Episodi

 • De meest hinderlijke onderbreking van het jaar zit er gelukkig weer op. Na een Feyenoordloos weekend bij de mannen, was er wél nieuws. Er komt een samenwerking met Dordrecht aan. En waar kennen we dat toch van?

  Een revival van het viersporenbeleid? Een satellietverbinding met Dordt óf toch een boemeltreintje die moeite heeft om op de bestemming te komen? En wat heeft dit voor gevolgen voor de ambities van Onder 21 om nog maar een keer een poging te wagen richting de piramide te komen? Kortom: heel. veel. vragen. 

  De Vrouwen speelde overigens wél en wonnen eindelijk weer eens. Van ADO. Wat weten we van ze, waarom heeft de raketstart - ook qua enthousiasme en belangstelling - nog niet hard doorgezet en wat is er nodig om dat te laten gebeuren? 

  Tot slot blikken we alvast vooruit op waar Te Kloese - zeker als ‘ie geen technische wingman aanstelt - het druk mee gaat krijgen: knopen doorhakken voor aflopende contracten, gehuurde spelers (lees: Szymański!) en ons legioen aan verhuurde talenten. Het wordt hoe dan ook druk!

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Het is de droom van iedere voetbalsupporter. Spelen in het shirt van jouw club. Voor de meesten van ons, blijft het bij een droom: spelen in dat prachtige rood/wit. Maar sommigen hebben geluk. Zo ook Danny Buijs. Hij is deze week te gast in Kein Geloel. 

  Hij speelde tien jaar op Varkenoord en kwam uiteindelijk via Excelsior en Groningen, toch in het eerste elftal van Feyenoord terecht. 63 wedstrijden speelde hij voor zijn jeugdliefde. Met Angelos Charisteas en Benjamin De Ceulaer, maar ook met Giovanni van Bronckhorst en Roy Makaay.   

  Ook leuk: hij zat op de cursus met Arne Slot en liep in januari een weekje mee op Varkenoord. Vindt hij de Feyenoord-trainer ook de beste van de wereld? En geeft hij Feyenoord kans om dit seizoen met een paar prijzen op het bordes te eindigen? 

  Uiteraard gaat het ook over zijn eigen toekomst. Hij is al een tijdje werkloos, nadat hij ontslagen werd bij KV Mechelen. Zou hij ooit terug willen keren bij Feyenoord? En wat zijn z'n doelen?  

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Episodi mancanti?

  Fai clic qui per aggiornare il feed.

 • Wát een Mokumslag! Achttien jaar duurde het voordat Feyenoord weer eens juichend de Arena verliet, maar dankzij die heerlijke kopbal van Geertruida én de wereldredding van Wellenreuther rekenen we af met die ellendige statistiek. In een euforische Kein Geloel bespreken we deze editie van de Klassieker uitgebreid na. Het voetbal, de emoties na deze krankzinnige prestatie, de verhalen en het heldenonthaal op 1908.

  De Klassiekerwinst in Amsterdam betekende nog veel meer dan alleen drie punten. Zes. Punten. Los. En dan óók nog puntverlies van AZ en PSV. Het kán niet mooier.

  Verder bespreken we of dit de beste pot onder Arne Slot was en hoe wijzelf, supporters, deze overwinning inschalen. 

  Wat een wereldweek. Hij lonkt, de Coolsingel!

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • De twijfels bleken ongegrond, Feyenoord is écht nog lang niet moe. Shakhtar Donetsk werd in de eigen Kuip compleet overrompeld en natuurlijk is het zelfvertrouwen voor een cruciale Klassieker groot. In een nieuwe Kein Geloel worden de twee wedstrijden besproken.

  Zo langzamerhand mag er zich wel iemand in het Maasgebouw hard gaan maken voor een standbeeld voor Arne Slot. Hij werkt nu anderhalf jaar bij Feyenoord en is nu de trainer met de meeste Europese overwinningen, meer nog dan Ernst Happel. 15 om 14, zeggen de statistieken.

  Het was een show tegen Shakhtar. Twijfels waren er vooraf misschien nog wel of de kampioen van Oekraïne niet iets sterker voor de dag zou komen, of Feyenoord na een drukke periode wel voluit kon gaan. Maar het scorebord vertelde na 90 minuten genoeg. 7-1 werd het. Een extreme uitslag die alles zegt over het positieve Feyenoord-seizoen.

  Dit is óns seizoen. Het is bijna april en Feyenoord strijdt nog op drie fronten mee. Zondag zou wel eens allesbepalend kunnen worden. Gaat het ein-de-lijk gebeuren? Gaat Feyenoord voor het eerst sinds 2005 winnen in de Arena? Dan kan de Coolsingel zich vast opmaken voor een heerlijke feestdag in mei.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Nog 9. Na driekwart van de competitie kunnen we zeggen dat we als koploper naar Amsterdam gaan en tussendoor af moeten rekenen (inclusief goede uitgangspositie) met Shakhtar voor een plek in de kwartfinale van de Europa League. Een realist van augustus 2022 had je terecht voor gek verklaard. Toch is het in maart 2023 de realiteit. 

  Na de eerste helft tegen Volendam stopte de Kuip de gedachten hierboven even ver weg. En wat ook dit seizoen realiteit is, gebeurde zondagavond ook: voor de 13e keer buigen een achterstand om, wat ons al 21 punten opleverde: een unicum in heel Europa.

  Laten we hopen dat we die bovenmenselijke krachten donderdag niet nodig hebben tegen de Oekraïense koploper. 

  Hoe dan ook: de eindfase is in zicht, op alle drie de fronten. Hoe houden we het hoofd koel? Hoe zorgen we ervoor dat de stress in onze supporterslijven niet de overhand gaat nemen en waar kunnen we vertrouwen uithalen? Gelukkig zijn er data!

  En nog even dit: Alle wedstrijden in de Kuip zijn uitverkocht. En toch kan je er nog bij zijn om hopelijk jongens als Geertruida, Hartman en Wieffer in Oranje te zien tegen Gibraltar. Wil je er bij zijn? Koop dan je kaarten: onsoranje.nl/tickets

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Wéér lukte het Feyenoord niet een uitwedstrijd in de Europa League te winnen. Een kansenregen tegen Shakhtar Donetsk, een enorm overwicht ook, maar de ploeg van trainer Arne Slot mocht uiteindelijk blij zij met een 1-1 gelijkspel. In een nieuwe podcast van Kein Geloel wordt de wedstrijd nabesproken. 

  Danilo, Kökçü, nog een keer Danilo, Jahanbakhsh... Hoeveel levensgrote kansen had Feyenoord wel niet nodig tegen een compleet uitgekleed Shakhtar Donetsk? Het lukte maar niet om te scoren en bij de eerste de beste tegenstoot stonden de Oekraïners nota bene op voorsprong. Gelukkig redde Bullaude de meubelen voor Feyenoord met de 1-1 vlak voor tijd. 

  Een gemiste kans? Nou, zeg dat wel. Gelukkig heeft Feyenoord volgende week in eigen huis de kans om de boel even flink recht te zetten. Misschien dat Giménez dan wél weer fit is. Hij moest nog voor de aftrap afhaken met een hamstringblessure. 

  Of hij er tegen FC Volendam wel bij is, is nog de vraag. Komende zondag komt Feyenoord als laatste topclub in actie tegen de ploeg van trainer Wim Jonk en voorzitter Jan Smit. De twee hoofdrolspelers zijn verwikkeld in een bestuurlijke soap die wat wegheeft van Goede Tijden Slechte Tijden, maar sportief doet de nieuwkomer het geweldig. Oppassen dus.  

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Wederom een moeizame start, wederom een ontsnapping: de Kuip kon opgelucht ademhalen na een allesbehalve vlekkeloze thuispot tegen FC Groningen. Zo eentje in de categorie ‘snel vergeten’, maar heel makkelijk is dat niet. Al was het maar omdat de nasleep van ‘journalist’ Valentijn Driessen het niet kon laten om Feyenoord en Slot een dikke sneer te geven over dat we de KNVB nu ook in onze zak hebben. Het is goed met je. 

  Het was tevens de terugkeer van Elvis Manu op zijn oude nest. En hij kan zomaar een primeur krijgen: niét degraderen met z’n nieuwe club. Want ondanks de ranglijst, oogt Groningen niet per se als degradatiekandidaat nummer één. Misschien dat Dennis van der Ree als oud-staflid niet zoveel moeite had met het huiswerk. Feyenoord overtuigde niet, maar de punten zijn binnen.

  Donderdag moet het beter. En gelukkig zijn er lichtpuntjes: Szymański is terug! En wat is er mooier voor hem dan op zijn oude nest laten zien waarom we hem zo hebben gemist. De eerste tekenen waren zaterdagavond al positief. En komt hij voor even thuis. Gekkenhuis!

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Het is maart en Feyenoord strijdt nog op drie fronten mee. In het toernooi dat voor Feyenoord jarenlang het platform was om een verloren seizoen nog enigszins van glans te voorzien, bereikte de ploeg van trainer Arne Slot de laatste vier. De gewonnen bekerwedstrijd tegen Heerenveen wordt besproken in een nieuwe aflevering van Kein Geloel. 

  Nee, fraai was het duel in Friesland zeker niet. Maar dat Feyenoord zaterdag net als Spakenburg, PSV en Ajax in de koker zit, is het enige dat telt. Dankzij maar weer eens een treffer van Santiago Giménez is Feyenoord nog altijd op koers voor de eerste dubbel sinds 1984.  

  Dat hardop uitspreken was jarenlang onmogelijk in Rotterdam-Zuid. Maar Slot presteert wat haast het onmogelijke. Nog nooit was Feyenoord in maart koploper, halvefinalist in de beker en ook nog actief in Europa. Het is heerlijk om een Feyenoord-supporter te zijn. Al een tijdje, overigens. 

  Niet voor niets barstte Slot woensdagavond op de persconferentie in een lachbui uit nadat Valentijn Driessen van de Telegraaf wel erg neerbuigend deed over een aantal Feyenoorders dat wellicht voor Oranje in actie gaan komen. Laat ze maar lachen, Arne. In mei is het jouw beurt.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Kampioenskoorts. Nu bij het ingaan van de maand maart Feyenoord dé topfavoriet voor de titel is, wordt er hardop gedroomd over de Coolsingel. Na de zege op Fortuna is de ploeg van Arne Slot weer een stapje dichterbij. In Kein Geloel wordt de wedstrijd nabesproken. 

  Wát een heerlijke overwinning in Sittard. Groots was het misschien niet, maar Feyenoord is weer een stap dichter bij het ultieme doel. Wie blonken er echt uit in Limburg? En hoe lekker is het dan Gernot Trauner véél sneller dan verwacht zijn rentree al maakte?  

  En hoe mooi was de treffer van Mats Wieffer wel niet? Net zo prachtig was het gezang van het bomvolle uitvak in Sittard. Onophoudelijk zong het Legioen het ene na het andere lied. De commentator van ESPN werd bijna overstemd.  

  Toch is het nog maar de vraag hoe lang we als Feyenoordsupporters nog in uitvakken mogen komen. De burgemeester van Leeuwarden gooit het uitvak voor de rest van het seizoen dicht, in Eindhoven is de helft van het bezoekersvak gesloten en steeds vaker kiezen clubs en burgemeesters voor de makkelijk weg: geen uitsupporters. 

  Elders in Friesland is er woensdagavond gewoon weer een bomvol uitvak. Heerenveen-Feyenoord is een wedstrijd die al regelmatig terugkwam in de bekergeschiedenis van Feyenoord en ook dit jaar is het weer raak. In het Abe Lenstra Stadion kan Feyenoord een flinke stap zetten naar de eerste prijs van het seizoen. Staat Feyenoord in mei met twee prijzen te pronken op het bordes? Het zou zomaar kunnen. 

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • De dood. Belasting. Een stadionplan voor Feyenoord wordt voorgesteld. De mensen achter het eerdere plan van Red de Kuip zijn nu verder gegaan als De Moderne Kuip (DMK) en hebben in het AD een deel van hun plan uitgelegd. Op de site zien we nog meer details, die eigenlijk vooral vragen oproepen. Er komen bijvoorbeeld 4.000 parkeerplekken. Waar dan? En waarom moet altijd die gebiedsontwikkeling meegenomen in een plan dat over ons stadion gaat? We vragen ons hardop af of dit plan wél het beste is voor Feyenoord. 

  Verder hebben we ook weer een interessante wedstrijd in het vooruitzicht. Zondag om 12.15 in Sittard tegen Fortuna. Meestal een club waar we het goed tegen doen, maar ze lijken met Burak Yılmaz toch een grote spits in huis te hebben. Of vertekenen de penalty’s het beeld een beetje? Hoe doen we het doorgaans tegen Fortuna? En welke mannen moet Slot het veld insturen? 

  Verder kijken we ook naar de loting die op vrijdag plaats zal vinden. We zijn als enige Nederlandse ploeg over in de Europa League. Wat zou dan een fijne tegenstander zijn om te loten? Normaal zijn we natuurlijk gefocust op een mooie stad voor een geweldige uittrip. Maar nu mogen we natuurlijk niet gaan. Al zal dat vast niet iedereen tegenhouden…

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Er zit een dun lijntje tussen zelfvertrouwen en overschatting. Het lijntje tussen bescheidenheid en het jezelf naar beneden praten is minstens zo dun. De meest gezonde? Zelfvertrouwen. Uit niets blijkt dat Feyenoord dit seizoen makkelijk van de troon te stoten is. En dus rijst de vraag: was dit ‘m?

  Na een oogstrelende opkomst in een magische Kuip lukte het ons, ondanks de afwezigheid van onze eerste drie aanvoerders, om AZ een illusie armer naar Alkmaar te sturen. Maanden na het WK is de conclusie: we staan er nog net zo goed, zelfs iets beter voor dan voor de winterstop. De afstand op Ajax is gelijk gebleven en op de anderen zijn we zelfs goed uitgelopen. De titelstrijd is losgebarsten. En hoe!

  Met de goal van Pedersen in extremis doen we uitstekende zaken en bespreken we de euforie na afloop. Niet de euforie van een gelopen race, maar wél die van een topclub die zonder enig voorbehoud mag (en misschien wel móét) zeggen: we zijn kampioenskandidaat nummer één. Ondanks wat veel analisten en sportprogramma’s ons doen willen geloven.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Tegen Ajax, Twente en PSV lukte het niet. Wint Feyenoord tegen AZ wel een topwedstrijd onder hoogspanning? Het zou de kampioensambities van de Rotterdammers almaar doen glanzen. In een nieuwe aflevering van Kein Geloel wordt de wedstrijd uitgebreid voorbeschouwd.  

  Feyenoord en AZ zijn dit jaar in een serieuze titelstrijd verwikkeld en hebben stiekem meer gemeen dan een hoop mensen misschien willen toegeven. Want de twee clubs waren vooraf absoluut geen favoriet voor de schaal, hebben midweeks met een geplaatste status in Europa met de voetjes omhoog kunnen kijken naar de Nederlandse titelconcurrenten én hebben bovendien te maken met een hoop blessures en afwezigen. 

  Het grootste item is deze week toch: hoe Orkun Kökçü te vervangen? Gaat trainer Arne Slot kiezen voor de variant met Javairô Dilrosun op tien en Quinten Timber op de plek van Feyenoords aanvoerder? En wie krijgt die band eigenlijk om? Lutsharel Geertruida, de man die de meeste duels in het rood-wit speelde, of misschien toch Dávid Hancko – die bij Sparta Praag ook al de kapitein was?

  Of kiest Slot voor Alireza Jahanbakhsh? De Iraniër gaf deze week een prachtig interview in de VI en ontpopt zich tot een geweldige clubambassadeur. De aanvaller is in De Kuip enorm populair - terwijl hij niet eens de status van bankzitter ontstegen is. En daarmee komt hij in een illuster rijtje... 

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Opluchting. Dat is wel het woord dat we aan deze editie van Heerenveen-Feyenoord mogen verbinden. Door een beauty werd het tóch nog spannend in Friesland, maar gezien de 120 minuten tegen NEC en de 90 hectische minuten tegen PSV is dat eigenlijk ook niet zo gek. De concurrentie morste (niet verrassend) geen punten: wij ook niet! 

  In deze Kein Geloel staan we stil bij hoofdrolspelers Giménez, Wieffer, Geertruida en Hartman, bij het buitenspelerscarrousel, de fitheid van de ploeg en de doodzonde van een slecht gevuld Abe Lenstra Stadion.

  Verder: de Vrienden van Feyenoord zien Van Bodegom (president-commissaris) liever vertrekken. De VvF redde ons en het vorige decennium van de ondergang, maar de zeggenschap blijft nog altijd groot. Hoe dankbaar ook, misschien is het goed om wat minder invloed te willen. En mochten ze van koers willen veranderen: de Onder 21 kan wel een injectie gebruiken, want dat lijkt na jaren proberen de enige manier.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Net als tegen FC Utrecht en PSV knokte Feyenoord zich in het bekerduel met NEC blessuretijd terug van een achterstand. De ploeg van trainer Arne Slot kende woensdag een van de meest turbulente en krankzinnige bekerwedstrijden uit de clubgeschiedenis. In Kein Geloel wordt de wedstrijd nabesproken. 

  Had Feyenoord niet erg veel kansen nodig (50) om tot vier doelpunten te komen? En hoe zal Timon Wellenreuther op zijn eerste bekerpot namens Feyenoord terugkijken? Er was genoeg te zeiken over het optreden van de koploper tegen de Nijmegenaren, maar de attractiewaarde en de goede afloop zorgden toch voor een o zo zoete nasmaak. Weer waren de invallers goud waard. Na alweer een comeback kun je je afvragen of dit Feyenoord überhaupt wel klein te krijgen is. 

  Marathonloper Orkun Kökçü legt ondertussen krankzinnige afstanden af en is hét toonbeeld van dit ijzersterke Feyenoord. Tijd voor herstel is er bijna niet: zondag wacht de uitwedstrijd tegen het pover presterende Heerenveen. Kees van Wonderen, toch een Feyenoord-icoon, won als trainer en als speler nog nooit van de Rotterdammers. Tijd om die statistiek nog wat kracht bij te zetten. 

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Overwicht in de Klassieker, maar amper kansen, overwicht bij FC Twente, maar te weinig kansen, volkomen dominant tegen PSV, wél veel kansen, maar te weinig goals. Het ontbreekt dit Feyenoord niet aan dominantie, en tegen de Eindhovenaren zelfs niet aan kansen. En toch winnen we weer geen topper. De samenvatting van Studio Sport had een half uur kunnen duren, maar meer dan vier goals (zeven doelpogingen PSV) telde deze kraker niet. En aan Feyenoord's kant hadden dat er veel meer moeten zijn. 

  En dus hadden we over de helft van de competitie verder afstand moeten nemen van de concurrentie. Maar in plaats daarvan staan we twee punten voor op AZ, drie op Ajax en vier op PSV. Ja, natuurlijk hadden we daar vooraf voor getekend. Maar het beklijft dat er toch écht nog wat meer in zat.

  Positief: we hebben zes van de acht toppers dit seizoen gehad en we hebben een tijd geleden al gebroken met de traditie dat we tegen het rechterrijtje heel veel punten laten liggen. Het kan dus nog steeds, maar daar zijn wel wat verbeterpuntjes voor nodig.

  Slot heeft de beschikking over vijf man (exclusief types als Szymański en Taabouni) op de flanken, maar geen één blinkt structureel uit. Dan is Paixão messcherp en presteert Idrissi niets en aan de andere kant kan Dilrosun zomaar volgende pot schitteren, terwijl Jahanbakhsh het niet heeft. Kortom; ook voor Wålemark zijn er nog kansen, wie weet komende woensdag wel in de beker.

  Gelukkig ontpopte Jahanbakhsh zich tot held in de Kuip, die met twee goals in een invalbeurt in een uitzonderlijk lijstje terecht komt, want niet veel gingen hem in dat opzicht voor. Onze nummer 7 kan zich zomaar ontpoppen als de Michiel Kramer (huh?) van dit seizoen. 

  Verder gaan we in op de helden van Vak J, het plotselinge frame over zeurpiet Slot en bespreken we uitvoerig de situatie in het Maasgebouw, waar Dennis te Kloese zijn collega’s Joris Van Dijk en eerder Arnesen ziet vertrekken. Tijd om met een plan of planning op tafel te komen, directeur. Een visie is uitstekend, maar niet als maar één man deze draagt.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Dennis te Kloese kwam volgens Twente-TD Jan Streuer te laat in actie. Ramiz Zerrouki had in een Feyenoordshirt om het kampioenschap kunnen strijden, maar dan had Feyenoord al voor de jaarwisseling in actie moeten komen. Het relaas vanuit Enschede levert in Rotterdam een zure nasmaak op. In de podcast Kein Geloel wordt de afgelopen transferperiode onder de loep genomen. 

  Want mogen de beleidsmakers in Rotterdam-Zuid tevreden terugkijken op het handelen op de internationale spelersmarkt? Arne Slot heeft meermaals in de pers aangegeven dat er qua aantallen nog het nodige op de Feyenoord-selectie is aan te merken en dat hij een speler erbij wil die de ploeg ‘aan de bovenkant’ versterkt. Is Feyenoord, ondanks dat de wensen van Slot niet zijn ingewilligd, nog altijd topfavoriet voor de titel? 

  Tegen PSV kan Feyenoord laten zien dat het met de Coolsingel-ambities behoorlijk snor zit. Historisch gezien doet Feyenoord het in de eigen Kuip geweldig tegen de Eindhovenaren, maar wat blijkt: onder Slot gaat zijn de resultaten tegen de overige clubs uit de top-5 maar pover sinds hij aan het roer is in De Kuip. Tijd om daar tegen de leeggeroofde Eindhovenaren mee af te rekenen.  

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Allard Lindhout heeft het bovenin nog even wat spannender gemaakt. Op een cruciaal moment maakte de arbiter van dienst een draai waar iedereen iets zou bij verzwikken of afscheuren: geen hands, maar een duwtje van Giménez. De Mexicaan, die overigens goed speelde in Enschede, heeft sowieso pech met de arbitrage (NEC-uit, Utrecht-uit). En ja, we hadden het ook zonder hulp van een VAR wellicht mogen afmaken, maar dat zullen ze in Enschede ook zeggen. Lindhout besliste: een gelijkspel. 

  Dat gezegd hebbende: voor de neutrale kijker was het smullen. Veel aanvallen, een heel hoog tempo en bij vlagen goed voetbal. Het was toch echt een topper tegen Twente, waar Zerrouki (komt ‘ie nou ineens misschien toch?) uiteraard extra werd bekeken. Missen we wat door zijn (voorlopige) afwezigheid, of kunnen we het ook zonder hem af? 

  Duidelijk is wel: de cruciale januarimaand zit erop en er is niet zo gek veel veranderd bovenin: uitgelopen op PSV en Ajax, de voorsprong van zes punten behouden op Twente en alleen AZ is ingelopen. 

  Januari overleefd, februari killen. Alleen met welke selectie is nog heel even de vraag.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Feyenoord hoefde zich afgelopen woensdag maar half in te spannen tegen NEC en kon toch weer drie punten bijschrijven aan het totaal. Het kwam trainer Arne Slot erg goed uit dat de spelers niet in het rood hoefden te gaan, zeker nu de topper met Twente wacht. Het wordt uitgebreid besproken in een nieuwe aflevering van Kein Geloel.

  Miste Feyenoord midweeks de kans om eens flink aan het doelsaldo te werken en enkele moeizaam scorende spelers aan het zelfvertrouwen te sleutelen? Waren de spelers wel gefocust op de wedstrijd, of zaten zij al met hun hoofd in Enschede, waar zondag de topper met achtervolger Twente op het programma staat. 

  Santiago Gimnez en Javaîro Dilrosun kregen tegen de Nijmegenaren de kans en laatstgenoemde had slechts tien minuten nodig om op het wedstrijdformulier te komen. Orkun Kökçü schoot maar weer eens raak vanaf de stip en is nu één van de topscorers van de Nederlandse competitie.

  Wederom blonk Quilindschy Hartman uit. Het begint haast standaard te worden. Maar waarom speelde hij ineens met een nieuw rugnummer? Voor de tweede keer dit seizoen kreeg hij een ander nummer. Dat kunstje haalde Feyenoord ook al bij een paar andere spelers uit. Wordt er te weinig aan supporters gedacht, die veel geld neertellen voor shirts met bedrukking?

  Het is interessant om met het oog op het programma ook te kijken naar wat de concurrenten allemaal te wachten staat. Verspelen zij punten? En zo ja: kan Feyenoord er dan van profiteren? Twente kwam midweeks niet verder dan een gelijkspel tegen Vitesse, maar is nog altijd de ploeg met de minst gepasseerde verdediging. Gaat Feyenoord de Enschedese muur breken?

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Met 1-1 verloren. Zo voelt het na de Klassieker een beetje. En dat gevoel hebben we niet vaak na een puntje tegen de hoofdstedelingen. Voor wie het positief wil zien: dat is een goed teken.

  Gelukkig ging er genoeg wél goed. De enorme drive van Hartman, Geertruida die heerste achterin en de vuile kilometers van Danilo. Een Klassieker om met gepaste trots naar terug te kijken. En gelukkig staan we er nog altijd goed voor.

  In deze Kein Geloel staan we uitgebreid stil bij de Klassieker, de terugkeer van onze oude captain en de sfeer in en rond het stadion. Verder: met de komst van Kasanwirjo hebben we achterin weer wat meer opties. Kan Te Kloese nu écht op vakantie of gaat hij toch voor een buitenkansje voor de buitenkant? Met de snelle terugkeer van Timber is ook de nood op het middenveld niet meer zó hoog.

  Ajax was een eerste horde, maar de lastige reeks is pas net begonnen: op naar woensdag!

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • De wedstrijd van het jaar, hij staat weer voor de deur. In de nieuwste aflevering van de podcast Kein Geloel staat de Klassieker natuurlijk centraal.

  Komt-ie of laten ze hem thuis? In het Groningse uitvak werd al duidelijk dat het Legioen Steven Berghuis niet met open armen zal ontvangen. Laat Ajax hem thuis? Of staat hij straks op het veld?

  Wel of geen Berghuis, duidelijk is dat Feyenoord als de brandweer zal gaan tegen de Amsterdammers - die zondag op ACHT punten achterstand gezet kunnen worden. De laatste keer dat het verschil na een klassieker zo groot was, was in 2006. Tijd dus om de genadeklap uit te delen.

  In de podcast wordt ook gesproken over de vacante positie als technisch manager bij Feyenoord. Want zou Dennis te Kloese ondertussen geen rechterhand kunnen gebruiken? Welke opties de revue passeren? Dat hoor je in de nieuwste Kein Geloel.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.