Related
-
Mørkeland er en dansk true crime-podcast, som dykker ned i to mord hver uge. Vi er ikke detektiver - blot ualmindeligt betagede af, hvad der får mennesker til at dræbe. Lyt med, når vi går på opdagelse i de mørkeste afkroge af det menneskelige sind.
-
To mennesker mødes og gyselig musik opstår. TV-vært og tidligere efterforsker ved politiet Sebastian Richelsen og komiker/skuespiller Anders Grau kendte egentlig slet ikke hinanden, men nu nyder de at mødes og præsentere seriemordere for hinanden, som to små drenge, der lige har pillet folien af et helt friskt sæt bilkort. Hvem imponerer med den stærkeste seriemorder?
-
Når virkeligheden overgår fantasien. Alexander Janku og Peter Løhde dykker ned i de skøreste og vildeste øjeblikke i verdenshistorien.
-
Danske Drabssager er en true crime podcast om virkelighedens kriminalsager fortalt af dem, der har været helt tæt på. Vi sætter fokus på nogle af vor tids mest spektakulære drabssager og går i dybden med efterforskningen, retsmedicinernes virkelighed, kriminalteknikernes jagt på fældende beviser og til sidst domfældelsen.
I hver episode kigger vi på en ny drabssag og gennemgår sagen fra start til slut.
Første sæson af Danske Drabssager består af 4 episoder, der udkommer med to ugers mellemrum.
Podcasten er produceret af Bauer Media i samarbejde med True Crime Agency.
Vært: Stine Bolther, Kriminalreporter.
Medvirkende: Jens Møller Jensen, Tidl. Drabschef, Hans Petter Hougen, Retsmediciner, Bent Hytholm Jensen, Kriminaltekniker & Jakob Buch-Jepsen, Advokat. -
Mads & Monopolets redigerede udgave.
-
Peter Lund Madsen får hver uge besøg af eksperter i studiet. Alle emner kan blive belyst - lige fra menneskekroppens tarmflora til ekspeditioner på fremmede planeter. Og værten sørger altid for at binde historierne sammen med sin egen personlige ekspertise indenfor hjernevidenskab og psykiatri.
Vært: Peter Lund Madsen. -
I 1948 blev det pæne ægtepar Jacobsen brutalt myrdet i deres herskabelige lejlighed på Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Af mange mystiske spor var der blandt andet placeret en stok på hver lig, og sagen er siden blevet danmarkshistoriens største uopklaret mordgåde.
Hjælp os med at samle samtlige teorier om Dobbeltmordet: Kontakt os på dobbeltmordet@dr.dk, telefon 35 20 30 10 eller per brev til DR Byen, Emil Holms Kanal 20, 0999 Kbh., mærket "Dobbeltmordet"
Tilrettelæggelse: Julie Thing & Mads Petter Kühnel.
Manuskript og instruktion: Thomas Bjerregaard Nielsen.
Fortæller: Margaret Lindhardt.
Redigering: Mikkel Rönnau.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen. -
I 1991 blev der begået 73 mord i Danmark. I Danmark finder vi næsten altid ud af, hvem der slår hinanden ihjel og hvorfor, men 3 af de 73 mord er stadigvæk uopklarede. Der var også en sag, hvor politiet ikke kunne fastslå, hvordan personen døde. Jesper Helge Hansen blev 27 år gammel. Han blev fundet i en vaskekælder i udkanten af Svendborg med kraniebrud og brud på brystkassen. Han efterlod sig en halvtom lejlighed, en masse spørgsmål og en fireårig søn. 27 år efter følger vi hans søn Adrian i hans søgen efter svar. Hvem var hans far egentlig? Hvad er det for et liv, som leder op til så brutal en død? Hvem slog ham ihjel?
-
Radiofortællinger er P1s program med de krøllede, storslåede og hemmelige historier. Her kan du høre alt fra personlige beretninger og højspændt drama, til godnatlæsning, telefonbeskeder og røverhistorier.
-
Marcela, Hanne, Betina, Stine, Anette og Lene. Det er navnene på seks kvinder, som alle blev dræbt i København over en periode på bare ni måneder, mellem 1989 og 1990. Kun ét af drabene er i dag opklaret – det drab blev begået af Marcel Lychau Hansen, bedre kendt som Amagermanden.
Sebastian Richelsen har siden sin tid i politiet læst til journalist, men har aldrig kunne give slip på de uopklarede kvindedrab. Derfor dykker han i ‘Den danske seriemorder’ ned i sagerne for at se på dem med nye øjne. Måske dukker der noget op, og måske har nogen med årene fået lyst til at tale. Sebastian Richelsen taler med vidner, pårørende og de personer som sad med sagerne i sin tid.
For at forstå hvilken person Amagermanden var og er tager Sebastian Richelsen med ‘Den danske seriemorder’ dig med på en tidsrejse gennem hans liv.
‘Den danske seriemorder’ er på i alt seks episoder. Du kan lytte til de resterende episoder i Mofibos app. -
For en generation af unge kvinder blev Stine Geisler selve navnet på den frygt, de siden bevægede sig igennem mørke gader med. Men hvad var det for et liv, der endte i et kælderrum i Teglgårdstræde 4. juni 1990? Hvad er grunden til, at ingen endnu er dømt for drabet på den 18-årige pige, der havde hele livet for sig? Og hvorfor har netop det mord sat sig så dybe spor hos så mange?
De to første afsnit er åbne for alle - for at høre alle fire afsnit, skal du have abonnement på Politiken. Det kan du tegne her.
Tilrettelæggelse: Nils Thorsen og Hans Davidsen-Nielsen
Produktion: Jonas Schrøder-Andreasen
Musik: Mike Sheridan og Peter Sejersbøl -
Third Ear er et podcast.
-
Har du nogensinde tænkt over, hvor man må vaske sin menstruationskop? Om man kan blive venner med en meget ældre mand, man lige har mødt? Eller om folk virkelig bruger smøreost som dip ligesom i reklamerne? For at du ikke skal føle dig alene med dine (og vores) problemer, stiller vi spørgsmålstegn ved alle de ting, som du ikke havde tænkt over, at du går og tænker over. Og i en verden, hvor alt er til diskussion, er det rart med et program, der rent faktisk sørger for, at vi nu får snakket om det hele. Og så er det også meget rart, hvis vi får hygget lidt imens. Velkommen i Curlingklubben.
Værter: Christian Bonde og Maria Fantino. -
Vi mennesker er mystiske, mærkelige og forunderlige størrelser. Som professor i psykologi har jeg med undren og nysgerrighed undersøgt, hvorfor vi gør, som vi gør. I Brinkmanns briks zoomer jeg ind på tidens herskende tendenser og idéer. Er jeg god nok? Må jeg godt være bange for mørket? Findes der noget større end mig selv?
Vært: Svend Brinkmann. -
I opklaring af drab ligger djævlen i detaljen. I denne programrække bliver vi lukket indenfor hos retsmedicinere, der fortæller om videnskaben bag opklaring af en række makabre drab i Danmark, mens efterforskerne fortæller om politiarbejdet.
Produceret af Filt CPH. -
Giver du din hjerne optimale arbejdsbetingelser? Ved du, hvordan der ser ud i hjernens kontrolrum? Og er compassion vejen til et mere bæredygtigt (arbejds)liv?
Psykologerne Vibeke Lunding-Gregersen og Henrik Tingleff præsenterer undersøgelser og forskning om compassion og menneskehjerner, om chimpanser og komodovaraner. De taler om ledelse, effektivitet og gode teams - og om en hverdag i balance. Både privat og professionelt.
Podcasten præsenteres i samarbejde med PFA og er produceret med hjælp fra Pibesovs Productions. -
- det ugentlige magasin med og om undersøgende journalistik og dokumentarisme.
-
’Bag om København’ tager dig med tilbage i den københavnske historie og beretter om personer og begivenheder, der har været med til at forme byen. Fortalt af Berit Freyheit, Københavns Biblioteker. Podcasten udkommer en gang om måneden. Se mere: https://bibliotek.kk.dk/bagomkbh-podcast
-
Det er midt om natten. Kvinden ligger fastspændt på den lukkede afdeling med bælte om armene og om maven. Isoleret, medicineret og alene, under observation af nattevagten på afdelingen.
Det næste kvinden husker, er nattevagten, der løfter hendes dyne og gør ting ved hende, som hun sent skal glemme.
Fem år efter overgrebet begynder en journalist fra P1 Dokumentar at grave i sagen. En sag der skal vise sig at være fyldt med svigt fra et system, der beskytter og holder hånden over nattevagten - i stedet for at beskytte patienterne mod ham.
Tilrettelæggelse, optagelse og manuskript: Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen.
Klip og montering: Signe Mansdotter.
Redaktør: Jesper Hyhne.
Vil du i kontakt med redaktionen, kan du skrive til: emoj@dr.dk - stil din mail til Emil Eusebius/P1 Dokumentar. -
Forfatter Karen Fastrup mistede grebet i sig selv en aften, hvor hun og hendes daværende kæreste havde hans familie på besøg. En aften, der endte med, at hun trak en stor køkkenkniv og truede med at slå sig selv ihjel. Det var i 2015, at Karen Fastrup brød sammen og blev indlagt efter en psykose. I denne podcast fortæller hun om sit sammenbrud, sin angst, indlæggelse og diagnose og hun besøger de afdelinger, hvor hun var indlagt og taler med de mennesker, der var omkring hende, da hun blev syg.
Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. - Show more