Norden Podcasts
-
Hur mår influencer marketing just nu? Med allt fler röster som höjs gällande fast fashion och trender som de-influencing sprids på sociala medier. Ville vi veta hur vi bör tänka kring influencer marketing 2023 för att fortsatt se en bra effekt. Vi bjöd in Nordens största Influencer marketingbyrå CURE Media och deras marknadschef Sanna Ödmark för att prata om:
Hur mår influencer marketing just nu? Hur står sig influencer marketing i en lågkonjuktur? Vilken typ av Influencer ger bäst effekt? Bra exempel på samarbeten att ta inspirations från just nu Hur undviker företag att göra och hamna i dåliga samarbeten? Hur påverkar trender som de-influencing branschen? Sanna spånar framtidens influencer marketing - hur kommer AI påverka?Lyssna gärna på avsnittet med Sanna, hur man kommer igång med Influencer marketing.
Lämna gärna en recension om du gillar avsnittet.
👍🏼 Följ oss på Instagram för fler tips och nyheter inom sociala medier.
👍🏼 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter, utbildningar, webinar direkt i inkorgen!
-
Borde VAR införas i Finland efter helgens icke godkända mål? HJK:s bortasupport i Vasa. Håkans och Skrabbs fina säsongsinledningar i övriga Norden. Stuart Baxters tid som finsk förbundskapten. Pajkastningen mellan Real Madrid och Barcelona. Hatet mellan Parma och Reggiana. Avslutningsvis minns vi profiler som spelat i den kinesiska superligan.
-
I ett andra avsnitt om Richard Wagner granskar Jalle och Svensson hur operacykeln Nibelungenring står på nordisk grund.
Första delen om Wagner finns på https://www.svegot.se/2023/03/06/richard-wagner-i-operakonstens-tjanst-del-1/
This is a public episode. If you’d like to discuss this with other subscribers or get access to bonus episodes, visit www.sveating.se/subscribe -
Cibus äger fastigheter och hyr ut dem till livsmedelsaktörer som Kesko, S Group, Coop, Tokmanni och Lidl. De driver således ett av Nordens största och mest strategiska distributionsnätverk för dagligvaruhandel och pakettjänster.
Fastighetsstrategin är förankrad inom livsmedelsbranschen. Portföljen består av fastigheter för dagligvaru- och livsmedelsföretag i Norden. Många av fastigheterna ligger i såväl större städer som tillväxtområden. Hyresavtalen är ofta långsiktiga.
Mer än 90 procent av hyresintäkterna kommer från ledande livsmedelsaktörer såsom Kesko, Coop och S Group och lågprislivsmedelskedjor som Tokmanni. De är störst i Finland och är fokuserade i södra delarna i sina länder men växer kontinuerligt.
Cibus delar ut månadsvis och har således blivit en småspararfavorit och är ett av de mest ägda bolagen på stockholmsbörsen
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I veckans avsnitt träffar Pernilla TikTok-proffset Alexander Morad, vd och grundare för byrån Bright Mind Agency. Byrån är riktiga experter inom TikTok och har hjälpt flera företag att accelerera sin närvaro på plattformen, dessutom tog de 2022 hem vinst i TikTok Awards Norden. Tillsammans djupdyker Pernilla och Alexander i allt om TikTok för B2B. Trevlig lyssning!
-
Priset på mat har ökat rekordmycket i Sverige, hur gör andra länder för att hålla priserna nere? Följ med P4 världen till Norge, Frankrike och Zimbabwe där prisutvecklingen skiljer sig från den svenska.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
På bara ett år har matpriserna ökat med 20% i Sverige vilket är den största ökningen sedan 50-talet. Mycket beror på kriget i Ukraina och de höga elpriserna vilket gör att prisökningarna påverkar många länder. Men om vi jämför den svenska utvecklingen med våra grannländer så är det ändå skillnad. De svenska priserna har ökat mest i Norden. I P4 Världen ska vi ta en titt på vad ett par andra länder har gjort för att hålla priserna nere.
I Norge pågår ett priskrig mellan matbutikerna där handlarna pressas att hålla priserna nere för att locka kunder. Vår Norgekorrespondent Carina Holmberg berättar hur den norska Kiwi-effekten som ser ut att påverka den norska inflationen.
Pristak i FrankrikeFör att lindra prisökningarna för franska matkunder så har matkedjor ingått en överenskommelse med regeringen om att sänka priset till vad man kallar lägsta möjliga nivå på ett antal varor fram till i sommar. Hör frilansjournalist Johan Tollgerdt berätta om den franska frustrationen över höjda priser och att vakter allt oftare kollar kunders väskor så att matvaror inte stjäls.
I Zimbabwe slås det matprisrekord. Där har matpriserna stigit med 285% vilket gör det omöjligt för många att handla mat. Afrikakorrespondent Richard Myrenberg förklarar varför maten har blivit så dyr och hur fattiga människor kämpar för att klara sig.
I takt med att maten blir dyrare, speciellt grönsaker och frukt, så finns det en risk att näringshalten på våra tallrikar minskar. Dietist Sofia Antonsson ger tips om hur vi kan äta billigt utan att tumma på näringen.
-
Trots lagen om all jävulskap i omvärlden är våren ändå påväg. I dagens avsnitt snackar vi 3 olika stilar på dukning som får dig att känna happy vibes även om snön ligger kvar på marken. Atta & Maja tipsar om vilka färger och produkter dom kommer njuta extra mkt av att duka med och hur man på enkelt sätt skapar 3 helt olika uttryck. Avsnittet är sponsrat av Bagaren&Kocken och på deras hemsida kan du nu spana in Studio In’s vårdukningar! LÄNK : https://bagarenochkocken.se/vardukningar/ Bagaren & Kocken är en av Sveriges största nätbutiker för köksmaskiner och köksredskap. De har sedan 2005 jobbat för att sprida köksglädje i Norden. Med välkända varumärken som håller hög kvalitet vägleder och hjälper dom dig som kund till att lyckas i köket.
-
Kalle berättar om Aspuddens framgång, förslumning, fördärv och återuppståndelse. Christian berättar om det internationellt mest kända nöjesstället i det gamla Stockholm: Hasselbacken. Dessutom hur Bellmanstatyn kom till och avtäcktes. Länk till Ekensnack-kartan: https://bit.ly/ekensnack-karta3
-
NATO Watch 2023 fortsätter, men till Ghraims stora lycka blir det kortvarigt och vi låter istället Max bedriva socialdemokratiskt självskadebeteende och tar oss en titt på Nordens tredje sämsta land, där det snart vankas val.
Hjälp de jordbävningsutsatta, donera till Kurdiska Röda Halvmånen
-
Kärnvapen, militärbaser, smältande isar och outnyttjade naturresurser. Världens stormakter positionerar sig och Rysslands krig ritar om den geopolitiska kartan norr om polcirkeln.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Suget efter blottlagda naturtillgångar och nya handelsvägar till sjöss får stormakterna att intressera sig alltmer för Arktis. Ryssland, USA, Kina och Europa – alla vill spela en aktiv roll och få del av kakan. Men intressena i regionen kolliderar på flera områden och stormaktsrivaliteten blir allt mer påtaglig. Rysslands invasion av Ukraina har kullkastat förutsättningarna för samarbeten och exempelvis Arktiska rådet sattes snabbt på paus. Från Rysslands sida märks en militär upprustning i regionen med nygamla militärbaser, bland annat för att skydda strategiska kärnvapen vid Kolahalvön.
Så ritar klimatförändringarna om kartanDen globala uppvärmningen, som enligt forskning går snabbare i Arktis än någon annanstans, ritar bokstavligen om kartan. Samtidigt pekas Arktis ut som ett hett område för att klara av den gröna omställningen. Här vill även EU vara med och dra nytta av sina nordligaste områden och de senaste tio åren har EU börjat bedriva en mer aktiv politik för Arktis. Hör också om hur de arktiska staterna i Norden var och en tacklar det nya säkerhetspolitiska läget.
Medverkande: Samuel Larsson och Carina Holmberg, Nordenkorrespondenter på plats i Tromsö. Susanne Palme, EU-kommentator. Niklas Granholm, forskningsledare vid Totalförsvarets forskningsinstitut.
Programledare: Caroline Salzinger
Producent: Therese Rosenvinge
Tekniker: Christer Tjernell -
Influenser Marketing gurun och Cure Medias grundare och vd Sam Foroozesh är i studion. Sedan starten 2014 har han byggt upp Nordens ledande bolag inom influencer marketing med kunder som H&M, Sephora, Skincity samt blivit DI Gasell tre år i rad och vann priset ”Årets Byrå 2022” på Influencer Marketing Summit. Idag diskuterar vi influencer marketings utveckling, trender och plattformar samt vad många marknadsförare gör fel.
Glöm inte prenumerera på podden och följ oss på instagram
-
Den äldsta bevarade boken i Sverige är Skaramissalet från 1100-talet, som fungerade som mässbok i Skara domkyrka. Boken rymmer en rik musikalisk värld och ger en inblick i hur musiken lät för tusen år sedan.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Norden finns en lång tradition av att rista budskap i sten, ben och trä. Böcker där texten nedtecknats på ihopsatta ark började dyka upp i Sverige först när kristna missionärer kom hit i början av medeltiden till nyetablerade kloster och kyrkor.
Sveriges äldsta bok Skaramissalet fördes till Skara omkring år 1150. Men varifrån kom den? Och hur kan en över 870 år gammal bok vara så välbevarad med läsbara noter som vi kan tyda än i dag?
Skarabördiga musiketnologen Åsa Veghed fördjupar sig i bokens historia och musik i dokumentären Återföreningen – mysteriet om den gamla boken.
En dokumentär från 2023 av Åsa Veghed.
-
P1 Kulturs filmreporter Emma Engström rapporterar direkt från filmfestivalen i Göteborg. Möt Abbe Hassan, som regisserat öppningsfilmen "Exodus", och få tips och spaning.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I dag inleds filmfestivalen i Göteborg, Nordens största med 250 filmer från ett 80-tal länder och många tiotusentals besökare. Emma Engström bevakar den från start till mål - och här rapporterar hon i flera omgångar inför öppningen i kväll.
PROMENAD PÅ HOLLYWOODS KULLAR MED OSCARSBELÖNADE FOTOGRAFEN LINUS SANDGREN.
Svenske Linus Sandgren har fått en Oscar för sitt filmfoto. I det här reportaget visar han P1 Kulturs Lisa Bergström och Sveriges Radios USA-korrespondent Roger Wilson platsen där den redan legendariska scenen ur "La La Land" spelades in, mot fonden av en smäktande solnedgång. Under vägen berättar han om vikten av att filma med analog film och inte digitalt. Hur en huvudfotograf på en stor inspelning är arbetsledare för 20-40 personer - och hur hans pappas död, filmarbetare även han, kastade skuggor över hans yrkesliv.
KLASSIKERN: "MELANCHOLIA" AV LARS VON TRIER
I veckans Klassikern berättar kulturjournalisten Sara Abdollahi om en av den danske regissören Lars von Triers mest omsusade filmer. Den som handlar om jordens undergång, genom krocken med en annan stor himlakropp som närmar sig sakta men säkert - och som fick titeln "Melancholia". Vilket även anspelade på huvudpersonernas, och möjligen även regissörens eget, sinnestillstånd.
VON TRIERS FELSTEG I CANNES 2011
Denna dag, Förintelsens minnesdag, påminner sig Lisa Bergström sedan om hur hon bevistade den kanske allra mest omskakande av Lars von Triers presskonferenser. Hur han där plötsligt uttalade sig luddigt kring Hitler - och sedan avfärdade det hela som ett ovanligt "dåligt skämt".
NYA SÄNDNINGSTIDER FÖR LUNDSTRÖMS BOKRADIO
Sist men inte minst kommer Marie Lundström till studion för att berätta om nya sändningstider för Lundströms bokradio - och om när podden släpps, lagom till fredagskvällen. Dessutom ett kort utsnitt ur Bokcirkeln som startar i kommande program och handlar om Julie Otsukas nya roman "Simmarna" - och där en av deltagarna är den före detta simmästaren Therese Alshammar.
Programledare: Lisa Bergström
Producent: Mattias Berg -
Philip de Croy är föreläsare, författare och Sveriges (Nordens?) enda thanatolog, det vill säga expert på det vetenskapliga studiet om döden. Varför har vi så svårt för att prata om döden i Sverige? Hur kan man agera när det sker i ens närhet? Och hur ser Philip på de senaste rönen inom livsförlängning, kryonik och AI? Ett långt och fint samtal om den mest smärtsamma och samtidigt träffsäkra framtidsspaningen. // Programledare: Christian von Essen // Inspelat i Kitchen Studio på Roslagsgatan 23 i Stockholm. // Läs mer på hejaframtiden.se och prenumerera på nyhetsbrevet.
-
Det har varit några tuffa månader med skyhöga elpriser som fått många av oss att skruva ner värmen, duscha snabbt och öppna ugnsluckan för att ta vara på värmen. Decembers elräkning blir tuff för många att betala men nu kan vi vara på väg ut ur krisen.
Som det ser ut nu så är Europas gaslager väl påfyllda, till och med bättre än på många år.
En av orsakerna är det milda vädret som vi haft i Sverige och i övriga Norden de senaste månaderna - det har minskat efterfrågan på gasen.
Priset på el bestäms i dag av Nordpool, elbörsen som vi använder oss av för att köpa och sälja el. Systemet har kritiserats vid flera tillfällen för att det kan leda till enorma övervinster för elbolagen, men också för den svenska staten. Kan systemet komma att ändras?
Är elkrisen över nu och vad har vi lärt oss de här senaste månaderna? Å hur ska man göra för att inte hamna i det här läget igen?
Gäst: Andreas Cervenka, Aftonbladets ekonomiska kommentator.
Programledare: Jenny Ågren
Kontakt: [email protected]
- Mostra di più