エピソード

 • I detta avsnitt förmedlar Sussie och jag den glädje vi upplever när vi ser resultaten av de processer vi varit inne i och det inre arbete vi gjort under det senaste året. Vi gläds även över de förändringar vi ser bland de människor som fått vår hjälp.  

 • Martina var i total obalans efter upplevelser i barndomen och utvecklade ätstörningar redan som elvaåring. Efter en våldtäkt på en semesterresa rasade allt. 
  När hennes sambo föreslog att Martina skulle pröva homeopati hos Maria Wester startade läkningsprocessen på riktigt. Med hjälp av framför allt Bicom bioresonans, homeopatmedel och Yin yoga läktes Martina både fysiskt och känslomässigt. Det var en fantastisk process som ledde till att hon får nypa sig i armen ibland för att inse hur bra hon mår i dag.

  Vad är det som gör att vissa människor kan förändra sina liv och andra blir kvar i något negativt och ibland destruktivt trots att hjälp finns att få? Ingen kan förändra oss - det är bara vi själva som kan göra det som krävs. Naturligtvis behöver vi ta emot hjälp - det var det Martina gjorde och hon gjorde även det som krävdes av henne till punkt och pricka för att kunna förändra sitt liv.
  Innan vårt samtal pratade Martina och jag om hennes livsväg utifrån hennes astrologiska karta. Jag ser hennes otroliga styrka som har hjälpt henne att klara av vardagen oberoende av vilka hinder hon har mött. Jag såg också att det är en djup mening med allt hon har gått igenom. Martina är målmedveten, ambitiös, intelligent, ihärdig och väldigt ansvarsfull och det är hon själv som har skapat det liv hon har i dag. Martina jobbar som Personal Trainer och healer. Kontakta gärna henne på Instagram: tinas_tankar 

  Homeopaten Martina fick hjälp av:

  Maria Wester
  https://mariasnycklar.fi/

 • エピソードを見逃しましたか?

  フィードを更新するにはここをクリックしてください。

 • Detta avsnitt innehåller utdrag ur två långa samtal där Ewa Glimsand och jag pratade om hennes liv och hur det utformade sig efter makens plötsliga död strax innan deras tredje barn skulle födas. Nu när det har gått snart 14 år har Ewa fått perspektiv på allt som hänt och är i dag djupt tacksam över det liv hon har nu. 

  Under den svåra tiden efter dödsfallet upplevde Ewa makens närvaro väldigt tydligt, parallellt med att hon  hade ett starkt stöd av sina föräldrar, bröder och vänner. Detta innebar att hon orkade leva vidare och ta hand om sina tre barn. 

  Jag har använt mig av hennes astrologiska karta under våra samtal och när jag går tillbaka i tiden så kan jag utläsa att de svåra åren innehöll viktiga upplevelser på hennes livsväg. 

  Så småningom skulle hon möta en ny man som liksom hennes första man också blev hennes stora kärlek, en man som matchar henne perfekt, som jag kan se i deras jämförelsehoroskop. 

  Paret har även fått ett gemensamt barn, som ur ett astrologiskt perspektiv har ett otroligt stark själsligt band till båda sina föräldrar.  

  Ewa Glimstads hemsida:

  https://hspmamma.se Instagram: 

  hsp_mamma 

 • Att bli bortvald och lämnad skapade tidigt en sorg och ett trauma inom Rositas mormor, som genomsyrat hela hennes stora släkt under åren. När mormodern inte mådde bra blev det en speciell stämning, som kanske var en orsak till att Rositas sökande startade. Hon ville förstå sig själv och vad hennes uppgift på jorden är. Redan när hon var fyra år gammal väcktes en enorm nyfikenhet på vad livet gick ut på. Rosita är en speciell själ, med en extrem öppenhet och medialitet och hon insåg tidigt att det inte finns några begränsningar för vad vi människor kan göra, och på den vägen är det. Det är bara rädslorna som stoppar oss, enligt Rosita. 

  Rosita har gått på otaliga intressanta utbildningar, som har hjälpt henne att läka de sår och obalanser som funnits i hennes energisystem och som även bidragit till andra människor läkningsprocesser, varav chakraflödesmassage, yogisk healing, Access Bars, meditation och naturligtvis yoga är viktiga bland alla de metoder Rosita har prövat på och lärt sig. 

  Under våren tolkade jag Rositas astrologiska karta och förmedlade tillsammans med Sussie den energi hon behövde för att hennes läkningsprocess skulle fortsätta, samtidigt som vi "klippte banden" till mormodern. Denna session ledde till att mormoderns energi, som Rosita påverkats av sedan födelsen nu är borta. Mötet med Rosita påminde mig återigen hur viktigt det är att läka våra relationer bakåt i tiden för att underlätta för oss, för våra barn och barnbarn att må bra.  

  Vi pratar även om vad det är som gör att vi bara vet saker, utan att ha några bevis. 

  Så lyssna på Rositas fantastiska historia.  

  På Caritas Wellness i Uddevalla kan du komma i kontakt med Rosita: https://www.carita.me/    

 • I detta avsnitt gör jag en komplettering till förra avsnittet med homeopat Maria Wester. Jag nämnde att BICOM hjälper deprimerade människor att må bra efter en behandling, men jag inser att det är viktigt att Maria återigen berättar hur hon jobbar med människor som är nedstämda och dessutom förklarar hur hon jobbar med klienter på distans. I avsnittet berättar Sussie om den svåra kattallergi hon hade i många år och Maria berättar om Karin, som led av reumatism med svår värk och åt tunga konventionella mediciner. Båda blev helt friska med hjälp av homeopati och BICOM Bioresonans. När man blir medveten om vad som faktiskt kan hända när man får hjälp av dessa metoder så ger det ett hopp för de människor som lider av olika symtom och obalanser - att det går att bli frisk. För att ytterligare skapa en förståelse för vad som sker när man behandlar med BICOM så pratar man i dag om information. Vågen har en frekvens som transporterar information och det är den som gör behandlingen helt individuell. Denna förklaringsmodell utgår både från kvantfysikens synsätt och ur gamla visdomstraditioner, som pratar om energi, materia och information. 2022 års nobelpris i fysik handlar också om information och hur den informationen transporteras och priset handlar även om något som kallas för sammanflätning. 

  Man kopplar priset till Albert Einstein, som redan på sin tid hade tankar om kvantmekaniken men tyckte det var så konstigt att det inte kunde vara sant. Förra årets pris visar att det faktiskt är sant.

  Det är ingen ny teori men det är en stark bekräftelse på att kvantfysikens beskrivning av världen trots allt verkar stämma på något sätt.

  Magnus Jonsson, professor i tillämpad fysik vid Linköpings universitet hävdar att fysikpriset hjälper oss att förstå att vår värld inte fungerar riktigt som vi upplever den utan att kvantvärlden är speciell - att det som är lite emot vårt sunda förnuft måste vara sant.
  Klicka gärna på nedanstående länkar för mer information: https://bicom-norden.se/info-for-lakare-och-terapeuter/   

 • Vad gör man när man har svåra utslag över hela kroppen som vätskar, varar, bränner och kliar och som även hindrar dig från att sova och den enda hjälp du får är en kortisonsalva, som inte alls fungerar. Efter ett besök hos Maria Wester på hennes mottagning i Kaitsor i Österbotten minskade klientens utslag radikalt redan efter en vecka, för att sedan successivt försvinna helt. Detta är bara ett av många exempel där sjukvården inte har resurser att hjälpa oss människor att bli friska.  Det finns dock hjälp att få om vi är öppna för de metoder som ännu inte är integrerade i den traditionella sjukvården i Sverige och i Finland, som både homeopatin och bioresonansterapin är i många länder ute i världen.

  Maria är utbildad homeopat och som komplement till homeopatin använder hon sig av apparaten BICOM, som är en medicinsk utrustning av klass 2A och bygger på bioresonansteknik. Det är en holistisk och individuell behandlingsmetod som ser olika ut för alla patienter, eftersom man ser till helheten och letar grundorsaken till patientens upplevda problem.  
  Maria berättar i avsnittet: 
  - hur hon går till väga i en behandlingssituation där hon använder sig av BICOM och där hon med hjälp av denna apparat kartlägger överkänslighet, belastning, samt andra hälsotillstånd som gör oss svaga. Hon stöder och stärker de inre organen genom att balansera med personens egna frekvenser. 


  - hur våra kroppsärr från olika operationer, kejsarsnitt, skärsår etc. kan påverka vårt energiflöde och skapa olika fysiska besvär. Hon berättar hur hon behandlar ärren med BICOM och hur hon hjälpte mig att förlösa blockeringar i mitt ärr efter tre kejsarsnitt. 
  - hur deprimerade människor kan få hjälp med att komma ur sina depressioner med hjälp av BICOM och ett depressions- och traumaprogram.  
  -sitt First Aid Kit som innehåller tjugo olika homeopatmedel, ett fantastiskt kit som innehåller de vanligaste medlen för lättare åkommor.

  Följ Maria på Facebook: Marias Hälsonycklar, Instagram: mariashalsonycklar där hon berättar om ett homeopatmedel per dag. Vill någon köpa kittet så har även jag några att sälja, alternativet är att ni själva kontaktar Maria. 

  Maria tar även emot klienter på distans. Hennes mejladress finns på hennes hemsida: https://mariasnycklar.fi/

  Min mejladess: [email protected]  Här hittar ni länkar till information om Bicom:  https://bicom-norden.se/  https://www.regumed.com/ Företaget Regumed som tillverkar Bicom är ISO 90002-certifierat och Bicom är godkänd enligt EU-reglerna för elektromedicinsk utrustning. Dessa regler gäller också för Norden.  Resultat av studier efter behandling med Bicom: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8169130/  I samband med att jag sammanställde detta avsnitt lyssnade jag på podden Fasciaguiden avsnitt 77, där man pratar om vad ett ärr egentligen är, vad det innebär det för Fascian som helhet och vad det finns det för koppling mellan det fysiska ärret och minnet och känslan av själva skadan eller olyckan.  (Fascian=det nätverk som bindväven består av)
  Lyssna här: https://fasciaguide.com/se/podcast/hur-fungerar-kroppens-sarlakning/   

 • När jag träffade 36-åriga Nina blev jag genast imponerad av hennes klara och tydliga inre vägledning, som hon upptäckte redan tidigt i livet. 
  Hon visste att hon skulle stå på scen och utbildade sig i sång och musik både i Finland och i USA. 2010 deltog hon i schlagerfestivalen i Finland och kom tvåa. Efter tio år i Stockholm som sångcoach och sångpedagog i eget företag, och efter en treårig mediumutbildning flyttade hon tillbaka till hemtrakterna i Nykarleby i Österbotten. 
  Ninas önskan är att parallellt med sitt arbete som sångpedagog utvidga sin mediumverksamhet. 

  Jag är imponerad av hennes drivkraft och vilja att ständigt utforska sig själv, som ju är en förutsättning för att kunna vägleda människor på ett djupt plan och vara den rena kanal som hon önskar vara. Innan inspelningen tolkade jag hennes horoskop och det är sällan jag ser en människa med en så tydlig väg här i livet. Det gläder mig så oerhört att hon kunde ta till sig allt det hennes karta förmedlade men som är för personligt att prata om.


  Innan vi spelade in detta avsnitt gav hon mig en medial vägledning, som verkligen var mitt i prick.   Nina berättar hur vi själva kan öppna upp våra chakran för att lättare kunna kommunicera med våra guider. Hon skickar också med ett budskap till oss alla om vikten av att vara så sann och autentisk som det bara går.  Vill du ha kontakt med Nina, är hennes mejladress: nin[email protected] mobilnummer: +358 40 141 2301 Inom kort hittar du även Ninas företagskonto på Instagram.  

 • Under många år har jag oavbrutet fascinerats av den information vi kan få om oss själva och om andra genom astrologin.  

  Astrologin öppnar upp så mycket mer än det ögat kan se, som att det bortom den fysiska världen finns många andra världar och medvetandeplan, vilka visar sig vara desto större och mer omfattande ju längre vi når i vår utveckling. 

  I detta avsnitt är det något så jordnära som synastri som är i fokus och min man Per ställer välvilligt sin astrologiska karta till förfogande för mig.


  Synastri är en astrologisk teknik som jämför två personers födelsehoroskop för att få information om hur ett förhållande fungerar och hur det kan förbättras. 

  Det är ett otroligt komplext och intressant verktyg - man kan verkligen se alla möjliga spännande detaljer i en liknande analys, som styrkor och svagheter i ett förhållande och varför vissa mönster fortsätter att upprepa sig mellan två personer, parallellt med hur våra tidiga otillfredsställda behov fortsätter att styra oss som vuxna.

  Det är min förhoppning att astrologin inom en nära framtid upptäcks ännu mer och accepteras som en självklar metod i vårt samhälle. Kanske en utopi än så länge, men vem vet vad som sker när vårt kollektiva medvetande höjs ännu mer.  

 • I samma stund som jag publicerar detta avsnitt går Solen in i Kräftans tecken, som styrs av Månen, som är en symbol för mamma och för våra känslor. Så varför inte bejaka våra mammor i dag och även bejaka oss själva och våra känslor?

   När min väninna Rosemary hälsar på hittar jag alltid nya saker i hennes astrologiska karta, som ger förklaringar och hopp om läkning. Jag slås alltid av vilken gåva det är att stjärnorna vägleder oss på vår resa på jorden och att de förmedlar att det är en djup mening med alla människors liv.

   I vårt samtal är bland annat planeten Neptunus i fokus.  Det är en planet som visar på förvirring, illusioner men även på en andlig sida inom oss. I Rosemarys relation till sin mamma ser man i kartan att det uppstod en förvirring redan tidigt. Hennes mamma ville ge sin dotter en gränslös kärlek men ändå straffade hon henne när hon gjorde något som mamman ansåg vara fel. 

   Att uppnå det som i utvecklingspsykologin kallas för objektkonstans, förutsätter att det treåriga barnet har utvecklat en förmåga att hantera att uppleva både kärlek och hat mot samma person. Detta är en viktig process för att en jagstyrka ska kunna växa fram i det lilla barnet.

   Att få en tydlig och realistisk bild av sin mamma blev därför viktigt för Rosemary när hon som vuxen ville förstå sig själv och förstå varför hon mådde som hon gjorde under sin uppväxt. Det var även viktigt för henne att bryta de destruktiva mönster hon insett fanns i hennes släkt i flera generationer bakåt och ville därför förebygga att dessa mönster inte fördes över till hennes egen dotter.

   Rosemary berättar även om sin sårbarhet och att hon är glad att hon i dag vågar uttrycka den.

   I samtalet pratar Rosemary om mentaliseringsprocessen; som är synonymt med förmågan att förstå sina egna och andras tankar och känslor, sin egen inre värld och även andras.  I avsnitt 14 i denna podd berättade Rosemary om sin egen läkningsprocess. 

 • Det var en aha-upplevelse för mig när jag insåg hur Rita Borensteins livsuppgift så tydligt kunde ses utifrån Månens placering och dess aspekter i hennes astrologiska karta. En livsuppgift som så tydligt är förknippad med relationen till hennes 92-åriga mamma.  
  Enligt Rita är mamman hennes läromästare - hon får ständigt möta sig själv i sin relation till henne.  
  Rita har strävat under många år att förstå sig själv och alla djupa känslor hon varit i kontakt med under livets lopp. Syftet med vårt samtal är att förmedla att det är en mening med allt, vi har våra läxor och när vi förstår dessa, inser vi också meningen med allt vi upplever. Rita strävar fortfarande efter att bli hel, hon har kommit en god bit på väg, och jag är övertygad om  att när tiden är mogen så hittar hon den totala harmonin och glädjen i livet.  
  Jag är djupt tacksam för att Rita så fint delade med sig av sina tankar och känslor i detta avsnitt.  
  Ritas hemsida: https://ritaborenstein.se/  
  Min bok Din sanna livsuppgift finns på Adlibris, Bokus m.fl. bokhandlare  

 • Sedan jag startade denna podd har många spännande människor kommit i min väg. Britt-Marie Löw är en av dem. Med sin entusiasm, kunskap och ödmjukhet har hon öppnat mina ögon för hur känslomässigt genomgripande både Feng Shui och Ayurveda kan vara. Nu när det har gått drygt ett halvår sedan jag konsulterade henne, går vi igenom vad hennes hjälp har lett till.  
  I detta avsnitt delar vi även med oss av den glädje vi upplever när vi inser att det går att förändra de djupa och ibland destruktiva beteendemönster som leder till att vi tappar kontakten med vårt sanna jag. Att ha möjlighet att förändra dessa mönster har medfört en djup och bestående glädje för oss båda eftersom kreativiteten ökat liksom förmågan att vara i nuet. Vi är också djupt tacksamma för att även andra människor kan ta del av de metoder vi utövar. 
  Vi pratar också om hur befriande det är när behovet av att jämföra oss med andra börjar försvinna. 
  Britt-Maries hemsida:  https://www.lotusenergy.fi Omslaget till poddavsnittet har Britt-Marie målat.

 • I detta avsnitt berättar Sussie och jag om hur vi kan återskapa kontakten med vår själ och vårt sanna jag.

   

  Första steget i läkningsprocessen är att bli medveten om varför denna kontakt har brutits. Ofta har våra föräldrar inte varit så närvarande som vi önskade när vi var små och kunde därför inte heller bekräfta oss och härbärgera våra känslor under våra mest formbara år. Vi blev för anpassningsbara och utvecklade beteendemönster som inte var konstruktiva och som ledde till att vi glömde bort vilka vi var från allra första början. Kontakten med själen är bruten och vi mår dåligt både känslomässigt och fysiskt innan vi påbörjar vår inre resa.

   

  Sussie och jag berättar om hur metoden vi använder oss av har utvecklats och hur vi vägleder människor tillbaka till deras sanna jag parallellt med att vi själva fullföljer vår egen inre resa. När vi blir medvetna och får tillgång till den energi som guiderna förmedlar kan vi inte gå emot oss själva längre.

   

   

  Jag berättar även om hur en händelse senaste helg ledde till att mitt "duktig flicka-syndrom" sist och slutligen förändrades.

   

   

 • Att det är viktigt att minnas vilka vi är, särskilt i den tid vi lever i nu, det är både Sussie och jag eniga om. För några veckor sedan testade vi vår egen metod på oss själva. Det var lite konstigt och ovant men väldigt spännande. I detta avsnitt berättar vi om resultaten.

   

  Sussie har fått många aha-upplevelser efter sin session. Hon har insett vilken stor tillgång hennes enorma känslighet är i kommunikationen med andra dimensioner, samtidigt som det är en börda ibland att vara så känslig. Den astrologiska tolkning som jag gjorde stärkte dock hennes självacceptans och även acceptens för hur hennes liv har varit och är i dag. 

   

  När jag hittade orsaken till mitt eget livslånga mönster av att ständigt behöva prestera optimalt och att tävla så förändrades detta en tid efter sessionen. Det känns lite besynnerligt och känns nästan som ett mirakel att bli befriad från detta.

   

  I dag kan jag konstatera att jag har mycket roligare när jag INTE tävlar...

   

  Vi pratar även om hur vi påverkar våra släktled när vi läker våra sår och vilka ringverkningar det blir när vi väljer att gå in i processer som leder till en djup känslomässig läkning.

   

   

 • I detta avsnitt pratar Sussie och jag om hur vi ser på döden. Vi är överens om hur viktigt det är att vi sätter ord på de rädslor vi har vid tanken på att våra närstående eller vi själva kommer att dö.

   

  Både Sussie och jag var redan som barn övertygade om att själen lever vidare efter döden och har under åren fått otaliga bevis för att det är så. Sussie har upplevt många dödsfall bland sina närstående och berättar hur de förmedlat sig till henne efter att de gått över till andra sidan. 

   

  Jag berättar själv om en närstående, som efter sin död förmedlade hur mycket det hade hjälpt henne att få healing innan hon dog. Den rädsla och oro hon kände för att lämna jordelivet försvann totalt.

   

  Guidernas budskap: "Räds inte döden för det tar udden av livet, betänk bara att allt är en illusion."

   

   

 • I detta avsnitt pratar jag med Zoia Zakariasdotter från podden och youtubekanalen Modiga Människor. Zoia drivs av en passion att veta vad som sker under ytan i vår värld. Hennes egna upplevelser av korruption i det svenska samhället har lett till en klarsynthet och en drivkraft att idogt lyfta fram människor som inte syns i media men som gör skillnad för så många.

    

  Zoias berättar bland annat om den intervju hon gjorde med den sydafrikanske läkaren Shankara Chetty, som under pandemin behandlade 7000 patienter som var sjuka i covid, varav ingen behövde sjukhusvård. Detta avsnitt har hittills över 124 000 lyssnare!

   

  Zoia har intervjuat många intressanta människor - i avsnittet pratar vi även om Lars Bern, teknologie doktor och samhällsdebattör. En man som både Zoia och jag beundrar för den kunskap och det mod han besitter.

   

  Zoia är trebarnsmamma, psykosyntesterapeut, teolog och doula och jag uppskattar att hon väljer att vara så personlig i vårt samtal.  

  Länk till Modiga Människor https://modigamanniskor.se
 • Cecilia Bernhardsson är ett fint exempel på hur underbart livet kan bli när vi låter universum visa oss vägen. I detta avsnitt berättar hon hur hennes intuition vägleder henne och hur hon lärt sig att släppa taget när något hon önskar inte går i uppfyllelse. Då är det något annat och bättre som väntar på henne i stället.

   

  Cecilia berättar hur livet förde henne till Australien, där hon träffade sin blivande man och hur hon utmanade sina rädslor och blev yogalärare och startade verksamheten Yoga Devata. Hon berättar även om hur det ena ledde till det andra efter att hon lyssnat på mig i Agneta Sjödins podd. Nu är hon en del av en antologi i den andra boken i Mirakelkur för själen, som kommer ut i juni och Cecilia kommer själv att ge ut egen bok inom en nära framtid. 

  Livet är fullt av möjligheter och mirakel om vi bara lyssnar på den inre rösten, som vill vägleda oss på vår livsväg.

   

  Cecilias hemsida: https://www.yogadevata.se

   

 • En bok, en dröm, en podd och en blå glasbit blev viktiga i Jennys läkningsprocess.

   

  Jenny hittades på en trappa i sitt hemland Sydkorea en kort tid efter födelsen. Hon adopterades till Sverige och visste inget om sin ursprungsfamilj eller vilken dag hon var född.

   

  Jenny har mått dåligt i perioder och har bearbetat många känslor och upplevelser i sitt liv men har ändå inte mått bra. Hon har inte kopplat orsaken till sitt mående till den djupa känsla av övergivenhet som låg inbäddad i hennes undermedvetna.

   

  Lorna Byrnes böcker Änglar i ditt hår och Trappor till himlen blev viktiga böcker i Jennys resa mot läkning. Böckerna övertygade henne om att det går att kommunicera med änglar och att de svarar på våra frågor. Jenny fick veta att en stor kärlek skulle komma in i hennes liv, som skulle bli viktig i hennes process och hon upplevde att hon pratade med denne person i sina drömmar, men hon fick ge sig till tåls och fick inga svar på när han skulle komma.

   

  Efter att Jenny lyssnat på mig i Agneta Sjödins podd fick Jenny och jag kontakt. När jag så småningom tolkade hennes horoskop och Sussie kanaliserade hennes guide, så ledde det till att hon hittade den sista pusselbiten som behövdes i läkningen till att bli hel.                            

  Lyssna på denna fascinerande berättelse i SAMTAL MED LIV

   

   

   

   

   

   

   

    

                 

   

   

   

   

   

   

 • Hur påverkas vi som vuxna om vi har ouppklarade relationer och negativa känslomässiga band till våra föräldrar?

   

  "Jag hade en bra barndom", säger vi, men ändå mår vi dåligt, har låg självkänsla och är nedstämda. Men lösningen hittar vi i våra första år i livet, där läkningen av vårt inre barn gör det möjligt för oss att må bra och skapa kärleksfulla relationer till våra föräldrar och till andra människor.

   

  Men vad gör vi om vi har gamla föräldrar som är bittra och aldrig vill förändras?

   

  Hur klipper vi negativa, energimässiga band? 

   

  Detta är några frågeställningar som Sussie och jag letar svar på i detta avsnitt, samtidigt som vi pratar om hur viktigt det är att bygga våra relationer när vi kan, för att inte bli bittra och ensamma när vi är gamla.

   

   

 • I detta avsnitt pratar Sussie och jag om vad intuition är och hur vi ibland vet saker på förhand, som sedan visar sig stämma till hundra procent.

   

  Vi är överens om att vi båda känner i kroppen när något stämmer och att första tanken som dyker upp oftast är rätt. Men hur kan vi veta utan att veta?

   

  Hur fungerar det när man kanaliserar, vad är att ha en ren kanal, varför skapar en del människor som kanaliserar rädslor och vad är syftet med det?

   

  I förra veckans avsnitt pratade jag med journalisten Clas Svahn, som är engagerad i UFO Sverige och skrev boken Mötet i gläntan, som handlar om Gösta Carlsson och hans upplevelse av ett rymdskepp som landade i en glänta i Ängelholm 1946. Gösta hade kontakt med rymdvarelserna och livet blev sig aldrig likt efter det.

   

  Och vad ska man tro om Gösta Carlssons berättelse, egentligen? Även som det inte finns några bevis så säger min intuition att hans berättelse är sann.

   

   

 • "Jag vet vad jag har sett" - ett vanligt påstående bland de som tror sig ha sett ett UFO, men av alla de anmälningar UFO Sverige undersöker är det enbart ett par procent man inte hittar någon förklaring till.

   

  I detta avsnitt möter jag Clas Svahn, reporter på Dagens Nyheter sedan många år och redan i unga år engagerad i det okända.

   

  I dag är han vice ordförande i föreningen UFO Sverige och ordförande i AFU; Archives for the unexplained, som är världens största arkiv med människors upplevelser av UFOn och finns i Norrköping.

   

  Clas har under åren skrivit böcker, otaliga artiklar och gett många intervjuer och föredrag om UFOn och det okända, men även om olika sekter.

   

  Hans mest kända bok är Mötet i gläntan och handlar om Sveriges mest kända närkontakt med UFO - en detaljerad berättelse om Gösta Carlsson och hans upplevelser av ett rymdskepp, som landade i en glänta i närheten av Ängelholm, 1946. Gösta Carlsson hade lovat UFO Sverige den ring och den stav som besökarna påstods ha lämnat kvar i gläntan. Dessa potentiella bevis tog dock Gösta Carlssons dotter hand om efter faderns död.

   

  Lyssna här på Clas Svahn när han berättar om Mötet i gläntan: 

  https://ufo.se/pollenkungen/

   

   

  I avsnittet pratar vi även om:

   

  Vad var det de amerikanska stridspiloterna såg under sina träningsflygningar? Clas har pratat med en av piloterna; Ryan Graves som berättar om hur medlemmar i hans enhet regelbundet under flygningarna stötte på oidentifierade luftfenomen.

   

  Finns det någon sanning i den före detta chefen för Israels rymdsäkerhetsprogram Haim Esheds påstående om den Galaktiska Federationen? Kan det stämma att utomjordingar under många år har haft kontakt med USA och Israel?

   

  Jag berättar själv om en egen upplevelse min man och jag hade sent en novemberdag på väg till Ljungskile och uppmanas nu av Clas att göra en anmälan till UFO Sverige.

   

  Jag ringer Kerstin, som berättar om en farkost hon och hennes man såg för drygt tjugo år sedan på Skaraborgsslätten. Jag berättar även om en annan kvinna som med sin man såg ett gigantiskt rymdskepp som stod stilla i luften ovanför trädtopparna i Uddevalla.

  Kommer vi någonsin att få veta hur det verkligen förhåller sig med alla UFO-upplevelser människor har haft och har? Jag förlitar mig på att Clas Svahns och UFO Sveriges ihärdiga arbete ger resultat så småningom.  Vem vet - kanske landar ett rymdskepp utanför Vita Huset eller på Sergels torg en dag. En hisnande tanke - men den som lever får se...

   

  Länk till UFO Sveriges hemsida:

  https://www.ufo.se