Lena Andersson Podcasts
-
1 augusti. Lena Andersson nya bok Koryféerna är en “konspirationsroman” där vi möter en fiktiv värld, med många paralleller till ett verkligt statsministermord och den politiska verklighet som omgärdade det. I podden intervjuas hon av Andreas Ericson och diskuterar makten, mörkläggningen och fiktionens möjlighet att avtäcka dem.
-
Vi talar om den slappa tonen i radio, om ett museum i Småland, om att Lena Andersson tar grepp på kriminalpolitiken med hjälp av Agatha Christie och om Tomas Oneborg, alla hundars porträttör.
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
-
Vi talar om den slappa tonen i radio, om ett museum i Småland, om att Lena Andersson tar grepp på kriminalpolitiken med hjälp av Agatha Christie och om Tomas Oneborg, alla hundars porträttör. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
-
5 juli. Tove Lifvendahl samtalar med författaren och krönikören Lena Andersson. De hinner beröra allt från politisk filosofi och idéhistoria till fikavanor, via Pride och symbolism, svenskt Natomedlemskap, klimatfrågan och en hel del annat.
-
Anna frågar sig varför hon inte är en premium-tjej och minns sin och Lena Anderssons hemska gemensamma tonår, Anna har fått vetenskapligt stöd för allt hon redan visste och tittat på olyckliga tjejer som försöker bli ihop med porrskadade freaks vilket tydligen är bred underhållning
-
Bibi Rödöö är programchef för Sommar i P1 och Vinter i P1 på Sveriges Radio. Hon tog över för 26 år sedan och över 1000 sommarprat och vinterprat senare berättar hon om alla framgångar, motgångar, kritikerstormar, förtalsanmälningar, favoritpraten, hyllningar och rubriker som omgett sommarpraten. Vad får Bianca Ingrosso för ett avsnitt, varför ghostade Bibi Alex Schulman, vad behöver Sigge göra för en inbjudan, varför blev Lena Anderssons sommarprat blev förtalanmält, om någon får göra ett islamkritiskt program, varför har Zlatan tackat nej, är Diamant Salihu en given pratare, vilken rapartist blir sommarvärd 2022 och hur kommer det sig att Kristoffer Triumf fick Kungen innan Bibi? Rödöö pratar också om varför hon ser sig som sommarvärdarnas försvarsadvokat och vem som är för kontroversiell för Sommar i P1.
Ett riktigt somrigt och härligt snack med sommardrottningen Bibi Rödöö!
Gillar du LoungePodden?
Stötta gärna på Patreon:
https://www.patreon.com/taimaz
Swish: 0761 401 401
❤️ Tack för ditt stöd! ❤️
Mer info på https://www.loungepodden.se
Följ Taimaz
Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/
Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A
Följ @loungepodden på alla sociala medier!
Instagram
LinkedIn
Facebook
-
Veckans avsnitt av Smedjanpodden avhandlar bland annat relationen mellan politik och litteratur. Är det rätt att vara politisk som författare och är det rentav oundvikligt? Är dagens litteratur mer politisk än tidigare och på vilket sätt? Och varför citerar inte fler politiker författare i sina partiledartal?
Medverkar gör Lena Andersson, författare, och Victor Malm, kulturchef på Expressen. Samtalet leds av Frida Jansson.
-
Varför är det så svårt? Vi har tillgång till mer och bättre mat än någonsin tidigare i historien och ändå är de flesta av oss rådvilla kring hur, och vad vi ska äta. Varför har det blivit så här och hur ska man tänka kring sin kosthållning?
Författaren Lena Andersson som nyss publicerat en essä om mat
https://ephi.se/publikationer/att-ata-eller-inte-ata-om-kostrad-for-verkliga-manniskor/ samtalar med, Diet doctor Andreas Eenfeldt, och programledare professor Fredrik Nyström om nya och gamla livsmedelsråd. -
Med anledning av situationen i Ukraina blir det inget direktsänt Nordegren & Epstein idag. Istället har vi valt ut ett reprisprogram från vår serie "Därför är jag intellektuell" med Carl-Michael Edenborg, Horace Engdahl, Elsa Kugelberg och Lena Andersson.
Det här avsnittet har publicerats tidigare som podd.Horace Engdahl har till exempel aldrig kallat sig själv för intellektuell. Vad kan det bero på? Och hur ser synen på intellektuella ut i England jämfört med i Sverige? Elsa Kugelberg berättar om sina upplevelser av det.Om poddserien "Därför är jag intellektuell"I serien "Därför är jag intellektuell" får intervjupersonerna förklara vilken roll de tycker att intellektuella spelar, och borde spela, i den svenska samhällsdebatten. För vissa av dem är det självklart att kalla sig intellektuell andra gör det mer motvilligt. Intervjuerna är gjorda vid olika tillfällen under hösten 2021.Medverkande i specialavsnitt 1Carl-Michael Edenborg, författare, skribent och kritiker Horace Engdahl, författare och ledamot i Svenska akademin Elsa Kugelberg, doktorand i politisk teori och moralfilosofi vid universitetet i Oxford, kulturskribent Dagens Nyheter Lena Andersson, författare och debattörProgramledare: Louise Epstein och Thomas Nordegren Producerat av: Olle Björkman, Amanda Rydman och Ulrika [email protected] -
Det här avsnittet handlar om en av filosofi- och litteraturhistoriens verkliga klassiker: Platons ”Staten”. Ett verk som, visar det sig, säger en hel del om vårt samtida samtalsklimat, om woke- och cancelkulturen. Vi kommer särskilt att dyka ner i och utforska Platons allra mest berömda bild, den av grottan och de skuggbilder på grottans vägg som vi människor misstar för den sanna verkligheten.
Gäst i avsnittet är författaren och skribenten Lena Andersson. Lena är aktuell med boken ”Resten av verkligheten”, en samling med krönikor skrivna mellan 2018-2021.
-
#DEKONSTRUKTIVKRITIK gästas av ingen mindre än Lena Andersson. Det blir ett samtal om kärlekens essens, frihet och skillnaden mellan falsk och äkta liberalism.
For more info: https://bit.ly/DK_LenaAndersson1
STÖTTA DEKONSTRUKTIV KRITIK på:SWISH 0046768943737paypal.me/ARONFLAMDKs Patreon: bit.ly/ARONFLAMDKBitcoin: 3EPQMEMVh6MtG3bTbGc71Yz8NrMAMF4kSHEdited by Marcus Blomgren Intro by: Intractable by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/...) Source: incompetech.com/music/royalty-... Artist: incompetech.com -
8 februari. Lena Andersson har skrivit essän "Att äta eller inte äta – om kostråd för verkliga människor” för tankesmedjan Environment and Public Health Institute, EPHI. Hon samtalar med Mattias Svensson om människosynen bakom orimliga kostråd.
-
Sveriges Radios veckomagasin om veckan som gått och veckan som kommer med reportage, intervjuer, kommentarer och satir.
Timme 1Samtal om Ukraina, USA och Ryssland med Anna Wieslander, Nordenchef på den amerikanska tankesmedjan North Atlantic Council.Reportage av Johanna Melén, Rysslandskorrespondent, från gränsen mellan Ryssland och Ukraina.Hur förhandlar man med människor som begått obeskrivliga krigsbrott? Hör bla Jan Eliasson, fd toppdiplomat och ordförande i FN:s generalförsamling.Hejdå pandemin! Enligt WHO kan pandemin vara slut efter omikronvågen. Hur ser slutet ut egentligen? Och vad gör hopp med oss människor?Krönika om fransk politik med Katarina Barrling.Panelen med Maria Ludvigsson, SvD, Daniel Swedin, Arbetet, och Heidi Avellan, Sydsvenska dagbladet, om bl a regeringsbeslutet om slutförvar av kärnbränsle.Timme 2Det ät val i Portugal; Sydeuropakorrespondent Marie Nilsson-Boij rapporterar. Leveransproblem under pandemin gör att företagen försöker få produktionen närmare - är svenska industrijobb på väg tillbaka?Public service är tillbaka med sin egen version av Karl-Bertil Jonssons julafton, bland annat. I Serbien växer nationalismen och en muralmålning av den bosnienserbiske krigsförbrytaren Ratko Mladic väcker starka känslor.Kulturpanel om Palmemordet med Hans-Gunnar Axberger, professor i konstitutionell rätt och tidigare JO, Karin Pettersson, kulturchef Aftonbladet, och Lena Andersson, författare.Kåseri med Mark Levengood om kramens dag.Programledare: Sara StenholmProducent: Anna PandolfiTekniker: Johanna Carell -
Detta är en inläsning av en essä från EPHI.
Att äta har blivit så mycket mer än ett sätt att få i sig näring. Vad man äter kan vara ett ställnings tagande för en bättre värld för människor såväl som djur, för inhemskt framtagna produkter eller ett nationellt jordbruk. värld, eller för inhemskt framtagna produkter och ett nationellt jordbruk. Födan kan också vara ett sätt att bygga den perfekta kroppen och maximera muskler eller få vackrare hy och hår. Vad man äter, eller ännu hellre vad man inte äter, är identitetsskapande.
Om individens ensamma kamp i bästa fall med, i värsta fall, mot, den egna kroppen och hälsan och om statens omöjliga och troligen alltmer felaktiga uppdrag att förmå oss alla att äta på rätt sätt, handlar Lena Anderssons underhållande och träffsäkra essä. Här inläst av författaren!
Läs och ladda ner essän på: https://ephi.se/publikationer/att-ata-eller-inte-ata-om-kostrad-for-verkliga-manniskor/ -
Intervjuserie där Nordegren & Epstein i P1 undersöker hur det är att vara intellektuell i Sverige just nu. Avsnitt 1: Carl-Michael Edenborg, Horace Engdahl, Elsa Kugelberg och Lena Andersson.
Det här avsnittet har publicerats tidigare som podd.Horace Engdahl har till exempel aldrig kallat sig själv för intellektuell. Vad kan det bero på? Och hur ser synen på intellektuella ut i England jämfört med i Sverige? Elsa Kugelberg berättar om sina upplevelser av det.Om poddserien "Därför är jag intellektuell"I serien "Därför är jag intellektuell" får intervjupersonerna förklara vilken roll de tycker att intellektuella spelar, och borde spela, i den svenska samhällsdebatten. För vissa av dem är det självklart att kalla sig intellektuell andra gör det mer motvilligt. Intervjuerna är gjorda vid olika tillfällen under hösten 2021.Medverkande i specialavsnitt 1Carl-Michael Edenborg, författare, skribent och kritiker Horace Engdahl, författare och ledamot i Svenska akademin Elsa Kugelberg, doktorand i politisk teori och moralfilosofi vid universitetet i Oxford, kulturskribent Dagens Nyheter Lena Andersson, författare och debattörProgramledare: Louise Epstein och Thomas Nordegren Producerat av: Olle Björkman, Amanda Rydman och Ulrika [email protected] - Näytä enemmän