Episodes

 • I detta avsnitt snackar jag med Christian "Fimpen" Eklund som har en lång och framgångsrik hockeykarriär bakom sig. Idag lever han på att göra dokumentärfilmer runt hockeyn, från SHL nivå ner till division 3 nivå där han lyfter fram eldsjälarna. Dokumentären heter Fimpens Resa och är mycket underhållande. Han har även två poddar han kör tillsammans med några vänner.


  Vi pratar om Fimpens resa och produktionen kring det. Men vi lägger stor del av avsnittet att prata om hans karriär och varför han till stor del valde att spela största delen i Djurgården och känslorna nu när klubben åkte ut SHL.

  Christian har duktiga söner som spelar hockey vilket vi också pratar om. Hur är det att vara hockeypappa, vilken roll tar Christian på läktaren och har hans barn fördel eller nackdel av att ha en pappa som är känd i branschen?


  Vi pratar också om svensk hockey och hur han ser på seriesystemen vilket jag tycker var en intressant diskussion.


  Ett mycket bra avsnitt med en kille som verkligen har ett stort hjärta för ishockey och som jag tycker har mycket bra syn på det som har med hockey och livet att göra.


  Stort tack Christian för din medverkan i Vintersportpodden. Jag önskar dig all lycka med alla projekt i framtiden.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta avsnitt pratar jag med OS- och VM guldmedaljören i Sprint, Jonna Sundling. Det var ett fantastisk samtal där min uppfattning om Jonna som person och idrottskvinna bekräftades och blev ännu bättre. Jag måste säga att hon är en riktig stjärna både i spåret och på sidan om. Jonna är i mina ögon en riktigt bra förebild på alla plan.


  Hon berättar i podden om sin uppväxt och resan mot världseliten. Hon har varit en sprintåkare som gjort och gör en mycket härlig resa mot att bli den absolut bästa även på längre avsnitt. Hon har redan visat att hon åker riktigt fort på längre distanser och hennes konkurrenter håller henne mycket högt som en framtida skiddrottning.


  Vi pratar om hur hon tänker både vad det gäller träning, kost och det mentala och vilken roll hon har i landslaget.


  Stort tack Jonna för att du delade med dig av din resa genom livet och karriären. Jag var totalt fulladdad av energi efter vårt samtal och jag är glad att Vintersportpoddens lyssnare får ta del av den resan. Lycka till med kommande utmaningar och din fortsatta karriär och livet i sin helhet!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • I detta avsnitt pratar jag med Ultralöparen Martin Scharp som efter det att vi spelade in detta avsnitt blivit Klar för EM i 24 timmare i Verona hösten 2022. Martin berättar om sin uppväxt och att han var landslagsgymnast. Han berättar om fördelarna med den bakgrunden i löpningen. Han började med löpning när han var lite äldre, dock hindrar inte åldern honom. Som 54 åring kommer han delta i EM i 24 timmars hösten 2022 vilket är imponerande och roligt då han varit aktuell under pandemin då eventet blivit inställt.


  Jag har alltid funderat vad som driver en person att springa så långa distanser och hur man påverkas både fysiskt och mentalt. Dessa frågor tycker jag Martin besvarar i avsnittet och ger även sin syn på hur man ska tänka om man är nyfiken att börja springa längre distanser.


  Martin är en positiv man som verkligen ser möjligheterna. Han berättar fördelarna med löpning och hur man får in det i vardagspusslet.


  Martin är en person som verkligen brinner för löpning och gör det för sin egen skull. Vi pratar om sociala medier och ett mer kommersiellt tänk. Det är dock något som inte tilltalar Martin. Han är en man med mycket kloka tankar och som står med båda fötterna på jorden.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta avsnitt pratar jag med den före detta skridskoåkaren som tog både OS- och VM Guld samt var världsrekordhållare, Tomas Gustafson. Tomas var en gigant på 80-talet och tog guld och silver på OS 1984 samt dubbla guld på OS 1988. 1983 vann han guld på VM samt under åren en rad medaljer på EM. Till detta lyckades Tomas slå världsrekord två gånger.


  Tomas börjar med att berätta om sin uppväxt och varför det blev skridsko. Han hade en något trög start på karriären. Den dag han kom underfund med att man måste träna för att lyckas bra började karriären ta fart. Efter OS 1984 hade han något tungt år med en viss tvekan om att fortsätta. Då han hittade meningsfullheten med sin satsning bestämde han sig för att köra vidare och satsa mot OS 1988 vilket blev en succé!

  Vi pratar om skridsko och hans träning samt naturligtvis ramlade vi in en del på dagens skridskostjärna Nils Van Der Poel.


  Just meningsfullhet är verkligen något som är viktigt för Tomas för att vara uthållig i det man gör. Han berättar om detta samt att det är en del av hans föreläsningar som han åker land och rike med och inspirerar och utvecklar människor runt om i landet.


  Tomas var efter karriären aktiv i SOK (Svenska Olympiska Kommittén) som vice ordförande.


  Ett mycket bra avsnitt med en framgångsrik idrottare som har stor erfarenhet inom idrott men även en mycket klok man som har mycket härliga tankar att dela med sig av.


  Stort Tack Tomas för din medverkan i Vintersportpodden och att du på ett öppet sätt förmedlade dina tankar, erfarenheter och kunskap. Lycka till med allt du tar dig för i framtiden.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta avsnitt pratar jag med en av världens absolut bästa skidåkare på -80 0ch -90 talet, Torgny Mogren.


  Torgny berättade inledningsvis om sin uppväxt som bestod av mycket idrott. Han berättar vidare hur han vid 16-års åldern flyttade upp till Jämtland för att studera på skidgymnasiet i Järpen. Efter ett antal år i Järpen och militärtjänst på idrottspluton i Östersund flyttade han till Åsarna som han var trogen under hela sin karriär.


  När vi pratade om hans framgångsrika karriär fastnade vi en hel del på VM i Falun 1993. Där vann Torgny guld på 50 km fristil efter ett mer eller mindre fiasko artat VM för Svensk del. Torgny berättar att han lyckades hålla nerverna i styr och inte känns så stor press, det har varit viktigt under hela hans karriär att hela tiden åka för sin egen skull och fokusera på det han kan påverka. Känslan att glida in på stadion som var fullsatt är något Torgny sent kommer glömma. Naturligtvis pratar vi OS i Calgary 1988 där han åkte sista sträckan i stafetten som slutade med guld och alla andra fina framgångar han hade.


  Torgny berättar också att han tyckte det var viktigt med balans mellan träning/tävling och livet i sin allmänhet. Han tävlade bland annat i rally och spelade en hel del musik. Han drev också skoaffärer med sin syster som var ett arv från deras mormor.


  För en tid sedan drabbades Torgny av hjärtfel som slutade med en operation. Nu är han på bättringsvägen även om det är en bit kvar till 1993 formen.


  Förutom sin roll på FM Mattsson är han expert på Radiosporten vilket han blev ganska snart efter avslutad karriär. Det är ett uppdrag Torgny tycker mycket om.


  Vintersportpodden tackar Torgny för att han var gäst och delade med sig av sina erfarenheter och kunskap. Jag önskar honom all lycka i alla uppdrag han tar sig för i framtiden och i rehabiliteringen efter sin hjärtoperation.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta avsnitt samtalade jag med Hudik Hockeys unga succécoach Dennis Hall. Dennis är trots sin unga ålder en rutinerad tränare som varit Head Coach sedan han var 27 år. Han har lyckats väl i de lag han satt tänderna i. I dagsläget är han tränare/ledare för Hudik Hockey som i dagsläget leder kvalserien till hockeyallsvenskan med 6 av 10 matcher spelade.t


  Dennis har en härlig syn på ledarskap och vi pratar om skillnaden mellan ledare och tränare och hur han måste balansera detta. Jag var nyfiken på hur han balanserade kompisskap och ledarrollen då en del spelare är lika gammal eller äldre, jag tycker han hade en bra syn på detta. Vi pratade också om hur hans syn på modernt ledarskap är.


  Då Dennis är en ung tränare på väg uppåt i sin karriär med stor målsättning om att nå hockeyns finrum som tränare kom vi in på tränaryrket kombinerat med att bilda familj.


  Dennis delade med sig av kloka tankar och jag är säker på att vi kommer se honom i stora sammanhang i framtiden, först ska han ta upp Hudik Hockey i allsvenskan.


  Jag tackar Dennis för sin medverkan i Vintersportpodden och önskar honom all lycka i framtiden och Hudik Hockey i de återstående matcherna i kvalserien till hockeyallsvenskan.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta avsnitt samtalar jag med Alexander Lundholm, Radiosportens dokumentär ankare och kommentator framförallt inom Skidskytte och Friidrott men även andra idrotter. När vi pratar om just Skidskytte berättar han om ett av sina sämsta idrottsminnen som just är inom den sporten.


  Alexander blev utsedd till årets sportjournalist 2018!


  Alexander berättar om hans uppväxt och varför han blev sportjournalist. Han berättar om resan från barndomen via universitetet och sedan vidare till SVT Sport för att sedan 9 år jobbat heltid på Radiosporten. Han berättar varför han gillar yrket och just radio.

  Jag tycker Alexander verkligen är en otroligt duktig journalist som på ett spänningsfyllt sätt får lyssnaren att känna av atmosfären och han får lyssnarna att sitta på helspänn genom en hel dokumentär. Vi pratar så klart om konsten att få lyssnaren att känna atmosfären och vi lägger en hel del av samtalet på hur han gör sina dokumentärer och det förtroende han har från Sveriges Radio. Han berättar hur Covid-19 påverkat honom yrkesmässigt och svårigheten att kommentera vissa idrotter när han inte är på plats.


  Alexander jobbar hårt och är mycket ambitiös!


  Alexander berättar att han troligtvis skulle jobba men politik om han inte var sportjournalist. Politik är ett stort intresse för honom. På fritiden gillar Alexander att träna på gym samt spela Curling.


  Tack så mycket Alexander för din medverkan i Vintersportpodden. Jag är mycket glad att du delade med dig av din kompetens och dina erfarenheter. Lycka till med allt du tar dig för i framtiden!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta samtal samtalade jag med docenten, universitetslektorn och centrumledaren vid Nationellt Vintersportcentrum i Östersund Glenn Björklund. Glenn berättade sin bakgrund och varför han kom in på spåret med idrott och forskning. När Nationellt Vintersportcentrum är (NVC) är världsledande inom skidforskning. NVC är olympiskt testcentrum för vinteridrott i Sverige och samverkar med ledande företag inom sport och outdoor-sektorn. 

  Vid Nationellt vintersportcentrum har de byggt upp en unik forskningsmiljö. Grunden är en stark forskning inom idrott, prestation och hälsa, med en absolut spetskompetens inom vinteridrott. 


  Glenn var med redan från starten av NVC för 20 år sedan. Genom dessa år har Glenn varit i kontakt och jobbat nära de flesta förbund och dess ledare och aktiva inom framförallt Vinteridrotterna. Glenn och hans gäng vid NVC har en stor del i de svenska framgångarna i Världscup och mästerskap. Genom bra test- och analysverksamhet och ett tätt samarbete med tränare och aktiva skapar de bra förutsättningar till utveckling och framgång.


  Vi pratar bland annat om testmetoder, tillgång till yttersta eliten, prestationsanalys och hur forskningen på bästa sätt utförs för att dels utveckla vetenskapen men också göra den tillämpbar i "verkligheten"


  Ännu en gång visar det sig att stor passion och engagemang för det man gör leder till framgång. Glenn brinner verkligen för det han arbetar med och att skapa ett bra Team på NVC för bästa möjliga verksamhet.


  Stort Tack Glenn för ditt deltagande i Vintersportpodden och att du delade med dig av dina erfarenheter och kompetens. Stort lycka till i framtiden


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta avsnitt samtalade jag med den livs levande legenden Börje Salming. Det är en stor ära för mig och Vintersportpodden att Börje är gäst i podden och delade med sig av en massa intressanta saker.


  Vi pratade så klart om hans uppväxt i nordligaste Sverige, han förlorade sin far i tidig ålder och det medförde att uppväxten blev lite tuffare. Börje berättar om hur hans intresse för hockey växte fram och hur resan från Kiruna och ut i världen såg ut.


  Börje är otroligt generös när han berättar om sitt liv och sin karriär och hur han först på senare tid vågar visa sina känslor efter att han gått i terapi för det.


  Börje är en av världens genom tiderna största och mest framgångsrikaste hockeyspelare som trots sina framgångar verkligen står med båda fötterna på jorden. Han berättar hur det var att komma till NHL som en av de första svenskarna och hur klimatet var där på den tiden samt hur han blev en ikon i Toronto som generade en staty utanför Torontos arena. Det är verkligen stort vilket även Börje håller med om. Vi avtäckningen hade Börje med sig hela sin familj inklusive barn barn vilket var ett känslosamt ögonblick. Jag var så klart tvungen att fråga om känslan att i Kanada få stående ovationer under Kanada cup i en match mot Kanada. Lika naturlig är frågan om hans spelstil och hur han uppoffrade sig vilket medförde en hel del ärr.


  Börja berättar om händelser under karriären och vad som gjorde honom så bra. Han gav alltid 100 % vilket var viktigt för honom.


  Efter karriären har Börje verkligen varit aktiv affärsman med olika projekt. Mest känt är kanske Salming som idag levererar produkter inom många olika sporter såsom, löpning, innebandy, handboll, squash och padel. Salming testade även ishockey utrustning, det har de dock slutat med då det var en svår och speciell sport att verka i, detta trots att Salming är ett väl inarbetat varumärke inom ishockeyn.


  Börje tränar fortfarande en hel del då han mår bra av det. Han tränar också en del med sin dotter som är framgångsrik friidrottare. Han berättar om rollen som pappa i samband med hennes tävlingar.


  Börje berättar okså om sin kärlek till Kiruna och hur han åker fortfarande upp dit när han ska slappna av och få harmoni.


  Jag vill rikta ett stort tack till Börje för att han var med i Vintersportpodden och delade med sig av sin fantastiska karriär och härliga liv. Jag önskar honom lycka till framåt och att han får ett skönt liv!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta avsnitt pratar jag med den framgångsrika sportchefen för Djurgården Fotboll Bosse Andersson, även kallad Super-Bo!


  Han var en framgångsrik spelare under 80 och 90-talet för både Djurgården och AIK samtidigt som han utbildade sig till Polis som han jobbade som i ett antal år. Han berättar om hans styrka som spelare som var en hårt arbetande och ettrig spelare som var jobbig att möta. När karriären var över blev Bosse tillfrågad om att bli klubbdirektör i Djurgården Fotboll. Tillsammans med bland annat Tommy Jacobsson och Bosse Lundqvist byggde de upp Djurgården till att vara en ledande förening inom svensk fotboll.


  De jobbade stenhårt och skapade en kultur inom förening som blev framgångsrik. Tillsammans med detta byggde de en organisation och struktur som gjorde det möjligt att få de bästa spelarna samt att publiken strömmade till. Utvecklingen av antalet medlemmar har ökat kraftigt sedan denna trio började sitt arbete. 2008 valde Bosse att sluta och drev eget företag inom Sports Management, 2013 återvände Bosse till Djurgården, denna gång som sportchef.


  Bosse berättar hans syn på ledarskap och vad han gjort för att Djurgården har gått från att pendla mellan Allsvenskan och Superettan till att vara ett stabilt topplag i allsvenskan. Han berättar hur han och föreningen jobbar med spelar utveckling och hur han får spelare från andra kontinenter att på bästa sätt trivas i den svenska kulturen. Det krävs mycket engagemang för att få allt att fungera.


  Bosse berättar också hur hans roll där han dels är sportchef men samtidigt jobbar han nära Djurgårdens samarbetspartners. Det är viktigt att samarbetspartners kommer nära spelare och ledare för att verkligen få en känsla och känna sig delaktiga tycker Bosse. Intressant att höra hans resonemang om hur en framgångsrik förening ska organiseras för att få många supporters, bra samarbetspartners och naturligtvis sportsliga framgångar.


  Det var ett fantastisk samtal jag hade med Bosse som gav mig så himla mycket energi. Jag märkte verkligen hans stora engagemang för föreningen och den energi han ger sina medarbetare och spelare.


  Tack Bosse för att du var med i Vintersportpodden och att du delade med dig av dina erfarenheter! Stort lycka till med ditt arbete och stort lycka till kommande säsong!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta avsnitt samtalar jag med Britta Johansson Norgren. Hon är den som vunnit mest inom långloppscupen och tillhör fortfarande absoluta världseliten. Hon berättar så klart om sin fantastiska karriär och varför hon bytte från Traditionell längdåkning till långlopp. Hon tycker sammanhållningen inom långloppscupen är härlig och det är kul att vara en del av ett Team. Britta tävlar idag för Team Lager 157. Britta var första kvinna att staka Vasaloppet och har varit den som drivit stakningen framåt till vad den är idag. Britta har fantastiska meriter både som traditionell åkare och långloppsåkare vilket har gett henne förmånen att kunna satsa på skidåkningen till 100 %.


  Hon berättar om sin uppväxt och hur hon ser på ungas skidåkning och vägen mot toppen. Hon är uppvuxen i Uppland men bor numera i Östersund.


  Hon berättar också om hur det är att vara mamma och sambo samtidigt som hon gör denna satsning och är på resande fot för det mesta under vinterhalvåret. Hennes man är tränare för Skidskyttelandslaget vilket ställer stora krav på planering och logistik.


  Britta har deltagit i 3 OS och 3 VM som resulterade i 2 st medaljer. I världscup sammanhang har hon 8 pallplatser och 2 vinster. I långloppscupen har hon 5 totalsegrar och totalt har hon vunnit hela 25 gånger och är därmed den med flest segrar genom tiderna. Hon har vunnit Vasaloppet 2 gånger och Tjejvasan 5 gånger.


  Britta är en fantastisk person som bjuder på sig själv och ger tips på hur en vanlig motionär kan träna och bli en bättre stakare.


  Tack Britta för att du delade med dig av ditt liv och karriär och lycka till med framtida utmaningar!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta avsnitt pratar jag med Norska alpina superstärnan som har tagit flest OS- och VM medaljer genom alla tider. Kjetil bjöd verkligen på ett härligt samtal där han berättade om sin uppväxt med olika idrotter men där den alpina sporten var nummer 1. Han är också en av få som vunnit i alla discipliner, det är otroligt imponerande. Hur tränar man för att kunna prestera i alla discipliner, det berättar han i avsnittet samt hur han ser på allsidighet.


  Idag jobbar Kjetil bland annat som expertkommentator på Vialplay i Norge samt föreläser en hel del.


  Jag har alltid trott att Kjetil var en man som inte var nervös och som var väldigt avslappnad. I podden berättar han om sin nervositet och hur han jobbade för att kunna prestera på bästa sätt! Mycket intressant resa.


  Han berättar sedan om sin träning redan från ung ålder och hur hans pappa verkligen berättade för honom tidigt vad som krävs för att bli bäst. I och med alla åren på touren har han otroligt många roliga historier, han bjuder på några mycket roliga historier som visar på hans stora humor.


  Kjetil var med på den tiden som lade grunden för var Norsk alpin skidåkning är idag vilket han ger sin syn på.


  Stort tack Kjetil för att du delade med dig av din fantastiska resa och att du var så generös att berätta om din karriär och liv. Lycka till med allt i framtiden!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta avsnitt samtalar jag med Sveriges just nu största Guldhopp i stundande paralympics Ebba Årsjö, Ebba tävlar i alpint. Ett mycket trevligt samtal med en otroligt målfokuserad tjej som vet var hon vill. Hon berättar så klart om sin uppväxt i Norrköping och hur hon inte berättade om sin funktionsnedsättning och tävlade mot de som inte hade en funktionsnedsättning. Ebba var framgångsrik och kom in på skidgymnasiet i Östersund där hon för första gången berättade om sin funktionsnedsättning som gjorde att hon började tävla inom parasporten och på lika villkor. Hon visade snabbt att hon var mycket duktig och detta år har hon hunnit vinna två stycken VM guld. Det gör henne till den allra största favoriten i stundande Paralympics i Kina som börjar denna vecka.


  Vi pratar om hennes karriär och hur hon får anpassa sin träning utifrån smärtan i hennes ben, vi pratar om träningsupplägg, parasportens utmaningar och möjligheter och så klart Paralympics och hennes målsättningar där.


  Stort tack Ebba för att du delade med dig av din resa till där du är idag och de erfarenheter du fått på vägen och stort lycka till på Paralympics! Vintersportpodden håller tummarna för dig.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta avsnitt samtalar jag med Sveriges främsta alpina fartåkare Felix Monsén. Han var med om en mycket allvarlig olycka precis innan jul. Han skadade sitt knä närmare bestämt slet han av korsband, knäskålssenan samt menisken. Dessa skador är väldigt svåra att rehabilitera, speciellt knäskålssenan. Felix är fast besluten om att han ska tillbaka till Världstoppen. Han inledde denna säsong mycket bra och säger själv att han aldrig åkt så bra. Denna krasch krossade självklart hans OS drömmar, men han siktar på att vara åter när säsongen 2022/2023 drar igång.


  Felix berättar så klart om statusen i sin rehab och hur han noggrant följer utvecklingen för att hela tiden ligga på rätt nivå i förhållande till vad kroppen klarar av i läkprocessen.


  Vi kommer sedan in på Svensk fartåkning. Vi har inte så många i världseliten idag, Felix ger sin syn på läget och vad vi som nation ska göra framåt för att bli starkare och en nyckel för att få fram fler duktiga fartåkare är bland annat att vara fler samt ha goda förebilder för de yngre som kommer in i laget. Viktigt att det finns "mentorer" för de mer orutinerade för att skapa trygghet. Han siktar så klart på att nå toppen vilket han har sin syn på hur det ska gå till.


  Vi hade ett mycket trevligt samtal som gav mycket. Lyssna och ta del av Felix tankar.


  Stort tack Felix för att du delade med dig av din erfarenhet och story till Vintersportpodden och dess lyssnare!


  Lycka till med Rehabiliteringen och din fortsatta satsning mot toppen!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta avsnitt pratar jag med Anna Holmlund för andra gången. I detta avsnitt fokuserar vi på hur rehabiliteringen går och hur hon upplever framstegen sedan sist vi talades vid. Anna kämpar för att få rörelse i sin högra sida av kroppen och att kunna leva ett liv utan assistenter.


  Jag följer också upp hur det går med föreläsningarna som hon var i planeringsstadiet av senast vi samtalade.


  Man får verkligen inspiration av att samtala med Anna, hon är en riktig kämpe som har enormt höga krav och mål med sin rehab och på sig själv. Hob vill verkligen se framsteg och nöjer sig inte med små framsteg.


  Anna berättar också hur hennes relation till SkicCross är idag.


  Lyssna på detta avsnitt och få lite perspektiv och inspiration för att leva livet och inte fundera så mycket.


  Tack Anna för att du delar med dig av din resa och att du ville vara gäst för andra gången i Vintersportpodden!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta samtal pratar jag med en för mig livs levande legend. Jag växte upp med Stig Helmer och har sett Sällskapsresan filmerna otroligt många gånger, det är jag definitivt inte ensam om. Lasse Åbergs filmer är förmodligen de mest legendariska svenska filmerna som producerats och som fortfarande sänds varje jul. Filmerna är fortfarande lika roliga att titta på och de fungerar för alla åldrar vilket är fantastiskt roligt!


  Lasse berättar om sin enkla uppväxt på Kungsholmen i Stockholm och hur hans breda och fantastiska CV. Så klart kommer vi in på Stig Helmer och hur den karaktären kom fram och varför Lasse själv valde att spela Stig H. Att få samtala med Lasse på detta sätt var mycket harmoniskt, lärorikt och roligt. Han bjuder verkligen på sig själv och hans karriär som filmskapare, musiker, konstnär och hans muséum med en av världens bästa Musse Pigg samlingar.


  Vi kom in på hans framtid och om han ser något nytt filmprojekt.


  Jag vill verkligen tacka Lasse Åberg för att du delade med dig av dina erfarenheter i Vintersportpodden och önska dig all lycka med kommande utmaningar, projekt och turnéer..


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Jubileumsavsnitt! Vintersportpodden firar 1 år. Den 5/2 - 2021 släpptes det första avsnittet. Ett år senare har Vintersportpodden publicerat 67 avsnitt vilket jag är stolt och glad för. Tack till alla gäster som delat med sig av sina erfarenheter och kunskaper och tack till alla lyssnare som följer Vintersportpodden och hjälper mig att få fler lyssnare. Jag vill också passa på att tacka poddens samarbetspartners, glad att ni vill samarbeta med mig!


  I detta avsnitt har jag klippt ihop alla gästers svar på frågan jag ställer till samtliga gäster: Säg en framgångsfaktor för att lyckas med idrott utifrån ditt perspektiv?


  Jag har valt att göra detta för att lyssnarna ska få ta del av detta i samlat format då jag tycker gästerna verkligen ger en mycket bra bild av vad som krävs för att nå sina mål!


  Tack för detta år och nu hoppas jag att ni fortsätter följa Vintersportpodden i framtiden och att ni sprider podden till alla ni känner! Ju fler Vintersportpoddare vi blir desto roligare!


  Detta avsnitt tillägnar jag alla som försöker nå sina mål och visioner, till alla som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter, till alla som ger Energi och Inspiration till andra och till alla som är goda medmänniskor!!


  Tack till alla!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta samtal pratade jag med Anette Norberg som är en av världens genom tiderna bästa Curlingspelare. Hon har en hel hög mästerskapsmedaljer där 2 OS Guld och 3 VM guld sticker ut mest. Hon var på elitnivå nästan 30 år vilket i sig är mycket imponerande. Hon berättar så klart om karriären och vad som drev henne till ständig utveckling.


  Anette var under nästan hela sin karriär Skipper vilket är den som leder teamet. Hon berättar om hur man ska tänka och träna för att få ett framgångsrikt curling lag vilket jag tycker var intressant.


  För ett antal år sedan drabbades Anette av Cancer, det var så klart en jobbig tid i livet. Med bra stöttning från nära och kära samt bra sjukvård är hon i dag frisk och har ett mycket bra liv! Anette är utbildad matematiker vilket hon kanske haft nytta av i sin karriär då Curling en en sport där mycket tanke krävs. Hon har lång ledarerfarenhet från näringslivet där hon idag ansvarar för riskbedömning på ett försäkringsbolag. Anette sitter också i styrelsen för SOK (Sveriges Olympiska Kommittee), där bidrar hon verkligen med erfarenhet från att vara olympier men även sin personlighet och erfarenhet från näringslivet.


  Jag tycker verkligen att detta var ett intressant avsnitt där Anette delade med sig av en lång och imponerande karriär men också ledarskapstankar och målsättningsarbete.


  Stort tack Anette för att du var gäst i Vintersportpodden och att du delade med dig av dina erfarenheter. Stort lycka till med alla utmaningar och möjligheter i framtiden!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta avsnitt pratar jag med Anders "Pudding" Weiderstål som under nästan 40 år har givit stor och betydelsefull service till Tre Kronor som är ett av Sveriges populäraste landslag. Genom åren som Materialförvaltare för Tre Kronor har Pudding bland annat varit med om att vinna 8 VM Guld, 8 VM SIlver, 7 VM Brons, 2 OS Guld, 1 OS Silver och 2 OS Brons. Till detta skall vi tillägga att han representerat Tre Kronor vid drygt 1 000 landskamper och varit en stor del i alla framgångar Tre Kronor haft!


  Pudding berättar om sin uppväxt och varför det blev hockey och sedan Materialförvaltare. Han ger en bild av yrket och sin relation till spelare och ledare. Pudding visar i detta samtal att han är en stor idrottsledare som har haft en mycket central roll i Tre Kronor och dess framgångar.


  Han gick i pension när han fyllde 65 år. Men med sin erfarenhet och kärlek till hockey har han fortfarande en viktig roll inom hockeyn. Han ser till att alla NHL proffs som bor i Stockholm får möjlighet att träna innan NHL säsongen börjar och att de har den service de behöver runt om för att kunna lägga 100 % fokus på sin träning!


  Pudding är verkligen en härlig varm och rolig person som har många historier att berätta. Han har verkligen haft en nära relation med de flesta spelare som passerat genom Tre Kronor sedan början av 80-talet.


  Hade vi haft mer tid hade Pudding kunnat berätta många roliga historier från en lång och framgångsrik karriär som ledare i Tre Kronor. Det får vi spara till en annan gång!


  Tack Anders "Pudding" Weiderstål för att du delade med dig av din erfarenhet och karriär och stort lycka till med livet som pensionär, njut av livet och njut av alla härliga minnen!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I detta avsnitt pratar jag för andra gången i Vintersportpodden med Skidskyttestjärnan Martin Ponsiluoma. I detta avsnitt fokuserar vi på OS. Vi pratar om säsongen som varit för att få en inblick i var Martin står i dagsläget. Sedan handlar mycket om hur uppladdningen ser ut, hur han och Teamet gör allt för att skydda sin från Covid 19, hur han kommer agera i Kina och hur han ska formtoppa sig.


  Martin delar verkligen med sig av livet i Skidskyttebubblan och hur han tänker kring OS. Mycket bra avsnitt som ger er en bra bild av Martins vardag inför OS, hur hans plan ser ut och vad som oroar honom inför OS.


  Tack Martin för att du bara dagarna innan avresa till OS var gäst i Vintersportpodden och delade med dig av din uppladdning och känsla inför OS. Stort Lycka till med allt och framförallt kommande OS tävlingar!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.