Episodes

 • Iron Maiden spilte i Drammenshallen i 1980, men mistet grepet om 8000 tilskuere da The Kids kom inn i lokalet. Alles øyne var vendt mot de platinablonde ungguttene, som måtte reddes av sikkerhetsvaktene til Kiss og geleides backstage.

  Hva har kokosboller og sentralbadet i Trondheim med hardrock å gjøre? Hva var den hardeste LP-en på Playtime i 1972? Hvorfor er bygdegutter mer pålitelige enn byfolk? Hvilken rolle spiller en lagergutt fra CBS i historien? Hva skjedde da Ronni Le Tekrø tok telefonen på Raufoss ammunisjonsfabrikk? Hvordan bruker man en rosa fjærboa? Og hvorfor i all verden klarte ikke Rockheim å gjøre det riktig med én gang?

  Dag Ingebrigtsen er mannen bak The Kids, TNT og Rosenborgsangen. Antallet låter han har skrevet og utgivelser han har bidratt på er så stort at en blir svett bare av tanken. Bli bedre kjent med ham i Jernverkets tiårsjubileumsepisode! 

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Darkthrones sagnomsuste "A Blaze in the Northern Sky" var bandets andre plate - og verdens første norske black metal-album. Den 26. februar 2022 fylte skiva 30 år, og i den anledning ledet Jernverket en panelsamtale og lyttefest på Blå.

  Hva tenkte folk da de hørte "A Blaze in the Northern Sky" for første gang? Hvordan var det å henge på Elm Street, Hot Records og Møllers i 1992? Hvordan var det å være jente i et mannsdominert miljø? Ville den musikalske utviklingen blitt annerledes uten forsideoppslagene og medienes sensasjonsjag? Har black metal endret det norske samfunnet? Når ble horns, stearinlys og Den Sorte Sirkel ukult? Hva gjorde Satangruppa i Kripos? Hvilken forbindelse hadde black metal-miljøet til forsikringsbransjen? Ble du i det hele tatt invitert på fest hvis du likte Saga-trommer? Og får man plass til ei øks i en skinnjakke?

  Dette og mye mer får du svar på fra panelet som alle opplevde utviklingen av norsk black metal på nært hold:

  Andreas Tylden (JR Ewing, Altaar, One Tail One Head mm.)
  Kjetil Manheim (eks-Mayhem, Order)
  Priscilla Morales Janfalk (Septic Order, Proxy Management)

  Det ble også plass til en helt spesiell gjesteopptreden på storskjerm. Fenriz og Nocturno Culto live skulle jo tatt seg ut...

  Episoden ble innspilt på Blå med publikum til stede den 26. februar 2022.

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Episodes manquant?

  Cliquez ici pour raffraichir la page manuellement.

 • Hva har Deathhammer og Furze til felles? Mer enn du skulle tro. Begge band har blant annet laget musikkvideo for første gang i karrieren. I den anledning inviterte Jernverket bandene til liveshow og musikkvideopremiere på Vaterland.

  Hvordan havnet Deathhammers Sgt. Salsten i slåsskamp med en bussjåfør på Sørlandsekspressen? Hvorfor skriver Deathhammer aldri takkenotiser på platene sine? Hvilken rolle har Sadomancers far i bandet? Og hva skal man egentlig med så mange kubbelys i en musikkvideo?

  Hvorfor synes Furze at analoge innspillinger er så mye bedre enn digitale? Hva skal Furze med falske negler? Hvorfor måtte musikkvideoen spilles inn under fullmåne? Hvordan ble "Black Psych Tormentor til" - og hvorfor blir dette den siste utgivelsen på Apocalyptic Empire?

  Furze slipper plata "Black Psych Tormentor" på Apocalyptic Empire Records i oktober 2021. Deathhammer kommer snart med albumet "Electric Warfare" på Hells Headbangers Records.

  Episoden ble innspilt på Vaterland med publikum til stede den 12. august 2021.

  Deathhammer og Furze har ikke laget noen spilleliste for anledningen, men du kan høre andre bands favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Etter ni år er det slutt for Jernverket som ukentlig podkast. Det er altså på sin plass med en helt spesiell siste dans. 

  Jernverket tok med opptakeren og fulgte Svartalv/Destroyer (Nocturnal Breed, Cold Orbit, Svartalv, Satyricon, Gehenna, Conjuration mm.) på en reise gjennom hans unge år i Prinsdal og omegn. Han fortalte åpenhjertig hvordan den musikalske skapergleden holdt ham oppe gjennom flere år med utenforskap, rusmisbruk og rettssaker, i en tid der black metal gikk fra undergrunn til kommersiell suksess.

  Hvordan ender et barn opp hos gamle narkiser med rar musikksmak på kveldstid? Hva skjedde da hiphopen inntok drabantbyene? Kan et opp-ned-kors av saft føre til bilkræsj? Hvorfor var alle bevæpnet på Lusa i 1994? Hvilke band var ute og inne - og hva gjorde at tiden rundt 1995-1996 ble et brytningspunkt innen black metal? Hvorfor sluttet Svartalv i Satyricon etter Nemesis Divina-turneen? Har dagens ungdom det for lett? Hvordan kan en beskytte Norges rovdyr? Og hva har prester og "Sagaen om isfolket" med alt dette å gjøre?

  Les mer om Svartalvs kommende utgivelser og få med deg en meget personlig spilleliste på https://jernverket.com.

  Støtt Jernverket økonomisk via https:/patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • I 2014 spilte Natur i Norge for første gang. Jernverket møtte dem før de spilte på Kraterfestivalen. Hør hvor mye det suger å være signa på Earache, hvem Tunar er, hva som skjer når man forveksler Judas Priest-tatoveringer med Judas Priest-capser, hvordan Deathhammer kunne komme inn til Canada uten problemer og hvorfor den nordiske scenen appellerer mer til Natur enn den amerikanske.

  Naturs andre plate, "Afternoon Nightmare", kom ut i 2020. Bandet er forhåpentligvis klare for å spille på festivaler igjen fra 2022. Foreløpig står Hell's Heroes IV i Houston, Texas på programmet.

  Hør Naturs favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Mindless Sinner - Live and Die
  Mercyful Fate - Nightmare
  Natur - Poison King
  Neptune - Enemies
  Trouble - Psalm 9
  Black Sabbath - Supernaut
  ZZ Top - Beer Drinkers & Hell Raisers
  Judas Priest - Sinner

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Linn Halvorsrød har samlet 37 historier fra en helt spesiell kveld i norsk black metal-historie: Påskeaften 6. april 1996. "A Night of Unholy Black Metal", da Darkthrone, Satyricon og Dissection spilte på et fullsatt Rockefeller. Aldri før hadde så mange i Norge vært samlet for å høre black metal. Det var den første store konserten til Satyricon, sannsynligvis en viktig kveld for Dissection og den aller siste konserten til Darkthrone.

  Hvorfor er det så mange som fortsatt snakker om dette? Og hvorfor blir konserten sett på som et brytningspunkt i black metal? I boken "Påskeaften 1996" deler publikummere og artister det de husker fra begivenheten. Kunstner, musiker og nå redaktør Linn Halvorsrød forteller Jernverket om ideen, arbeidet og opplevelsen, ispedd skinnfrakkminner, kollasjer og babygråt. Episoden er krydret med utdrag fra boka, lest opp av dem som skrev teksten.

  Boka fås kjøpt via Aftermath, Katakomben eller fra redaktøren selv.

  De som bidrar med sin stemme og historier fra boka er: Ole Teigen, V-Rex, Kjell Arne Hubred, Ketil Søraker, Roy Kristensen og Kim Johnsen.

  Hør Linn Halvorsrøds favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Dismember – Life Another Shape of Sorrow
  Omen – Death Rider
  Urfaust - Der halbtoten Dichters schein-existenz
  Burzum – Key to the Gate
  Venom - Live Like an Angel
  Girlschool – Race With the Devil
  Dissection - Night's Blood
  Peste noire - Ballad Cuntre Les Anemis de la France
  Gehenna – A Witch is Born
  Nocturnal Breed - Screaming for a Leather Bitch
  Marduk - Darkness it Shall Be
  Motörhead - Shine
  Mercyful Fate - Nuns Have No Fun
  Iron Dogs – Fire Birds
  Isengard – Storm of Evil
  Bathory - Gods of Thunder of Wind and of Rain

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Da Repulsion besøkte Oslo i 2013, tok Jernverket dem med på Nifelheim-konsert. Dagen etter gjorde Repulsion selv rent bord sammen med Obliteration og Vampire på Blå. Jaggu var det en storslått kavalkade i hovedstaden den uka!

  Hvilket kjent death metal-band var Matt Olivo og Scott Carlson nesten med i? Hva gjorde Dave Grave for å få tilnavnet? Hvilket band covret guttene før de ble Repulsion? Hva mener de med at låtene deres egentlig ikke er korte? Og hvorfor ble det ingen flere plater etter "Horrified"? Få svarene fra bandet som har inspirert storheter som Napalm Death, Terrorizer, Carcass og Entombed.


  Etter planen skal Repulsion spille på Psycho Las Vegas i august. La oss krysse fingrene for nytt norgesbesøk en gang i fremtiden.

  Hør Repulsions favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Repulsion - Helga (Lost Her Head)
  Mercyful Fate - Evil
  Bathory - Sacrifice
  Death - Infernal Death
  Hellhammer - Massacra
  Venom - Heaven's on Fire
  Metallica - Motorbreath
  Celtic Frost - Procreation (Of the Wicked)
  Slayer - Piece by Piece
  Darkthrone - Hiking Metal Punks

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Ranger spilte på Heavy Nights i 2016. Et intervju hadde stått på Jernverket-blokka lenge, men da det først lot seg gjøre, hadde ingen av oss planlagt noe som helst. Hvordan kan man være det beste bandet i en konkurranse, men likevel ikke komme til finalen? Hvordan var det å være en hype før debutplata i det hele tatt kom ut? Hva er finsk speed metal? Hvilke utradisjonelle måter rekrutteres nye medlemmer på? Hvorfor uttales k-en i "knights"? Hva har pizza og liveshow til felles? Og hvordan er det å spille i Japan når mesteparten av konsertpublikumet egentlig bare er fans av "finsk metal"?

  I tro Ranger-tradisjon er halve bandet byttet ut i løpet av de siste to årene, men trommis Miko og vokalist og bassist Dimi holder koken. Etter fem år uten nytt materiale kom det endelig en ny demo i år, kalt "Insurgency". Venter det ny plate også, tro?

  Hør Rangers favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Uriah Heep - Too Scared to Run
  Hirax - Born in the Streets
  Iron Maiden - Children of the Damned
  Rainbow - Kill the King
  Ranger - Omen of Doom
  The Beatles - Michelle
  Judas Priest - Rapid Fire
  Kaseva - Striptease tanssija
  TNT - Ready to Leave
  Iron Maiden - Stranger in a Strange Land
  Mayhem - Deathcrush
  Judas Priest - Beyond the Realms of Death
  Metallica - Orion
  Metallica - And Justice for All
  TNT - Tell No Tales

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Lyssna, annars kommer du att blöda från röven! Det svenske death metal-bandet Morbus Chron slapp sitt andre album, "Sweven", i 2014. I den anledning spilte de på Revolver, og Jernverket traff tre av bandets medlemmer. Hvorfor lusket Adam rundt utenfor skolen til Robert og Edvin? Er jogging viktigere enn å spille i band? Kan man få morbus crohn av å spise fort? Hvordan endte en meksikaner opp med å lage Morbus-merch? Hva skjedde da Autopsy stakk innom for å se The Simpsons på fjernsyn? Hvorfor spilte ikke Morbus Chron oftere live? Og hva gjør Death Strike til verdens beste band?

  Morbus Chron la opp i 2015. For tiden er gitarist Edvin Aftonfalk og bassist Dag Landin er aktive i Tøronto, vokalist Robert Andersson holder på med Sweven og trommis Adam Lindmark spiller i Harrowed og Dead Lord.

  Hør Morbus Chrons favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Antichrist - Kill With Napalm (Evil Blood-cover)
  Autopsy - Embalmed
  Danzig - Long Way Back from Hell
  Death Strike - Re-Entry and Destruction
  Lethal Steel - Don't Look Back
  Mabuse - Unholy Living Dead
  Mindless Sinner - We Go Together
  Morbus Chron - Towards a Dark Sky
  Ranger - Steel Dawn
  Slayer - Captor of Sin

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • De trådte sine barnesko på legendariske Club 7, der de hang med Terje Rypdal og Fleetwood Mac. De fikk platekontrakt av Arne Bendiksen og ga ut Norges første dobbeltalbum, ei skive som ble kåret til tidenes beste norske rockeplate i 2007. I 2015 feiret Junipher Greene 50-årsjubileum, og Jernverket fikk besøk i studio.

  Junipher Greene forteller blant annet om trommesett på kjelker og tunghørte gamlinger, en opptreden på Norges første friluftskonsert på St. Hanshaugen, overgangen fra 4/4 til 7/8, angivelig stjeling av gitarer og nattlige studioinnspillinger, furtne fyrer i Deep Purple, blomsterkasting på konsert i Polen, turné og fjernsynsopptredener i Elfenbenskysten, en full Christine Perfect på Rondo og 130 målte desibel på Studentersamfundet i Trondheim.

  I november 2021 er det 50 år siden "Friendship" ble utgitt. Det arbeides med en eksklusiv samleboks for anledningen, men bandet er avhengige av et stort nok antall bestillinger til at det skal lønne seg. Les mer på Junipher Greenes Facebook-gruppe eller send epost til Sten Olav Helgeland ([email protected]) ved spørsmål.

  Hør Junipher Greenes favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Jethro Tull - A Song for Jeffrey
  John Mayall & the Bluesbreakers w/Eric Clapton - Have You Heard
  Frank Zappa - Peaches en regalia
  Junipher Greene - Take the Road Across the Bridge
  The Paul Butterfield Blues Band - Born in Chicago
  The Animals - We've Gotta Get Out of This Place
  Leif Ove Andsnes - V. Kjempeviseslåtten Op. 22 (Harald Sæverud)
  Jimi Hendrix - I Don't Live Today
  Traffic - Paper Sun
  Them - Gloria
  Fleetwood Mac - Oh Well

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Det begynte å bli på tide med et nytt Vreid-intervju. Forrige gang Stenkløv møtte bandet var i 2009. Allerede den gang lyttet de til Aqua og Britney Spears i turnébussen, og nå avslørte de også at det ikke finnes ett metalband som ikke har spilt “Jolene” av Dolly Parton ett eller annet sted på veien.

  Hvordan kom de på å lage en spillefilm basert på sitt nyeste album, “Wild North West”, og hvorfor førte filmen til at de måtte endre flere låter? Hvordan føltes det å finne gamle ubrukte synthinnspillinger fra Valfar? Hva er best av å sove på øvingslokalet og å hente i barnehagen? Kan mørke krefter løfte Sogndal Fotball opp en divisjon? Hva har Vreid med Playboy Mexico å gjøre? Hva skjedde da Vreid var på turné med Marduk? Hvordan var det å møte indiske høyreekstreme? Og når er egentlig bootlegs greit?

  Vreids niende album, “Wild North West”, kom ut på Season of Mist 30. april 2021.

  Hør Vreids favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Vreid – Dazed and Reduced
  Kiss – Love Gun
  Metallica – Blackened
  Alice Cooper – Second Coming
  Death – Flattening of Emotions
  Type O Negative – We Hate Everyone
  Judas Priest – Hell Patrol
  Horisont – Letare
  Nancy Sinatra & Lee Hazlewood – Summer Wine
  Sepultura – Slaves of Pain
  Immortal – Years of Silent Sorrow
  Black Sabbath – Coven
  Shivaree – Goodnight Moon
  D-A-D – Grow or Pay
  At the Gates – Raped by the Light of Christ
  Rotting Christ – In Yumen-Xibalba
  Bathory – Call from the Grave
  Ghost – Mary on a Cross
  Julee Cruise – Into the Night
  Vreid – Shadows of Aurora

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • "Det er ikke så veldig glamorøst det der undergrunnsprogrocklivet, men det er gøy, da." Håkon Oftung vokste opp med moren som pianolærer, pappkopier av Noel Gallaghers gitarer og covring av Manowar-låter. Senere skulle Scream Magazine-spalten "Pro-Gres-Siv" og en sommerjobb på Kirkeparken skole føre til at han oppdaget progrocken. Han la ut noen demoer på Soundcloud, og før han visste ordet av det var Jordsjø født.

  Er én uke nok til å sette sammen et band og et livesett? Hvordan overlever man å kopiere 200 demokassetter manuelt i sin egen stue? Hvorfor er det en krypt på trommeslager Kristian Frølands gård? Hva gjør låten "Skumring i Karesuando" til et utdrag fra en turné i Trøndelag og Nord-Sverige? Finnes det gamle frikere i Nord-Norge? Blir det noen gang jazzmesser og balletter? Hvordan låter en innspilling fra skauen? Hva gjør en forening for skandinavisk prog i Italia?

  Jordsjøs tredje fulle album, "Pastoralia", kommer ut på Karisma Records i dag.

  Hør Jordsjøs favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Popol Vuh - Der große krieger
  The Blue Effect/Jazz Q - Návštěva U Tety Markéty, Vypití Šálku Čaje
  Resan - Solens vän
  Landberk - Marie & Anna
  Scapa Flow - Koi
  Träd gräs och stenar, Träden - När lingonen mognar
  Tusmørke - Høstjevndøgn
  White Willow - Ingenting
  Dave Holland Quartet - Conference of the Birds
  Bo Hansson - The Sun (Parallell or 90 Degrees)
  Ragnarök - Dagarnas skum
  SAGA - Sång för Sylvia
  Terje Rypdal - Séjours
  Tasavallan Presidentti - Dance
  Kalevala - Lady with the Veil
  Dungen - Franks kaktus
  Elonkorjuu - Praise to our Basement
  Isengard - Fanden lokker til stupet
  Mikael Ramel - Långt in i naturen
  Dead Can Dance - Saltarello
  International Harvester - Sommarlåten
  Kultivator - Vemod
  Kvartetten som sprängde - Gånglåt från Valhallavägen
  Søyr - Hukommelse

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Det er ni år siden forrige gang Nekromantheon ga ut plate. I dag slipper de endelig sitt tredje album, "Visions of Trismegistos", på Indie Recordings. Sist Nekromantheon gjestet Jernverket var i 2013. På tide med en ny prat.

  Hvorfor var det vanskelig å skrive bra nok låter etter "Rise, Vulcan Spectre"? Hva har egentlig skjedd med thrashen? Kan man studere idéhistorie for å bli bedre til å skrive tekster? Hvorfor skal det ikke være noen hits på ei skive? Hva gjør Susanne Sundfør, Templum N.R. og Portrait på samme plakat som Nekromantheon? Hvordan kom Leiv Eiriksson seg til jordas indre? Hvorfor ble Midnight arrestert i Dubai? Og hvilken ruin i England må en bare besøke?

  Hør Nekromantheons favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Nekromantheon - Seven Rulers of Fate
  Vomitor - Salem Witches Grave
  Bolt Thrower - Forgotten Existence (Peel Sessions)
  Sepultura - Bestial Devastation
  Sabbat - Disembody to the Abyss
  Holy Terror - No Resurrection
  Inculter - Death Domain
  Nekromantheon - Zelot Reign
  Bulldozer - Mad Man (The Exorcism 1984 pre-prod)
  Rudimentary Peni - Rotten to the Core
  Spirit Possession - Amongst Inverted Castles and Holy Laugther

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Kampfar og Jernverket skulle egentlig arrangere livepodkast på Infernofestivalen i 2020. Det ble som kjent utsatt, og når det heller ikke ble noe av årets plan, kan vi like gjerne reise tilbake i tid. Det passer bra når også bandet selv planlegger å dele historier fra "gamle dager" på sin Facebook-side.

  I 2009 skulle Kampfar spille på Infernofestivalen for første gang. Vi hadde ikke noe sted å gjøre intervjuet, så vi stod i trappa mellom scenen og backstage på Rockefeller, omgitt av sure vakter og støyen fra lydsjekk. Til slutt ble vi jaget vekk, men vi fikk da våre 15 minutter med Dolk. Han fortalte hvordan mormorens historier inspirerte ham til å blande folk og black metal, om fraværet av liksminke, brevene fra folk som lurte på hvor bandet var da de hadde pause, Morbid Angel og A Skogstur-turneen.

  Jernverkets lyttere kåret "Ofidians manifest" til den sjuende beste plata i 2019.

  Kampfar har ikke laget noen spilleliste, men du kan høre andre bands favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Det skulle ta mer enn 30 år før Relentless Aggression ga ut debutalbumet "A Shadow of All Things Broken". Bergensthrasherne startet under navnet Hell Awaits allerede på midten av 1980-tallet. De øvde i et tilfluktsrom, avholdt vokalistaudition med Deep Purples "Child in Time" og spilte på Bergen Thrashfestival med Equinox og Witchhammer før militærtjenesten tok dem.

  Tre av låtene fra 1980-tallet overlevde helt frem til gjenforeningen i 2017, og disse måtte selvsagt med på debutplata. Men hvordan skriver man ny musikk som henger sammen med noe man lagde som tenåring? Hvorfor lager mange 50-åringer så dårlig musikk? Hva skal Relentless Aggression med en drone på Blåmann? Hvorfor planlegger de å kidnappe Iver Sandøy fra Enslaved? Og hva har de på samleskiva "Real Punk Rock Music Is Not On The Radio" å gjøre?

  "A Shadow of All Things Broken" er ute nå. Plata kan kjøpes hos Katakomben eller (forhåpentligvis) i din lokale platesjappe.

  Hør Relentless Aggressions favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Artillery - The Challenge
  Construcdead - Repent
  Dark Angel - The Burning Of Sodom
  Deathrow - Satan’s Gift
  Exodus - Piranha
  Grip Inc. - Hostage To Heaven
  Kreator - Pleasure To Kill
  Metallica - Fight Fire With Fire
  Onslaught - Generation Antichrist
  Razor - Take This Torch
  Relentess Aggression - The Art Of Self Destruction
  Slayer - Raining Blood
  Vendetta - Conversation
  Vio-Lence - Bodies On Bodies
  Whiplash - Stage Dive

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Da Flotsam and Jetsam delte scene med Death Angel på Revolver i 2015, var det helt utsolgt. Jeg var selv for sent ute og kom ikke inn på konserten, men jeg fikk i det minste taco av gitarist Mike Gilbert før de gikk på scenen.

  Tidligere den julidagen satt Gilbert, vokalist Eric A. K. og Jernverket på trappa til St. Edmund's Church. Guttene fortalte om da originalbassist Jason Newsted ble hanket inn av Metallica, gjeninnspillingen av "No Place for Disgrace", barneoppdragelse, plaging av roadier og figurer i ølskum - kun forstyrret av trafikk og desperate fans uten billetter. Neste gang Flotsam and Jetsam er i byen skal i hvert fall jeg ha adgangskortet klart.

  Flotsam and Jetsam kommer ut med sitt femtende album, "Blood in the Water" på AFM Records den 4. juni.

  Hør Flotsam and Jetsams favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste
  Flotsam and Jetsam - Better Off Dead
  Stone Sour - Gone Sovereign
  Iron Maiden - Sun and Steel
  AC/DC - It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock'n'Roll)
  Judas Priest - Electric Eye
  Flotsam and Jetsam - Hammerhead
  Megadeth - Take No Prisoners
  Slipknot - Maggots
  Iron Maiden - Aces High
  AC/DC - Have a Drink on Me
  Flotsam and Jetsam - Play Your Part
  Judas Priest - Screaming for Vengeance

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Vi skulle ha vært på festival nå, men i stedet sitter vi her, hjemme for andre påske på rad. Intervjuet med Spectral Haze ble spilt inn i forbindelse med Inferno i 2014, og med det i minnet kan vi like gjerne late som vi er på konsert nå også.

  Visste du at Reiulf Steen var trommis i Spectral Haze? Er det bedre å få føling enn å føle noe? Hva har en levende ansiktshårinteresse, åpen gane, et hus i Portugal og en sennepskonferanse med bandet å gjøre? Og hvordan var det å se Keep of Kalessin og Amon Amarth live på Inferno?

  Spectral Haze la opp i 2018, men det er fortsatt mulig å få tak i flere av utgivelsene deres i platebutikkene.

  Hør Spectral Hazes favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Popol Ace/Vuh - Medicine
  Spectral Haze - The Spectral Warlocks Ride Out
  Fuzz - Hazemaze
  Psicomagia - El Memorioso
  Hawkwind - Lord of Light
  Omar Khorshid - Solenzara
  Saint Vitus - The Bleeding Ground
  Erkin Koray - Krallar

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Det har ikke kommet noen byste på Kyrksæterøra ennå, men det ble nesten sak i lokalavisa da Goat the Head kom med sitt etterlengtede tredjealbum, "Strictly Physical".

  Etter flere år som huleboere og astronauter var stemningen i bandet laber. En strabasiøs reise mellom Helsinki og Trondheim i 2011 ble spikeren i kista, og bandet bestemte seg for å legge prosjektet på is. Men vokalist, tangentist og designer Per Spjøtvold nektet å la Goat The Head forbli forhistorisk. Han hadde altfor for mange gode ideer til å la det skje. Likevel skulle det ta elleve år før det kom et nytt album, og på veien mot mer musisering og studiotid, ble det både 40-årsdager og reiser rundt jorden.

  Hvordan kan et huleboerimage lede til platekontrakt? Kan man lage musikkvideo av låter på 16 sekunder? Hva er AOR spilt på ekstremmetalmåten? Hvilken rolle spiller pastisjene og referansene i Goat the Head? Er elleve år gamle ideer alltid gode? Hvorfor spille "Live in Ler"? Hvordan fungerer bind som bandasje? Går det an å gjemme seg bak et tau når soningsklare meksikanere vil drepe deg? Visste du at "Heavy Metal Parking Lot" er et fenomen i Botswana? Og hva har Bloodthorn med alt dette å gjøre?

  Skiva "Strictly Physical" kom ut 12. februar og kan kjøpes på Crispin Glover Records.

  Hør Goat the Heads favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste
  Goat the Head - The Call of Ixodes (Strictly Physical)
  Morbid Angel - Chapel of Ghouls (Altars of Madness)
  Deep Purple - Speed King (In Rock)
  Slayer - Die by the Sword (Live Undead)
  Spidergawd - Is This Love..? (Spidergawd IV)
  Kadavar - The Green Manalishi (single)
  Nile - Lashed to the Slave Stick (Annihilation of the Wicked)
  Entombed - Flexing Muscles (Inferno)
  Draken - Way Down Low (Draken)
  Overhrust - Demon Grave (Demon Grave)
  Bloodthorn - Natteskyggen (demo)

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • Det tyske black metal-bandet Ascension gjestet Beyond the Gates på sitt første norgesbesøk. Hvorfor har de valgt å være anonyme? Hva menes med å "finne opp showet"? Hvor mye betyr egentlig Darkthrone for vokalisten? Hva gjør Summer Solstice-festivalen så magisk? Jernverket tok en prat med bandet før konserten.

  Ifølge Ascensions Facebook-side fokuserer de nå på å skrive ny musikk. Med et foreløpig intervall på fire år mellom hvert album, betyr det at vi kanskje får høre mer fra Ascension til neste år. Bandet har for tiden kontrakt med World Terror Committee.

  Hør Ascensions favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Ascension - Mortui Mundi
  Darkthrone - The Pagan Winter
  Deathspell Omega - II
  Dio - Don't Talk to Strangers
  Iron Maiden - Stranger in a Strange Land
  Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas
  Strid - Det hviskes blant sorte vinder
  Strid - Nattevandring
  Swans - Just a Little Boy

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

 • I 2015 var Trailer Park Boys i Norge for første gang. Jernverket og Radio Rox var eneste norske medie som fikk møte Ricky, Bubbles og Julian på "Even More Drunk, High and Unemployed Tour". Med en musikalsk vinkling på det hele, ble det et annerledes intervju med trioen.

  Hvilken Rush-låt er Bubbles' favoritt? Hva var The Motels første ord? Blir Ricky og Lucy sammen igjen? Kan man lære å stave ved å høre på Helix? Liker Julian egentlig Rick Astley? Og hvordan uttales egentlig "Fridtjof"?

  Serien Trailer Park Boys gikk fra 2001-2018, men Swearnet har fortsatt å lage nytt og eksklusivt innhold med gjengen fra Sunnyvale i etterkant.

  Hør Trailer Park Boys' favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

  Spilleliste:
  Bubbles and the Shit Rockers - Liquor and Whores
  Accept - Living for Tonite
  Helix - Rock You
  Rush - Limelight
  Bronski Beat - Smalltown Boy
  The Tragically Hip - New Orleans is Sinking
  Helix - Rock You
  Quiet Riot - Slick Black Cadillac
  The Beatles - Helter Skelter
  Crosby, Stills & Nash - Marrakesh Express
  Twisted Sister - Like a Knife in the Back
  Iron Maiden - The Number of the Beast
  Scorpions - Rock You Like a Hurricane
  The Tragically Hip - Little Bones
  Rush - Cygnus X-1

  Støtt Jernverket økonomisk via https://patreon.com/jernverket eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.