Episodit
-
Amerikanere har sett en president avlegge eden beskyttet av 26 000 soldater på grunn av frykt for terror fra andre amerikanere.
Hvordan vil Fox News og de andre mediene på høyresida dekke president Biden? Vil de kalle ham en farlig kommunist slik de gjorde med Barack Obama?
Vi snakker blant annet med en tidligere mormoner som lenge var en del av medieuniverset til høyre i USA. -
En ny president skulle godkjennes i Kongressen. På galleriet satt Andrew i dress og slips, og trodde han skulle ta bilder av politikere på en talerstol. Så ble den amerikanske nasjonalforsamlingen stormet og overtatt av demonstranter.
-
Puuttuva jakso?
-
Sjelden har vi vært så glade for å bli ferdig med et år. Kommer 2020 til å bli stående igjen som det store møkkaåret i vår levetid? Og er det noen grunn til å tro at 2021 blir noe bedre? Krig og Fred inviterer til digital juleavslutning.
-
Absolutt alt må gjøres annerledes i år. Så derfor er festen avlyst. Nobels fredspris for 2020 er pakket inn i gråpapir og sendt i posten. Og prisvinneren tar imot i kjelleren i et kontorbygg i Roma.
-
Donald Trump ville kaste den politiske eliten ut av Det hvite hus. Men nå kommer de tilbake for fullt. For når Joe Biden plukker sine folk, er det tre ting som gjelder: Politisk erfaring, politiske kontakter og politisk utdannelse. Hvem er folka på laget som skal styre USA de neste fire åra?
-
Det er black week og black friday i butikkene og ekspertene spår tidenes julehandel i Norge. Men hva kjøper folk i Beijing, Brussel og Istanbul i år? Og hvordan kan det ha seg at ganske mange har fått romsligere økonomi av en pandemi?
-
Etiopia står brått på randen av borgerkrig. Men hvordan kan det ha seg at mannen som fikk Nobels fredspris i fjor går til krig i sitt eget hjemland i år? Og hvorfor er etiopierne så rykende uenige i synet på statsminister Abiy Ahmed?
-
Donald Trump nekter å gi seg. Er det farlig? Og hjelper det at Joe Biden frister tilhengerne hans med salmevers?
-
150 millioner mennesker har stemt ved presidentvalget, men resultatet er uklart. USA er delt på midten mellom de som vil ha Donald Trump og de som vil ha Joe Biden. Krig og Fred teller opp sine fire amerikanske stemmer, og spør hva som skjer nå. Kan amerikanerne noen gang bli venner igjen?
-
Hva skjer ETTER valget i USA? Kommer amerikanerne til å godta valgresultatet eller blir det opptøyer i gatene?
Vi har møtt urolige folk på både høyre- og venstresida som er klare til å forsvare interessene sine – også med våpen.
-
Hvis du ikke har råd til å betale et par millioner kroner for høyere utdanning, kan du se langt etter den amerikanske drømmen
Mange unge i USA går en knallhard framtid i møte og er usikre på om Joe Biden vil hjelpe dem. Selv om de stemmer på ham -
I Georgia må velgere stå sju-åtte timer i kø for å stemme ved presidentvalget. Og flere hundre tusen velgere har fått navnene sine slettet fra manntallet.
Hvorfor er det så komplisert å bruke stemmeretten i mange steder i USA? Forsøker amerikanske lokalpolitikere å hindre at folk stemmer eller vil de bare hindre valgfusk? -
85 prosent av de evangelikale kristne i USA stemte på Donald Trump for fire år siden. De fleste kommer til å gjøre det igjen, for Trump og visepresident Mike Pence har virkelig stått på barrikadene for dem i kampen mot et mer sekulært USA. - Jesus er ikke presidenten vår, men han har tilgitt Trump slik han har tilgitt oss, sier noen av dem Tove Bjørgaas har snakket med på sin reise gjennom USA.
-
Den første duellen mellom Trump og Biden var ikke presidentembetet verdig, mener kommentatorene.
I vippestaten Pennsylvania er folk vilt uenige om debatten, som det meste annet.
Bli med til valgkampens nullpunkt i den første av fem episoder i Krig og Fred i Amerika, en valgserie om krigene som herjer mellom amerikanerne. -
Noen kaller ham en helt. Andre kaller ham en skurk. Og mange vet ikke hva de skal tro. Men nå kan grunnleggeren av WikiLeaks få 175 år i fengsel i USA. Hva handler saken mot Julian Assange egentlig om?
-
De fleste av de unge flyktningene, som bodde alene i den nedbrente Morialeiren, var fra Afghanistan.
Norge og mange andre land i Europa vil ikke ta i mot dem.
Hvorfor legger hundretusener av afghanere likevel ut på flukt hvert eneste år? -
Akkurat nå produserer verden millioner av vaksinedoser som ingen vet om vil virke. Men når kan vi ta en vaksine mot korona? Og kan vi stole på at den blir trygg å ta?
-
Salget av klær har stupt under koronapandemien.
Den globale moteindustrien vil aldri bli som før, og takk og pris for det, mener folk i bransjen.
Vi tar temperaturen i Roma, Paris, New York og Oslo i ukas episode. Og er det Kashmirbukse eller joggebukse som gjelder på hjemmekontoret? -
Aleksander Lukasjenko har styrt Hviterussland med hard hånd i 26 år. Faren til Darya forsøkte tidlig å ta opp kampen mot presidenten. Selv har Darya gitt opp Hviterussland, og flyttet til Norge. Men kan hjemlandet nå endelig klare å kvitte seg med «Europas siste diktator»?
-
180 millioner amerikanere kan bli nødt til å sende stemmeseddelen i posten på grunn av smittefare i november.
President Trump tror det vil føre til valgfusk. Demokratene frykter at stemmer vil komme for sent.
Sesongens første episode forsøker å finne ut hvordan USA-valget alle snakker om i det hele tatt skal gjennomføres. - Näytä enemmän