Mikael Podcasts

 • Att starta ett företag är förknippat med en mängd juridiska ställningstaganden. Vi har bjudit in vår juridiska expert Advokat Maria Lidsten för att uppdatera oss om det som är viktigt att ha på plats för att kunna känna sig trygg i sitt företagande.

  I SCB:s Företagsregister finns statistik över företagandet i Sverige. Där kan man läsa att det 2020 fanns 1 165 949 företag med 4 eller färre anställda. Många modiga människor har vågat satsa på sin dröm och starta företag. Ungefär hälften av dem är verksamma i enskild firma. Vad skiljer enskild firma från aktiebolag? Vad är anledningen till att Maria så varmt rekommenderar aktiebolagsformen? Vad händer när en företagare skiljer sig och inte har äktenskapsförord? Vad händer om man är flera som äger ett aktiebolag gemensamt och någon vill sälja? Hur hänger allt det här samman med bastuflotten?

  Varje tisdag kommer makarna Vilkas ut med nya samtal i podden Vilkas Podderier. Tankar om hur det är att inse att man är medelålders blandas med reflektioner och matnyttigheter från deras respektive expertområden. Anna är Mastercoach med en passion för människan, ledarskap, och framtidens organisation. Hur skapar man tillväxt genom fokus, engagemang och glädje? Mikael är mediemannen med den välkända speakerrösten. Han har ett brinnande intresse för media, musik, design och kärnkraft. Hans näsa för trender och konspirationer tar oss ut på spännande resor.

  Hör gärna av dig på [email protected] för idéer & mer information.

 • Vi gästas av Mikael Weermets och pratar bland annat om hans aktuella projekt Rudeboy Soundsystem. Vi snackar även om Göteborgs klubbscen, tekniskt dj:ande och om att stänga dörrar bakom sig, samt om inkonsekvens, hårt festande och om att vara Tiëstos son + massor av annat spännande.

  Följ Mikael Weermets (Rudeboy Soundsystem):
  Instagram (Mikael): https://www.instagram.com/listentomikael/
  Instagram (Rudeboy Soundsystem): https://www.instagram.com/rudeboysoundsystem/

  Kolla in vår samarbetspartner Ticketswap:
  www.ticketswap.se

  Supporta Dansmusikpodden via Patreon:
  www.patreon.com/dansmusikpodden

  Swisha oss på 1230423798:
  QR-kod: https://www.dropbox.com/s/qcvkxf7eg2rin16/qr.png?dl=0

  Snacka loss i vår Facebook-grupp:
  www.facebook.com/groups/1813288435494427

  Följ oss:
  Instagram: www.instagram.com/dansmusikpodden
  Facebook: www.facebook.com/dansmusikpodden
  Twitter: www.twitter.com/dansmusikpodden
  Özze: www.instagram.com/ozze.can
  Mats: www.instagram.com/matswurnell

  Mejla oss: [email protected]

 • ”Med våld menas varje handling riktad mot en annan person, som genom att denna handling skadar, smärtar, skrämmer eller kränker, får denna person att göra något mot sin vilja eller avstå från att göra något den vill” så definieras våld av Per Isdal, psykolog, psykoterapeut och föreläsare med lång erfarenhet av att möta män med våldsproblem. I det här avsnittet av Vilkas Podderier möter vi Maria Larsson. Hon tog sig ur en 20-år lång destruktiv relation och med grund i sina egna erfarenheter arbetar hon nu med brottsprevention, demokrati, jämställdhet, arbetsmiljö och mäns våld mot kvinnor och barn. I ett samtal med Anna berättar hon hur vi alla kan vara uppmärksamma på signaler som indikerar att en medmänniska lever i en våldsam relation. Vi får lära oss om krafsmetoden, höra om de fyra faser den utsatta går igenom. Vi hör om mäns våld mot kvinnor och kvinnors våld mot män.

  Varje tisdag kommer makarna Vilkas ut med nya samtal i podden Vilkas Podderier. Tankar om hur det är att inse att man är medelålders blandas med reflektioner och matnyttigheter från deras respektive expertområden. Anna är Mastercoach med en passion för människan, ledarskap, och framtidens organisation. Hur skapar man tillväxt genom fokus, engagemang och glädje? Mikael är mediemannen med den välkända speakerrösten. Han har ett brinnande intresse för media, musik, design och kärnkraft. Hans näsa för trender och konspirationer tar oss ut på spännande resor.

  Hör gärna av dig på [email protected] för idéer & mer information.

 • Polisassistenten Mikael låter en förare komma undan efter en fortkörning. Han tackas med pengar via Swish som används för att bjuda chefen på tårta. Och gör sig därmed skyldig till ett klantigt mutbrott.
  Tips på misslyckade brott vi borde berätta om? Hör av dig till [email protected]

 • 16. Obi-Wan / The Boys / Ms. Marvel / Black Adam / Stormgate / Street Fighter 6 / Cyberpunk: Edgerunners / Spawn vs. Hellboy

  INTRO: [00:00:00]

  Ett extra långt poddavsnitt denna vecka, håll till godo! Men samtidigt ett avsnitt som får hålla dubbelt så länge, då nästa vecka blir PXL-löst pga utlandssemester! Som alltid hittar du info om energidrycken PXL på pxlpowerup.se och kolla gärna även in systerbolaget arcadedreams.se vars personal sammanstrålade nyligen för häng och spelande på Space i Stockholm. Mikael, Peter, Ivan, Rasmus & Co. lirade bland annat Overwatch, Age of Empires 4, skräckspelet At Dead of Night och lite annat! Dessutom testsmakades ett par potentiella nya PXL-smaker i samma veva! Stay tuned för mer!

  KENOBI-KOLL: [00:14:46]

  Fjärde episoden av Obi-Wan Kenobi är förvisso en viss förbättring från föregående avsnitt, men det kan också vara så att förväntningarna nu sänkts och är så låga att toleransnivån blivit mer tillåtande. Det finns fortfarande mycket att kritisera och nitpicka på (som alltid när det gäller vårt älskade Star Wars), men nu är det rejäl uppförsbacke inför de två avslutande episoderna om detta ska lyckas redeema sig själv likt Anakin i slutet på ROTJ…

  NYNÖRDAT: [00:39:30]

  Den tredje säsongen av The Boys är i full gång och vi fick de 3 första episoderna på en och samma gång! Det är helt klart fortsatt Homelander som är den mest intressanta karaktären och MVP i hela serien. Följetongen fortsätter med stor nyfikenhet och det ska bli intressant att se hur man förvaltar tillskottet Soldier Boy spelad av Jensen Ackles.

  FÖRSTA INTRYCK: [00:54:29]

  Ett första avsnitt av senaste serien från MCU på Disney+ har också kommit och premiären av Ms. Marvel visar upp en fräsch och frisk färgstark ny fläkt i universumet, som ger vibbar av så väl unge Spidey i samma filmuniversum, som intressanta visuella grepp som för tankarna till Spider-Verse och annat. Spännande!

  PEPP ELLER NEPP: []01:08:13

  En trailer har kommit till kommande DC-rullen Black Adam som kommer i oktober, men ett av de största problemen som känns av är att det är självaste Dwayne “The Rock” Johnson som spelar titelrollen och det finns en överhöngande känsla av att han på ett sätt tar över allt med sin egen person, vilket blir till en nackdel. Peppen är inte helt fullständig, men cinematiskt såg det snyggt ut och säkert kommer filmen kollas in när den väl kommer.

  SUPERPEPP: [01:15:57]

  Peppen är däremot total inför kommande Street Fighter 6 som vi fått en trailer till. Den öppna världen och story-greppet som verkar tas känns otroligt intressant och Mikael har höga förhoppningar på nästa installation i spelserien. Framför allt för att få se Ryu, Chun-Li, Guile, Blanka och alla de andra från ett perspektiv vi kanske inte fått hittills.

  INTE PEPP: [01:27:05]

  Det gamla utvecklingsteamet från Blizzard som numera går under namnet Frost Giant Studios har visat upp sitt kommande RTS Stormgate men det känns som att det är upp till bevis och med vad som än så länge bjudits på så finns ingen superpepp inför detta. Kanske hade det varit bättre att avvakta och jobba vidare i det tysta istället för att stressa fram något så här hastigt…

  RÄTT PEPP: [01:30:04]

  En trailer har även kommit till anime-serien Cyberpunk : Edgerunners som bygger på samma värld som i spelet från CD Project Red som ju tyvärr visade sig vara ett tekniskt clusterfuck utan dess like. Men världen är intressant och kanske kan det finnas en spännande story att berätta. Det känns även bra att animeringsstudion Trigger ligger bakom det hela, med sin old school-stil på anime!

  VERSUS: [01:38:46]

  Sist ut blir det en versus-fight som för första gången letar sig utanför Marvels karaktärsgalleri och sätter Image Comics-skapelsen Spawn från the twisted mind of Todd McFarlane mot Dark Horse Comics-karaktären Hellboy av Mike Mignola som ju även tolkats i filmform fenomenalt av Ron Perlman, regisserad av Guillermo Del Toro, samt inte lika lyckat nu senast med David Harbour i huvudrollen. Fighten i all ära, men casting-förslagen som PXL-communityt bidrar med är som alltid fenomenal! Stort tack och fortsätt höra av er med allt ni har på hjärtat!

 • I det här avsnittet får vi en summering av vårsäsongen, och går även in på hur turbulensen kring Tobias Sana har påverkat resultatet. Vi pratar om hur man kommer jobba med truppen för att bli bättre i höst, hur man skruvar på spelsättet och eventuella nya formationer. Dessutom kommenterar Mikael olika rykten om spelare in och ut där vissa påståenden visar sig vara direkta lögner! Team Stahre följer allsvenska storklubben IFK Göteborg på nära håll genom huvudtränaren Mikael Stahre.
  Vi får följa med i arbetet under tex träningar och matcher men får också en större insikt i en allsvensk tränares liv som helhet.

 • Nu är det aktuellare än någonsin att vara en duktig berättare. Det kan handla om storytelling för företaget eller hur man skapar en bra presentation med hjälp av PowerPoint. Kanske ska du skriva en bok. I alla dessa sammanhang är det bra att tänka dramaturgiskt. Vissa har en naturlig fallenhet för berättandets sköna konst, för andra kan det vara svårare. I detta avsnitt pratar Anna och Mikael om dramaturgi som hjälpmedel för att skapa berättelser. Mycket nöje.

  Varje tisdag kommer makarna Vilkas ut med nya samtal i podden Vilkas Podderier. Tankar om hur det är att inse att man är medelålders blandas med reflektioner och matnyttigheter från deras respektive expertområden. Anna är Mastercoach med en passion för människan, ledarskap, och framtidens organisation. Hur skapar man tillväxt genom fokus, engagemang och glädje? Mikael är mediemannen med den välkända speakerrösten. Han har ett brinnande intresse för media, musik, design och kärnkraft. Hans näsa för trender och konspirationer tar oss ut på spännande resor.
  Hör gärna av dig på [email protected] för idéer & mer information.

 • INTRO: [00:00:00]

  Nationaldagspodd som spelats in precis innan PXL-kickoff (som vi får berätta mer om nästa gång) och det inleds både högt & lågt med såväl pappalögner till barn och brainstorming kring PXL-deoderant! I väntan på att en eventuell fragrance kommer får du hålla till godo med två smarriga energidrycker dock, Liquid Lightning och Rock And Rage, som du kan läsa mer om på pxlpowerup.se

  KENOBI-KOLL: [00:06:41]

  Ett tredje avsnitt av Star Wars/Disney+-serien Obi-Wan Kenobi har kommit och trots att vi fick vad som borde varit en episk showdown mellan forne padawan/turned Sith Lord och trasigt bruten Jedi-vrak så håller inte Mikael tillbaka på kritiken och besvikelsen, medan Peter diplomatiskt försöker hålla uppe hoppet i vanlig naiv anda.

  SPELAT [00:32:13]

  Diablo Immortal finns till främst mobil, men också PC, även om Mikael testat det på luren och till sin stora förvåning är spelet rent tekniskt en fröjd att lira med intuitiva kontroller som fungerar fint och spelmekanik som är riktigt underhållande! Toppen ju - OM det inte vore för den omåttligt korkade strategin Blizzard valt som innebär smutsig “pay-to-win” och allt som kan tänkas vara fel med spelindustrin idag. Trist!

  DEFINITIVT PEPP [00:41:39]

  Det är ganska precis en månad kvar tills nästa MCU-film på tur droppar, den Taika Waititi-regisserade Thor: Love And Thunder där såväl en återvändande Natalie Portman medverkar som GOTG-gänget och självklart även självaste Christian Bale som filmens stora antagonist Gorr the God Butcher! Peppen är helt klart hetare än någonsin efter den story-trailer som nyligen droppade. Detta tror vi definitivt på, en banger!

  PEPP ELLER NEPP [00:52:05]

  Lite mer försiktig pepp finns även inför Jurassic World: Dominion som har premiär i veckan. Det finns en otrolig nostalgi som omhuldar originalfilmen från 1993 och det är med det legacy som finns där som förhoppningarna finns att även nya filmen ska bli en fullträff, med hjälp av så väl gamla skådis-gardet som nya gänget.

  VERSUS [01:02:06]

  Förra veckan lät vi PXL-communityt få chansen att välja ut en versus-match och efter många bra förslag föll lotten denna gång på en riktig martial arts-fight mellan Shang-Chi the Master of Kung Fu och The Immortal Iron Fist! Stort tack för alla fina förslag, många av dem kommer säkert komma till användning framöver!

 • Paus i allsvenskan ger oss tid för sånt vi inte hunnit med i det snabba tempot. Först får vi följa med under en vanlig arbetsdag på Kamratgården, och sedan går vi in i huvudet på Mikael under en riktigt tung period. Team Stahre följer allsvenska storklubben IFK Göteborg på nära håll genom huvudtränaren Mikael Stahre.
  Vi får följa med i arbetet under tex träningar och matcher men får också en större insikt i en allsvensk tränares liv som helhet.

 • Säsongsavslutning med allt vad det innebär. Mikael får äntligen till ett avslut med Ralf Rangnick. Hyllningarna haglar inte direkt… Adam berättar om att det tydligen är i Katrineholm saker sker. Ny biträdande fotbollschef. Det är bra, väl? Vi avhandlar lyssnarfrågor. Vem kommer flyga under ten Hag? Ingen vet. Kommer vi få se ungdomar? Lång diskussion kring frågan varför United jagar spelare som inte vill spela för klubben. Är det ett problem? Vi pratar öl. Vem i spelartruppen hade vi helst bjudit ut på en finmiddag? Kommer Mikael spela pingis i sommar? Den stora frågan kvarstår utan svar dock, kommer Emil spela in ett avsnitt i sommar från Mikaels barndomsrum? Tack för ni lyssnar och trevlig sommar!

 • I detta avsnitt gästar, rutinerade advokaten, Maria Lidsten Vilkas Podderier. Det ska handla om familjejuridik och vad att tänka på när man blir sambo, gifter sig eller vad man ska tänka på när du funderar på att skriva ett testamente. Detta och mer i denna veckans avsnitt. Mycket nöje!

  Varje tisdag kommer makarna Vilkas ut med nya samtal i podden Vilkas Podderier. Tankar om hur det är att inse att man är medelålders blandas med reflektioner och matnyttigheter från deras respektive expertområden. Anna är Mastercoach med en passion för människan, ledarskap, och framtidens organisation. Hur skapar man tillväxt genom fokus, engagemang och glädje? Mikael är mediemannen med den välkända speakerrösten. Han har ett brinnande intresse för media, musik, design och kärnkraft. Hans näsa för trender och konspirationer tar oss ut på spännande resor.
  Hör gärna av dig på [email protected] för idéer & mer information.

 • INTRO [00:00:00]

  För fjortonde gången i ordningen sätter Mikael och Peter sig ner för att tillsammans diskutera och dividera nördigheter och man oh man vad mycket det finns att beta av denna vecka! Men i vanlig ordning så inleds samtalet med varsin välbehövlig PXL - en Liquid Lightning till Peter och en Rock And Rage till Mikael. Mer om energidrycken med samma namn som podden kan du som alltid läsa om på pxlpowerup.se eller genom att följa Instagramkontot @pxlpowerup

  NYNÖRDAT: [00:03:11]

  Först och främst: SPOILERVARNING: Veckans podd spelas in bara skälvande minuter efter att de två första avsnitten av Star Wars-serien Obi-Wan Kenobi på Disney+ konsumerats. En briljant inledning med farligt mycket feels (speciellt med aktuella händelser i åtanke) kring Order 66 och på det får vi möta en trasig forna Jedi i exil och utöver det en hel del oväntade vändningar i storyn. Men det finns även en del att ha synpunkter på, vilket diskuteras duon sinsemellan. Hör gärna av dig till oss med vad du själv tycker så ser vi fram emot att fortsätta analysera serien under resans gång i framtida poddepisoder!

  PEPP ELLER NEPP [00:36:55]

  I vakvattnet av Star Wars Celebration finns mycket annat från A Galazy Far, Far Away… att sätta tänderna i, som den nysläppta trailern för serien Andor, där vi får första glimtarna kring Rogue One-karaktären och självklart känns det lovande, även om man alltid kan charmas av en välgjord trailer. Även utannonserade serien Star Wars: Skeleton Crew med Jude Law känns pepp. Vi får se hur det ter sig!

  OCKSÅ PEPP [00:44:38]

  Inte Star Wars, men likväl en produktion från LucasFilm; vi har även fått en första ordentlig trailer till serien Willow som ska ge oss en fortsättning på den kultförklarade familjefantasyfilmen från 80-talet med Warwick Davis i huvudrollen. Pepp är vi även här - så länge man låter Madmartigan få ordentligt med credd, oavsett om Val Kilmer pallar ställa upp eller ej.

  TOKPEPP [00:53:52]

  Att den här podden är Pro-Cruise är nog ingen hemlighet längre, så självklart är peppen total inför att vi nu även fått en trailer till Mission: Impossible Dead Reckoning - Part ONE! Vilket ju även betyder att det blir en Part TWO! Hur pepp kan man bli! Tiden får gärna gå lika fort som Tompa springer till nästa och nästnästa sommar när respektive parts har sina premiärer!

  GANSKA PEPP [00:58:25]

  Nyligen kom en första ordentlig trailer för She-Hulk: Attorney at Law som kommer till Disney+ i sommar och låter oss bekanta oss med Jennifer Walters, som är självaste Bruce Banners kusin! Trailern har möts av en rejäl kritikerstorm kring vad många uppfattar som dålig och platt CGI när det kommer till hennes gröna hulkhet, med gliringar till Princess Fiona från Shrek och mycket annat. Men redan snart därpå kom en ny och tillputsad variant på trailern, där effekterna såg betydligt mer genomarbetade ut. Men frågan är om det räcker, Mikael efterfrågar mer muskelstyrka i hennes utseende - Peter hoppas mest på metahumor på samma nivå som comicsförlagan!

  ANIMATIONSNÖRDAT [01:09:48]

  Den tredje säsongen av Netflix-antologi-animations-serien Love Death + Robots är helt klart den bästa och jämnaste säsongen så här långt. Animations-nivån framför allt är i världsklass på många sätt och kan vi få mer i stil med detta även i långfilmsformat så ser framtiden för storytelling extremt ljus ut!

  VERSUS [01:26:42]

  Sist ut denna vecka blir en brutal fight mellan de två bittra ärkefienderna Matt Murdock och Wilson Fisk, även kända som Daredevil och Kingpin. Det verkar dessutom som att såväl poddprogramledare som PXL-lyssnare är rörande överens om att ingen ny rollbesättning behöver göras, då Charlie Cox och Vincent D’Onofrio inte bara får förnyat förtroende av Feige & Co. i MCU utan även av PXL-communityt!

 • Finns det fler VD på bolag som heter Pär eller Göran eller Anders än det finns kvinnliga VD? Hur ser det ut i näringslivet? Behövs det fler kvinnor i ledande positioner? Är rent av kvinnor bättre än män? Mikael är skeptisk, Anna argumenterar och konstaterar att kvinnor är bättre chefer. Det hettar till:-).

  Varje tisdag kommer makarna Vilkas ut med nya samtal i podden Vilkas Podderier. Tankar om hur det är att inse att man är medelålders blandas med reflektioner och matnyttigheter från deras respektive expertområden. Anna är Mastercoach med en passion för människan, ledarskap, och framtidens organisation. Hur skapar man tillväxt genom fokus, engagemang och glädje? Mikael är mediemannen med den välkända speakerrösten. Han har ett brinnande intresse för media, musik, design och kärnkraft. Hans näsa för trender och konspirationer tar oss ut på spännande resor.

 • INTRO: [00:00:00]

  Din favoritpodd är tillbaka och inleds med senaste nytt gällande PXL där arbetet fortgår med att utöka utbudet från de i dag två existerande smakerna Liquid Lightning och Rock & Rage. Mikaels smaklökar jobbar på för fullt med att välja ut nästa smak, samtidigt som geniknölarna jobbar på med att välja en passande färg på burken för att komplettera dagens gul & röd. Håll koll i vanlig ordning på pxlpowerup.se för att hålla dig uppdaterad, samt följ oss på Instagram på @pxlpowerup och @pxlpodcast där våra DM:s står öppna för feedback av all sort!

  RETRO RUMBLE UPDATE [00:05:32]

  Har du missat det coolaste inom gaming/streaming sedan… ja typ någonsin, så skynda dig raskt in på twitch.tv/pxlproductions där Mikael lever ut sin kommentatorsdröm i Retro Rumble där turneringar anordnas fredagskvällar, just nu inom Unreal Tournament 2004. Snacket går även in på det konstanta hävdelsebehov som gaming verkar ha gentemot sport och film och andra kulturyttringar och snabbt konstateras att mer självförtroende borde finnas att våga stå på egna ben och stå för vad man i grund och botten är på egna meriter; ett fucking awesome medium för interaktiva upplevelser och berättelser! Gaming FTW!

  NYNÖRDAT: [00:19:27]

  Aningen motvilligt har Peter till slut tittat på The Boys, även om det inte riktigt är hans kopp te att se sin favoritföreteelse superhjältar i detta cyniska, våldsamma och spattiga scenario. Men ser man bara förbi det så finns under ytan en stor del karaktärsdjup och substans (inte bara hjärnsubstans då…).

  PEPP ELLER NEPP: [00:40:00]

  Det har kommit en trailer till Predator-prequel:en Prey, hängde du med där? Överlag finns en oro för franchisen som började så bra med första Arnold-rullen och uppföljaren, innan det började spåra ur totalt (även om första AVP-rullen faktiskt är rätt skön action trots allt). Men det finns en pepp för denna nya film regisserad av Dan Trachtenberg som dyker upp på streaming efter sommaren!

  FETT OPEPP: [00:52:46]

  Halo har haft säsongsavslutning och kommer av någon outgrundlig anledning få en andra säsong. Mikael har “typ” tittat klart och det är ingen vacker historia, hur Spielberg & Co. har misshandlat och fundamentalt feltolkat detta IP. Nej, gör om gör rätt blir the verdict!

  PEPPTIMISTISK: [01:01:25]

  I vakvattnet av att senaste MCU-filmen Doctor Strange in the Multiverse of Madness tappat biobesökare snabbt på kort tid senaste tiden ställs frågan om en Marvel-fatigue börjar infinna sig. Med massor med nya filmer och serier på Disney+ väntandes vid horisonten så är fortfarande faktum att vi behöver något kulminerande att se fram emot, likt Avengers-rullarna som samlade ensemblen. Vad kommer att ersätta det framöver? Fantastic Four? Mutanter? Mikael & Peter? Vi får väl se!

  CASTING & VERSUS [01:11:01]

  Nästa veckas Versus-fight planeras också och vid första anblicken kanske inte en casting-sväng behövs då striden kommer stå mellan Daredevil & Kingpin, men har du bättre förslag för rollbesättning än Charlie Cox och Vincent D’onofrio