Borås Podcasts

 • Med över 700 000 följare på Instagram och Youtute, egna produkter och verksamheter både i Sverige och utomlands är det väl ingen överdrift att kalla Kochi för en riktig stjärna!

  Men vem är han och varför har vi hört så lite om honom här på hemmaplan? Det skall vi ta reda på i veckans avsnitt där vi får ta del av framgångssagan som avgår från Borås och vidare ut i världen - Välkomna!

  Denna podd ges ut av Frisörföretagarna.

 • De närmaste åren väntas en återvinningsindustri växa sig starkare kring att göra en slags textilmassa av gamla utslitna kläder och av det göra nya tyger och textilier.

  Bara i Sverige bränns årligen tusentals ton tyg som istället skulle kunnat tas tillvara som ny råvara. I Sundsvall har företaget Renewcell ambitionen att bli ett av världens största inom återvinning för textilier. Men i väntan på bättre logistik för insamling i Sverige importeras idag textilierna från Kina och andra delar av Asien. Miljövinsten med att återvinna textilier minskar alltså genom långa transporter över världshaven.Hör reportage och samtal med näringsidkare och experter om villkor och möjligheter framöver för en bransch som ligger i startgroparna.Medverkande:Monica Johansson - engagerad för kommunal textilåtervinningJonas Strandberg - affärsområdeschef vid MittSverige vatten och avfallHenrik Dahlberg - platschef RenewcellPatrik Lundström - vd RenewcellBirgitta Losman - hållbarhetsstrateg vid högskolan i Borås.Rebecka Uggla - sakkunnig i textil på NaturvårdsverketReporter: Christer SunesonProgramledare: Niklas ZachrissonProducent: Anders Wennersten

 • I veckans avsnitt träffar jag mångsysslaren Hanna MW som driver produktionsbolaget HA/NA Productions tillsammans med sin likasinnade kreativa vän och fotografen Rami Hanna, hon är delägare av underkläders-varumärket BARE, en del av Louis Abel, sina egna sociala konton men också stylist och har stylat ikoner så som Elsa Hosk och mångla fler.


  Vi pratar om Hannas modebakgrund, om varför hundåren är så viktiga men också om att hitta rätt partner att arbeta med. Vi går också in på hennes drivkrafter och om att hon fick lära sig vikten av att inte ge upp, om att det inte är farligt och misslyckas och vikten av att tro på sig själv.


  Hanna berättar om varför hon tycker att det är viktigt att inte snöa in sig på målbilder allt för mycket och långsiktiga mål utan också att hitta njutning i resan och nuet.

  Hon delar med sig av varför det är extra viktigt för henne att vara nära familjen och varför hon drogs mellan att spendera mycket tid i Borås och att satsa på karriären i Stockholm.


  Hon avslutar med att dela med sig av tips och råd till dem som vill in i branschen och vad som är viktigt att tänka på.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Vi ger dig som motionär ett tjog tips kring att åka långlopp (ofta seedningslopp) på skidor, från dagen före till målgång och lite till.

  Hur ska du tänka kring vallning, startfållor, sportdryck, kardborre, lagtempo, spurt, seedning och nöjdhet?

  Som "case study" vävs Eriks race report från helgens Craft Ski Marathon in.

  Ämnet börjar vid 22.10 min.

  Tack till avsnittets sponsorer:

  Sponsorer:

  Idre Fjäll - Också med hundspann, skoter och pimpelfiske. Moraloppet - Fantastiskt välordnad seedningslopp som körs 21 januari. Ixtabox - Lådan på dragkrogen som komplement eller alternativ till takboxen.

  Glöm inte:

  Trumpet Woolwear - Underställ i ull du kommer att älska. Wickström Coaching - Bättre och roligare skidträning. Skidkurser i Borås - För nybörjare, erfarna, stakare, skejtare och företag.
 • UNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-0"));
  Hej kära läsareNu är det inte så långt kvar tills jag får träffa en del av er ”live” på min nya föreläsning ”Brinna utan att bränna ut dig” den 9 mars här i Borås. Vill du vara med där eller ta med dina anställda så ta en titt HÄR för info och anmälan.
  Vill du få än mer så har vi också en tvådagarskurs i Mental Klarhet på gång i Stockholm 22-23 april. Vill du veta mer ta en titt här! Om du vill säkra din plats direkt så skicka ett mail till [email protected]
  I veckans coachbrev funderar jag över något jag märkt är en utmaning för många. Nämligen att hitta balansen mellan att nå framgång och behålla sitt välmående. Det enda som kommer emellan enligt mig är ett missförstånd som gör det svårt att känna sig nöjd med livet. Nyfiken? Scrolla ner, läs och …
  Gör ditt liv till ett mästerverk,


  Anders Haglund


  Nothing found.


  UNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-1"));Veckans citat


  ”Inget är ett större hinder för att komma överens med andraän att vara obekväm med sig själv.”- Honoré de Balzac
  UNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-2"));

  UNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-3"));Vill du bli bättre på att leva?UNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-4"));
  Det finns ett oskyldigt missförstånd som jag ser upprepas om och om igen av människor från alla delar av samhället. Något som gör att de får det svårare att känna sig nöjda och tillfreds i vardagen. Därför tänkte jag att det kan vara av värde att ta upp det här. Det jag pratar om är skillnaden mellan att vara duktig på livets spel och att förstå hur man lever bra.
  Livets spel är det vi människor har hittat på. Ekonomi och pengar ingår här till exempel. Det har vi hittat på och det är lite som att spela Monopol. Förstår du hur det funkar så hittar du vägar att lösa problem och bidra med värde, eller i varje fall skapa illusionen av det, så att folk är villiga att betala dig. Då strömmar pengar in på kontot och du ser ut som en vinnare i Monopol på samma sätt som när du där äger de viktigaste fastigheterna och byggt hotell på dem.
  Att leva däremot handlar mer om din förmåga att ha en skön känsla i vardagen. Att känna dig nöjd och ha lätt för att hantera motgångar. Att få ut något bra av ögonblicken som dina dagar består av. Dina upplevelser är positiva och när någon frågar dig om du gillar ditt liv så är svaret ett ärligt och genuint ja. Det här är nog det som de flesta av oss skulle säga är det viktigaste att vara bra på.
  Ändå vill jag påstå att det är mycket vanligare att vara bra på livets spel än att leva. För livets spel får vi utbildning på, men inte särskilt mycket fokus läggs på att vara bra på att leva. Därför är det inte helt ovanligt att framgångsrika människor kämpar med välmåendet medan de bor i stora hus, kör fina bilar, har på sig dyra kläder och har en fin utsikt från kontoret på översta våningen.
  En del av det beror på att många fått för sig att nöjdhet och välmående är i vägen för framgång. Att det behövs missnöjdhet och stress för att man ska vara motiverad att köra hårt från morgon till kväll. Att om man är nöjd så blir man lat. En ”fat cat” som inte tar tag i saker. Som om nöjdhet var framgångens största motståndare. Vet inte om du har märkt det men jag hör det ofta när jag är ute och föreläser på företag: Man får inte vara nöjd …
  Som att det gäller att hålla sig lagom missnöjd hela livet för att kunna dö nöjd med allt man har åstadkommit. Låter ju för mig som man har köpt fel plan. För om man blir bra på det har man ju inte direkt ett liv man gillar. Om man däremot blir bra på att leva gillar man spelet hur det än går. Dessutom har jag en enkel regel för att bli framgångsrik på livets spel:

  Om något är roligt så vill du göra det igen.
  När du gör det igen så blir du bättre på det.
  När du blir bättre på det har det större värde.

 • Stellz liv har precis börjat. Från halleluja till den tråkigaste människan. Varför åker alla till Borås? Och vilka är Rydell & Quick? Stellz vill ha saxofon. Mickiz är för cool för det. Mickiz har haft sin bästa vecka och kommit fram till ett namn på sin bebis. Dessutom ger Stellz och Mickiz otroliga råd till era kärleksproblem. Mycket i detta koffeinstinna avsnittet! Välkomna!

 • UNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-48"));
  Hej kära läsareNu är det inte långt kvar tills jag får träffa en del av er ”live” på min nya föreläsning ”Brinna utan att bränna ut dig” den 9 mars här i Borås. Vill du vara med där eller ge bort en biljett till någon du bryr dig om så ta en titt HÄR för info och anmälan.
  Vill du få än mer så har vi också en tvådagarskurs i Mental Klarhet på gång i Stockholm 22-23 april. Vill du veta mer ta en titt här! Om du vill säkra din plats direkt så skicka ett mail till [email protected]
  Den här veckan tar jag upp något som jag hoppas kan hjälpa dig inte bara denna veckan utan hela året. Något ytterst mänskligt som vi alla står inför och som med lite förståelse kan göra allt annorlunda för dig. Nyfiken? Scrolla ner, läs och …
  Gör ditt liv till ett mästerverk,


  Anders Haglund


  Nothing found.


  UNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-49"));Veckans citat


  ”Låt oss sluta mäta våra dagar i enheter av produktivitetoch istället mäta dem i enheter av närvaro.”- Alan Watts
  UNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-50"));

  UNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-51"));Hittar du möjligheter i dina svårigheter?UNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-52"));
  Hela den mänskliga historien kan sammanfattas i en enkel mening: Möjligheter blandade med svårigheter. Självklart bortser man då från detaljerna och på en mer personlig nivå verkar det vara mer av det ena än det andra. Faktum kvarstår dock att vi alla vaknar på morgonen och står inför båda. Vilken av dem ser du just nu?
  För många ter sig omständigheterna med krig, elpriser, vacklande demokrati och osäkerhet inför framtidens som oöverstigliga hinder för att se några möjligheter alls. För andra är just denna osäkerhet ett smörgåsbord av möjligheter. Den faktor som skapar skillnaden är tanke och vilka av alla de tankar som poppar upp i ditt sinne som du tar på allvar.
  Det är ju det som avgör vad du faktiskt tar dig för och det du gör är det som skapar dina resultat. Självklart kommer omständigheterna som du befinner dig i antingen maximera eller minimera effekten av det du gör, men det kan inte hindra dig från att göra det du kan. Fånigt självklart, kanske till och med kan uppfattas som lite raljerande för den som har det tufft, men faktum kvarstår.
  Blir du inspirerad av tanken på det här? Att du kan göra ditt bästa och ha roligt oavsett vad som pågår runt omkring dig? Eller blir du nedslagen och irriterad över att någon coach inte förstår din situation alls? Kanske någon annan av alla möjliga känslor sköljer över dig eftersom det nu beror på vilka tankar som dyker upp för dig och vilka av dem som du tar på allvar.
  Är ju förmodligen en bit över tiotusen som läser det här, så vi kan garantera att vi får ett brett spektrum av reaktioner. Frågan blir ju då om vi kan se bortom en mindre användbar tanke och hitta till något som vi kan göra för att ta ett steg framåt även idag. Kanske göra ett par armhävningar, sit-ups eller ta en promenad? Läsa något förkovrande (att du nu läser det här räknas såklart;-), fixa lite hemma eller skriva ut den där idén som dök upp i sinnet. Ringa en vän istället för att scrolla vidare som de sociala mediekungarna vill.
  Det viktiga är inte att ha någon form av perfektion utan att komma igång. Antingen för att göra en nystart eller för att komma tillbaka på spåret igen. Ingen kommer klara sig igenom 2023 utan att fallera någonstans. Hur mycket vi än vill går det aldrig spikrakt dit vi vill. Det snirklar, backar och spurtar framåt. Det ingår i att vara människa.
  Man satte målet att äta bättre och upptäcker plötsligt att man tuggar på något man inte borde. Man skulle spara och investera om det blir sämre framöver och slog fortfarande in bankid koden för ett onödigt köp. Man lovade att vara kärleksfull mot sina nära och kära, men så brinner det till i tanken och röster höjs ...

 • När Linda i Borås står öga mot öga med en maskerad rånare fattar hon ett blixtbeslut. Ett psykologiskt chicken race inleds, en kamp om klockan med livet som insats bland sexleksaker och glidmedel.

  Av: Simon Sarnecki. Producent: Gustav Asplund. Slutmix: Astrid Ankarcrona. Verkligheten i P3 görs av produktionsbolaget Filt.

 • Magiska godnattsagor presenterar det första avsnittet - Tomten som blev allergisk mot snö! Alve, 7 år från Borås, önskade sig att få höra den här sagan och vi hoppas att du också gillar den. Följ med Tomten på hans äventyr till Spanien där han får bot på sin allergi mot snö. Poddens AI-assistent Aida delar dessutom med sig av spännande fakta om ormar. Sätt på hörlurarna och följ med oss på en magisk godnattsaga!

  Glöm inte att skicka in ditt förslag på vad du vill att nästa saga ska handla om via www.magiskagodnattsagor.se. Vi ser fram emot att höra från dig!

  Sökord: magiska godnattsagor, godnattsaga, barn, läggdags, podcast för barn, barnlitteratur, ai, godnatt.

 • Hola! Premiär för podcasten Vart ska vi börja, en podd om allt och ingenting med Amira & Mariah! Två helt vanliga tjejer från Borås, uppvuxna i en stökig stadsdel. Med mycket erfarenheter, åsikter och gäster vi vill dela med oss till er. I första avsnittet får ni lära känna oss lite bättre. Vi kör Q&A, snabba frågor och lite djupare, vi svarar även på era frågor som ni kan alltid ställa på instagram @vartskaviborja.podcast eller tellonym. Hoppas ni vill chilla med oss en gång i veckan, vi bjuder på gött häng & mycket skratt! Xoxo Babygirl

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Fotbollssäsongen 2023 står för dörren och IF Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson intervjuas i GP:s fotbollspodd. Boråsklubben är rekordstarka ekonomiskt inför årets säsong och när affären Leo Väisänen blir klar närmar sig det egna kapitalet hundra miljoner kronor.
  – Vi vill helst ha högst eget kapital i Sverige, men det är ju en utmaning, säger Andreasson.

  Även Guliganernas supporterordförande Emelie Hultin intervjuas i podden och berättar om hajpen vad gäller säsongskort i stan.
  – Vi har redan nu sålt 750 seriebiljetter till privatpersoner vilket är vår topp någonsin på Elfsborgsläktaren. Då hade vi ändå en ökning med 48 procent inför 2022 jämfört med 2019 på besökare, säger Hultin.

  GP:s Elfsborgsexpert Joel Besseling medverkar i studion för att ge sin syn på de positiva vindar som blåser i Borås inför årets allsvenska.

  Plus möcke, möcke mer.

 • En podd med två helt vanliga tjejer från Borås, uppvuxna i en stökig stadsdel.

  Med mycket erfarenheter, åsikter och gäster vill vi dela med oss till er.

  Hoppas ni vill vara med en gång i veckan, vi bjuder på gött häng & mycket skratt!


  XoXo


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • UNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-120"));Hej kära läsareBara några dagar kvar till Jul så jag vill verkligen jag vill passa på att tacka er alla för förtroendet du ger när du läser och lyssnar på detta coachbrev. Hoppas att det märks att mitt absoluta huvudfokus är att bidra med värde som är till hjälp i just ditt liv. Att det är gratis minskar inte min entusiasm och förhoppningsvis inte din heller…Har du fortfarande inte ordnat alla julklappar till dig själv och andra rekommenderar jag så klart just nu det du kan ladda ner direkt. Som tillexempel biljetter till min nya föreläsning ”Brinna utan att bränna ut dig” den 9 mars här i Borås. Vill du vara med där eller ge bort en biljett till någon du bryr dig om så ta en titt HÄR för info och anmälan.Vill du få än mer så har vi också en tvådagarskurs i Mental Klarhet på gång i Stockholm 22-23 april. Vill du veta mer ta en titt här! Om du vill säkra din plats direkt så skicka ett mail till [email protected] veckans coachbrev tar jag en titt på en av de mer fascinerande och mänskliga dilemman vi alla står inför. Något som jag hoppas är dig till hjälp inte bara inför de stundande helgerna utan för resten av livet …God Jul & Gott Nytt År! Anders Haglund Nothing found. UNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-121"));Veckans citat ”Mitt i den kallaste vintern lärde jag mig äntligen att det finns en oövervinnerlig sommar inom mig.”- Albert CamusUNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-122")); UNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-123"));Vilken är din bästa julklapp?UNCODE.initRow(document.getElementById("row-unique-124"));Kan tänka mig att en och annan av er som läser detta kommer att mysa med en film eller bok under helgledigheten. En kopp varm choklad, snö utanför fönstret och en väl berättad historia som både underhåller och ger oss något. Men vad är det egentligen som gör en film eller bok riktigt bra? Det gemensamma för alla riktigt bra historier är att de innehåller någon form av kamp. Den kan vara inre eller yttre, men utan den så skulle vi inte vara så intresserade, eller hur? Det började bra, de hade det bra och det slutade bra är liksom inget framgångsrecept för vare sig drama, skräck, action eller komedi.Utan någon form av dualitet faller historien platt. För det ligger i vår mänskliga natur att ställa upp saker mot varandra och lära oss av dem. Baksida och framsida. Upp och ner. Ljust och mörkt. Ont och gott. Det är något med detta som fascinerar oss på djupet. För nog har du, som alla andra, någon gång grunnat över hur vi ena stunden kan ha så mycket omtanke och kärlek i oss att vi inte kan göra gott nog för att i nästa stund kunna ”lacka ur” och såra även dem vi bryr oss om mest?Än mer intressant blir det när man inser att vartenda mänskligt karaktärsdrag kan ha samma kluvenhet och ter sig olika beroende på om det är vi eller någon annan som har det. När t.ex. din partner gör åt pengar och bjussar på drinkar i baren är de slösaktiga. När vi själva gör det är vi generösa. När de håller i pengarna är de snåla medan vi själva är ekonomiska. Fascinerande, inte sant? Speciellt när du inser att det även manifesterar sig olika i en och samma person. Någon som är härligt passionerad när de är välmående och i mental balans faller över i mani och besatthet i samma ögonblick de tappar sin mentala balans. När vi tar en oplanerad paus styrd av egen visdom känns det fridfullt och självbejakande. När vi gör det från en pressad känsla känner vi oss lata och självdestruktiva.Hoppas att dessa enkla exempel får dig att tänka till lite. För de visar på hur spännande det är att vara människa. Eller om du läser det här med en pressad känsla så ser du förmodligen snarare vår mänskliga natur som ett oerhört frustrerande hinder. Bara att se att de här skillnaderna kommer inifrån dig är befriande.

 • Vi summerar året som gått och blickar ut över det som kommer.

  Det här är sista avsnittet för vårt jullov. Nästa avsnitt släpps 11 januari.

  Ämnet börjar vid 23.15 min.

  Sponsorer:

  Billingen Skövde - Redan 3 km skidspår. Långlopp 28 januari. Vasaloppet - Åk Vasaloppet första söndagen i mars om du inte gjort det. Idre Fjäll - Också med hundspann, skoter och pimpelfiske.

  Glöm inte:

  Trumpet Woolwear - Underställ i ull du kommer att älska. Wickström Coaching - Bättre och roligare skidträning. Skidkurser i Borås - För nybörjare, erfarna, stakare, skejtare och företag.