Education – Ruotsi – Uudet podcastit

 • Inte om, utan NÄR. Hur förbereder man sig för det värsta, samtidigt som man bor i ett korridorsrum på 13 kvadrat? I radioprogrammet för samhällsskydd och beredskap lyfts aktuella kriser, stora som små och världsliga som personliga. Onsdagar 19.00 i Studentradion 98,9 med Tova Alin och Rebecka Bjuremalm.

 • Framgångsakademin podcast är podden för dig som vill utvecklas, bli effektivare, smartare och lära dig dom absolut främsta teknikerna för att optimera ditt liv, allt under 10 minuter och kommer ut varje måndag och fredag. Vill du veta ännu mera gå in på framgangsakademin.se där dom främsta mästarna delar med sig av vad de lärt sig under sin livstid och skapat kurser som hjälpt tusentals personer att nå sina drömmar och mål.


 • Svenskan i samhället är en podd om språkvård med Isofs språkvårdare i svenska vid Språkrådet. I podden samtalar vi med inbjudna gäster om språkets roll i samhället, om språk och makt, känslor och attityder. Vi tar också upp grammatik, skrivregler, variation i tal och skrift, och pratar om språket som resurs för kommunikation och handling.

 • I Martin Melins podd tar vi en titt på en känd persons bilder på sociala medier och får höra historien bakom dem.

 • Den idéburna sektorn är viktig för samhällsutvecklingen och för demokratin. I denna podd möter vi olika personer som kan ge dig nya perspektiv och kunskap om samhället.

 • Vår beredskap är god är en podd om krisberedskap i Sverige som är mer intresserad av det vardagliga än det extrema. Vi pratar om beredskap för kriser som faktiskt händer med mer fokus på det sociala än prylar.

  Programledarna Tor och Johannes samtalar vid ett köksbord på Hisingen i Göteborg kring ett ämne per avsnitt, ibland med gäster.

 • Welcome to my podcast "The Spiritual Academy".
  I´m your host Kathrine, Psychic Medium, Spiritual Teacher and an Intuitive Counselor.

  I really want to create a space for you, sort of an audio library, where you can turn to and feel seen and heard. Where you can find answers to your questions.

  If you like this episode please make sure to take a screenshot and share it with your family, friends and followers on Instagram, don‘t forget to link me https://www.instagram.com/kathrinethe_medium
  so that I can see you listening to the podcast and I share it.

  If you would like to book a reading with Kathrine: https://elink.io/p/readings-9e53f5a

 • En podd om akutsjukvård för de inom akutsjukvården. Vi kommer prata om små saker som sker varje dag, saker vi känner, saker vi vill göra. Men också om akutsjukvård i det stora. Varför skapades akutsjukvård? Hur har utvecklingen sett ut? Vad behöver ske i Sverige? Hur kan vi bli bättre? Vad kan politiker göra? Vi vill nå ut till fler engagerade och på något sätt lyfta de som tagit oss hit och de som ska ta oss vidare till målet. Det kommer inte bara vara vi två utan många andra som kommer bidra på sitt sätt med det de kan bäst, men det kommer ni få se mer om så småningom.

 • Svenssons podcast om inredningstextil för offentliga miljöer. Samtalen handlar om att skapa sinnliga rum med hjälp av form och funktion. Vi frågar oss hur vi ska tänka och vad vi ska göra för att må bra. Svaren kommer från inredare, forskare och formgivare.

 • En pod om olikheter likheter och att du är bra som du är vem du än är!

 • Välkommen till podcasten historia som bäst! En podcast som sammanför historiens avgörande slag och betydelsefulla personer i en berättelse. Här lärs inte historia ut med utgången att vara så petig och pedagogisk som möjligt. Det som skiljer Historia som bäst från andra podcasts inom ämnet historia, är att avsnitten läggs upp med målet att försöka göra historiska slag och nyckelpersoner så intresseväckande som det går. Det som är tanken med podcasten är att lyssnaren ska kunna känna som att den verkligen befinner sig i tidsperioden som händelserna eller personerna infinner sig i. All feedback och konstruktiv kritik uppskattas mycket!

  Denna podcast är skapad och producerad av mig Emil.Vem är jag? - En ung man som alltid haft ett bakomliggande intresse för historia och fick därför upp tanken om att starta en egen podcast. Jag är varken historieprofessor eller väldigt kunnig inom historia, men jag tycker det är väldigt intressant och därför försöker jag förmedla vidare det på bästa möjliga sätt. Genom alla avsnitt lär jag mig mycket, vilket förhoppningsvis du också gör!Kontakt: historiasombast@hotmail.com

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Nos till svans är en podcast för dig som är hundägare och vill lära dig mer om din bästa väns hälsa och olika sjukdomar. I varje nytt avsnitt intervjuar vi en av AniCuras veterinärer som delar med sig av egna erfarenheter och tips.

 • Drömmer du också om att bygga nytt hus? I den här poddserien hjälper vi dig att gå från dröm till verklighet!

  Här reder vi ut allt som du som husbyggare behöver veta: Hur bygger man ett hus? Hur funkar det med bygglov och andra saker? Vad behöver jag göra och vilken hjälp kan jag få?
  I sex avsnitt går vi igenom hela husprocessen, steg för steg, från att du köper tomt till att du faktiskt flyttar in i ditt nya hus.

  En podd från Anebyhusgruppen.

 • Skolpodden för dig som vill se möjligheter i stället för svårigheter.

 • Malin Drevstam svarar på lyssnarfrågor om sex och relationer i terapeutiska samtal! Fokus ligger på intimitet, lust, njutning och faktiska verktyg för att få ett härligare sexliv!

  Malin är socionom, legitimerad psykoterapeut samt sexolog och har en efterfrågad mottagning i Stockholm där hon tar emot klienter som söker sig till hennes kompetens. Hon föreläser för yrkesverksamma över hela Sverige och har bland annat skrivit böckerna ’’Tidig utlösning’’ 2010 och ’’Lust och Olust - om sex, närhet och anknytning’’ 2019 .

 • Podden för dig som vill det bästa för ditt barn. Nu ska konflikterna som ligger och gror mellan föräldrar och skola upp i ljuset. Är dagens föräldrar ett gäng curlande kravmaskiner? Eller är lärare dåliga på att ta till vara föräldrars engagemang? Barnen blir vinnare om vi samarbetar, men hur sjutton gör vi?

 • I Klimatgap utforskar Maria Wolrath Söderberg, forskare i retorik, och Isak Jarnehäll gapet mellan kunskap och handling i klimatfrågorna. 


  Vi vet att vi måste ställa om till en mer hållbar livsstil, ändå är det så svårt. Vad är det som hindrar oss och vad kan få oss att ändra vårt beteende? 


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • WiFi Tribe - the global coliving and coworking community - hosts this podcast that explores the fascinating world of remote work and life through its members all over the world!

 • Welcome to Miraha-Luulka Podcast where we talk about non-talkable topics in Somali Community.

  Kusoo dhowoow Miraha-Luulka podcast, waxaan uga hadli doona mawduucyada bulshada soomaaliyeed aysan kahadlin.

 • The Prepped and Polished Podcast is an educational and inspirational show that offers tutoring and test prep tips as well as interviews with celebrities and leaders in education. It is hosted by Alexis Avila, founder of Prepped and Polished LLC, a tutoring and test prep firm for K-college.