Episodit
-
Yapmamız gereken işlerin üzerine şevkle gidebilmek için kullanabileceğimiz bir hile.
-
Yazılım sektöründe İngilizce bilmenin avantajlarından sık sık söz ediyoruz. Ancak bence Türkçe’nin öğrenmede getirdiği avantajlardan yeteri kadar bahsetmiyoruz. Mühendislik eğitimini hem öğrencilerin önünü açacak, hem de hızlı ilerlemelerini sağlayacak şekilde optimize edebilir miyiz.
-
Puuttuva jakso?
-
Bazen zor kararlar alıp devam etmek gerekiyor. Bu da o zamanlardan biri…
-
Yaratıcılık dediğimiz şey nedir? Yaratıcılığımızı nasıl geliştirebiliriz?
-
Fazla titreyen bir video oldu. Gözlerinizi kapatıp sesi dinleseniz daha iyi (ya da podcast’i 🙂 ). Umuyorum içerik size faydalı bir tüyo olur.
-
Bu haftanın Soru Cevap videosu ile uzun süredir yorumlarda birikmiş pek çok soruyu cevapladım.
-
Büyük veya küçük şirketlerde çalışırken edineceğimiz deneyimler ve kazanımlar farklı farklı olacaktır. Keza girişimcilikte öğrenilenler de bu ikisinden de farklı olabilir.Öyleyse kariyerimizi planlarken bu farklılıkları nasıl lehimize kullanabiliriz
-
Kariyer Yönetimi açısından “Kişisel Marka” lafını zaman zaman duyar ve kullanırız. Buna biraz daha derinlemesine bakmakta fayda var. Hepimiz için, hayatımıza şekil veren, birbiriyle bağlantılı ve çok kritik üç soru var: Birincisi biz kimiz… Gerçekten, içimizin en derinlerinde, özümüzde kimiz? İkincisi, çevremizde etkileştiğimiz insanlara sorsak onlar bizim kim olduğumuzu söylerdi? Üçüncü ve en önemli soru …
Okumaya devam et "YKP 033 : Kariyerde Kişisel Marka"
-
Serinin üçüncü videosunda, Sarp, girişimci adaylarına Amerika ortamındaki koşullarda başarılı olmak hakkında ipuçları veriyor. Bunun üstüne de öğrendiklerimizden hangileri Türkiye’deki teknoloji girişimciliği ortamına uygulanabileceği ile ilgili tartışıyoruz. Bu arada videoda bir türlü adını hatırlayamadığımız Türk girişimci Nevzat Aydın 🙂 Bahsettiğimiz kitaplar: Yazar Walter Isaacson’ın yazdığı çeşitli biyografiler. The Lean Startup, Eric Ries Crossing the Chasm, …
Okumaya devam et "YKP 032 : Teknoloji Girişimcisi Sarp Sekeroğlu – 3: Girişimci Adaylarına Tavsiyeler"
-
San Diego’dan bir Türk Mühendisin teknoloji girişimcilik hikayesini sunuyorum size. Sarp Şekeroğlu, o bütün girişimcilik kitaplarında okuyup podcastlerde duyduğumuz, kurucu takım kurmaktan, melek ve çeşitli seri yatırımcılar bulma ve şirketi ölçeklendirme mücadelelerinin tam orta yerinde, büyük bir başarıyla ve hızla ilerliyor. Onu yakalamışken hikayesini kayıt altına almak istedim. Serinin ikinci videosunda, Sarp, şirketin erken aşamalarda …
Okumaya devam et "YKP 031 : Teknoloji Girişimcisi Sarp Sekeroğlu – 2: Kuluçka, Yatırım Alma İpuçları"
-
San Diego’dan bir Türk Mühendisin teknoloji girişimcilik hikayesini sunuyorum size. Sarp Şekeroğlu, o bütün girişimcilik kitaplarında okuyup podcastlerde duyduğumuz, kurucu takım kurmaktan, melek ve çeşitli seri yatırımcılar bulma ve şirketi ölçeklendirme mücadelelerinin tam orta yerinde, büyük bir başarıyla ve hızla ilerliyor. Onu yakalamışken hikayesini kayıt altına almak istedim Sarp’ın şirketi Water Pigeon’ı twitter da (@water_pigeon) …
Okumaya devam et "YKP 030 : Teknoloji Girişimcisi Sarp Sekeroğlu – 1: Su Sayacına Akıl Eklemek"
-
Bir soru-cevap videosu yapmak niyetiyle oturup, sorulardan birini cevaplarken kendimi kaptırmam sonucu ortaya çıkmış bir video. Dünyanın içinden geçtiği değişimin bizlerin hayatlarında ortaya çıkardığı bazı benzersiz imkanlar var. Bu imkanları iyi anlayıp değişimi iyi analiz edenleri kimse tutamaz…
-
Semih’le bu sohbette, çok çok küçük takımlarla çok büyük riskli projelere kalkışırken nasıl takım arkadaşları seçtiğimizi tartışıyoruz. Bu seçimlerde derinlik, genişlik, verimlilik, işe sahiplenme ve çok çalışmanın oynadığı rol üstüne konuşuyoruz.
-
Semih’le yaptığımız bu sohbette, çiçeği burnunda bir girişimci olarak beni nelerin korkuttuğundan, projede zaman ve özellikler dengesini nasıl kurduğumdan ve sektörde yapılan bağlantıların oynadığı rolden bahsediyoruz.
-
Youtube’ün dibi hareketiyle bir anda kanala yeni pekçok abone gelmesi üzerine benim de izlediğim kanalları önermek istemem ve fakat önerecek “Dipte” kanal bulamamam üzerine ortaya çıkmış bir video. Kanallar: DevPod: https://www.youtube.com/user/ugurozyilmazel Doğukan Güven Nomak: https://www.youtube.com/channel/UCbu25feEIe6fY9fZx8BCMSA Levent Sapçı: https://www.youtube.com/user/sapci Selman Kahya: https://www.youtube.com/user/SirChintzy Fatih Acet: https://www.youtube.com/channel/UCvANtNYHe556zUWm6VzJenQ Adem İlter: https://www.youtube.com/user/ademilter Abdullah Uğraşkan: https://www.youtube.com/user/apoStyLEE
-
Hayatımızda düzenli şekilde uygulamak istediğimiz davranışları alışkanlıklara dönüştürüp otomatik pilota almak hakkında konuşuyoruz. Ayrıca bu video Yalın Kod’un 30. videosu 🙂
-
Şu anda Apple’da GPU Architect rolüyle çalışan Semih Demirer ile uzun bir sohbet yaptık. Bu bölümde Semih kendi kariyerinde yurtdışındaki şirketlerdeki iş arama ve bulma serüveninden ve iş bulmasına etki eden yetilerden bahsediyor. Ayrıca mentorlarla çalışma metodları da konuştuklarımız arasında.
-
Şu anda Apple’da GPU Architect rolüyle çalışan Semih Demirer ile uzun bir sohbet yaptık. Bu bölümde Semih’le yazılım mühendisliğine giriş yapmak isteyenlere öneriler, ve başlangıçta hangi dil ve platformlar üzerinden yürünebileceği hakkında konuşuyoruz
-
Şu anda Apple’da GPU Architect rolüyle çalışan Semih Demirer ile uzun bir sohbet yaptık. Bu bölümde Semih’le yazılım mühendisliğine giriş yapmak isteyenlere öneriler, ve Bilgisayar Bilimleri eğitiminin oynadığı rol üzerine konuşuyoruz.
-
Gerek mühendisler, gerek bütün profesyoneller için, irade gücümüzün nasıl çalıştığını anlamak, onu doğru kullanmak ve güçlendirebilmek, hayatı kolaylaştırabiliyor. Videoda bahsettiğim kitap: Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength Roy F. Baumeister, John Tierney
- Näytä enemmän