Correlato
-
Carrie & Eddie bespreken tweewekelijks op een toegankelijke manier spraakmakende opgeloste Nederlandse moordzaken. Wie denk jij dat het gedaan heeft?
-
Crimejournalist en programmamaker Kees van der Spek gaat in gesprek met vakgenoten over de wereld waar zij verslag van doen. Met hen praat hij over de hoogte- en dieptepunten in hun carrière. Welke zaken zijn tot op heden het meest bijgebleven? Waar zijn zij het meest trots op en zijn er momenten geweest waarbij zij zelf serieus in de problemen kwamen? Daarbij wordt een unieke inkijk gegeven in hoe het er achter de schermen aan toegaat en worden verhalen gedeeld die tot op heden onbekend waren voor het grote publiek. Dit seizoen gaat Kees in gesprek met Alberto Stegeman, Mick van Wely, Saskia Belleman, Thijs Zeeman en Nicole Buch. Deze podcast is onderdeel van Topcast Media. Wil je samenwerken? Stuur dan een mail naar: [email protected]
Voor deze podcast heeft Kees ook met Peter R. de Vries gesproken, kort voor de aanslag op zijn leven. Een bijzondere special met dat gesprek is te bekijken via Videoland, getiteld ‘Het Laatste Interview met Peter R.’. Alle gesprekken in deze reeks zijn opgenomen in de A’DAM Toren in Amsterdam, kort vóór de aanslag op Peter.
-
In Daders spreekt Cas de Jong (EenVandaag) met moordenaars, ex-TBS'ers en andere zware criminelen. Hoe kwamen zij tot hun gruwelijke daad? Hebben ze spijt? En waarom moet de maatschappij hen nog een tweede kans geven?
-
Wat als diegene die jij het meest vertrouwt al jouw gedrag wil controleren? In Een soort god onderzoeken Volkskrant-journalisten Simone Eleveld en Anneke Stoffelen in zeven afleveringen hoe het kan dat slimme mensen in een sekte belanden. Kan dit jou ook overkomen?
Een soort god is een podcast van de Volkskrant. Kijk voor meer informatie op volkskrant.nl/eensoortgod
-
The disappearance of two of Lori Vallow’s children in Rexburg, Idaho in September 2019 would expose a bizarre trail of death, devotion and Doomsday beliefs that captivated the nation… A haunting podcast from Keith Morrison and Dateline NBC.
-
In de podcast Familiegeheimen gaan Astrid Holleeder en Miljuschka Witzenhausen met elkaar in gesprek zoals alleen een moeder en dochter dat kunnen. En jij mag meeluisteren naar hun verhalen en ervaringen.
-
In 1977 wordt de bekende societydiva Mathilde Willink dood aangetroffen in haar hemelbed. Zelfmoord, is de conclusie van de politie. Maar veel van haar vrienden hebben hier nooit in geloofd.
In de zesdelige true crime podcastserie 'Mathilde's Mysterie' duiken journalisten Lammert de Bruin en Babs Assink (makers van 'De Showbizzmoord') in deze geruchtmakende zaak vol intriges. Is Mathilde's dood zelfmoord of toch moord? Te beluisteren vanaf 28 januari 2021. -
In 1983 werd Dick van Leeuwerden, butler en verzorger van een rijke weduwe in Amsterdam-Zuid, aangehouden voor moord. Maar was het wel moord? Dick heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn maar volgens de Hoge Raad is er niks mis met zijn veroordeling. Wat is waar?
In deze zesdelige podcastserie duiken journalisten Babs Assink en Lammert de Bruin (makers van o.a. De Showbizzmoord en Mathilde’s Mysterie) in de geruchtmakende Butlermoord, de rechtszaak met de meeste herzieningsverzoeken van ons land. -
Wat als je een lijk moet identificeren aan de hand van 28 losse lichaamsdelen? Of in moet breken op de meest gevaarlijke plekken om bewijs tegen criminele bendes te verzamelen? Wat zeg je dan ’s avonds tegen je partner als die vraagt: “En? Hoe was je dag?!”
In de True Crime Pro’s vertellen oud forensisch rechercheur John Pel en voormalig undercover-agent Marcel van de Ven hoe dat was.
Zij waren los van elkaar betrokken bij spraakmakende zaken als de Hells Angels, MH17, de polder- en mocro maffia en de moord op Theo van Gogh. Wat gebeurde er nou écht achter de schermen? En wat deed (en doet) dit werk met Marcel en John als mens?
Meer verhalen? Bekijk hier de boeken van John Pel en Marcel van de Ven:
📚 John Pel - Sporen liegen niet
📚 Marcel van de Ven - De Kooi
Volg de podcast en mis geen aflevering.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Over de mysterieuze verdwijning en dood van de Scheveningse Anja van der Zwan. Op het online spel Habbo Hotel ontmoet ze een Belgische vrouw, waarvan ze compleet in de ban raakt. Wie is zij? En wat bewoog Anja om met haar familie te breken en het grote familiehuis in Scheveningen weg te geven?
Het Habbo Mysterie is een zesdelige podcast van het AD en de aangesloten regionale dagbladen. Luister exclusief vooruit op ad.nl/hethabbomysterie
Credits:
Onderzoek, script en presentatie: Jorina HaspelsOnderzoek, script en montage: Annet RöstEindredactie: Daan HofsteeMuziek, sounddesign en nabewerking: Thomas HoonhoutContentmanagement: Kelly de JongPR: Emilie van KinschotArtwork: Guido van der Mark -
Dit is het cold case podcastkanaal van de politie. Achter elke onopgeloste zaak zit veel leed. Aandacht voor de cold cases blijft nodig. We nemen de luisteraars hier mee in de dossiers van diverse cold cases waarin we op zoek zijn naar antwoorden. Antwoorden die nabestaanden meer duidelijkheid geven en helpen om een zaak alsnog op te lossen. Het is nooit te laat om te praten.
-
Het is woensdagavond 19 februari, 20:16 uur, als de verwarde Robert Dönnges uit Wageningen op zijn Facebook-pagina schrijft: 'Help, bel 112'. Een uur later is hij dood. Wat is daar gebeurd? Wie was deze jongen? Hoe kan het dat hij overlijdt in een zorginstelling, een plek waar hij veilig zou moeten zijn? Journalisten Ellen Kamphorst en Jenda Terpstra van Omroep Gelderland gaan een jaar lang op zoektocht en maken daarover de 5-delige podcastserie 'De dood van Robert'. Op vrijdag 19 februari 2021, precies een jaar na zijn dood, verschijnt de eerste aflevering. Abonneer je en luister de hele serie. Meer informatie lees je op omroepgelderland.nl/dedoodvanrobert. Contact met de makers: [email protected] Muziek: Blue Dot Sessions. Benieuwd naar onze andere series? Zoek op 'Omroep Gelderland' in je podcastapp.
-
Wanneer de 47-jarige Amersfoorter Hanno van Mil op 12 april 2014 vermist raakt, belandt zijn gezin in een onwerkelijke film. Zijn 11-jarige zoon vindt de volgende middag hun auto terug bij de Pyramide van Austerlitz. De Volkswagen Passat is nog open, de sleuteltjes zitten in het contact en ook zijn telefoon ligt er gewoon. Negen jaar later lijkt er van Hanno nog steeds geen spoor.
Podcastmaker Dija Kabba volgt journalist Iris van den Boom in haar pogingen meer te weten te komen over de raadselachtige vermissing van deze liefhebbende vader en de gevolgen voor de achterblijvers. Maar al snel wil de familie van Hanno niet mee werken en hangt de podcast aan een zijden draadje. Steeds meer vraagt Dija zich af: hoe ver kunnen we eigenlijk gaan in onze zoektocht?
Wat volgt is een constante worsteling van de makers met de balans tussen journalistiek en mededogen.Als je meer weet over de vermissingen die in deze serie besproken worden, mail dan naar [email protected].
-
Our True Crime Podcast focuses on bizarre, lesser-known crime cases from around the globe delivered with respect, a bit of humor, and a smidge of song. Everything you’ve come to love from Jen and Cam.
-
Seizoen 3: Vijf TBS-klinieken openen hun deuren, om over vijf aangrijpende groepen in de tbs een diepgaand beeld te geven. Van een van de zwaarst beveiligde tbs-afdelingen in Nederland, tot de langdurige zorg, waar sommige patiënten de rest van hun leven verblijven. Wat gebeurt er echt achter de hoge muren van de tbs-kliniek?
Seizoen 2: Jong en Vast volgt jonge daders en verdachten in jeugdgevangenis Teylingereind. Journalist Tom Veldhuijzen gaat uitgebreid in gesprek met jongeren, behandelaren en beveiligers over wat deze jonge mensen hebben gedaan en hoe ze straks weer terugkeren in de maatschappij.
Seizoen 1: TBS volgt patiënten uit tbs-instelling De Rooyse Wissel in het Limburgse Venray. De tbs-patiënten hebben een celstraf uitgezeten voor ernstige delicten, maar worden nu klaargestoomd voor een leven buiten de omheining waarin ze leven. Is er voor deze tbs’ers een tweede kans en wat moeten zij daarvoor doen? En wat klopt er van de wilde verhalen die de ronde doen over drank, messen en drugs? -
De broers Nabil en Nahib vluchten op jonge leeftijd met hun familie voor de oorlog in hun vaderland Afghanistan. Na een barre reis komen ze aan in Nederland. Daar vindt de ene broer een goede opleiding en baan; de ander belandt in de jeugdgevangenis. In deze zevendelige podcast van 3FM en de KRO-NCRV duiken we in de levensverhalen van Nabil en Nahib. Hoe kan het dat de ene broer een toonbeeld wordt van zijn generatie, en de ander een schrikbeeld?'
Sorry voor mijn Broertje is gemaakt door Sjoerd Litjens en Jan Paul de Bondt, in nauwe samenwerking met het Lectoraat Kennisanalyse Sociale Veiligheid van de Hogeschool Utrecht. Dries Bijlsma verzorgde de titelmuziek. De voice-over is van Sosha Duysker. Rudy Mackay deed namens KRO-NCRV de productie. Fotograaf Kees Muizelaar en vormgever Nanda Jansen of Lorkeers maakten het beeldlogo. -
In de Nederlandse gevangenissen zitten duizenden mensen, een flink deel moet er nog jaren blijven. Ze zitten daar omdat ze verschrikkelijke dingen gedaan hebben: moord, overvallen, verkrachtingen. Over die gruweldaden zien en horen we veel: van slachtoffers, nabestaanden, het OM, de rechter en van de daders zelf. Maar de familie van die daders, die blijft onzichtbaar. Tot nu. In de vijfdelige podcastserie Bloedband spreken Hart van Nederland-journalisten Léon Mastik en Elin Stil met hen. Wat gebeurt er als je zoon iemand gedood heeft? Hoe voel je je als iemand waarvan je houdt wordt veroordeeld en voor jaren achter tralies verdwijnt?
Wil je met ons in contact komen? Dat kan via [email protected].
-
Op 6 mei 2002 trekt een dan nog onbekende man op de parkeerplaats van het Mediapark in Hilversum zijn pistool en vuurt zes schoten af op Pim Fortuyn. De moord veroorzaakt een schokgolf in Nederland. Iedereen weet nog waar hij was en wat hij deed toen het nieuws bekend werd. Dat geldt des te meer voor de mensen die op 6 mei aanwezig waren in en om het gebouw van 3FM, waar Fortuyn vlak voor zijn dood te gast was bij de radioshow van Ruud de Wild. Paul van der Lugt was destijds de zendercoördinator van 3FM en maakte het drama van dichtbij mee. Hij spreekt met andere directe betrokkenen, waaronder Claudia de Breij, Herman van der Zandt, Filemon Wesselink en Hans Smolders, de chauffeur van Fortuyn, over hoe zij die dag hebben beleefd. Een reconstructie van de laatste dag van Pim Fortuyn, door de ogen van de mensen die erbij waren.
-
Willem was 13 toen hij zwaar mishandeld werd door een groep leeftijdsgenoten. Dertig jaar later gaat hij op onderzoek uit en zoekt hij contact met de betrokkenen van toen: de agent, de rechter, getuigen. Wat weten zij nog? Hij spreekt een socioloog over waarom groepen jongeren dit doen, een lotgenoot en haar vader over hun ervaring met ernstig geweld, rechters over wat zij zien in de rechtszaal en een journalist over hoe berichtgeving in de media door de jaren heen is veranderd. Weet hij uiteindelijk de daders te vinden? Willen ze met hem in gesprek? Waarom hebben ze dit eigenlijk gedaan en hebben ze spijt?
-
Sociaal afvalputje. Crimineel nest. Poel des verderfs. De bijnamen van de beruchtste camping van Nederland liegen er niet om. Hoe kan het in hemelsnaam zo ver komen?
De erfenis van Engel geeft luisteraars een uniek inkijkje in werelden, waarvan de deuren normaal gesproken gesloten blijven. Je maakt kennis met de rafelranden van de samenleving.
Journalisten Peter Ullenbroeck, Pieter van den Akker en Fieke Nobel doken een jaar lang in het leven van de omstreden campingbaas Cees Engel. Zo ontstaat voor het eerst een compleet beeld van de camping. Wie was Cees Engel? Hoe kwam hij aan zijn bijnaam ‘krottenkoning’? En is het toeval dat zijn zoon Willem Engel voorman werd van het landelijke coronaprotest?
De Erfenis van Engel is een podcast van het AD, BN DeStem en de aangesloten regionale dagbladen.
Credits:
Onderzoek, interviews en script: Peter Ullenbroeck, Fieke Nobel en Pieter van den Akker
Script, regie en montage: Dija Kabba
Eindredactie: Daan Hofstee
Mixage en sound design: Olivier Nijs
Muziek: Eric van der Westen
Artwork: Guido van der MarkProjectmanagement: Manon van der Knaap
PR: Emilie van Kinschot
Contentmanagement: Kelly de Jong