エピソード

 • Barnprogram kan ju vara roliga, skrämmande, lärorika och märkliga. Annika Ilmoni pratar med lyssnare om barnprogrammen de aldrig glömmer.

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Fem myror är fler än fyra elefanter fyller 50 år i år och snacka om att revolutionera genren när de tre programledarna på ett underhållande sätt lärde svenska barn alfabetet. Varje generation har sina minnen av TV-världen och vissa barnprogram glömmer man aldrig.

  Satt du och sjöng med i Televinken-sångerna? Väntade du spänt på vilka filmer som skulle dyka upp i Björnes magasin? Du kanske har barn omkring dig nu och avskyr Greta Gris eller öppnade du ett bageri efter att ha sett Tårtan som barn? Blev du kanske speltokig efter att ha konsumerat Pokémon eller är du fortfarande livrädd för Staffan Westerberg?

  Barnprogram kan ge starka intryck, så vilket har fastnat lite extra hos dig?

  Oförglömliga barnprogram med Annika Ilmoni

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 21:00 och programmet startar 21:40.

  📞 020-22 10 30

  Direktsänder från Kalmar

  Annika sänder programmet direkt från radiohuset i Göteborg men du kan också lyssna på Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Ansvarig utgivare: Johan Signert

 • Den psykiska ohälsan sprider sig. Fler och fler väljer att tala öppet om sin ångest. I Karlavagnen med Sanna Lundell handlar det om hur vi hanterar vår ångest. Den kan vara svår, eller komma ibland. Vilka verktyg finns?

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Just nu kan man se flera serier om psykisk ohälsa och ångest. Allt fler högpresterande personer delar med sig av sitt mående och berättar nu öppet om sin psykiska ohälsa. I UR-serien ”Min ångest och jag” berättar fyra kända personer om sin ångest, ensamhet, depressioner och självmordstankar. Ångesten har tagit en plats i populärkulturen.

  Ikväll ska vi dela våra erfarenheter av den så vanliga ångesten som drabbar oss alla, ofta eller ibland. Vad har du för erfarenheter av psykisk ohälsa? Hur hanterar du den i din vardag? Har du tagit dig ur en livskris och vilka redskap använde du?

  Hur pratar vi om vår psykiska hälsa, vid middagsbordet eller vid kaffeautomaten? Vad kan man göra om en kompis eller en familjemedlem hamnat i en depression? Laga mat och bara lyssna? Har du mått dåligt i någon period i livet, hur hanterade du det? Dela med dig av dina tankar och råd om hur vi kan hjälpa varandra att våga prata om ångest.

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 21.00 och programmet börjar 21.40.

  📞 020-22 10 30

  Direktsänder från Stockholm

  Sanna sänder programmet direkt från radiohuset i Stockholm men du kan också lyssna på Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Producent: Monika Bohman

  Ansvarig utgivare: Sofia Söderholm

  Här finns hjälp om du mår dåligt

  I akuta situationer: ring alltid 112.

  Vårdguiden 1177 – om du behöver hjälp att hitta en mottagning eller har frågor om psykisk ohälsa.

  Mind självmordslinje: 901 01 Öppet dygnet runt. Även chatt.

  Mind äldrelinje: 020-22 22 33 Vardagar 8-19 och helger 10-16.

  Mind föräldratelefon: 020-85 20 00 Öppet på vardagar klockan 10–15

  Jourhavande med­människa: 08-702 16 80 Öppet alla dagar 21– 06

  BRIS (barnens rätt i samhället): 116 111 Alltid öppet för dig under 18 år. Även chatt.

  Spes, suicidprevention och stöd till efterlevande: 020-18 18 00, öppet alla dagar 19–22. Även Chatt onsdagar 18.30–20.00 och söndagar 18.30–20.00

  Kyrkans SOS: 0771-800 650 Öppet vardagar 13–21 och helger 16–21.

   

 • エピソードを見逃しましたか?

  フィードを更新するにはここをクリックしてください。

 • Vi drömmer oss bort i detta avsnitt av Karlavagnen. Berätta om den mest minnesvärda resa du någonsin gjort. Vad upplevde du då? Det undrar Christian Olsson i Karlavagnen onsdag.

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Om en månad den 22 december, är det Vintersolståndet, vilket betyder att dagarna långsamt blir längre och ljusare. Men hur ska vi stå ut till dess i mörka, kyliga november med en inflation som pressar många till att vända på slantarna. Jo, i kvällens Karlavagnen vill vi drömma oss bort tillsammans med er, till andra platser och tider. Därför undrar Christian: Vilken är den häftigaste resa du gjort?

  Var det till Australien, Alperna eller kanske Alingsås? Vad upplevde du på den där resan du aldrig glömmer? Tågluffade du i Europa och sov på billiga vandrarhem som ungdom, eller längtar du tillbaka till den där stranden på Phuket där du fick se havslädersköldpaddor för första gången? Har du vandrat till Machu Pichu eller gift dig i Las Vegas? Kanske druckit vin i Tokyo eller dansat på borden på en bar i Dublin?

  Berätta om din mest minnesvärda resa, och smitta oss andra med lite ljus och äventyr!

  På resande fot i Karlavagnen med Christian Olsson

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 22:00 och programmet är ikväll extra kort, vi börjar 23:07.

  📞 020-22 10 30

  Direktsänder från Göteborg

  Christian sänder programmet direkt från radiohuset i Göteborg men du kan också lyssna på Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

 • Ikväll vill jag prata om dagboken. Nyckeln till mångas liv och kanske det hemligaste, mest privata man har. Vilken roll har dagboken spelat i ditt liv?

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.


  I Babel i söndags kunde vi höra Patti Smith berätta om sin senaste bok. En bok av dagar, och vi skulle vilja höra med dig : Var det i din mammas gamla dagböcker du förstod vad som egentligen hände i din barndom? Kanske var det farmors gamla dagböcker som öppnade upp släktens mysterier? Var det så att du skrev dagbok när barnen var små? Skriver du en drömdagbok eller jobbdagbok?

  Ikväll vill jag höra om dina erfarenheter att skriva dagbok. Kanske minns du tillbaka när du läser dem, ikväll är det också såklart möjligt att kliva fram och berätta om du tjuvläste din syrras. Och skriver du fortfarande?
  Jag vill höra allt, dela med dig på 020-22 10 30, slussen öppnar 21:00. Men du kan såklart mejla oss redan nu på karlava[email protected]. Vi drar igång direkt efter sporten 21:40.

  Vi hörs!

  Kära dagbok i Karlavagnen med Madeleine Fritsch Lärka

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 21:00 och programmet startar kl 21:40.

  📞 020-22 10 30

  Direktsänder från Malmö

  Madeleine sänder programmet direkt från radiohuset i Malmö men du kan också lyssna på Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

 • Vilka egna val fick du göra som barn? Vilka åsikter kunde du uttrycka och vilka rättigheter hade du? Måndag den 20 november är det internationella barndagen och då vill vi höra hur barn kan påverka sina liv.

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Vilka åsikter och rättigheter hade du själv möjlighet att ge uttrycka för när du var barn?

  Du som är vuxen och uppvuxen i ett annat land med en annan kultur kanske kan jämföra din egen uppväxt med barn som växer upp i Sverige idag.

  Minns du tillfällen då du lyckades påverka situationer som gjorde en skillnad för dig?

  Fick du välja dina kamrater, vilken skola du skulle gå i, de kläder du ville ha på dig? Fick du möblera ditt eget rum eller spela den musik som du ville?

  Valen som du gjorde som barn i Karlavagnen med programledare Pia Herrera.

  När kunde du påverka som barn? Hör av dig på måndag så kan du medverka i programmet.

  Eftersom det är Sveriges Radio Finska som producerar Karlavagnen på måndagar så kan du tala finska med programledaren.

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram.

  Programmet startar kl 21:40. Telefonslussen öppnar kl 21:00.

  📞 020-22 10 30

  Programmet som du också kan lyssna på i Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Producent: Maria Repitsch

  Ansvarig utgivare: Helena Huhta Hermans, Sveriges Radio Finska

 • I veckan presenterades vad som förväntas bli årets julklapp: Sällskapsspelet. I Karlavagnen med Mona Wahlund ska det handla om våra relationer till julklappar. Vilken är den bästa eller sämsta julklappen du fått? Dela med dig!

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Handelsinstitutet förespår varje år vad som förväntas bli den mest populära julklappen. Det hemmastickande plagget, stormköket, spikmattan, råsaftcentrifugen och evenemangsbiljetten är några av de förslag som kommit under de senaste året.

  Hur tänker du runt detta med julklappar? Har du börjat planera redan nu och vad ligger det i paketen? Vad har du för minnen av klappar som du blev alldeles överlycklig av och vad blev du mindre nöjd med? Vad är en bra julklapp för dig? Vad är det viktigaste och finaste du själv gett eller fått? Hur gör man om kassan är skral – vad kan man lägga i paketen som inte kostar skjortan? Minns du någon speciell julafton i barndomen och vad du gladdes åt?

  Dela med dig av dina tankar runt julklappar och vad de betyder eller inte betyder för dig? Har du redan nu börjat att planera, köper du ett sällskapsspel eller tillverkar du något själv? Vilka minnen har du förknippade med julklappar? Vad är en bra julklapp för dig? Eller har ni slutat ge varandra klappar – hur kom ni fram till det? Berätta

  Julklappar i Karlavagnen med Mona Wahlund startar 22.06

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 21:00 och programmet startar kl 22:06.

  📞 020-22 10 30

  Direktsänder från Uppsala

  Sanna sänder programmet direkt från radiohuset i Uppsala en du kan också lyssna på Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Producent: Monika Bohman

  Ansvarig utgivare: Markus Boger

 • Hur hanterar vi ensamhet? Går det att bryta ensamheten och hitta vänner?

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Ännu en gång kommer forskningsrön som visar att ensamhet ger dålig hälsa. Nu säger forskarna att besök en gång i månaden verkar vara ett tröskelvärde. Besök en gång i månader verkar göra skillnad jämfört med att aldrig ha besök.

  Är du ensam – hur hanterar du din ensamhet?

  Har du ensamma människor i din närhet?

  Har du brutit din ensamhet – hur gjorde du? 

  Eller tycker du om att vara ensam?

  Ring och prata med Gerhard Stenlund i Karlavagnen fredag – Sveriges största samtalsrum!

  020 - 22 10 30

  Programmet startar 21:40. Telefonslussen öppnar 21:00.
  Du kan också skicka e-post till [email protected] och dela med dig.

  Ansvarig utgivare: Anders Bäckström.

 • I norra Sverige blev oktober månad den kallaste på 30 år. I Karlavagnen med Sanna Lundell ska vi prata om kyla. Är du van eller fryser du hela tiden? Hur hanterar du köldknäppar? Har du upplevt något riktigt kallt ögonblick?

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Det känns kallt nu. Kallast var det enligt SMHI i Nikkaluokta, där temperaturen låg på minus 25,7 grader den 30 oktober 2023.

  Vad har du för knep att hålla kylan borta? Eldar du eller har du något speciellt knep att hålla varmt hemma utan att elräkningen skjuter i höjden ännu mer? Underställ och stickade raggsockor? Vad är den kallaste temperatur du varit med om och vad gjorde du då? Varför upplever vi temperaturerna olika beroende på var i Sverige vi befinner oss? Har du några speciella minnen som är förknippade med att det var kallt, hur fick du upp värmen?

  Vi pratar om kyla i Karlavagnen Sanna Lundell

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 21:00 och programmet startar kl 21:40.

  📞 020-22 10 30

  Direktsänder från Stockholm

  Sanna sänder programmet direkt från radiohuset i Stockholm men du kan också lyssna på Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Ansvarig utgivare: Sofia Söderholm

 • Alla bär vi på en historia. Vi präglas av vår bakgrund och av gener som förts vidare i generationer. Vilken koll har du på din egen släkt? Det vill Kenneth Tonef veta, i Karlavagnen onsdag.

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  I tv-program som Allt för Sverige och Historien om Sverige får vi lära oss mer om svensk historia och om att söka sina rötter. Nu undrar vi hur dina rötter ser ut!

  Har du släktforskat? Vad har du hittat?  Är du av kunglig släkt, eller reste dina förfäder till USA? Har några extra intressanta namn eller platser dykt upp, eller har du kanske snokat fram nya släktingar du inte kände till? Kanske har ramlat på en familjehemlighet som omkullkastat hela din bild av din släkt? Vad jobbade dina förfäder med? Vad hette dem?

  Kanske är du helt ny på området. Hur släktforskar du? Har du använt DNA-teknik, gamla kyrkböcker och dammiga arkiv? Är det svårt?

  Berätta om din släktforskning i Karlavagnen onsdag!

  Släktforskning i Karlavagnen med Kenneth Tonef

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 21:00 och programmet startar kl 21:40.

  📞 020-22 10 30

  Direktsänder från Göteborg

  Kenneth sänder programmet direkt från radiohuset i Göteborg men du kan också lyssna på Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

 • Minns du samtalet när du fick reda på att du skulle bli pappa eller när du samlat mod och äntligen vågade förklara din kärlek. Samtalet där du kom ut och fick berätta vem du är?

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Det sker många viktiga samtal runt om i världen just nu, det diskuteras och förhandlas om krig och om fred. Men vilket samtal minns du? Det där samtalet som har fastnat. Det fina, överraskande eller kanske det samtal du helst av allt vill glömma. Fick du kanske veta att det inte var lång tid kvar att leva för en närstående? Fick du ett samtal där du kunde hjälpa en vän i nöd? Eller var det mötet med den okända kvinnan som blev så speciellt. Vi hoppas på oförglömliga samtal.


  Samtalet jag aldrig glömmer i Karlavagnen med Madeleine Fritsch Lärka.

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 21:00 och programmet startar kl 21:40.

  📞 020-22 10 30

  Direktsänder från Malmö

  Madeleine sänder programmet direkt från radiohuset i Malmö men du kan också lyssna på Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Ansvarig utgivare: Petra Quiding.

 • Har du tjänstgjort som hopp-i-land-kalle, skurat däck på ett fraktfartyg eller lagat mat i en kabyss. Vilken båtresa glömmer du aldrig?

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Du kanske reser på nöjeskryssningar och har dansat salsa eller tanga på öppna hav? Gick färden kanske till Gotland, Finland, Danmark eller Tyskland?

  En båtresa i roddbåt eller segelbåt med eller utan sällskap kan bli minnesvärd. Så här års på hösten är det lite oroligt ute till havs med mycket sjögång men kan ändå vara spännande och känna naturkrafterna brusa. Kanske blev du sjösjuk på en av dina sjöresor.

  Du kanske tillhör dem som vill vara ensam i din segelbåt för att hitta en inre ro, och hitta tillbaka till dig själv.

  Vilken resa bär du på i minnet som du kan dela med dig av på måndag då vi ska tala ”Den båtresan glömmer jag aldrig”.

  Eftersom det är Sveriges Radio Finska som producerar Karlavagnen på måndagar så kan du tala finska med programledaren.

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram.

  Programmet startar kl 21:40. Telefonslussen öppnar kl 21:00.

  📞 020-22 10 30

  Pia Herrera direktsänder programmet

  Programmet som du också kan lyssna på i Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Producent: Maria Repitsch

  Ansvarig utgivare: Helena Huhta Hermans, Sveriges Radio Finska

 • Hur har du hyllat eller på vilket sätt kommer du ihåg din pappa. Ring Li Skarin och berätta om din pappa eller om dig som pappa.

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Idag är det fars dag! Vad betyder det för dig? Ring och berätta hur du uppvaktat din pappa oavsett om det är din biologiska pappa eller den som haft papparollen i ditt liv.

  Ring och berätta vad det betytt för dig att bli pappa eller vem du är i din papparoll. Vem är din förebild i din papparoll?

  Vilka är dina starkaste och finaste minnen av din pappa? Eller kanske växte du upp utan din pappa, hur var det att ha en frånvarande förälder?

  Ring och berätta 020 – 22 10 30. Telefonslussen öppnar kl. 21.

  Skriv gärna till oss på våra sociala medier;

  Karlavagnen på Facebook.
  Karlavagnen på Instagram.

  eller på mailadressen [email protected]

  Programledare: Li Skarin

  Ansvarig utgivare: Dan Granlund

 • Att packa ihop allt man äger och flytta kan vara meckigt, livsomvälvande, jobbigt - och alldeles, alldeles underbart. Annika Ilmoni pratar med lyssnare om deras bästa flytt någonsin.

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  En flytt kan innebära stora förändringar, man säger hejdå till en tillvaro och börjar om på nytt någon annanstans. Det kan vara på grund av kärleken, jobbet eller en längtan tillbaka till hemtrakten som gör att man packar lådorna, bryter upp och landar in någon helt annanstans.

  Var det ett spontant beslut att flytta? Eller har du till slut landat på stället du drömt om i flera år? Flyttade du ifrån en plats för att du var tvungen, drog du till ett annat land och fick anpassa dig efter en helt annan kultur eller bröt du ensamheten och blev sambo? Från en trång lägenhet till en stor gård, öde landsbygd till pulserande storstad eller kanske hemifrån?

  Ett liv kan ju innebära en mängd olika flyttar men någon av dem minns man ju lite extra. Vilken är ditt livs bästa flytt?

  Dela din bästa flytt med Annika Ilmoni

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 21:00 och programmet startar kl 21:40.

  📞 020-22 10 30

  Direktsänder från Kalmar

  Annika sänder programmet direkt från radiohuset i Kalmar men du kan också lyssna på Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Producent: Rasmus Björe

  Ansvarig utgivare: Johan Signert

 • Ibland i livet hamnar vi i en situation när vi vill eller måste bryta upp och göra slut. I Karlavagnen med Sanna Lundell handlar det om när är det dags att bryta upp, göra slut. Vilka uppbrott har du gjort i ditt liv?

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Hur drar man av plåstret bäst? Det kan handla om att man levt i en relation och så plötsligt går det inte längre och man måste göra ett val. Man kanske träffar en annan och blir blixtkär. Eller tröttnar på sin väninna som tjatar. Hur gör man slut på ett bra sätt - hur går man vidare - hur förklarar man för sin partner eller vän? Finns det snygga eller fula avslut i ditt liv? Finns det några enkla vägar ur?

  Har du lämnat något eller någon? Skilde du dig? Sade du upp dig från jobbet efter 20 år? Flyttade du tillbaka till din barndomsstad 120 mil bort? Gjorde du slut med en vän? Hur påverkar uppbrott oss och hur går man vidare? Har du några erfarenheter på ämnet ”Att göra slut” Bra eller dåligt? Vad har avsluten betytt i ditt liv? Dela med dig!

  Dela dina uppbrott med Sanna Lundell

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 21:00 och programmet startar kl 21:40.

  📞 020-22 10 30

  Direktsänder från Stockholm, programstart ca 23.07

  Sanna sänder programmet direkt från radiohuset i Stockholm men du kan också lyssna på Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Producent: Monika Bohman

  Ansvarig utgivare: Sofia Söderholm

 • På fredag är det Mårtensafton och i Skåne ska det ätas gås och svartsoppa. Men hur är det i resten av landet finns där helt andra traditioner? Christian Olsson snackar med lyssnarna om små och stora traditioner.

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Traditioner är ofta, men inte alltid, kopplade till mat – ni kanske har ”stora klädbytardagen” i er bostadsförening varje höst och vår. Eller Yatzyklubb den sista söndagen i varje månad där förloraren måste bjuda på tilltuggen till nästa gång?

  Träffar du din bästa kompis på café och delar en mazarin varje torsdag eftermiddag? Kommer du från ett annat land med en särskild tradition som du tycker att Sverige borde haka på?

  Låt oss höra om just din speciella tradition i Karlavagnen onsdag – en tradition i sig.

  Små och stora traditioner i Karlavagnen med Christian Olsson

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 21:00 och programmet startar kl 21:40.

  📞 020-22 10 30

  Direktsänder från Göteborg

  Christian sänder programmet direkt från radiohuset i Göteborg men du kan också lyssna på Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

 • I kväll vill jag Madeleine Fritsch Lärka prata om minnen och musik. Det finns ju få saker som väcker minnen som just musik och jag vill höra vilken låt som sätter igång minnen hos dig? Och vilka minnen det handlar om.

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Är det låten du hörde första gången du kysstes eller sången du och din pappa sjöng för full hals på bilsemestern? Kanske är det låten som tar dig tillbaka till hemlandet eller kanske jobbiga minnen?Själv får jag ont i magen av en låt av Shirley Bassey - ikväll får du höra varför. Men jag vill också höra allt om dina musikminnen. Allt! Dela med dig på 020-22 10 30, slussen öppnar 21:00. Du kan såklart mejla oss redan nu till K[email protected]. Vi drar igång direkt efter sporten.

 • Många är vi som minns någon person som vi mött och som blev en förebild för oss i livet. Vem har du haft som förebild?

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Våra föräldrar, syskon, närstående eller en granne kan ha blivit förebilder för oss tidigt i livet. Men vilka handlingar eller kan det ha handlat om en egenskap hos en person som avgjorde att en personen lämnade ett sådant avtryck på dig?

  När vi växer upp och blir äldre möter vi många olika personer som gör intryck på oss och som kan visa på bra exempel på hur vi kan agera för att få ett bra liv.

  Har du mött någon sådan person i ditt liv?

  Vem har du sett upp till i livet? Har du erfarenheter av att du mött någon i ditt liv som gav dig en knuff i en viss riktning och tände ett ljus i ditt liv och kanske gjorde så att du fann en ny livsväg?

  Är din förebild den personen som var din chef, en arbetskamrat, en familjemedlem eller någon som du läst och hört om som blev din vägvisare i livet?

  Dela med dig av din historia om ett möte med en person som fick en avgörande betydelse för dig?

  Eftersom det är Sveriges Radio Finska som producerar Karlavagnen på måndagar så kan du tala finska med programledaren.

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram.

  Programmet startar kl 21:40. Telefonslussen öppnar kl 21:00.

  📞 020-22 10 30

  Pia Herrera direktsänder programmet

  Programmet som du också kan lyssna på i Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Producent: Maria Repitsch

  Ansvarig utgivare: Helena Huhta Hermans, Sveriges Radio Finska

 • Allhelgonahelgen ägnas åt att minnas och hedra våra nära och kära som lämnat oss. I Karlavagnen med Mona Wahlund ska vi prata om hur du vill att dina anhöriga ska minnas dig, dina gärningar och vad du satt för spår.

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Hur tänker du runt din egen död? Hur vill du bli ihågkommen? Vad vill du att andra ska minnas av och om dig? Har du funderat hur du vill ha det efter din bortgång - hur saker och ting ska förvaltas. I kväll i Karlavagnen vill vi att du delar med dig av hur du vill att arvet efter dig ska se ut. Det kan handla om det personliga eller om det materiella/saker. Har du skrivit ett testamente och i så fall hur ser det ut? Vad vill du lämna efter dig? Vad vill du lämna för eftermäle? Har du tänkt igenom det eller blir det som det blir? Dela med dig av dina tankar om arvet efter dig! Vad vill du bli ihågkommen som? En person som gick sina egna vägar, en person som alltid var generös, en solidarisk och rättvisemärkt person? Vad tror du dina nära och kära kommer att säga om dig den dagen du är borta? För en sak är ju säker - vi ska alla den vägen vandra. Vad vill du att andra ska minnas av dig? Hur går dina tankar om arvet efter dig?

  Programledare: Mona Wahlund

  Ring oss, mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 21:00 och programmet startar kl 21:40.

  📞 020-22 10 30

  Direktsänder från Uppsala

  Mona sänder programmet direkt från radiohuset i Uppsala men du kan också lyssna på Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Producent: Monika Bohman

  Ansvarig utgivare: Markus Boger

 • Ett märkligt sammanträffande, en oförklarlig upplevelse.

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  I Karlavagnen fredag pratar vi om osannolika händelser vi varit med om. Det kan handla om märkliga sammanträffanden som att helt plötsligt stå öga mot öga med sin idol i en hotellhiss, om att göra hole-in-one under sin första golfrunda någonsin. Eller om den borttappade kära ägodelen som dök upp igen, mot alla odds.

  ”Vad är oddsen för att detta ska hända”, brukar man ju säga när något osannolikt inträffar.

  Kanske kan du berätta om mer svårförklarliga händelser som drar åt det övernaturliga hållet.

  Ring och prata med Gerhard Stenlund på Karlavagnen fredag!

  020 - 22 10 30

  Programmet startar 21:40. Telefonslussen öppnar 21:00.
  Du kan också skicka e-post till [email protected] och dela med dig. Välkommen in i Sveriges största samtalsrum!

  Ansvarig utgivare: Anders Bäckström.

 • Vi går mer och mer in i att leva digitalt. De flesta av oss använder digitala redskap i vardagen på ett eller annat sätt. I Karlavagnen med Sanna Lundell vill vi att du berättar vad du gör digitalt. Chattar - gör bankärenden? Berätta!

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Den digitala verkligheten blir mer och mer en vardag hos oss alla. Hur använder du de digitala hjälpmedlen? Hur har appar och olika tjänster påverkat dig? Har det underlättat ditt liv eller har det försvårats? Chattar du med barnbarnen? Släcker och tänder du vardagsrumslampan med din smarta telefon? Gör du delade inköpslistor så att de du har hushåll med kan se vad som behöver handlas? Hur ser ditt digitala liv ut? Hur ser dina barns digitala liv ut? Har du koll på alla bekvämligheter och fallgropar som kan komma eller som redan har infunnit sig? Idag släpper Beatles ett helt nytt album med hjälp av AI-teknik. Har du provat AI (Artificiell Intelligens) i någon form Vad känner du för det?

  Ingen skärmtid för barn under två, och max en timme om dagen för barn mellan två och fem. Så lyder Barnläkarföreningens nya riktlinjer som presenterades i veckan. Hur hanterar du barnens skärmtid? Hur hanterar du dina egna? Vad är bra och vad är dåligt? Dela med dig av dina digitala tankar.

  Var analog ikväll - Ring oss på 020 22 10 30!

  Du kan också mejla på [email protected] eller skriv till oss på Facebook och Instagram. Slussen öppnar kl 21:00 och programmet startar kl 21:40.

  📞 020-22 10 30

  Direktsänder från Stockholm

  Sanna Lundell sänder programmet direkt från radiohuset i Stockholm men du kan också lyssna på Karlavagnspodden i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

  Ansvarig utgivare: Sofia Söderholm