Episodi
-
Dagens avsnitt är det sista för säsongen innan kunskapsluckan tar sommarlov. Vi sammanfattar och reflekterar över det som sagts i tidigare avsnitt. Vi avslutar även med att säga några ord om vår studietid. Glad sommar önskar vi på Kunskapsluckan - vi hörs till hösten!
-
Dagens avsnitt gästas av My som själv har erfarenhet av både att jobba med socialt arbete och att befinna sig i situationen som hjälpsökande. Hon delar med sig av svåra stunder hon upplevt och pratar om vikten av att våga känna starka känslor. Vi diskuterar även de känslor av skam som kan infinna sig i kontakten med socialt arbete samt vilken betydelse brukarorganisationer har haft i hennes liv.
Länk till känslogalan som My tipsar om i avsnittet: https://www.känslogalan.se -
Episodi mancanti?
-
I dagens avsnitt gästas vi av Miku. Han delar med sig av sina erfarenheter av brukarorganisationer, vi pratar också om hur brukarperspektivet berörs på socionomprogrammet. Med hopp om givande lyssning
-
I dagens avsnitt gästas vi av Cathys som har många års erfarenhet av att ta emot socialt arbete. Vi spinner vidare på förra veckans tema, bemötande.
-
Avsnitt 10 - Ett samtal med Marielle om bemötande by Kunskapsluckan
-
Ny säsong - nya möjligheter. Detta är första avsnittet för det nya gänget som tagit över stafettpinnen för den erfarenhetsbaserade podcasten kunskapsluckan. Här får ni höra berättelser om och olika perspektiv på socialt arbete.
-
Det är dags för Amanda, Elin, Jonathan och Ebba att säga hejdå och lämna över stafettpinnen till nya socionomstudenter som kommer ta över kunskapsluckan inför nästa år. I detta avsnitt samtalar de om deras erfarenheter av att driva podden, erfarenheter vilka de bär med sig ut i det sociala arbetets praktik.
-
Avsnittet gästas av Jeanette som varit uppdragsstudent på mobiliseringskursen vid Lunds universitet samt av Arne som är lärare på kursen. Det är en kurs där socionomstudenter tillsammans med uppdragsstudenter från brukarorganisationer varvar vetenskaplig kunskap med erfarenheter av utanförskap och marginalisering i samhället. Tillsammans samtalar vi i avsnittet om deras erfarenheter av att delta på denna.
-
Del 2 av 2. Se beskrivning under del 1
-
Del 1 av 2. Maria hade tidigare ett aktivt alkoholmissbruk men är idag nykter alkoholist och arbetar på en öppen behandling för människor med ett alkoholmissbruk. Maria berättar om sin resa och vi samtalar om hur behandling och samarbete mellan professionella verksamheter och brukarorganisationer ser ut idag.
-
Avsnittets gäst Tony Svensson jobbar på ett LVM-hem för missbruksvård och har tidigare själv haft ett drogmissbruk. Samtalet handlar bland annat om professionalitet, samarbete mellan kollegor, att sätta brukaren i fokus, utbildning i förhållande till erfarenhet och språkbrukets betydelse i socialt arbete. Tony föreläser på fritiden genom organisationen Drogfri Idrott som han också är upphovsman till.
-
I avsnitt tre av Kunskapsluckan - en podd om erfarenhetsbaserad kunskap får ni lyssna på fortsättningen av avsnitt två, där vi pratar med Johan och Pierre från Anonyma Narkomaner Sverige.
I avsnittet pratar vi om hur man blir mentor, Pierre och Johans egna erfarenheter av vägen till NA och mycket mer!
(Del 2 av 2) -
Vi samtalar med Johan och Pierre från Anonyma Narkomaner Sverige om NA:s värdegrund och om vad 12-stegsprogrammet innebär. Del 1 av 2.
-
I kunskapsluckans första avsnitt befinner vi oss på Fontänhuset i Malmö och samtalar med två av deras medlemmar, Sara och Zita. Vi pratar om vad som kan bli bättre med det sociala arbetet och om bemötande. Men även om gorillor och änglar, missa inte det!
I samarbete med Radiofontänen.