Episodit
-
Dagens Næringsliv kårer Norges raskest voksende bedrifter - Gasellebedriftene. I den anledning er DNs sjefredaktør og administrerende direktør Janne Johannessen på besøk sammen med gründeren av gasellebedriften Tibber, Edgeir Vårdal Aksnes. Janne forteller om hvorfor Gasellebedriftene er viktige for Norge, og Edgeir spør Petter om når han skal flytte ut av Norge.
-
Vi nærmer oss slutten av 2022, og Petter og Per reflekterer over året som har gått.
-
Puuttuva jakso?
-
Tregere utvikling, økte kostnader og manglende evne til å ta beslutninger. En grundig undersøkelse fra konsulenthuset Boston Consulting Group retter søkelyset mot hvor skadelig hybridkontor er for vekst og omstilling. Vi diskuterer problemstillingen med managing partner Erik Flinck i BCG Sverige.
-
Noen liker risiko, andre hater det. Men uansett hvor mye av det du er komfortabel med, handler det i bunn og grunn om å ta sjanser med kontroll. Vi har snakket om å tørre å ta risiko med adm.dir. Tom Einar Jensen i FREYR Battery og mentaltrener Bjørn Mannsverk.
-
Filantropi har fått mye oppmerksomhet de siste årene, men nordmenn gir langt mindre enn i de fleste andre land. Er det dugnadsånden eller skattereglene er grunnen?
Vi prater med styreleder Elisabeth Grieg i Grieg Maturitas og grunnlegger Ingrid Stange i Partnership for Change. -
Denne uken møtes verdensledere og næringslivstopper i Sharm-El-Sheik for årets klimatoppmøte. Samlingen er den 27. i rekken, og ambisjonen er å bli enige om hvordan man skal nå Paris-avtalens mål om å begrense global oppvarming til under to grader.
Vi har snakket med Kim Gabrielli, direktør i UN Global Compact Norge, og Steffen Kallbekken, forskningsleder i CICERO. -
Krig i Ukraina, høy inflasjon og flere rentehevinger har skapt store svingninger i aksjemarkedet i år. Hos mange investorer råder pessimismen, og det er stor sjanse for fortsatt urolige markeder. Hvor ille står det egentlig til og hvor bør man putte pengene sine nå? Vi snakker med sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB og porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand.
-
Næringsminister Jan Christian Vestre har lagt frem regjeringens eierskapsmelding. Staten har direkte eierskap, forvaltet gjennom departementene, i 70 selskaper. Hvordan påvirker dette norsk næringsliv og hvilke fordeler har selskaper som er eid av Norge AS?
Vi har tatt diskusjonen med Monica Mæland, tidligere næringsminister og partner i Schjødt, og Philipp Engedal, administrerende direktør i Flytoget. -
I en verden hvor geopolitisk risiko øker, og globaliseringen bremser kan det være fristende å se bort fra fremvoksende markeder og flytte investeringer til opplevde trygge havner i mer nærliggende markeder. Hvordan velger man da investeringsobjekter? Hvordan har fremvoksende markeder prestert den siste tiden? Og hvor stor risiko tar man egentlig?
Vi har pratet med Andreas Davidsen, Senior Investment Manager og VP i Norfund, og Joakim Askenstedt Embu, forvalter av KLP Fremvoksende Markeder Indeks. -
Sist uke ble statsbudsjettet presentert til kollektiv jammer og klagesang fra et samlet næringsliv. Men er statsbudsjettet virkelig så næringsfiendtlig som de skal ha det til? Og hvordan vil budsjettet egentlig påvirke den gjengse nordmann?
Vi inviterte NHO-sjef Ole Erik Almlid og Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea, for å få svar på spørsmålene og lære mer om statsbudsjettet. -
Academic Work har kåret landets mest attraktive arbeidsgivere og hvilke egenskaper som er viktigst for unge talenter i valg av arbeidsgiver.
Vipps er blant selskapene som scorer høyt, og vi inviterte sjefen Rune Garborg for å lære mer om hvordan de jobber med å gjøre seg attraktiv. Han møter nyutdannede Pernille Wold Kaspersen, som deler hva hennes generasjon ser etter i en fremtidig arbeidsplass -
De siste ti årene har natur- og værskader ført til erstatninger på over 28 milliarder kroner. Risikoen for store vær- og naturskader øker. Hvem skal ta regninga når ekstremværet blir enda mer ekstremt i årene som kommer?
Hvordan forholder forsikringsselskapene seg til dette? Og hva gjør staten? Vi snakker med Kjetil Lund, direktør for Norges vassdrags- og energidirektorat, og Turid Grotmoll, administrerende direktør i Fremtind.
🎙Truls Johansen -
Mens de siste svenske stemmene telles opp har vi fått med oss Christian Syse, tidligere Sverige-ambassadør, og Hilde Sandvik, programleder for podkasten Norsken, Svensken og Dansken, for å komme med noen rykende ferske analyser av det svenske valgutfallet.
Hvordan vil den nye svenske regjeringen se ut? Når får vi en ny statsminister på plass? Og hvilke utfordringer møter vår største handelspartner i tiden som kommer? Det får du svarene på i dagens episode. -
Fast fashion er i ferd med å bli raskere, mye takket være den kinesiske klesgiganten SHEIN. Samtidig ser man en sterk økning i salg av vintageklær og bruk av gjenbruksapper, kapselgarderober og fokus på kvalitet fremfor kvantitet. Hvilken side vil gå seirende ut av denne kampen? Finnes bærekraftig mote? Og, er moteinvesteringer med på å skape en mer bærekraftig klesbransje?
Vi tar diskusjonen med Eirik Rime, administrerende direktør og Co-founder i Tise, og Irina Khótko, moteekspert for aksjonshuset Blomqvist.
Vi tar diskusjonen med Eirik Rime, administrerende direktør og Co-founder i Tise, og Irina Khótko, moteekspert for aksjonshuset Blomqvist.
🎙Truls Johansen -
Langt fra alle har et forhold til forkortelsen ESG. Av de som vet hva ESG står for, og hva ESG-rapportering innebærer, er det nok noen som synes det er helt topp. Men i det siste har det boblet opp mye kritikk. Fører ESG-rapportering til grønnvasking? Bør vi droppe noen av bokstavene? Trenger vi ESG-rapportering i det hele tatt?
Vi tar diskusjonen med Kirsten Margrethe Hovi, VP og ESG-rådgiver i Hydro, og Trym Riksen, Head of Portfolio Management i Gabler.
🎙Truls Johansen -
Før partilederdebatten under Arendalsuka slo Stormkast seg sammen med Björn Rosengren (tidligere næringsminister i Sverige), Veslemøy Østrem (sjefredaktør i Altinget), NHO-sjef Ole Erik Amlid og tidligere statssekretær i UD, Gry Larsen. Panelet diskuterer om det er greit at statsministere og andre toppledere danser på fest. Og eks-statsråd Rosengren gir en innføring i svensk politikk før det svært spennende valget i vårt kjære naboland 11. september.
-
Under Arendalsuka slo Stormkast seg sammen med podkasten Det Store Bildet, ledet av Sofie Høgestøl og Eirik Bergesen. Såpass må til når man både skal oppsummere sommerens viktigste nyheter og peke på hvordan man skal løse vår tids store utfordringer!
-
Regjeringen presenterte i mai sin eksportreform “Hele Norge Eksporterer”. Innen 2030 skal eksporten utenom olje og gass økes med 50 prosent. Enhjørningen AutoStore er en av landets store eksportsuksesser, og har selv kjent på utfordringene det er å være en norsk vekstbedrift med stort potensial. Hvordan skal vi lykkes med å avle opp flere enhjørninger? Og er det politikerne som vet best hva vi skal leve av i fremtiden? Vi tar diskusjonen med næringsminister Jan Christian Vestre og CEO Karl Johan Lier i AutoStore. Produsert av Truls Johansen.
-
Fra Nattjazz til Rakettnatt, fra Over Oslo til Øya: Festivalsommeren er tilbake! Det ligger an til tidenes festivalsommer i Norge, med et festivalsugent publikum, og spillesugne artister. Er det mulig å tjene penger på festival? Hvorfor har prisen på innleie av artister skutt i været? Og, hva er favorittfestivalen til gjestene våre? Vi tar diskusjonen med artistmanager Jan Fredrik Karlsen og program- og markedssjef Erlend Klette i Trevarefest. Produsert av Truls Johansen.
-
For første gang på lenge har norsk fotball virkelig noe på gang. Vi har toppspillere på både herre- og damesiden, og tenåringer landet over drømmer om profflivet. Med synlighet kommer også påvirkningskraft. Har toppidrettsutøvere et ansvar som rollemodeller? Og hvordan kan synlighet brukes for å skape positiv endring? Vi tar diskusjonen med stjernespillerne Morten Thorsby i Sampdoria og Kirvil Odden i Lyn. Produsert av Truls Johansen.
- Näytä enemmän