Tove Lifvendahl Podcasts
-
21 april. Ledarredaktionen summerar veckan och då står bland annat pendeltågsstrejk, EU:s migrationspakt och rysk gas på agendan. Tyvärr behöver även Johan Pehrsons orgasmer avhandlas. Och så har Andreas Ericson väldigt svårt att få Paulina Neuding, Peter Wennblad och Tove Lifvendahl att enas kring betydelsen av att lära sig skriva för hand.
-
4 mars. Den friande våldtäktsdomen i Göteborg, en ny kurs för Centerpartiet och ny terrorlagstiftning är några av ämnena när Tove Lifvendahl, Jesper Sandström och Catarina Kärkkäinen pratar igenom veckans händelser. Andreas Ericson ställer frågorna.
-
31 januari. Emma Johdet Wettergren gästar Tove Lifvendahl i podden. Emma är faster till Luna, som i somras överfölls i Morö Backe. Luna överlevde, men fick svåra skador. Hur är livet för henne nu? Och vad skulle en Lex Luna, som familjen hoppas att politikerna lagstiftar om, innebära?
-
27 januari. Var det rätt att PM Nilsson avgick? Gör regeringen tillräckligt mot brottsligheten? Och hur ska vi hantera Rasmus Paludans koranbränning? Frågor som får svar när Maria Ludvigsson, Mattias Svensson och Tove Lifvendahl diskuterar med Andreas Ericson.
-
20 januari. Glädje över vapenstödet till Ukraina. Kritik mot regeringens dockhantering. Och så funderar redaktionen på om tjuvfisket blir PM Nilssons fall. Med Mattias Svensson, Tove Lifvendahl och Peter Wennblad. Andreas Ericson ställer frågorna. Dessutom om hur repliker funkar på en ledarredaktion, samt de vanliga fredagsnöjena.
-
13 januari. Hur ska en ledarredaktion inte fungera? Varför är det så viktigt att få dansa? Och vem kan slå en skotstek? Frågor som får svar när Tove Lifvendahl, Mattias Svensson och Peter Wennblad går igenom veckan under Andreas Ericsons ledning.
-
23 december. Ledarredaktionen önskar god jul, rimmar till hårda och mjuka paket och går igenom de senaste kontroverserna i politik och media. Tove Lifvendahl, Peter Wennblad och Mattias Svensson medverkar tillsammans med Andreas Ericson.
-
Babs Drougge och Matilda Rånge på P3 Nyheter förklarar morgonens stora nyheter, alltid tillsammans med programledarna för Morgonpasset i P3: Linnéa Wikblad, Kodjo Akolor och David Druid.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Att bedöva de förrymda schimpanserna var aldrig ett alternativ, enligt Furuviksparken, som nu får kritik från det världsberömda Jane Goodall-institutet. Enligt dem borde ett zoo som ser avlivning som det första alternativet inte ha några djur alls.
Sen pratar vi om de senaste turerna i härvan kring polisledningen. Frågetecknen kring Mats Löfvings tillsättande av Linda Staaf som underrättelsechef för Noa hopar sig, och härvan börjar nu likna ett avsnitt av Tunna blå linjen, enligt SvD:s ledarskribent Tove Lifvendahl.
-
14 december. Glögg, julöl, julsnaps, nyårschampagne är för de flesta en guldkant i tillvaron. För barn som lever i en familj med missbruk stundar däremot en utdragen plåga. Vad kan de göra? Och vilket ansvar har omgivningen? Malin Böhmer, generalsekreterare för stiftelsen Trygga barnen, och Daniel Wihlborg, psykoterapeut, gästar Tove Lifvendahl i podden.
-
Vart sjätte barn i Sverige går i en skola där en skottlossning ägt rum i närheten. Det visar en undersökning från SVT. Ledarredaktionens Tove Lifvendahl, Mattias Svensson och Paulina Neuding diskuterar en dyster verklighet med Andreas Ericson.
-
Veckan summeras som vanligt av ledarredaktionen. Svårigheten att som nyinflyttad lära sig svenska och rätten till fri tolkhjälp diskuteras av Tove Lifvendahl, Paulina Neuding och Mattias Svensson. Andreas Ericson ställer frågorna.
-
3 november. Bidrar nyhetsmediernas urval och vinklar till den offentliga samtidens ilska och hat? Vad beror det i så fall på, och går det att göra något åt det? Mathias Sundin, medgrundare och ordförande i Warp Institute, och Karin Olsson, biträdande chefredaktör för Expressen, samtalar med Tove Lifvendahl.
-
Dessutom om presidentvalet i Brasilien, den globala uppvärmningen och om att bo i förorten. Veckans panel, satir, kåseri och krönika som vanligt i Godmorgon, världen!
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Protesternas IranDen starka, mycket uthålliga proteströrelsen, är många iraniers revolution, men speciellt kvinnornas. Samtal med Cecilia Uddén Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent.
l Ukraina står över en miljon hushåll utan el efter att Ryssland under de senaste veckorna riktat attacker mot landets energiförsörjning. Nu uppmanas flyktingar att vänta till våren med att återvända till landet, eftersom elnätet är så hårt belastat.
Och för de som är kvar i Ukraina väntar en kall och mörk vinter med ständiga elavbrott och risken för nya attacker. Reportage av Sveriges Radios korrespondent Lubna El-Shanti
Inför valet i Danmark
Den danska kriminalpolitiken är en stor inspirationskälla för den nya svenska regeringen. Men i den danska valrörelsen är inte frågan om brott och straff särskilt het. Det råder konsensus kring den förda politiken, som nu ska skärpas ytterligare. Reportage av Nina Benner och samtal med Sveriges Radios Danmarkskorrespondent Samuel Larsson.
Hela programmet
Timme 1:
Iran och protesternaMörk vinter med elbrist i Ukraina
Brasilien går till val
Vad är bra med förorten?
Veckans krönikör är Katarina BarrlingVeckans panel:
Olov Abrahamson, Norrländska Socialdemokraten (socialdemokratisk)
Linda Jerneck, Expressen (liberal)
Tove Lifvendahl, Svenska Dagbladet (oberoende moderat)
Timme 2:
Inför valet i Danmark
Den danska kriminalpolitiken
Satir med Public Service
Den globala uppvärmningen
Argentinas feministiska budget
Programledare Jesper Lindau
Producent Margareta Svensson
Tekniker Josef Reinhold -
Kulturpolitik, elstöd och för låga politikerlöner står bland mycket annat på dagordningen när Maria Ludvigsson, Peter Wennblad och Tove Lifvendahl tar sig an veckans viktigaste händelser under Andreas Ericsons ledning.
-
18 oktober. Sverige har officiellt en ny regering. Panelen pratar regeringsförklaring och ministerval, doldisar och överraskningar, och reflekterar kring varför det blev som det blev. Tove Lifvendahl, Peter Wennblad och Paulina Neuding, under ledning av Andreas Ericson.
- Näytä enemmän