Ylva Åkesson Podcasts
-
I avsnitt 27 lämnar Angelica och Hanna plats för sex andra kvinnor med endometrios. Syftet med detta är att ge kunskap om hur den kroniska smärtsjukdomen drabbar kvinnor på väldigt skilda sätt. Vi hoppas också att avsnittet förintar känslor om ensamhet. Många med endometrios upplever att ingen förstår vilken kamp som pågår exakt varje dag men tjejer - ni är långt ifrån ensamma <3
Tack till Rebecka Hagelborg, Christina Lundin (@Lundinchris), Jessica Axelsson (@Jessieax), Ylva Åkesson (@Ylvaelfwa), Helena Hjärtström (@Livinglifeasmom) och Felicia Welander (@Feliciawelander) som gjorde detta avsnitt möjligt. Kontakta dem på instagram vid frågor eller tankar om berättelserna.
Our GDPR privacy policy was updated on August 8, 2022. Visit acast.com/privacy for more information.
-
Möt forskaren och professorn Karin M. Ekström, som i ett samtal med Handelsrådets Ylva Åkesson, berättar om sin senaste forskning kring butiken som mötesplats.
Vad krävs för att butiker ska fungera som sociala mötesplatser och skapa värde för såväl besökare och butiksinnehavare som lokalsamhället? Butiken har en roll som social mötesplats och en butiksetablering kan aktivt bidra till samhällsnytta.
I podden talar Karin M Ekström om sitt senaste forskningsprojekt, finansierat av Handelsrådet, som tagit avstamp i handeln i Eslöv, Ullared (bland annat GeKås) och Vingåker, med Vingåkers Factory Outlet. I projektet undersöktes förutsättningarna för att utveckla butikens roll som social mötesplats och identifiera utmaningar, hinder och framgångsfaktorer.
Karin M Ekström är professor i företagsekonomi vid Högskolan i Borås. Hennes forskning är inriktad mot konsumentbeteende och konsumtionskultur med fokus på bland annat konsumtionens mening, hållbar konsumtion, familjekonsumtion och konsumentsocialisation. -
Möt forskaren Dan Hasson, verksam vid Karolinska Institutet, i ett samtal med Handelsrådets Ylva Åkesson om stress och (o)hövlighet i arbetslivet i allmänhet, och i handeln i synnerhet.
Läs mer om hans Handelsrådsfinansierade forskningsprojekt "Ohövlighet i handeln" här: https://handelsradet.se/forskning-och-utveckling/forskningsprojekt/forskning-relevant-for-handelsnaringen-2018/ohovlighet-i-handeln-heltackande-kartlaggning-om-forekomst-av-respektlost-beteende-i-arbetslivet-samt-identifiering-av-goda-exempel-pa-hantering/ -
Möt forskaren och professorn Sven-Olov Daunfeldt i ett samtal med Handelsrådets Ylva Åkesson, kring hans senaste forskning om musik i butik och om forskargärningen.
Hur påverkas konsumenterna på en marknadsplats av vem som styr musiken? Vad händer med försäljningen om personalen bestämmer vad som spelas?
Sven-Olov Daunfeldt är professor i nationalekonomi och forskningschef på Handelns Forskningsinstitut, och beskriver sig lite skämtsamt som "Sveriges starkaste professor" och syftar på meriterna i bänkpress.
Här berättar han om två storskaliga fältexperiment, där fokus ligger på konsekvenserna av att butikspersonalen får påverka den musik som spelas i butiken.
Personalen i butiken har i regel vitt skilda uppfattningar om hur musiken upplevs, hur valet av bakgrundsmusik kan ha en stor inverkan på den upplevda arbetsmiljön och den affärsmässiga risk som finns med att låta personalen styra vad som spelas.
Läs mer om det Handelsrådsfinansierade forskningsprojektet här: https://handelsradet.se/forskning-och-utveckling/forskningsprojekt/forskningsprojekt-2016/kan-val-av-musik-skapa-mervarden-for-personal-och-kunder-i-detaljhandeln/