Episodes
-
DANISH EPISODE
Hvordan genfinder du troen på dig selv, når den ene ulykke rammer efter den anden?
Har du den mentale styrke, der skal til for at stå imod svære ting i livet?
I dag møder Rebekka OL guld-vinder og håndboldspiller, Rasmus Lauge til en refleksiv snak om hans turbulente sidste år og, hvordan den store modgang han har haft i hans karriere har formet ham som menneske. Når han kigger tilbage på hans karriere, taler han om, hvordan hans kone Sabrina har hjulpet ham med at være mere nysgerrig på ham selv menneskeligt, og hvordan kendte stemmer inden for optimering og selvudvikling som: Jay Shetty, Andrew Huberman og Wim Hof inspirerer ham i hverdagen. Han sætter også ord på OL i Paris, og hvordan det at stå med guldmedaljen dér, var den ultimative kulmination på hans rejse både sportsligt og menneskeligt, samt hvordan han som et følsomt menneske navigerer i at skulle være et 'svin' på banen og 'den gode fyr', Rasmus udenfor banen.
Det her er en af de samtaler, der inspirerer dig til at blive ved med at tro på dine drømme, når du møder modgang, samt giver dig konkrete værktøjer til at komme igennem det.
Håber du nyder episoden,
Rebekka
Follow the pod
Newsletter sign-up
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
DANISH EPISODE
I dag møder Rebekka PL bronze-vinder, kunstner og nu også retorikstuderende, Bjørk Nørremark. Hun er retur på Human Athlete til en snak om, hvordan kaos og kreativitet har banet vejen for det liv hun lever i dag og den hun er, samt hvordan hun finder ro i ikke at vide, hvad fremtiden bringer, men inspiration. Bjørk tager desuden med ind i det afgørende spring til PL, der sikrer hende bronzemedaljen, men hvor alt op til går fuldstændig galt. En episode, der blot mindede hende om vigtigheden af at lytte til sin indre stemme, også selvom den fortæller dig du skal gøre det stik modsatte af, hvad alle andre gør.
Det her er en af de samtaler, der minder os om styrken i at stå ved sig selv og at omfavne, at kaos kan lede til magi.
Håber du nyder episoden,
Rebekka
Follow the pod
Newsletter sign-up
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Episodes manquant?
-
She's back!
Er I overrasket?
Det er jeg. Jeg havde ærligt ikke troet jeg ville vende tilbage til denne podcast, men 'here I am'.
Vi har fået nyt navn, nyt koncept og ny identitet.
Vi forsætter med de refleksive samtaler og 'deep dives' som jeg kalder dem, hvor optagelsen tager udgangspunkt i fortællinger, men endnu mere kredser om et emne eller et spørgsmål. Hvor det før centrede sig omkring, hvem er mennesket bag atleten så er det mere nu 'somewhere between creativity and sport', hvor jeg udvælger forskellige mennesker, der befinder sig i det felt. Nogle er atleter, andre iværksættere, kunstnere osv.
Du kan forvente både danske og engelske episoder, og podcasten udkommer hver 2. onsdag.
Er du klar til mere?
Jeg er Rebekka Gustafson, og det her er Human Athlete.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Finally, I can reveal what we have been working on the past months. 'Bag Eliten' is merging with Human Athlete and becoming more than just an elitesports platform.
To me, creativity and human performance have always been so intertwined, and that is why Human Athlete is born from somewhere between creativity and sport. You can no longer just expect top athletes and human performance experts, but also entrepreneurs, artist and creatives who flows between these worlds.
This podcast started from a space of exploring who is the human behind the athlete, but grew into so much more. Now, I'm curious about exploring boundaries, our human existence and how we can expand and grow from our unique starting. I love diving deep in our conversation, sharing my own truth and in connection becoming more than we were when we entered the episode.
We used to be the leading elitesports platform in Denmark, but now we are ready to take on the World one story at the time.
I am Rebekka Gustafson, and this is Human Athlete.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Er det her enden på Bag Eliten?
Jeg har virkelig haft svært ved at optage denne episode. Jeg har haft ondt i maven, og bare følt det hele har været alt for meget på én gang.
Den sidste måned blev det hele vendt pludselig vendt op og ned, og jeg følte mig magtesløs, efterladt, frustreret og virkelig ked af det. Det sidste jeg har haft lyst til er at optage og arbejde.
Så jeg trak stikket fra den ene dag til den anden, og sagde ikke mere. Fordi, jeg skal ikke ende ud i udbrændthed, stress eller noget der minder om det.
Jeg har ikke lyst til at tale om hvor hårdt det egentlig har været at sidde med det hele selv det sidste år, men wauw, hvor jeg har knoklet og skulle gå helt vildt meget på kompromis med mig selv og mit liv.
Jeg er evigt taknemmelig for alle jer der lytter med og hver en gæst, men måden som dette er nu, fungerer ikke længere for mig, og derfor siger jeg fra, og tager en pause over sommeren.
Jeg er egentlig ikke fan af 'clickbait' titler, men budskabet i denne video og episode er for vigtigt til ikke at skabe så meget opmærksomhed som muligt. Så for lige at skabe ro i maven, så betyder det ikke, at podcasten stopper, men Bag Eliten, som I kender den nu, gør. Og hvad som så sker, det må tiden vise.
Kram Becks
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Velkommen indenfor i 'The regatta of death'. Spænd sikkerhedsselen og forbered dig på en blodig kamp, når du skal høre de danske valkyrier ro om OL-billetten.
De fleste havde nok ikke troet, at hun skulle med til OL, da Nanna Vigild for 3 år siden satte sig i en robåd for første gang, men det gjorde hun selv.
Og OL-biletten er nu sikret, og det sidste arbejde mod målstregen i Paris gået i gang.
Jeg møder Nanna i hendes hjem på Amager her 2 måneder før hun skal ro det vigtigeste løb i hendes karriere, i hendes liv.
Nanna's historie ligner ikke de fleste OL-atleters fortælling, fordi hun netop først for 3 år siden startede med at ro. Før det havde hun både været atlet indenfor boksning og vægtløftning, men vidste også, at de sportsgrene aldrig ville give hende en OL-billet, som var den store drøm. Hele den fortælling giver Nanna på hendes første episode på Bag Eliten, for knap 2 år siden, hvor du også møder et menneske som i den grad er i udvikling.
I dag møder jeg en kvinder, der i den grad der bevidst om, hvem hun er, har en ro, som de fleste atleter nok vil misunde og en smittende energi og gå-på-mod, som du ikke kan andet end elske og beundre. Det er netop den energi og dedikation, som gør hun sidder med OL-billetten.
Dagens afsnit er en fortælling om, at 'owne', at føle sig som verdens fedeste menneske lige nu, være et intuitivt og følsomt individ og at turde satse alt, selvom andre ikke kan se det ske. Det er det stof, der gør hun sejrede i 'The regatta of death'.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Presset atleterne udsætter sig selv for op til OL er enormt, og til tider umenneskeligt. Det kan blive for meget. Det ved ugen gæst, BMX-rytter Malene, der i hendes OL-optakt sågar havde et øjeblik, hvor hun var sikke på hun skulle indstille karrieren her før det hele eskalerede. Hvad gør et menneske kommer derud? Og hvordan kommer du tilbage derfra og finder meningen igen? Det er bl.a. det vi taler om i dette afsnit af OL's Sande Ansigt på Bag Eliten.
Malene er et kæmpe forbillede for unge, fordi hun netop tør dele det her og burger sine sociale platforme til også at være åben omkring de svære ting ved at være atlet, og det okay, at have dage, hvor du ikke elsker det du laver, og hvor presset bliver for stort. Du er jo bare et menneske, men det kan være svært at huske, når medier gør dig til et supermenneske og kun ser dine resultater.
"Malene kan alt. Det er den facade jeg kommer på, men det kan jeg ikke, og at bryde den kan få mig til at græde, fordi jeg er så bange for, hvad der sker hvis jeg siger fra den ene gang og ikke er den bedste til træning den dag."
OBS! Malene er ikke kvalificeret endnu, når vi deler denne episode, men vi krydser fingrer.
Alle råd og erfaringer i denne episode er vejledende og ikke bindende.
Sådan støtter du nemt Bag Eliten:
Giv podcasten 5 stjerner i podcast-appen, Spotify mm.Skriv et review.Del episoden med en ven eller i din Instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.
-Rebekka
Kontakt: [email protected]
Musik er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
1. afsnit i Bag Elitens OL-optaktsserie; OL's sande ansigt.
OL er noget udover det sædsvanlige, og det sætter atleter og mennesker på den absolutte spids. Læs blot ugens gæst egne ord:
"Boksning har lært mig, at en mand skal holde sine følelser inde, men da jeg vandt European Games og OL-billetten, så kunne jeg ikke stoppe med at tude."
Det er to år siden jeg første gang mødte bokser, Nikolai Terteryan. På det tidspunkt, der var det kommet frem, at hans tvillingebror; Sebastian og han selv skulle kæmpe om èn plads til OL i Paris. Der ville blive krig, som de to brødre fortalte på det afsnit. Men krig blev der ikke, fordi de to boksere havde lovet deres mor, at de ikke ville bokse mod hinanden. I stedet blev det Nikolai, der ovenpå en masse test, fik lov til at bokse i hans foretrukne vægtkategori. Det var langt fra let at skulle se sin bror gennemgå den ene vægt-transformation til den anden, for at forsøge at opnå sin OL-billet, men dette afsnit sætte fokus på et ungt menneske, som har skulle lære og vælge sig selv i denne omgang, ofret alt for at stå i Paris denne sommer og fundet en indre ro ved at svømme baner tidligt om morgen.
Det afsnit er en fortælling om, hvordan drømmen om OL er større en familien, om at turde gøre noget anderledes, kigge indad og vide, at der venter metal til Danmark i Paris 2024, for Danmark har en ny verdensstjerne i boksning, og han hedder Nikolai Terterryan, og dette er hans ærlige rejse til OL.
OBS! Alle råd og erfaringer i denne episode er vejledende og ikke bindende.
Sådan støtter du nemt Bag Eliten:
Giv podcasten 5 stjerner i podcast-appen, Spotify mm.Skriv et review.Del episoden med en ven eller i din Instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.
-Rebekka
Kontakt: [email protected]
Musik er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Du har lige landet din drømmekontrakt i udlandet, men hvad skal du gøre for at undgå et stort skattesmæk, når du exit'er DK? Og hvordan undgår du dobbeltbeskatning?
Det er bl.a. det vi skal tale om i dagens økonomi-afsnit af Bag Eliten.
Fordi, når du enten spiller i udlandet eller skal flytte dertil fra Danmark, så er der faktisk en hel del ting du skal være obs på, og som kan have store konsekvenser for din økonomi.
Og kender du Forskerordningen? Hvis ikke, så kan der være økonomiske fordele at hente vha. af den.
Få svaret på, hvordan du kan lave det gode exit, og hvordan du undgår dobbeltbeskatning her.
OBS! Alle råd i denne episode er vejledende og ikke bindende.
Find Gitte her: https://www.linkedin.com/in/gittebroeggerled/
Sådan støtter du nemt Bag Eliten:
Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.
-Rebekka
Kontakt: [email protected]
Musik er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Er den bolig, som klubben stiller til rådighed for mig, skattepligtig? Hvordan navigerer jeg i, at jeg har nogle indtægter fra sponsorater og noget fra fx klubben? Og hvornår er det klogt, jeg opretter min egen virksomhed?
Det skal vi bl.a. tale om i det 3. afsnit i vores serie om økonomi, hvor tidligere spiller på håndboldlandsholdet og kundedirektør i ArthaScope, Gitte Brøgger Led er med som vores faste ekspert.
Udover sin baggrund som revisor med en cand.merc.aud, så yder Gitte formue- og investeringsrådgivning på højt niveau til bl.a. sportsudøvere, privatpersoner, selskabsejere og fonde.
I dette afsnit sætter vi spotlight på indtægtskilder og Skat. Vi taler også om investeringer, og hvordan det ikke kun handler om aktier, men også om at investere i dig selv fx i form af uddannelse eller den tid du dedikerer til din træning. Og så taler vi om din personlige branding-værdi.
OBS! Alle råd i denne episode er vejledende og ikke bindende.
Find Gitte her: https://www.linkedin.com/in/gittebroeggerled/
Sådan støtter du nemt Bag Eliten:
Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.
-Rebekka
Kontakt: [email protected]
Musik er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
"Jeg talte ikke højt om min depression, fordi jeg skammede mig over ikke at kunne holde til at være i det miljø, men jeg ved i dag, at det var miljøet og ikke mig, der var noget galt med."
Sådan fortæller dagens gæst, fodboldspiller hos AGF, Marie Olesen.
College fodbold i USA skulle have taget hendes spil til det næste niveau, og sikret hende billetten til den profesionelle karriere, men pludselig vender succesoplevelsen 180grader, og Marie får en depression. Pludselig kunne hun ikke tage i skole og hun græd, hver gang hun cyklede hjem fra træning.
I dag spiller Marie i AGF og er på den anden side af sin depression, og sidder her i dag med budskabet om at turde tale højt om psykisk sygdom også, når du er atlet og ses som det her 'super-menneske', fordi det er vigtigt vi husker mennesket kommer før atleten og er forbilleder for den næste generation.
AGF og Psykiatrifoden har i 2024 indledt en kampagne, der skal få psykisk sygdom frem i lyset. For det skal være okay at tale om det, hvis man har ondt i sindet eller på andre måder ikke har det godt. Den kan du læse mere om her og støtte: https://agf.dk/nyheder/2023/december/agf-og-psykiatrifonden-indleder-et-nyt-samarbejde
(Dette er ikke en reklame, men jeg ønsker blot at bakke op om dette vigtige budskab.)
Jeg vil gerne takke Marie, AGF og Psykiatrifonden for jeres mod, styrke og arbejde - Det gør en kæmpe forskel!
Din historie kan hjælpe andre - Ligesom Maries:
"At min historie har fået andre til at turde sige det højt, at de fx har angst og modtage hjælp, har gjort, at det var al nervøsiteten for at dele min historie værd."
Har du brug for hjælp, så ræk ud til Psykiatrifonden her: https://psykiatrifonden.dk/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwxeyxBhC7ARIsAC7dS39RVWlqq71fKyZ5wTi-zn4mbncmXPuNNaLJe1aF4iRR-PXXBQYzOuUaAsxlEALw_wcB
OBS! Alle råd og erfaringer i denne episode er vejledende og ikke bindende.
Sådan støtter du nemt Bag Eliten:
Giv podcasten 5 stjerner i podcast-appen, Spotify mm.Skriv et review.Del episoden med en ven eller i din Instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.
-Rebekka
Kontakt: [email protected]
Musik er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Dette er anden episode af vores økonomiske kampagne, hvor vi i maj måned har fokus på SKAT.
I denne episode får du helt konkrete råd til, hvad du skal kigge på i din årsopgørelse - om du som atlet er lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende.
Tidligere spiller på håndboldlandsholdet og kundedirektør i ArthaScope, Gitte Brøgger Led er med som vores faste ekspert. Udover sin baggrund som revisor med en cand.merc.aud, så yder Gitte formue- og investeringsrådgivning på højt niveau til bl.a. sportsudøvere, privat personer, selskabsejere og fonde.
I denne episode kigger Gitte og jeg på:
Hvor du skal kigge i din skattemappe for at sikre dig, at du har fået den rigtige løn i henhold til din kontrakt.De forskellige fradrag for dig som lønmodtager og dig, der er selvstændig.Hvad gør du, hvis du har modtaget donationer? Konkrete råd til, hvordan du gør alt det med regnskab, SKAT og bilag lettere for dig selv. Hvad gør jeg hvis jeg har solgt nogle aktier? Betaler du agenthonorar, så skal du huske, at du kan få en andel af det som fradrag. Hvilke ting må jeg trække fra? Fx udgifter til studiebøger eller fys. Hvad skal jeg være obs, når jeg har opbygget en formue? Har du fx ikke fået agentfradrag flere af de sidste år, så kan du faktisk gå tilbage i din skattemappe og få det.Giver SKAT dig ondt i maven? Er du bange for at åbne din skattemappe? Eller kunne du bare godt tænkte dig at få alle dine fradrag med?
Så er denne episode af Bag Eliten lige det du gå og mangler!
OBS! Alle råd i denne episode er vejledende og ikke bindende.
Find Gitte her: https://www.linkedin.com/in/gittebroeggerled/
Sådan støtter du nemt Bag Eliten:
Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.
-Rebekka
Kontakt: [email protected]
Musik er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Salt er den vigtigst elektrolyt og er central for vores fysiske ydeevne og sundhed. I lang tid har budskabet været, at vi skal spise mindre salt, men det er ikke altid sandt. Hvornår har vi brug for mere salt? Og hvilke videnskabelige perspektiver af denne diskussion er vigtige at have i mente, når det kommer til dit personlige salt behov - særligt som atlet? Det taler jeg med professor ved Idræt og Ernæring, Lars Nybo om. I dette afsnit af Bag Eliten taler vi bl.a. om salts (natrium) rolle i nerve- og hormonsystemet og vores fysiske performance, hvordan det optages i hjernen og kroppen, hvornår vi har brug for mere (mindre) salt, hvordan vi finder vores optimale mængde af salt særligt i kombination med vores 'sved-rate', og hvad påvirker disse forhold såsom vores genetik og varme.
Find Lars' forskning her: https://nexs.ku.dk/ansatte/?pure=da/persons/155193
Obs! Alle råd i denne episode er vejledende og ikke bindende.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Velkommen til den første 'how-to' episode i vores økonomi-kampagne på Bag Eliten, hvor tidligere spiller på håndboldlandsholdet og kundedirektør i ArthaScope, Gitte Brøgger Led er med som vores ekspert. Udover sin baggrund som revisor med en cand.merc.aud, så yder Gitte formue- og investeringsrådgivning på højt niveau til bl.a. sportsudøvere, privat personer, selskabsejere og fonde.
I maj måned er vores fokusområde SKAT, og i denne første episode kigger vi den økonomiske livscyklus for atleter og hvad de fire indtægstyper (amatør, lønmodtager, hobbyvirksomhed eller selvstændig) betyder skattemæssigt.
Gitte og jeg taler om:
Hvad skal du være obs på, når du får din første kontrakt.De 4 økonomiske modeller i sport: Amatør, lønmodtager, hobbyvirksomhed eller selvstændig erhvervsdrivende.Hvilke forskellige indkomstformer der er for dig som atlet, og hvad de skattemæssigt betyder.De valg vi tager omkring vores økonomi har store konsekvenser for vores liv - Derfor skal vi være bevidste om dem. Få fat på en ekstern partner at sparre med omkring din økonomi, særligt når det nærmer sig en fuldtidsløn. Du ved ikke, hvornår din karriere slutter, så det er vigtigt at have fokus på at sætte penge til side så hurtigt som muligt. Hvad gør du, når du kan spare meget op på kort tid? Vigtigheden af at tænke over, hvad jeg skal leve efter min karriere. Er din min fx håndbold-indtægt eller skal jeg have taget en uddannelse undervejs i min karriere? Åben nu din skattemappe, fordi du kan få en masse fradrag som sportsudøver og dem skal du ikke gå glip af.OBS! Alle råd i denne episode er vejledende og ikke bindende.
Find Gitte her: https://www.linkedin.com/in/gittebroeggerled/
Sådan støtter du nemt Bag Eliten:
Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.
-Rebekka
Kontakt: [email protected]
Musik er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Mette Tranborg har haft brug for hjælp til at komme ud af hendes skal - om det så gjaldt håndbold eller økonomi. Heldigvis har hun fået hjælp til begge dele, og faktisk lykkes så godt med økonomien er hun nærmest ikke tænker over den i hverdagen - og hele Mettes rejse fra hendes først kontrakt til der hvor hun er i dag hos Team Esbjerg fra et økonomisk perspektiv skal vi tale om på Bag Eliten.
Du kommer til at møde begreber som sports- og ratepension til aktie-sparekonto og rejsefradrag, som kan gøre en stor forskel for dig som er atlet.
Mette giver også en kort status på hendes skade, og hendes tanker om OL til sommer er muligt.
Mette og jeg snakker om:
Hvordan hendes skadesperiode har lært hende at være i nuet, og drømmen om at kunne tage det med sig i hendes videre karriere. Mødet med hendes første professionelle kontrakt, og hvad du skal være obs på.Hendes forskellige indtægtskilder, og hvordan hun indberetter de forskellige ift. SKAT.Hvad hun gør ift. hendes forskudsopgørelse, når hun er usikker på, hvor meget hun kommer til at tjene. Hvor mange penge skal du tjene eller have opsparet før det bliver relevant at få en formue-rådgiver? Hvad er Mettes forbrugsvaner? Og hvilken rolle spiller økonomi i hendes dagligdag? Hvad splurger Mette på? Vigtigheden af at blive klogere på din økonomi og dine forbrugsvaner tidligt. Hvad er Mettes forhold til SKAT? Og har hun selv udfyldt hendes årsopgørelse endnu? Hvad har betydning for den værdi som bliver sat på dig ifm. lønforhandling, og hvordan du kan tale dig selv op?Så giver SKAT dig ondt i maven?
Ved du ikke, hvordan du skal få dine penge til at arbejde for dig?
Eller vil du gerne bare have ro i maven omkring din økonomi?
Så er denne episode af Bag Eliten lige det du står og mangler!
OBS! Alle råd i denne episode er vejledende og ikke bindende.
Sådan støtter du nemt Bag Eliten:
Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.
-Rebekka
Kontakt: [email protected]
Musik er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Der er store nyheder her på kanalen, som jeg virkelig har glædet mig til at dele!
Det er ved at være lang tid siden, at jeg sidst har sat mig ned og lavet en solo-episode, så jeg synes det var på tide, særligt fordi, der er en hel masse nyheder og dele, som I allerede får lov til at opleve her fra maj af. Nogle af dem har jeg teaset en lille smule om, og andre taler jeg højt om for første gang.
Jeg har også en personlig nyhed, som kommer til at påvirker podcasten og sociale medier over sommeren, og hvad det konkret er, det må du lytte til episoden for at får svar på.
Alt i alt er episoden en status på, hvor Bag Eliten er lige nu og 2 år inden i sin proces, hvad den nære fremtid springer og et par teasere for 2025, som jeg ved bliver next level vildt.
Tak til hver og en af jer som lytter med og bakker op. Det betyder utrolig meget for mig.
Sådan støtter du nemt Bag Eliten:
Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.
-Rebekka
Kontakt: [email protected]
Musik er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Kan et tilskud af kollagen forbedre vores genoptræning ved seneskader? Og hvorfor er kollagen en så essentiel byggesten for vores krop. Det er de centrale spørgsmål i dagens afsnit af Bag Eliten, hvor vi har besøg af seniorforsker ved Fysioterapeutisk Forsknings Enhed & IOC Institut for Idrætsmedicin-København, Christian Couppé.
Christian og jeg snakker om:
Hans forskning i dag, som bygger på forståelsen af, at sener som muskler kan adapterer sig til nye belastninger og på sin vis har en plasticitet som hjernen. Hvad kollagen er, hvad det består af (helt ned på aminosyre-niveau) og hvorfor det er centralt ift. seneskader.De vigtigste typer af kollagen og deres funktionHvorfor de undersøger, om tilskud af kollagen påvirker genoptræningen ved seneskader. Det tyder på, at ved at indtage et tilskud af kollagen, så kan vi styrke kroppens egen evne til selv at danne det.Forskning hos kvinder og seneskader er meget mangelfuld, og derfor har de tilført en gruppe af kvinder for at imødekomme dette problem, men også for at undersøge forskelle hos kønnene.Allerede nu er der blevet lavet forskning af effekten af kollagen på raske sener, hvor man har set positive resultater, men på det skadede sener mangler forskningen. Hvordan fibroblast er det som producerer alt materialet i senen bl.a. kollagen, og hvordan en seneskade kan gøre den går til grunde. Findes der en optimal dosis af kollagen? Hvordan de miljømæssige faktorer spiller ind i det her. Fx søvn, hvornår du træner, stress o.lign.Hvilke andre forskningsprojekter optager Christian for tiden.Glæder dig til slutningen af 2024, hvor Christian vender retur med deres konkrete resultater fra forskningen.
I episoden nævnes flere gange begrebet hypertrofi-effekt, som står for musklens evne til at vokse (og adoptere sig) gennem fysisk stimulering over længere tid.
Du kan kontakte og læse mere om Christians forskningsprojekter her: https://www.bispebjerghospital.dk/afdelinger-og-klinikker/fysio-og-ergoterapiafdelingen/Forskningogudvikling/Medarbejdere/Sider/Christian-Coupp%C3%A9.aspx
Christian nævner, at studier fra Australien og USA har vist, at hvis atleter indtager kollagen ved achilles overbelastningskader, så responderer de bedre på træning efter 3 måneder.
Du finder links til den forskning her: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30609761/ og her: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27852613/
Sådan støtter du nemt Bag Eliten:
Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.
-Rebekka
Kontakt: [email protected]
Musik er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
"Det er helt skørt, at vi sætter folks helbred på spil bare for fodbold" - Rikke Sevecke
Rikke har været i Portland i en måned, hun sidder i sin lejlighed, og pludselig tikker en mail ind fra hendes læge med svar på prøver, som hun først havde forventet at få nogle måneder senere. Allerede dér ved hun godt den er gal. Dernæst får hun et opkald, og der står det klart, at hun er født med en hjertesygdom, som gør hun skal indstille sin fodboldkarriere med øjeblikkeligt. Udefra set lyder det som opskriften på et sort hul eller en identitetskrise, MEN det er langt fra den virkelighed, som har været Rikkes liv de sidste 6 måneder. Hvordan lader du sorg og nedtur være døren til et nyt liv? Det få du svar på i dette afsnit af Bag Eliten.
Rikke og jeg taler om:
Hvad tænker Rikke, da lægen fortæller hende hun ikke må spille fodbold længereHvordan hun håndterede at skulle give slip på sin professionelle karriere og opgive sin identitet som fodboldspillerHvad som hjalp hende med at se lyset og det positive på denne rejse og ikke falde i et sort hul. Vigtigheden af at være aktiv, selvom du har en hjertesygdom Hvordan Rikke finder en balance i hun ikke må få pulsen for højt op, men heller ikke konstant skal lade den fylde i hendes tanker og holde øje med den. Rikkes arbejde med Hjerteforeningen og vigtigheden af at arbejde for atleter bliver bedre tjekket i fremtiden. Hendes samarbejde med Female Invest, og hvordan hun er i gang med at lære om investering, aktier osv. Rikke flyttede hjemmefra da hun var 16 år, og det har gjort hende meget selvstændig og bedre forberedt til at håndtere den her situation. Hvordan vi mennesker er i konstant udvikling og hvordan det påvirker relationerVigtigheden af at lave arbejds-EKG ift. at opdage hjertesygdomme som Rikkes, og hvordan det kan være ikke alle atleter får taget sådan en? Hvor meget forskningen på området halter hos kvinder ift. mænd og hvor få historier om kvinder og hjertesygdomme vi får fortalt.Har du oplevet dit liv pludselig blev forandret? Hvordan håndtere du forandringen uden at ryge i et sort hul? Hvordan finder du dig til rette i din nye virkelighed?
Det er lige præcis nogle af de spørgsmål du får svar på i denne episode af Bag Eliten!
Sådan støtter du nemt Bag Eliten:
Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.
-Rebekka
Kontakt: [email protected]
Musik er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
14 dagen inden ro-landstræner, Mads Haubro skal selekterer de atleter, der skal ro i bådende til fx OL, der sover han ikke. Hvorfor ikke det, tænker du nok? Den korte forklaring er empati. Mads har nemlig meget af den slags, og derfor er netop selektionen den absolut sværeste del af hans job, og leder til mange søvnløse nætter. Hvordan sammensættes de bedste teams? Det dykker vi bl.a. ned i dette afsnit af Bag Eliten.
Mads og jeg taler om:
Hans skift i træningsfilosofi fra kun fokus på det faglige og teknikken til nu at være især optaget af det menneskelige også. Den klassiske model, der fortæller, at tanker, følelser og handlinger hænger sammen, og hvordan den guider hans træneradfærdMads har flere værdier, der guider ham, men særligt værdien om at være favnende - altså kunne omfavne forskellige mennesker er vigtigt for ham. Hvordan han i høj grad bruger feedback fra atleter til at udvikle sig som træner og leder.Hvorfor de atleter som vælges til holdne ikke alle er dem som kan ro flest watt eller er stærkest. Det svære ved at være et menneske med meget empati i et job, som kræver du selekterer mellem mennesker. Som træner er du under meget pres, men det er vigtigt det pres ikke kommer ud til atleterne. Hvordan sikrer han det ikke sker?Som menneske foretrækker Mads at lave ting i god tid, men nu han under pres, fordi kun én båd ud af de 4 de håbede på kvalificerede sig til OL sidste år. Hvordan leder han under ikke favorable omstændigheder? Hvorfor kreativitet spiller en stor rolle i Mads' job?Vigtigheden af at have både proces og resultatmålHvorfor trivsel optager alle lige nu, og hvorfor det er så svært at lykkes med trivsel og high performance?Hvad kan erhvervslivet lære af elitesport? Hvordan lykkes vi med både trivsel og high performance? Og hvordan lader du dine atleter udvikle dig som leder?
Lyt til denne episode af Bag Eliten for at finde svarne på netop dette!
Sådan støtter du nemt Bag Eliten:
Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.
-Rebekka
Kontakt: [email protected]
Musik er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
"Du finder ikke dig selv ved bare at ligge på sofaen. Du er nødt til at rejse dig op og søge efter det."
Og det må man sige cykelrytter og verdensmester, Emma Lund har gjort.
Emma er født med handicappet cerebral parese, der er en form for spastisk lammelse. Det resulterede blandt andet i mobning, depression og voldsomme tilråb i hendes opvækst, men fortidens mørke definere ikke hende i dag, tværtimod, så møder du her et menneske, der kender sit værd, sine styrke og svaghed og som tør være 100% sig selv. Det kan jeg kun have dyb respekt for.
Emma og jeg taler om:
Emmas proces med at skulle vende sig til hverdagens som topatlet og verdensmester. Hvad vil det egentlig sige at være eliteatlet? Er der et mindset? Om at følge sig mest hjemme, når hun presser kroppen og sind til det yderste - og måske lige et skridt mere. At vælge med hjertet frem for hovedet, som for Emma betød cyklingen over sygeplejestudiet. Hvordan finder du det mod til at mærke efter? Om ikke at please alle andre, og i højere grad huske du har svarene inden i dig selv. Selvom du er atlet, så behøver du ikke præstere i alle områder af dit liv.At gå imod strømmen og bane sin egen vej. Emma har oplevet, hvordan du kan blive behandlet skidt i samfundet, og nu får hun så lov til at give samfundet sin egen lille opsang. At der skal være plads til alle, og selvom du møder en med et handicap som ikke ligner dig, så prøv at mød dem med nysgerrighed og forståelse frem for at pege fingre og råbe på cykelstien. - Vi skal give hinanden lov til at være os selv og forskellige fra hinanden.Selvom Emma står stærkt frem med sin historie og handicap, så kan hun også få lyst til at gemme sig og bare være i, at hun føler sig sårbar. Kropsidealer, tanker om, hvordan en 'rigtig' atlet ser ud og hvile i at være en topatlet, der ikke har en sixpack.Det stærkeste som mennesker er, når vi tør gå mod strømmen, tør føle, tør mærke efter og være 100% os selv.
Så hvem er du?
Lyt til denne episode af Bag Eliten for at inspireret til at finde svaret på netop det!
Sådan støtter du nemt Bag Eliten:
Giv podcasten 5 stjerne i podcast-appenSkriv et reviewDel episoden med en ven eller i din instagram story.Følg Bag Eliten på Instagram: https://www.instagram.com/bageliten/Tak fordi du lytter med og støtter podcasten.
-Rebekka
Kontakt: [email protected]
Musik er produceret og komponeret af Sara Gustafson: https://www.instagram.com/soulrebel_poetry/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
- Montre plus