Soitettu
-
Sæsonens sidste episode fra studiet inden sommerferien. Vi står på kanten til en tur på Roskilde Festival med gigantisk humør og anarkistisk produktion og bringer jer en sommer med et bredt repertoire af specials og gæster.
GOD SOMMER!
Få 30 dages gratis prøveperiode (kan kun benyttes af nye Podimo-abonnenter): https://go.podimo.com/dk/hgdg
(59 kroner herefter)
Eller få 3 mdr. med 50% rabat (kan bruges af tidligere Podimo-abonnenter): https://go.podimo.com/dk/hgdgtilbud
(59 kroner herefter) -
Søren Gade gør status på en politisk sæson, hvor debatten om et folkestyre i kronisk kriseberedskab og med stress og voksenmobning har raset. Og så kommer Gade med sin vurdering af Venstres rolle i SVM og røber, hvem han helst ser i front for regeringen, hvis Mette Frederiksen forlader projektet til fordel for NATO. De to tidligere rådgivere Jacob Bruun og Benny Damsgaard vender de største historier i dansk politik lige nu: Er SMS-sagen genåbnet, og hvor efterlader det Venstre? Er der ved at komme ro på kaffeklubberne i Socialdemokratiet? Og hvad skal Martin Henriksen i Nye Borgerlige? Gæster: Søren Gade, Jacob Bruun og Benny Damsgaard Vært: Pernille Rudbæk
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Siden kursbunden i september er Lundbeck-aktien steget med ca. 60 pct. Selskabet har fået en række nye og højere kursmål den seneste tid. Det forstår investor Peter Bækgaard udmærket. Han er selv investeret i den danske migræne- og psykofarmika-producent, fortæller han i denne udgave af Børsen Investor Podcast.
”Der har været en hel del surhed på grund af governance (ledelse, red.), hvor selskabet har valgt at opdele aktien i a- og b-aktier og en frygt for, at selskabet vil gå ud og foretage nogle større indkøb af enten projekter eller andre virksomheder,” siger Peter Bækgaard som en forklaring på, hvorfor Lundbeck kom ned og handlede på nogle ifølge ham helt ”ekstremt billige multipler”.
”Jeg synes stadig, at aktien ser rigtig billig ud,” siger Peter Bækgaard, der godt kan se aktien bevæge sig længere op bl.a. som følge af en bredere og bedre produktpalette samt en godkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, af Lundbecks middel mod agitation hos Alzheimers-patienter.
”De får et ekstra produkt ind på toplinjen, så de efterhånden har fem-seks trækheste til at trække salget. Tidligere var det i virkeligheden et ”one product-company”,” siger Peter Bækgaard og bemærker, ”at gælden er næsten væk”.
Lundbeck handler ifølge ham på 8-9 gange EV/EBIT, der udtrykker markedsværdien af selskabet plus gæld divideret med indtjeningen før rente og skat. Til sammenligning handler Novo Nordisk til en EV/EBIT i indeværende år på ca. 31.
”Det er ikke fordi, Lundbeck ikke har nogen risici, men aktien er bare stadig meget billig,” siger Peter Bækgaard.
Nina Movin, adm. direktør i Otto Mønsteds Fond, fortryder allerede, at hun netop har solgt sine Lundbeck-aktier.
”Vi bundfiskede jo, fordi folk var blevet så sure på selskabet på grund af a- og b-aktier, de tjente heller ikke penge af betydning, og så ville de ud at købe op med en aktiepris helt i bund. Der var kun skyer,” siger Nina Movin og tilføjer, at hun kan se, at Lundbeck begynder at tjene penge og, at Lundbeck-topchefen, Deborah Dunsire, ”begynder at sige det rigtige, at hun ikke vil købe op.”
Dyr luksus
Modeaktier som LVMH og Hermes fortsætter deres flotte vækstrater og kursudvikling trods krisesnak. Derfor har Nina Movin kigget nærmere på den schweiziske modeaktie Richemont, der netop har aflagt årsregnskab. For Richemont er endnu ikke stukket helt af kursmæssigt som LVMH og Kering.
”Af de aktier, der er, så ville jeg nok købe den, hvis man skal ind i den her gruppe,” siger Nina Movin om Richemont, der står bag mærker som Cartier og Montblanc.
Nina Movin har dog ikke selv købt Richemont, da hun vurderer, aktien er for dyr til hendes smag.
Ifølge analytikerne, der følger Richemont, ligger der på baggrund af deres kursmål de kommende 12 måneder et kursmæssigt potentiale på ca. 6-7 pct., mens analytikerne ser kurspotentiale på ca. 16 pct. i Kering, ca. 7 pct. i LVMH og tab på ca. 4 pct. til aktierne Hermes og Burberry.
Hør også chefstrateg i Bankinvest, Jakob Vejlø, fortælle om de globale investorers syn på de den globale økonomi, deres højeste allokering ind i obligationer i 14 år samt, hvor de ellers placerer deres midler p.t.
Værter: Gro Høyer Thielst og investorredaktør Simon Kirketerp
Producer: Peter-Emil Witt
Følg All Star porteføljen her: https://www.home.saxo/da-dk/campaigns/all-star-portfolio
-
De store, danske selskaber har fået en resultatmæssig god start på 2023, som mange investorer ellers frygter bliver et udfordrende år. Men hvilken karakter skal de hver især have? Det vender Hansen og Larsen i ugens episode Investeringspodcasten. Novo Nordisk ligger ikke overraskende i toppen, mens en bryggerigigant kæmper i bunden.
00:00 - 01:58 Indledning
01:59 - 04:04 Karakterbogen
04:05 - 07:00 Novo Nordisk
07:01 - 08:58 FLSmidth
08:59 - 09:18 Demant
09:19 - 11:16 Danske Bank
11:17 - 12:14 DSV
12:15 - 13:45 Netcompany
13:46 - 16:01 GN Store Nord
16:02 - 17:47 Genmab
17:48 - 19:56 Vestas & Rockwool
19:57 - 21:30 Mærsk, Ambu og Coloplast
21:31 - 23:44 Royal UnibrewBesøg Pers Univers her
Følg Per Hansen på X
Følg Per Hansen på LinkedIn -
Her Går Det Godt - 19.05.2023
Hele afsnittet kan høres på PODIMO.dkFå 30 dages gratis prøveperiode (kan kun benyttes af nye Podimo-abonnenter): https://go.podimo.com/dk/hgdg
(59 kroner herefter)
Eller få 3 mdr. med 50% rabat (kan bruges af tidligere Podimo-abonnenter): https://go.podimo.com/dk/hgdgtilbud
(59 kroner herefter) -
Uffe er blevet for gammel til sit eget drukspil😂 Og Torben er rasende over, at Ariel Den Lille Havfrue igen er ramt af noget Woke VÅS🙄 Og så indeholder denne episode en stor opfordring til at anmelde programmet og få købt billet til “GALning”.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
De skal stå til rådighed dag og nat. I weekender, på ferier, under barslen eller til et bryllup. Embedsmænd brænder sammen af stress og nogle er så ramt, at de helt opgiver drømmen om en karriere på ministergangene. Flere frygter, at arbejdspresset i sidste ende vil føre til lovsjusk og fatale fejl. Men hvorfor skal det gå så stærkt? Journalist på Zetland, Theis Ehler Molin, fortæller om et embedsværk, hvor alting haster.
Vært: Thomas Tjaerandsen. -
Han står lige ved siden af Lizette Risgaard på Arbejdermuseets scene. Der er valgfest, de synger fællessang og danner menneskekæde. Stemningen er god, men pludselig mærker han Lizettes hånd på sin røv. Episoden på Arbejdermuseet er bare en af flere sager, der nu har kostet Lizette Risgaard jobbet som Danmarks mest magtfulde fagforeningsformand. Torsdag i sidste uge afslørede Berlingske og Ekstra Bladet, at Lizette Risgaard i flere tilfælde har opført sig grænseoverskridende overfor unge mænd, der har arbejdet for hende i fagbevægelsens højborg. Journalist på Berlingske Business, Jonathan Lundgren Larsen fortæller om formandens uønskede berøringer og hvorfor ingen sagde fra.
Vært: Anna Ingrisch. -
*Halløjsa, husk at tilmelde dig podcastens nyhedsbrev. Så sender jeg dig en kort mail, hver gang der kommer en ny episode. Det gør du her: https://mortenmunster.com/podcasts/*
Når du har lyttet til dagens episode, ved du, hvorfor vi er omgivet af så meget varm luft – og du får guiden til, hvordan vi én gang for alle får bugt med floskler og forfærdelige formuleringer.
Til at hjælpe os har vi Mikkel Toxvig. Han er retoriker, kommunikations- og ledelseskonsulent og forfatter til bogen ’Farvel til business bullshit’.
Du finder ud af:
Hvad business bullshit egentlig er for nogetHvilke ord vi hader allermest Hvad konsekvenserne er ved at blive taget i business bullshit De 3 konkrete måder, man kan reagere på bullshit (uden at være alt for uhøflig over for chefen og kollegerne) Hvad ’selvfølgelige uselvfølgeligheder’ er, og hvordan du kan bruge dem til at få bugt med bullshit Hvordan vi undgår business bullshit i fremtiden.Du finder Mikkel her
Du finder Mikkel på LinkedIn her -
Hvordan har olietankere det lige nu? Og hvad kan man forvente af raterne og Ruslands påvirkning i de kommende år? Kom ombord på et spændende eventyr, når Hansen og Larsen udforsker de største skibe og kendte selskaber på markedet, såsom Nordic American Tankers, Frontline og Teekay mm. Der rundes af med en gennemgang af de danske udbytter, hvor bl.a. Mærsk og Topdanmark bliver nævnt, og hvad du skal være opmærksom på, når du holder øje med datoer og ex-dage. Hop med på bølgen og få styr på, hvad der rører sig inden for olietankere og danske udbytter.
00:00 - 03:30 Intro
03:30 - 05:00 Olietankere
05:00 - 12:20 Kvaliteten af olietankerselskaber
12:20 - 17:05 Viden om olietankermarkedet
17:05 - 18:45 130 mia. i udbytte til danskerne
18:45 - 19:40 Udbytte vs. obligationer
19:40 - 23:30 Aktietilbagekøb
23:30 - 28:28 Teknisk om udbytteBesøg Pers Univers her
Følg Per Hansen på X
Følg Per Hansen på LinkedIn -
Da Frederik sidder på et teenageværelse i Lyngby med en influencer, går det for alvor op for ham, hvor vildt et sted TikTok er. Det afhængighedsskabende kinesiske sociale medie startede som en uskyldig danse-app for børn og unge, men nu frygter flere vestlige lande, at den kan bruges til spionage, manipulation og til at høste millioner af borgeres data. Herhjemme opfordrer Center for Cybersikkerhed, at politikere og embedsmænd sletter app'en omgående. Frederik Kulager er undersøgende journalist på Zetland og har været på TikTok siden begyndelsen. Genstart spørger ham, om vi skal være bange for TikTok?
Vært: Anna Ingrisch. -
Det er nye tider i laksebranchen, og som mangeårig investor fremlægger Helge Larsen i ugens podcast sit syn på, hvorfor der er ekstra røre i dammen lige nu, de forskellige store spillere, og hvad der egentlig skal til for at kunne konkurrere på laks. Herudover kommer Hansen og Larsen også ind på kapitaludvidelser fra Zaptec og Bavarian Nordic, samt den aktuelle situation og spørgsmålet: ”Skal man investere i aktier eller obligationer?”
Dagens afsnit er optaget på distancen, og derfor er Per Hansen med via Zoom.
00:00 – 01:16 Intro
01:17 – 03:36 Røre i laksedammen
03:37 – 07:39 Hvad adskiller lakseselskaberne fra hinanden? Biologi, ledelse og geografi
07:40 – 09:18 ”Grunnrenteskat” – ekstraskat på norsk lakseindustri
09:19 – 12:53 Bakkafrost er laksekongen af Færøerne
12:54 – 17:11 MOWI, Lerøy, Grieg, Austevoll og Salmar
17:12 – 17:42 Kapitaludvidelse med falske signaler
17:43 – 20:04 Kapitaludvidelse i Zaptec
20:05 – 22:44 Kapitaludvidelse i Bavarian Nordic
22:45 – 27:27 Er 5% bedre end aktieafkast?Besøg Pers Univers her
Følg Per Hansen på X
Følg Per Hansen på LinkedIn -
Uffe har ingen forståelse for, hvorfor Tiger Woods ikke må give en tampon som hån til en modstander, der slår som en pige🤷♂️Torben har scoret sig en meget anderledes burger på McD og haft et par dårlige pakke oplevelser.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
I dag et bagstiv afsnit optaget dagen efter Uffe og Torben har fået en fælles bytur. Ja det vil sige, at så fælles blev den ikke, da Uffe følte sig tilsidesat af en hjemløs😂🤷♂️ derudover er der almindelig brok over tingenes tilstand og en skamfuld god anekdote, fra den gang Torben var vidne til et slow clap💪
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Kommer der bud på blødende GN Store Nord, og hvad vil det betyde for aktionærerne? Samtidig er de store spørgsmål, hvor sprællevende de norske laks er, og hvor godt humør Per Hansen er i, ugen før han igen deler karakterer ud til de danske selskaber. Hør det hele – og mere til – i Investeringspodcasten med Hansen og Larsen.
Intro: 00:00 - 01:34
WDI først 5 % og siden 10 % aktionær: 01:34 - 10:13
Er laksen sprællevende eller gisper den efter vejret?: 10:13 - 19:12
Ugen før karakterbogen – Blandede bolcher men flest af de gode: 19:12 - 25:08
FED hæver stadig… mindre: 25:08 - 30:20
Afslutning: 30:20 - 30:49Besøg Pers Univers her
Følg Per Hansen på X
Følg Per Hansen på LinkedIn -
Her Går Det Godt - 04.11.2022
-
Et par “falske” Royal Copenhagen kopper har fået Torben ud i en ligegyldig diskussion, og så har han haft en bizar drøm om swinger club og partner byt. Uffe forsvarer Brian Laudrup, og så er han blevet inviteret med i løvernes hule.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Hør hele episode via www.podimo.dk/hgdg
Slut med at være prinser og prinsesser. Joachim har fået rapset titlerne på alle sine børn. Til gengæld er de nu grever og komtesser. Så er der lige noget gasrør, som er sprunget i luften, nets vil sælge nem-id, Morten Resen har et spørgsmål og Jeppe Bruus har inviteret på kaffe. -
Det er helt uhørt, at en statsminister ikke selv får lov til at beslutte, hvornår et folketingsvalg skal udskrives. Men den magt har De Radikale nu taget fra Mette Frederiksen. Og siden det skete, har stemningen mellem de to partier været mildest talt dårlig. Nogle vil ligefrem påstå, at den aldrig har været dårligere - og det siger ikke så lidt. For igennem flere årtier har de to partier tilsyneladende igen og igen gjort livet surt for hinanden. Noa Redington, politisk kommentator og tidligere særlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt, forklarer hvorfor forholdet mellem de Radikale og Socialdemokratiet er så svært, når de i praksis slet ikke kan undvære hinanden.
Vært: Anna Ingrisch. -
Putin har igen eskaleret krigen i Ukraine. For første gang siden invasionen begyndte, taler han direkte til den russiske befolkning - og omverdenen. De russiske styrker er trængt i defensiven og nu vil Putin sende flere russere til fronten. Krigen er med ét rykket endnu længere ind i de russiske hjem, hvor man nu frygter, hvem der bliver indkaldt til krig. Men Putin satser, når han sender endnu flere af sine landsmænd ud i en blodig krig. Emil Rottbøll, der er Berlingskes korrespondent i Moskva og en af de få journalister med adgang til Rusland, fortæller om Putins svære balancegang.
Vært: Anna Ingrisch. - Näytä enemmän