebbers nam Hamilton tegen het einde van de race toch weer de leiding. Albers had Lance Stroll de overwinning gegund, zo laat hij weten in de podcast. De Racing Point-coureur kende aanvankelijk een geweldig weekeinde, maar was op zondag de dupe van de tactiek van zijn team.

  De race van Verstappen was teleurstellend, al was Red Bull over het weekeinde gezien het sterkste team. De frustratie begon al aan de start, waar Verstappen en zijn teamgenoot Albon een slecht begin van de race beleefden. In de podcast bespreken Albers en Van Haren de verkeerd afgestelde voorvleugel van de Red Bull, de dubbele wielspin en het paradoxale gegeven dat Max ’langzamer’ werd toen de baan opdroogde.

 • Verstappen reed een sterke race, stond lange tijd tweede achter Lewis Hamilton, totdat zijn rechterachterband in ronde 51 uit elkaar klapte. „Hier had niemand iets aan kunnen doen, dit was gewoon domme pech. Waarschijnlijk is hij door een klein stukje carbon gereden”, denkt voormalig coureur Christijan Albers.

  Albers komt vervolgens nog terug op de start van de race. „Die was superieur. Max begon redelijk, maar werd na een kleine 100 meter in de versnellingsbak van Bottas gezogen. Daarna heeft Red Bull zich alleen verkeken op de strategie. De focus lag te veel op de nummer één, Valtteri Bottas, terwijl Hamilton de snellere man was.”

  Dáár zie je volgens de voormalig F1-coureur het probleem van Albon. De teamgenoot van Verstappen is niet medebepalend voor de strategie van Red Bull. Volgend seizoen lijkt Nico Hülkenberg of Sergio Pérez de plek van de Thais-Britse coureur over te nemen. In de ogen van Van Haren is Pérez wisselvallig, maar zowel Albers als Van Haren wijst erop dat de Mexicaan marketingtechnisch interessant kan zijn.

  Verder in de podcast: De onbegrijpelijke keuze van Ferrari om Sebastian Vettel, die een goede race reed, lang te laten rijden op de hardste banden. De ongeïnteresseerde houding van Racing Point-coureur Lance Stroll, de safety car-crash van George Russell en het laatste nieuws rond Lewis Hamilton. Zien we de regerend wereldkampioen volgend jaar wel terug in de Formule 1?

 • Albers blikt met een goed gevoel terug op de Grand Prix van Portugal. „Veel analisten klagen dat er weinig grip was op het circuit, maar dat zorgt er juist voor dat het een stoere race wordt. Bij weinig grip ontstaan er inhaalacties en gevechten aan de start.”

  Albers en Van Haren praten uitgebreid over het spectaculaire begin van de twaalfde Grand Prix van het seizoen. Hoe kwam het dat de McLarens zo snel weg waren? En heeft Red Bull een inschattingsfout gemaakt door niet te starten op medium banden? En wat te denken van de sensationele openingsronde van Kimi Räikkönen?

  Ook blikken Albers en Van Haren vooruit op de teams van volgend jaar. Na de teleurstellende prestaties van Alexander Albon lijkt het einde verhaal voor de Thais-Britse coureur bij Red Bull. Verstappen heeft zijn voorkeur uitgesproken voor Nico Hülkenberg als tweede man. Geen slimme keuze, volgens Albers.

 • In de podcast vergelijken verslaggever Erik van Haren en voormalig coureur Christijan Albers de Britse coureur Lewis Hamilton met de legendarische Michael Schumacher. Ook gaat het over de merkwaardige opmerking van Alexander Albon, die uitviel in de 24e ronde. „They race me zo hard”, klaagde hij via de board-radio. Naast de prestatie van Max Verstappen, komen ook de optredens van Daniel Ricciardo, Charles Leclerc en Sebastian Vettel aan bod.

 • Het walhalla van Red Bull gaat in rook op nu motorleverancier Honda na 2021 uit de Formule 1 vertrekt. Heeft het team van Max Verstappen nog andere opties dan een verzoening met Renault? Volgens Erik van Haren moet Red Bull nu met een enorm goed plan komen om Verstappen perspectief te bieden, anders is de kans nog groter dat hij vertrekt na 2021. Voormalig F1-coureur Christijan Albers heeft moeite met die uitspraak. „Wat is Max zonder Red Bull? Er zijn slechts twee topteams, hij kán nergens anders naartoe.” Om die reden is het volgens Albers interessanter om te speculeren wie de tweede coureur bij Red Bull wordt. Tot slot blikken we vooruit op de aanstaande Grand Prix in Duitsland.

 • In de nieuwe Formule 1-podcast van De Telegraaf blikt onze verslaggever Erik van Haren met voormalig F1-coureur Christijan Albers terug op de chaotisch verlopen Grand Prix van Toscane, waar Max Verstappen net als een week eerder niet de finish haalde. De Red Bull-coureur viel dit keer al in de eerste ronde uit.