Episodi

  • Är Ursula von der Lyen en iskall maktspelare? Kan konceptet Draknästet fixa mer publik till hockeydamernas matcher? Och är avatar-psykologer svaret på vårt behov av terapi?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    I dagens talkshow tecknar vi ett personporträtt av EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. Hon har utsetts till världens mäktigaste kvinna och anses vara en skicklig maktspelare. Men hon är också sjubarnsmamman som har jobbat på kvinnoklinik i Tyskland som gynekolog. Vem är hon? Hur bor hon? Och vilka är hennes största utmaningar den kommande mandatperioden i EU-parlamentet? Svenska Dagbladets EU-reporter Teresa Küshler är med på länk från Bryssel för att ge sin bild.

    Sedan handlar det om damhockeyligans försök att locka mer publik, bland annat genom ett eget ”Draknästet”där studenter fått pitcha idéer. Till vår hjälp i studion har vi Angelica Lindeberg, kommersiell chef Svenska spel Damhockeyligan, och Alice Östensson, hockeyspelare i Djurgården.

    Katherine och Jonas pratar också om mötet mellan terapi och AI. Det pågår nämligen försök med avatar-terapeuter, en virtuell variant som bygger på patientens verkliga psykolog. Professor Per Carlbring svarar på frågor i studion, bland annat om det finns risk för att bli sönderterapiad om vi kan vända oss till AI-psykologen när som helst.

    Programledare: Katherine Zimmerman
    Bisittare: Jonas Bonnier
    Producent: Amanda Rydman

  • Vad vet vi egentligen om kvinnors håravfall? Vad kan romantiken lära oss om livet, och vad tar vi med oss för lärdomar nu när inflationen är på tillbakagång.

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    Inflationsspöket är på tillbakagång konstaterar vi i dagens Talkshow i P1. Räntesänkningarna duggar tätt, ordningen ska återställas, och konsumtionen gödas. Men vad har vi lärt oss? Och är det verkligen över, eller befinner vi oss bara i en paus? Chefen för Första apan, alltså Första AP-fonden, Kristin Magnusson Bernard kommer till studion och delar med sig av sina iakttagelser.

    Ikväll öppnar en ny stor utställning på Nationalmuseum i Stockholm, ”Romantiken – ett sätt att se”. Och till oss kommer utställningens curator, intendenten Carl-Johan Olsson. Han har valt ut några verk att prata om som han tycker är särskilt representativa, och som förhoppningsvis inte bara lyckas förtrolla verkligheten utan även vårt program.

    Och sen ska vi även prata håravfall. 40% av alla kvinnor kommer under livet att uppleva håravfall, hos män är problemet ännu vanligare. Men forskningen halkar efter. Vad kan man göra åt det? Finns det några mirakelmediciner, och är hårtransplantationer snart lika vanliga som glasögon? Det ska vi utreda tillsammans med hudläkare Anne Wetter.

    Programledare: Jonas Bonnier
    Bisittare: Katherine Zimmerman
    Producent: Fabian Asserbäck

  • Episodi mancanti?

    Fai clic qui per aggiornare il feed.

  • Varför är poeten Bruno K Öijer så populär bland unga? Vad räknas som en nödsituation uppe på fjället? Och vad hände egentligen när S ändrade sig om Natomedlemskapet?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    I Talkshow idag gästar poeterna Aya Kanbar och Ali Alonzo för att prata om Bruno K Öijer som kommit med en ny diktsamling. Hur mycket inspireras de av den svenska poesins rockstjärna?

    Sen ska vi prata om så kallade simulanter, det vill säga vandrare som fejkar skador för att bli hämtade av fjällräddare. Polisen Stefan Källström berättar om de grövsta bluffarna han varit med om och vad han vill att vandrare ska tänka på innan de ger sig ut på fjället.

    Dessutom ska vi kika närmare på hur Socialdemokraterna gick från ett nej till ett ja i frågan om Natomedlemskap. Icke-papper, svordomar och en vandring på isen – vad hände egentligen bakom kulisserna? Vi frågar de politiska journalisterna Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson, som tacklar ämnet i sin nya bok.

    Programledare: Katherine Zimmerman
    Bisittare: Jonas Bonnier
    Producent: Anna Åkerlund

  • Vilka reaktioner har Gisèle Pélicot fått i samband med rättegången i Avignon? När är det rättfärdigat att hämnas på någon? Och klarar man sig med bara 10 egensydda plagg i garderoben?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    I Talkshow idag pratar vi om rättegången som just nu pågår i domstolen i Avignon. Gisèle Pélicot, vars man står åtalad för våldtäkt och numera kallas för Monstret från Avignon, har krävt att domstolsförhandlingarna ska vara öppna. Världen ska få veta vad som har hänt. Vi pratar om hur veckan i rätten har varit med Cecilia Blomberg, Sveriges Radios korrespondent på plats i Paris.

    Ann Ringstrand, designern som startade det svenska modemärket Hope, har hoppat av modecirkusen och säger nu att med 10 plagg – som man dessutom kan sy själv – kan man bygga hela sin garderob. Men vilka är de 10 plaggen, och kan alla verkligen sy dem själva?

    Temat hämnd är populärt i film, tv och litteratur, men är hämnd någonsin en bra idé i verkliga livet? Vi frågar psykologen och författaren Jenny Jägerfeld som skrivit om hämnd och hämndfantasier i sin nya roman.

    Programledare: Jonas Bonnier
    Bisittare: Katherine Zimmerman
    Producent: Fabian Asserbäck

  • Vem ska få bestämma vad som visas i offentliga miljöer, och vad vill vi helst se? Kan Mando Diao göra en Oasis och hur stor makt har poddbranschen idag egentligen?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    I Hudiksvall protesteras det just nu vilt mot ett planerat verk av Klara Kristalova, i Sjöbo har konsten på en vårdmottagning tagits ner då den har bedömts vara alltför politisk. Rätt eller fel eller kanske det inte ens finns nåt rätt eller fel? Vi gästas av Lars-Olof Tobiasson som dekorerat sin vårdcentral med privat konst. Gästar gör även Berith Nilsson som är kritisk till det nya konstverket ”Hudiksvallstjejen”.

    Gustaf Norén släppte en ny låt förra veckan som tillägnades hans forna bandkollega Björn Dixgård. Gustaf och Björn spelade som bekant tillsammans i bandet Mando Diao, och den här såriga relationen dom emellan har nu pågått i tio år och nästan nått Oasis-dimensioner. Kan Gustaf i och med sitt kommande album äntligen gå vidare? Vi frågar honom i dagens program.

    Poddar, är det egentligen bara radio i en app? Vad det än är så har det vuxit till en betydande del av mediemarknaden. Hur gick det till, och peakar poddlyssnandet just nu? Vi pratar med personerna bakom podden Måndagsvajb med Hanna och Lojsan. Hanna Friberg är med oss från Ibiza. Kommer hon gå i pension som poddare? Från Umeå medverkar även medieanalytikern Anders Malmsten.

    Programledare: Jonas Bonnier
    Bisittare: Katherine Zimmerman
    Producent: Amanda Rydman

  • Hur viktigt är S-lotteriet för partiets ekonomi? Varför vill Ulf Brunnberg inte se några fler nyinspelningar av Jönssonligan? Och hur viktigt är oxytocin för att vi ska må bra?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    Idag i Talkshow ska vi prata om lotteriskandalen hos Socialdemokraterna. Varför började de ens sälja lotter från första början och vad kan man egentligen vinna? TV4:s Ulf Kristofferson kommer till studion och berättar om hur de politiska partierna skulle kunna dra in pengar på andra sätt.

    Sen gästas vi av skådespelaren Ulf Brunnberg, som vill stoppa nya Jönssonligan. Varför brinner han för Dynamit-Harry, Vanheden och Sickan? Och får han energi av att vara lite motvalls?

    Vi ska också prata med Caisa Ederyd, programledare för P3 Paradiso, och Love Lyssarides, P3:s utrikeskorrespondent, om varför tuffa youtube-män som Joe Rogan och Russel Brand plötsligt börjat bry sig om kärlekshormonet oxytocin? Sen får vi lära oss allt om detta må-bra hormon av Kerstin Uvnäs Moberg, professor i fysiologi.

    Programledare: Katherine Zimmerman
    Bisittare: Jonas Bonnier
    Producent: Fabian Asserbäck

  • Hur svårt är det att resa upp i rymden? Är du sommar, vinter, vår eller höst? 80-talets färganalys har borstats av igen. Dessutom om grankonst.

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    Igår landade en rymdkapsel i havet utanför Florida efter fem trivsamma dagar cirka 740 kilometer upp i luften. Samtidigt sitter två andra astronauter strandade därute i tomma intet, och de kommer inte kunna återvända förrän i februari nästa år. Är de svåra att organisera och är idén om charterresor till månen ännu ganska avlägsen? Professor Dag Linnarsson reder ut.

    Färganalysen är tillbaka igen efter 40 år, men för många är idén om att välja färg på sina kläder och sitt hem baserat på ögon-, hårfärg och hudton, helt ny. Vi ber Margaretha Hallin, även känd som 50Something på Instagram, och journalisten Fanny Svärd, om hjälp. Är Talkshow en klar sommar eller djup höst?

    Och så handlar det om gransticklingen utanför Malmö sjukhus nya vårdavdelning., som kostast nästan 8 miljoner kronor. Men så är den också ett konstverk av Sveriges nu levande främsta konstnärer. Vilka är dom och varför är det så dyrt?

    Programledare: Jonas Bonnier
    Bisittare: Katherine Zimmerman
    Producent: Anna Åkerlund

  • Varför stoppar man lyxkonsumtionen i Kina? Hur är det att tvivla på kärleken till sina barn? Och varför är fotbollsdomarens kort gula och röda?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    I Talkshow idag ska vi prata om varför regimen i Kina vill dämpa invånarnas pengadyrkan tillsammans med Moa Kärnstrand, Sveriges Radios korrespondent i Kina, och Therese Nyrén, fondförvaltare, Lucy Global Fond. Det har blivit skamligt att visa upp Louis Vuitton-väskor, dyra bilar och annan lyxkonsumtion i Kina och flera av Kinas stora influerare som drivit på dem här idealen har försvunnit från sociala medier.

    Sen ska vi prata om misslyckat föräldraskap. Pappan Stefan Einhorn tvivlade till och med på om han kände kärlek för sina barn – nu har han och sonen Michael Einhorn skrivit en bok om sin relation.

    Dessutom ska vi prata med fotbollsdomaren Jonas Eriksson om minnesvärda händelser som lämnat ett avtryck i fotbollshistorien, som när Irland mötte Egypten i VM 1990, en match som Jonas kallar världens tråkigaste fotbollsmatch – vad var det som var så speciellt med den här matchen, och hur skulle den komma att förändra sporten i grunden?

    Programledare: Katherine Zimmerman
    Bisittare: Jonas Bonnier
    Producent: Fabian Asserbäck

  • Vem är Pavel Durov, egentligen? Hur tar världen och hemorten Torsby farväl av Sven-Göran Eriksson? Och vad är det som krävs för att en låt ska rankas som en av världens absolut bästa?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    Vem är egentligen Pavel Durov, Rysslands Mark Zuckerberg som blev fransk medborgare under namnet Paul du Rov? Är han en yttrandefrihetshjälte, en spion eller bara en tech-nörd på rätt plats vid rätt tillfälle? Och behöver yttrandefriheten egentligen några fiender när den har vänner som Durov? Vi frågar Björn Jeffrey, entreprenör och tech-analytiker på Svenska Dagbladet.

    På fredag begravs Sven-Göran Eriksson i Fryksända kyrka i Torsby. Under minnesstunden efteråt ska Svennis barndomsvän Bengt Berg säga ett par ord. I Talkshow i P1 idag berättar Bengt om att ta avsked av en nära vän som tillhör hela fotbolls-världen.

    Grannkanalen P3 publicerar just nu en lista på vilka som är världens bästa låtar sen 1964, och man har dessutom rangordnat dem. En omöjligt uppgift tänker man kanske, men det tänkte inte Janne Schaffer och Tove Styrke, två personer ur den månghövdade juryn som kommer till oss och berättar vad som gör att en låt platsar på 300-listan.

    Programledare: Jonas Bonnier
    Bisittare: Katherine Zimmerman
    Producent: Amanda Rydman

  • Hur nervös är man som minister inför en regeringsombildning? Vad händer med hjärnan när man mediterar och hur sänker man förväntningarna på livet?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    Idag i Talkshow pratar vi om Ulf Kristerssons nya regering. Hur är det att vara minister när man vet att en ommöblering är på gång? Vi har bjudit in Leif Pagrotsky som som fick frågan via mobilsvar och Beatrice Ask som varit både skol- och justitieminister under två olika statsministrar för att få veta mer.

    Och så pratar vi med Jonas Lundqvist om hans senaste skiva, Sorgetornets spejare. Om ensamhet men också om att skruva ner förväntningarna på livet. Men hur gör man det utan att tappa hoppet?

    Nu vill regeringen utreda hur arbetet med existentiell hälsa kan utvecklas. Vad händer egentligen i hjärnan när vi mediterar? Kommer fler läkare ordinera övningar som handlar om att hitta inre lugn och tillit framöver? Vi rådfrågar Sixten Olovsson, lärare i transcendental meditation och Camilla Sköld, doktor i neurovetenskap och fysioterapeut.

    Programledare: Katherine Zimmerman
    Bisittare: Jonas Bonnier
    Producent: Anna Åkerlund

  • En aktuell och personlig talkshow måndag till torsdag.

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    I Talkshow pratar vi idag om de två skogsarbetare som dödades i Peru i förra veckan, när de i sitt röjningsarbete kom för nära en av de stammar som fortfarande lever isolerade i Amazonas. Hur är det egentligen möjligt att den här typen av isolerade ursprungsfolk finns kvar i olika delar av världen, och ska vi försöka frälsa dem från civilisationen eller dela ut gratis iPads? Vi pratar med Lotten Collin, tidigare Latinamerikakorrespondent på Sveriges Radio och Christer Norström, antropolog på Stockholms universitet och expert på jägar-och samlarfolk.

    Och så trendspanar vi, det nya svarta är så kallad ”stökig gästfrihet”. Nu ska man låta sina vänner se hur man verkligen har det hemma och låta bli att städa innan man bjuder över folk på middag. En hårborste bredvid skärbrädan, ett par äppelskrutt bakom gardinen, det säger något om vem du är, och man ska ju vara ärlig mot och med sig själv. Men är det här verkligen en bra idé? Det får Jenny Damberg, författare, skribent och evig försvarare av stöket, svara på.

    Sen får vi besök av två drakar i studion, Shervin Razani och Evelina Anttila, direkt från SVT:s Draknästet. Det verkar numera lika självklart att gå runt med ett par geniala affärsidéer som det är att ha på sig strumpor. Men vad krävs egentligen för att de där idéerna också ska bli framgångsrika företag?

     

    Programledare: Jonas Bonnier

    Bisittare: Katherine Zimmerman

    Producent: Fabian Asserbäck

  • En aktuell och personlig talkshow måndag till torsdag.

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    Vi pratar om nattens NFL-premiär med SR:s förre USA-korrespondent Cecilia Khavar och Philip Minja, NFL-expert och fd. collegespelare.

    Och så frågar vi oss vem Björn Höcke är? Vår tysklandskorrespondent Daniel Alling tecknar ett porträtt på Tysklands just nu kanske mest omtalade politiker.

    Hur kommer det sig att man känner oro? Erik Andersson, leg. psykolog och docent vid Karolinska Institutet svarar.

    Programledare: Jonas Bonnier
    Bisittare: Katherine Zimmerman
    Producent: Amanda Rydman

  • Camilla Läckberg och hennes familj ska göra realityserie, kommer den hota Wahlgrens värld? Hur kommer det sig att en svensk kopia av Rembrandt hänger i London och vem är egentligen sopdrottningen?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    Konst-nestorn Daniel Birnbaum gästar för att berätta den sensationella fortsättningen på historien om Batavernas trohetsed, den stora tavlan av Rembrandt som hänger på Nationalmuseum i Stockholm. Den är värderad till en miljard och som höll på att tas ner för ett år sen. Han avslöjar att tavlan faktiskt också hänger i London. Hur är det här möjligt?

    Sen berättar vi om Sopdrottningen, the Queen of Trash. Rättegången mot henne inleddes igår, och det känns som om historien bara växer istället för att det kommer att sättas nån punkt. Oisin Cantwell var på plats i domstolen, men har även träffat henne under flera av hennes tidigare namn, och hon har haft många.

    Sen slog nyheten ner som en bomb igår. Camilla Läckberg med familj ska bli reality-serie. Hur kommer det sig? Hur transparent kommer hon vara? Har hon hört av sig till Pernilla Wahlgren för tips? Camilla gästar och avslöjar allt!

    Programledare: Jonas Bonnier
    Bisittare: Katherine Zimmerman
    Producent: Fabian Asserbäck & Julius Bäckman
    Tekniker: Tim Kellerman

  • Varför har de nya tåspetsskorna inte revolutionerat den klassiska baletten? Hur kommer det sig att vi mår dåligt när det är tyst i en galleria? Och på vilket sätt är alfabetets historia intressant?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    Idag handlar Talkshow om varför de nya tåspetsskorna inte har revolutionerat den klassiska baletten. Är det för att smärtan som följer med den traditionella laxrosa skon glorifieras? Hovdansaren Madeleine Onne gästar oss och berättar om ballerinornas smärta och Liselott Berg från Göteborgsoperan förklarar vad hållbar dans är för något.

    Vi ska också lära oss om alfabetets historia. Om hur bokstäverna har färdats genom historien, över haven och hamnat hos oss. Språrkvetaren Sara Lövestam har nämligen skrivit en ABC-bok för vuxna och kommer till studion.

    Det handlar också om varför vi blir vi illa till mods om det är tyst i en shoppinggalleria. Hör om Helsingborg som är i framkant när det gäller att ljudlägga sin stad med bland annat tågljud vid den nedlagda stationen och djungelläten vid lekplatsen, men vilka ljud sorteras även bort?

    Programledare: Katherine Zimmerman
    Bisittare: Jonas Bonnier
    Producent: Amanda Rydman

     

  • Vad skulle vi göra annorlunda om vi fick leva om våra liv? Hur ligger det till med filantropin i Sverige? Och är vi redo att inkorporera alger i vår kost?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    Författaren Karolina Ramqvist är på plats i studion för att prata om hur det känns att blicka tillbaka på sitt liv, och sitt skrivande. Hon har precis kommit ut med en ny bok, ”Den första boken”, som tar oss tillbaka till Jamaica, där hennes debutroman också utspelade sig – men är hennes nya bok ett sätt att skriva om det förflutna?

    Vi ska också prata om svensk filantropi. Finns den? Behövs den? Och vad har den för framtid? Vi har bjudit in den svenska filantropen och näringslivsprofilen Daniel Sachs, som sedan 2010 arbetar via sin egen stiftelse och som dessutom är vice ordförande i George Soros stiftelse.

    Sen vill vi undersöka om det verkligen är en bra idé att blanda in alger i vår husmanskost. Forskarna slår ett slag för algerna som kan vara en god källa till protein och massa andra nyttigheter – men hur smakar det egentligen? Vilka alger ska man äta? Och hur tillagar man dem? Vi frågar tångdykaren Linnea Sjögren.

    Programledare: Jonas Bonnier
    Bisittare: Katherine Zimmerman
    Producent: Fabian Asserbäck

  • Vad är näst på tur för Henrik Schyffert ? Är Iran på väg mot att skaffa en egen atombomb? Och är korta män förfördelade i det moderna samhället?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    I Talkshow idag träffar vi komikern Henrik Schyffert, som snart ska ut på turné. Vi snackar om hans inställning till humor och relationen med mamma.

    Sen pratar vi om kärnvapen. Hur nära är Iran att skaffa en egen atombomb, och vad gör Israel för att stoppa planerna? Vi frågar Iranexperten Rouzbeh Parsi och Haaretz-journalisten David Stavrou.

    Dessutom ska vi prata om korta män. Debatten är igång på kultursidorna efter premiären av SVT-programmet ”jag är en short king” – hur lång ska man vara för att räknas som kort, och spelar längden verkligen någon roll? Vi har bjudit in sociologiprofessorn Emma Engdahl, som reder ut huruvida ”längdism” råder i samhället.

    Programledare: Katherine Zimmerman
    Bisittare. Jonas Bonnier
    Producent: Fabian Asserbäck

  • Vad tycker Jill Johnson om Post Malones nya album, är han trovärdig? Kommer Europa någonsin komma ikapp USA och Kina ekonomiskt? Och varför provoceras vi av Märtha-Louise och Durreks nyandlighet?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    I Talkshow i P1 i dag pratar vi om Europa fortsätter att halka efter ekonomiskt. USA och Kina tuffar på, vi backar. Hur kunde det bli så? Vad hände med världsherraväldet? Kan vi nånsin komma ikapp? Många har teorier om varför, men Magnus Tyreman, som länge var chef för managementkonsultfirman McKinsey i Europa, har kanske svaren.

    Sen ska det handla om artisters trovärdighet i eftermiddag. Vad tycker Jill Johnson om att ta de där enklast genvägarna till framgång inom den genre som hon har ägnat sig åt sen tonåren? Detta, förstås, med anledning av Post Malones nya album; mannen som har kallats en ”kulturens asgam”?

    I helgen ska schamanen Durek Verret gifta sig med den norska prinsessan Märtha-Louise. Hela Europas kungligheter, och vår egen kronprinsessa och prins, ska dansa i en besjälad natur, med varandra och med bevingade änglar. Men varför har vi så lätt att avfärda Durek? Vad är vi rädda för? Och vad kan Durek och Märtha Louise lära oss? David Thurfjell, religionshistoriker och professor i religionsvetenskap, kommer till studion.

    Programledare: Jonas Bonnier
    Bisittare: Katherine Zimmerman
    Producent: Amanda Rydman

  • Vad var det för hemligt uppdrag Ingvar Oldsberg lämnade efter sig till sin son? Vad ska hända med jättediamanten som hittats i Botswana? Och varför stormar det kring SD-politikern Louise Erixson?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    I Talkshow idag pratar vi om TV-profilen Ingvar Oldsberg. Ett år efter hans död visade det sig att han lämnat efter sig ett hemligt brev med ledtrådar till ett hemligt uppdrag som han ville att hans son Staffan Oldsberg skulle utföra tillsammans med några vänner, däribland programledaren Lasse Kronér. De gästar oss båda i programmet för att berätta om äventyret, som också skildras i en ny dokumentär om TV-legendaren.

    Sen ska vi reda ut vad som kommer att hända med jättediamanten som man hittat i Botswana. Kan den vara en del av en jättekristall som ligger gömd i berggrunden? Vi frågar gemmologen Carolina Tuur.

    Vi ska också djupdyka i Sverigedemokraten Louise Erixsons politiska karriär. Hon har hamnar i hetluften på sistone efter att alla medlemmar i Sverigedemokraternas (SD) styrelse i Sölvesborg hoppat av sina uppdrag. Expressens reporter David Baas berättar allt om varför hon är både stridbar och populär.

    Programledare: Katherine Zimmerman
    Bisittare. Jonas Bonnier
    Producent: Fabian Asserbäck

  • Känner du kvinna 40+ att det är dags att bli ihop med en yngre man? Har just Kursk en särskild betydelse för Putin? Dessutom om dåliga kökschefer.

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    Känner du kvinna 40+ att det är dags att bli ihop med en yngre man? Eller kanske en äldre kvinna? Jonas och Katherine får besök av författaren Maria Sveland och journalisten Jenny Nordberg som diskutera, filosoferar och kanske även tycker till om sommarens stora snackisbok i USA, ”All fours” skriven av Miranda July.

    I augusti gick Ukraina in i den ryska staden Kursk. Den minnesstarka lyssnaren kommer ihåg u-båten med samma namn som för 25 år sen gick till botten i Norra ishavet med hela sin besättning. Har just Kursk en särskild betydelse för Putin, och är det därför Ukraina har fokuserat på staden? Vi pratar krigets strategier kring Kursk med författaren och historikern Peter Englund.

    Funkar det att laga mat tillsammans? Måste inte nån bestämma i köket? Restaurangcheferna Tea Malmegård och Björn Wahlund kommer och delar med sig av sina professionella och privata erfarenheter. Är hierarkierna i restaurangköken bara nåt dammigt och förlegat eller något att använda sig av hemma?

    Programledare: Jonas Bonnier
    Bisittare: Katherine Zimmerman
    Producent: Anna Åkerlund 

  • Vad kan svenska politiker lära sig av Kamala och konventet? Beachvolleyledaren Anders Kristiansson som har revolutionerat sporten kommer till oss och vad gör man med ringen efter en skilsmässa?

    Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

    Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson är på demokraternas konvent i Chicago för att inspireras av Kamala Harris. Vad tycker hon om det hon sett? Den politiska reportern Torbjörn Nilsson tycker våra att svenska politiker ska sluta ska snegla västerut mot USA.

    Den här tiden på året går flest par går isär . Men vad ska man göra med vigselringen? Smälta ned den, kasta i sjön eller ge till barnen? Vi har fått in så många fina historier från er lyssnare och Katherine och Jonas gästas av hovjuvelerare Christian Bolin - sjätte generationens juvelerare.

    Dessutom kommer en av Sveriges stora OS_profiler; beachvolleyledaren Anders Kristiansson som har revolutionerat sporten. Tycker han fortfarande att svensk idrott är alldeles för hurtig och helylle?

    Programledare: Katherine Zimmerman
    Bisittare. Jonas Bonnier
    Producent: Fabian Asserbäck