Daniel Podcasts

 • David och Daniel har en hel del att prata om, en hel del snack om spel, nyheter och massa om Marvel!


  Kontakta oss på

  [email protected]

  Anslut till våran community på Discord

  -https://discord.gg/45sx8fRHyF

  Följ oss på sociala medier

  -https://www.instagram.com/altunderctrlpodcast/

  -https://www.facebook.com/altunderctrlpodcast/

  Tack till LazerTown för vår nya jingel!

  https://www.instagram.com/Lazertown/

  https://www.facebook.com/Lazertown/

  https://open.spotify.com/artist/0IDjzQJuBd4KLAqUs2uZhU?si=VWiGdswlRkmfyWKeFm7xjg

  Få bonus avsnitt på Patreon

  Our GDPR privacy policy was updated on August 8, 2022. Visit acast.com/privacy for more information.

 • Podden inleds med en genomgång av börsen och vad som är viktigt att hålla koll på just nu. Därefter blir det lyssnarfrågor. Vi har valt ut ett antal frågor från lyssnarna om bland annat favoritaktier, ”blankning” och private banking. Avslutningsvis intervjuas författaren och skattejuristen Emine Lundqvist. Emine är en av författarna till boken ” Money Honey - din ekonomiska och juridiska guide genom livet”. Boken fokuserar på de viktiga ekonomiska och juridiska frågor som kvinnor ställs inför. Vi frågar i podden vilka de vanligaste frågorna kvinnor har är och vad svaren på frågorna är. Vi pratar naturligtvis också skatt med Emine. Skatt är i fokus i valet. Vad tror Emine om skatten på ISK framåt? Blir det en ny förmögenhetsskatt? Vad kommer att hända med skattereglerna för fåmansbolag?

  Banking By Daniel är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd. Investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt kommer ifrån Banking By Daniel fattas alltid självständigt av investeraren. Banking By Daniel frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust som grundar sig på användandet av information från Banking By Daniel. Daniel äger aktier i Investor. De åsikter som framkommer är gästernas egna åsikter och skall därför inte ses som rådgivning då de inte tar hänsyn till mottagarens specifika investeringsmål, kunskapsnivå eller riskpreferenser. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar du investerar i finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Detta ska inte ses som råd eller rekommendation. Gör alltid en egen analys.

 • Bänkbryggor, dålig teknik och muskler som vägrar bli trötta! Vi smygstartar efter semestern med en handfull lyssnarfrågor, men kvaliteten på frågorna är god, ölen är kall och vi är pratglada. Häng med! Hålltider: 00:00 - Försnack 16:05 - Lyssnarfråga 1: Varför lyckas jag inte trötta ut mina lats av chins lika mycket som jag kan trötta ut till exempel bröstmusklerna av bänkpress? 22:55 - Lyssnarfråga 2: Vad är skillnaden på gratisprogrammen PHUL och Styrkelabbets över-/underkropp i appen? 27:50 - Lyssnarfråga 3: Hur ska jag göra för att få en bättre brygga i bänkpress? 31:25 - Lyssnarfråga 4: Hur viktigt är det egentligen att alla reps ser ungefär likadana ut i ett tungt set? Det vill säga, hur dumt är det att tumma på tekniken (ibland rejält) för att kunna göra fler reps? 40:50 - Lyssnarfråga 5: Hur viktigt är det att köra övningar som specifikt tränar ländryggen? 45:00 - Lyssnarfråga 6: Jag lyssnade på ett gammalt avsnitt där Daniel gav en massa boktips, nu vill jag ha fler! *** Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar och kost. *** Vill du stötta podden? Logga din träning i vår app StrengthLog eller köp något kul från butik.styrkelabbet.se.

 • Dagen efter Blåvitts tredje raka seger satte sig Christian och Daniel för att spela in Kamratpoddens femte avsnitt.


  Det blev ett avsnitt om:

  Varberg bortaCykelturerGenerationsväxlingSebastian Eriksson och Mattias BjärsmyrHammarby hemmaEn liten hälsning från AmbrozSamt ett och annat stickspår

  Stort tack för att du lyssnar.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.


 • I veckans avsnitt av Allsvenska podden går Daniel ”Disco” Kristoffersson och Makoto Asahara igenom flera av de stora händelserna i allsvenskan senaste veckan. Tobias Sanas kontraktsförslag från Häcken, Buya Turays giftermål, Glenn Riddersholm till Norrköping, ett stort sillysvep, reaktionerna gällande Jeazhe och Blåvitts överkörning av Varberg. Duon blickar också fram emot veckans kvalmatcher till Europa. Plus mycket annat!

 • Daniel har varit i Schweiz, det har körts tävlingar av hög klass på hemmaplan, vi touchar damernas Tour de France och snart drar Vueltan igång. Och transferkarusellen har börjat snurra! Det och mycket mer i avsnitt 125!

 • Dagen efter Blåvitts tredje raka seger satte sig Christian och Daniel för att spela in Kamratpoddens femte avsnitt.Det blev ett avsnitt om: Varberg bortaCykelturerGenerationsväxlingSebastian Eriksson och Mattias BjärsmyrHammarby hemmaEn liten hälsning från AmbrozSamt ett och annat stickspårStort tack för att du lyssnar. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kristoffer är tillbaka i Åmål och har varit på restaurang, Daniel hälsar på bortskämda getter och Vanessa är dålig på miniräkning. Trevlig lyssning! www.kompanietpodcast.se Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

 • Välkomna, välkomna till kattpödda!

  I dagens avsnitt så tjötas det gött och det njuts av de sista semesterdagarna.

  Daniel och Calle pratar bland annat om att Spiderman till kommer till PC, Netflix jobbar på ett VR/AR spel och Among Us VR går i Beta.

  Det osannolika att Joy con nu fungerar på steam, Microsoft jobbar på Familjekonto på gamepass med upp till fem medlemmar samt att både Playstation och Nintendo har svårigheter med att få fram enheter för att möta försäljningsbehovet.

  Det konstateras vilken låt som är bäst: Pokemon eller Digimon.

  Multiverse försenas och The sims 4 fick en obehaglig uppdatering!

  Det bjuds på såväl intressanta spelsläpp som tips.

  I spelat delen så har Daniel rullat eftertexter i Mario Rabbids samt Bright memory. Han har även hunnit med att påbörja det nyligen släppta Hard west 2.

  Cölle däremot har fått en ny favvo leksak så det blir myyyyyyyyycket Playdate snack!

  Tack till alla som lyssnar! Fy fan vad fina ni är!

  ➤ Stötta oss på Patreon! https://www.patreon.com/spelberoende

  ➤ YouTube https://www.youtube.com/channel/UCyZ1fqVi6OyLD9lY73QSmwQ

  ➤ Gå med i vår Discord! https://discord.gg/8kUna5C

 • I dagens avsnitt summerar vi börsen och snacket inför börshösten. ”De rika” eller närmare bestämt de som klassificieras som ”High Net Worth Individuals” har ofta investeringsportföljer med relativt låg risk. För att förvalta med låg risk investerar de gärna relativt stor andel av kapitalet i alternativa investeringar där samvariationen med börsen är låg. Ett exempel på en sådan investering kan vara tvistelösningsfinansiering. Det är en okänd investeringsform för de flesta men kanske inte för en del av ”de rika”. Vi träffar Oscar Holm från Litigium Capital för att höra mer om vad det är och hur det fungerar. Podden leds av Daniel Ljungström

  Intervjun möjliggörs genom ett samarbete mellan Litigium Capital Advisory AB och Banking By Daniel. Banking By Daniel är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd. Investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt kommer ifrån Banking By Daniel fattas alltid självständigt av investeraren. Banking By Daniel frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust som grundar sig på användandet av information från Banking By Daniel. Banking By Daniel äger inte aktier i Litigium Capital Advisory AB. De åsikter som framkommer är gästens egna åsikter och skall därför inte ses som rådgivning då de inte tar hänsyn till mottagarens specifika investeringsmål, kunskapsnivå eller riskpreferenser. Historisk avkastning är inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar du investerar kan förloras i sin helhet. Gör alltid en egen analys.

 • Om Shownotes ser konstiga ut (exempelvis om alla länkar saknas. Det ska finnas MASSOR med länkar) så finns de på webben här också: https://www.enlitenpoddomit.se Avsnitt 377 spelades in den 2 augusti och därför så handlar dagens avsnitt om:

  INTRO:- Tydligen har vi passerat 400 avsnitt!! #HurraFörOss!- Alla har haft en vecka... Mats tycker att det är skönt att ha haft semester, och upplevt att vara utan teams, kalender och mail, men är glad att vara tillbaka - fortfarande utan teams, kalender och mail... David har semester och planerar medverkan i medeltidsveckan, har gjort remixar, ska få flytta ut i garaget och ska bli ruinerad. Björn har pysslat i trädgården, kollat på Ted Lasso. Johan har fått sällskap i huset i Malmö, tittat på sommarlovsinspelning där Lillasyster var med, åsså har han mått lite dålig

  FEEDBACK AND BACKLOG:- Vi pratade om detta i samband med Apple TV https://9to5google.com/2022/07/29/chromecast-google-tv-nest-audio-speakers/

  ALLMÄNT NYTT- Tydligen är det i Ryssland man skall bo: https://www.euronews.com/travel/2022/08/01/beautiful-women-and-no-cancel-culture-russia-welcomes-expats-with-bizarre-new-video - Samsung släpper Self-Repair program https://www.androidauthority.com/samsung-self-repair-program-3192157/ - Repair Mode https://arstechnica.com/gadgets/2022/07/samsungs-repair-mode-lets-technicians-look-at-your-phone-not-your-data/ Daniel GR - BONUSLÄNK: Avsnitt 365 - Det är synd att inte Björn är med (5 maj 2022) https://www.enlitenpoddomit.se/e/elpoit-365/ - BONUSLÄNK: avsnitt 344 - Don‘t be a rövhatt (24 nov 2021 https://www.enlitenpoddomit.se/e/elpoit-344-don-t-be-a-rovhatt/ - Kanske nåt för Björnes pryllista https://www.androidauthority.com/gameboy-samsung-case-3188863/ - Spotify Earnings https://swedroid.se/spotify-gick-back-trots-188-miljoner-prenumeranter/ - WinAmp still going strong https://www.bleepingcomputer.com/news/software/winamp-releases-new-version-after-four-years-in-development/

  MICROSOFT- Microsoft skall inte köpa nya servrar än https://www.theregister.com/2022/08/02/microsoft_server_life_extension/ - Men de behöver pengarna (earnings FY21)… https://www.microsoft.com/en-us/Investor/earnings/FY-2021-Q4/segment-revenues BONUSMATERIAL: Microsoft omsatte: 168 Miljarder => 1 700 Miljarder SEK (enligt google) Microsoft vinst nästan 70 Miljarder => 715 Miljarder SEK (enligt google) Sveriges inkomster https://www.regeringen.se/sveriges-regering/finansdepartementet/statens-budget/statens-budget-i-siffror/ under 2021 hade staten 1 235 Miljarder SEK i skatteinkomster (så microsoft har ca 1,4 gånger svenska staten i intäkter.) Om vi tar ett antal av statens utgifter: Hälsovård, sjukvård och social omsorg 138 miljarder Migration 8 miljarder Ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning 113 Ekonomisk trygghet vid ålderdom 38 Ekonomisk trygghet för familjer och barn 101 Allmänna bidrag till kommuner 153 Studiestöd 27 Regional Tillväxt 3 Jämställdhet och nyanlända invandrares etablering 6 Rättsväsender 57 Miljarder Försvaret och samhällets krisberedskap 71 Miljarder ================================================================ 715 Miljarder = Typ det Microsoft gjorde vinst Microsoft på helår: 70 miljarder i vinst delat på 168 Miljarder i omsättning = drygt 40% vinst (41,6666%) Apple Q3: 20 miljarder i vinst på 83 miljarder i omsättning = knappt 25% vinst (24,1%) ca 25% av omsättningen för Apple är tjänster. Resten är typ hårdvara. - Microsoft säger att xbox säljer för ca 4 miljarder per år. 80% är för innnehåll och tjänster (=spel), 20% är hårdvaran. så det är 1 Miljard. - Vi vet också att surface sålde för 2 miljarder i 2020 och att de ökade med ca 8% förra året. - Så hårdvara är 3. kanske 3,5 miljarder. - Alltså ca 2% av totala omsättningen på Microsoft.... Moral: Sälj tjänster, inte hårdvara. :) Källor: https://www.windowscentral.com/surface-windows-fy22-q2-revenue-report https://appleinsider.com/articles/22/07/29/breaking-down-apples-tricky-gravity-defying-83-billion-june-quarter - Ignite 12-14 oktober https://ignite.microsoft.com/en-US/home- Microsoft menar att Activision inte har några "must have" titlar https://www.engadget.com/microsoft-negs-activision-blizzard-172152190.html

  APPLE- Apple pensionerar lite grejor https://www.macrumors.com/2022/08/01/apple-adds-eight-macs-to-vintage-products-list/ - Minns ni när Apple-användare hade synpunkter på annonser https://www.engadget.com/apples-app-store-today-homepage-tab-will-soon-feature-ads-084133344.html - Åsså har så klart Apple också tjänat pengar https://appleinsider.com/articles/22/07/29/breaking-down-apples-tricky-gravity-defying-83-billion-june-quarter - Apples plan kring FIDO: https://www.tomsguide.com/news/apple-passkeys

  GOOGLE:- Google ändrar regler för Play Store https://www.androidpolice.com/play-store-lays-out-new-rules-to-curb-intrusive-full-screen-ads/ https://www.androidauthority.com/google-play-store-copycat-apps-3191920/ - Google backar på 3rd party cookies https://www.androidpolice.com/privacy-sandbox-topics-pushed-back-2024/ https://www.thurrott.com/cloud/270499/google-delays-chrome-third-party-cookies-ban-to-2024 - Google verkar ha haft otur med fingeravtrycksläsaren https://swedroid.se/fler-rapporter-om-att-fingeravtryckslasaren-i-pixel-6a-ar-en-sakerhetsrisk/

  TIPS:- Till alla lyssnare (och Mats) som vill byta musik-streamingtjänst: https://songshift.com/

  PRYLLISTA- Mats: En ny TV! https://www.webhallen.com/se/product/336253-Philips-2021-65-65PML950612-4K-UHD-MiniLED-Android-TV - Björn: Nått så att man kan ta sig till pendeltåget lättare? ( https://www.mantisrobot.com/ ) - David: Ny kamera. DjDiffs fel. https://www.scandinavianphoto.se/canon/eos-r6-kamerahus-1048664 - Johan: Nintendo Switch

  EGNA LÄNKAR- En Liten Podd Om IT på webben, http://enlitenpoddomit.se/ - En Liten Podd Om IT på Facebook, https://www.facebook.com/EnLitenPoddOmIt/ - En Liten Podd Om IT på Youtube, https://www.youtube.com/enlitenpoddomit - Ge oss gärna en recension - https://podcasts.apple.com/se/podcast/en-liten-podd-om-it/id946204577?mt=2#see-all/reviews - https://www.podchaser.com/podcasts/en-liten-podd-om-it-158069

  LÄNKAR TILL VART MAN HITTAR PODDEN FÖR ATT LYSSNA:- Apple Podcaster (iTunes), https://itunes.apple.com/se/podcast/en-liten-podd-om-it/id946204577 - Overcast, https://overcast.fm/itunes946204577/en-liten-podd-om-it - Acast, https://www.acast.com/enlitenpoddomit - Spotify, https://open.spotify.com/show/2e8wX1O4FbD6M2ocJdXBW7?si=HFFErR8YRlKrELsUD--Ujg%20- Stitcher, https://www.stitcher.com/podcast/the-nerd-herd/en-liten-podd-om-it - YouTube, https://www.youtube.com/enlitenpoddomit

  LÄNK TILL DISCORD DÄR MAN HITTAR LIVE STREAM + CHATT- http://discord.enlitenpoddomit.se

  (Och glöm inte att maila [email protected] om du vill ha klistermärken, skicka med en postadress bara. :)


 • I veckans avsnitt av Allsvenska podden går Daniel ”Disco” Kristoffersson och Makoto Asahara igenom flera av de stora händelserna i allsvenskan senaste veckan. Sparkningen av Milojevic och Åhnstrand, ett stort sillysvep, nya turerna kring Jeazhe, den galna matchen mellan Elfsborg och Häcken och så blickar duon fram emot veckans kvalmatcher till Europa. Plus mycket annat!

 • Tjenare! Jag är lite sen med detta avsnittet, och det är för att jag har varit i min sommarstuga där det inte finns elektricitet! Så det är lite svårt att använda datorn :D Jag kommer inte ha jättemycket tid dom kommande två veckorna heller eftersom jag ska resa mycket då, men jag ska försöka hålla podden vid liv så gott det går :)

  I det här avsnittet testar jag att prata lite snabbare, mer som jag pratar normalt. Kan du följa med i vad jag säger? Om du har följt podden länge så tror jag att du kan det. Om du är ny så kan du bli patron och ta hjälp av transkriptet!

  --------------------

  Sample of the transcript at the bottom!

  --------------------

  Om du vill stödja podden och få transkript till alla avsnitt kan du bli patron - det kostar bara 5€ per månad! Gå in på min hemsida www.swedishlinguist.com och klicka på länken till min Patreon-sida!

  På min hemsida kan du också hitta information om kursen Strong Swedish! Kursen för dig som vill nå en avancerad nivå i svenska.

  --------------------

  If you want to support the podcast and get transcripts to all episodes, you can become a patron - it's only 5€ per month! Go to my website www.swedishlinguist.com and click the link to my Patreon page!

  On my website you can also find information about the Strong Swedish course! The course for you who want to reach an advanced level in Swedish.

  -------------------

  Instagram: swedish.linguistYouTube: Swedish LinguistFacebook: Swedish Linguist

  Letar du efter en svenskalärare? Jag har alltid använt italki för att hitta lärare. Klicka här för att få 10$ krediter på italki när du köper för minst 20$! Länken är en affiliate link, så du stödjer också mig när du använder den :)

  -------------------

  Ett smakprov (sample) på transkriptet: (du kan också läsa det på min hemsida)

  Välkommen till Simple Swedish Podcast. Det här är podden för dig som vill träna på talad svenska, men som kanske inte är tillräckligt avancerad för att förstå till exempel vanliga poddar eller svenskar när dom pratar i vardagen. Så därför gör jag den här podden, så att du ska få träna på lite enklare, lite lättare, talad svenska. Fortfarande helt naturlig talad svenska, så..

  Men, det här avsnittet kommer vara lite speciellt, för jag ska prova att prata lite mer vanligt, alltså lite mer vanlig hastighet. Alltså ungefär lika snabbt som jag pratar när jag pratar vanligt. Så just nu så pratar jag långsammare och mer tydligt. Men i det här avsnittet ska jag prata lite mer vanligt.

  Så du ska få se om du förstår ändå. Om du tycker att det är svårt att förstå så kan du lyssna på avsnittet flera gånger, eller så kan du stödja podden och bli patron! Och då får du transkript till avsnitten. Och det kostar fem euro (5€) per månad.

  Och just nu, i början av månaden, det är nu det är bäst att bli patron! För att, Patreon, hemsidan Patreon, dom har en regel, och det är att man måste liksom betala för hela månaden, så därför är det bättre att bli patron i början, så att du får hela månaden när du betalar för hela månaden.

  Så det är bäst att bli patron i början av månaden. För du betalar fortfarande lika mycket, alltså du betalar samma pris, oavsett om du börjar i början eller i slutet av månaden. Så, ja, bäst att bli patron nu i början av månaden.

  Och jag ska tacka 21st Century Promethea, Daniel, Gabriel, Özlem, Christie, och Ute för att ni har blivit patrons.

  Okej men då ska jag prata lite vanligt nu då. Så att, jag hoppas att ni förstår även om jag pratar i lite mer vanligt tempo. Så jag ska prata om min vistelse i min sommarstuga. För dom senaste tio dagarna så har jag varit i min sommarstuga, i Dalarna. Dalarna är alltså ett landskap i Sverige. Ett landskap i Sverige är ungefär som en region.

  Så Dalarna, det ligger lite längre norrut, ungefär i mitten av landet. Och där har våran familj då en sommarstuga. Och den har faktiskt varit i våran familj i över 100 (hundra) år. Så till och med min farfar var där när han var liten. Och det är också speciellt för det finns ingen el, inget vatten..i den sommarstugan. Så man lever liksom som man gjorde förr i tiden.

  ....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

 • I det sextiofjärde avsnittet av Tolkienpodden ägnar vi oss åt rollspelande – närmare bestämt andra utgåvan av The One Ring. Adam spelleder och Elisabet och Daniel plockar fram sina inre hobbitar i äventyret "En bit bort och hem igen", skrivet av Adam och William Dahlheim. Det utspelar sig främst i Fylke och på vägen möter vi alver, vargar och ilskna mattumhusföreståndarinnor. Vi som slår tärningar är Adam Westlund, Elisabet Bergander och Daniel Möller (som även står för musik och klippning).

 • I avsnittet får vi lära känna Volati och Volatis VD Andreas Stenbäck närmare. Volati är noterat på Nasdaq sedan 2016. Bolagets affärsidé är att skapa värde via förvärv av bolag med stabila kassaflöden och starka marknadspositioner för att därefter vidareutveckla dem. Andreas berättar i avsnittet mer om Volati , förvärvsstrategier, sin egen bakgrund och livet som VD. Innan intervjun med Andreas sammanfattar vi vad som är i fokus på börsen.

  Intervjun möjliggörs genom ett samarbete mellan Volati AB och Banking By Daniel. Banking By Daniel är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd. Investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt kommer ifrån Banking By Daniel fattas alltid självständigt av investeraren. Banking By Daniel frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust som grundar sig på användandet av information från Banking By Daniel. Banking By Daniel äger inte aktier i Volati. De åsikter som framkommer är gästens egna åsikter och skall därför inte ses som rådgivning då de inte tar hänsyn till mottagarens specifika investeringsmål, kunskapsnivå eller kunskap. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar du investerar i finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Detta ska inte ses som råd eller rekommendation. Gör alltid en egen analys.