Sternberg Podcasts

 • Johanna Sternberg, är en brinnande bokoman och bookstagrammer. Och hon är mer än så i läsningens värld när hon beskriver sig själv såhär: "Läsningen har blivit mer än ett intresse. Läsningen är vem jag är. Böcker är luften jag andas. Och ja, jag låter lite besatt". Hon går går under namnet @mellsageek på Instagram där hon recenserar böcker. Böckerna hon visar upp där är alltid i vacker miljö vald med omsorg. Omslaget  på böckerna betyder mycket för Johanna när hon väljer ut vilka hon ska läsa. Johanna är också en Youtuber, där hon vloggar om sin läsning. Youtubekanalen är kopplad till Instagramkontot.

  Johanna gillar att få boksmällor, vilket visar på att en bok har berört. Men "alla böcker lämnar inte en stark känsla när jag läst dom. Det skulle vara lite väl mycket att kräva av alla böcker egentligen. Vissa är ju bara en stunds underhållning." säger hon.

  Johannas favoritgengrer är bland annat historisk romance och fantasy, hon recenserar även andra genrer och hon är nyfiken på och vill utforska serieromaner och att läsa mer poesi.  

  Johannas väg in i läsningen kom av ett annat intresse, nämligen hästar. När hon blev biten av hästintresset i barndomen,  föll det sig naturligt att börja läsa hästböcker. Så tog läsningen vid och numer är inte hästintresset så stort men läsningen är desto större. En boks tillkomst har många delar förutom författandet av en författare. Johanna har många utbildningar som rör sig inom bokens och läsningens fält. Kom gärna med här och lyssna på en som kan konsten att brinna för det hon gör, Johanna lär oss också vad uttryck som TBR och DNFa en bok innebär. Välkommen!

  Böcker som nämns:

  Livets alla färger av Lisa Aisato

  Som stjärnor i natten av Jennifer Niven

  The hate you give av Angie Thomas

  Där kräftorna sjunger av  Delia Owens

  Saga av Brian K Vaughan, Fiona Staples

  Bloom av Kevin Panetta

  Hungerspelen av Suzanne Collins

  Call me by your name av André Aciman

  Sandor slash Ida av Sara Kadefors

  Den otroliga vandringen av Sheila Burnford