Ali Podcasts
-
Såhär på försäsongen blir det en hel del truppbyggarsnack. Busanella, Tinnerholm, Ali och Cornelius är det smarta värvningar? Behövs det mer?
Vem måste/bör/ska/kommer att lämna. Sälja eller låna ut?
Ja frågorna är många och i vanlig ordning ska ni ha med er att vi inte kan något omn fotboll....men:
VI ÄR FRÅN MALMÖ!
Kom in i värmen på Patreon.com(HDN för priset av en starbuckskaffe kan du få allt vi levererar som intervju med Tinnerholm, Eile, Cornelius och eftersnack efter matchen mot Randers och det ofiltrerade mixedzonesnacket med Patriot och Rydström.
Nu kör vi detta! I samarbete med Hoff Entreprenader.
www.hoffentreprenader.se
--- Send in a voice message: https://anchor.fm/daniel-ekberg/message -
I detta gratisavsnitt tas första träningen upp, en del om alla nyförvärv på herr och damsidan. Lite om hur Zander tänker på Rydström sent om natten. Och Ekbergs ringrostighet.
Nu kickar vi igång Säsongen 2023.
Om man är Patreon (40krs nivån) kan man höra mixedzone med AC, Tinnerholm och Ali. Men får även exklusiva intervjuer med damlagets tränare Maxim och en med Patriot.
Patreon blir du på Patreon.com/HDNNU Kör vi!
--- Send in a voice message: https://anchor.fm/daniel-ekberg/message -
Ali är VD och medgrundare till Gordon som bl.a. levererar matkassar för Hello Fresh, Axfood och flera andra dagligvaruföretag. Ali berättar om starten av Gordon, om sitt musikintresse och om bolaget nya produkt Gordon Circular som ämnar minska mängden emballage i branschen framöver.
-
Xalqadan waxaa iigu marti ah Najiib Ali oo ah macalin Nafaqo iyo Jirdhis Xirfadle ah waxa aan ka waraystay Sidee Ninku si nolol Cafimaad leh ugu Noolaan Karaaisagoo isha ku haynaya Jirdhiska , Nafaqada cuntada, Hurdada , iyo nasashada.
Ka mid noqo Ragga Isbadalka raba inay sameeyaan .
Fariin iigu soo dir telgram ka ama instagram ka si aad uga mid noqotid ardayda.
Telgram : @Xaliyeali
Instagram : @Fikradaha_xaliyepodcast.
Yaan Lagaa Buuxinin.
Dhagayso Podcast-ga Fikradaha Xaliye. .
Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/us/podcast...
Spotify: https://open.spotify.com/show/2BU8z6E...
Google Podcast : https://podcasts.google.com/feed/aHR0...
Anchor Fm : https://anchor.fm/fikradaha-xaliye
Igala soo xiriir : Telegram: Xaliyeali Instagram: Fikradaha_Xaliyepodcast TIKTOK: Xaliye_Ali [email protected] Fikradaha Xaliye (Xaliye thoughts ) is a podcast created by {Abdisamad xaliye} a Somali journalist, producer, Entrepreneur, and Podcast Host. this podcast is all about having candid conversations with fellow men talking about relationships, marriages, finances, Mental health, and things men go through generally in life on a daily basis. our purpose is to enlighten, educate, and share life experiences with Somali men around the globe
--- Send in a voice message: https://anchor.fm/fikradaha-xaliye/message -
Hör unika vittnesmål från kvinnor och män inne i Iran, som trotsar moralpolisen när de går ut och protesterar mot regimen.
Unika röster inifrån IranKonflikt ringer via krypterade appar till Iran. Hör om frisörskan "Parvin" från samma stad som Mahsa Jina Amini som nu protesterar för första gången, svensktalande "Gisoo" som går ut utan slöja trots extrem rädsla och "Ali", en av alla män som nu sluter upp bakom Irans kvinnor, för kvinnors rättigheter och för mänskliga rättigheter och ett systemskifte i Iran.Kvinnornas historiska kamp i IranEfter revolutionen i Iran 1979, när shahen störtats, ville det nya islamiska styret införa obligatorisk slöja för kvinnor. Det ledde till en "motrevolution", när kvinnor strömmade till gatorna för att protestera. Vi kände att slöjtvånget var toppen av ett isberg, att om det infördes skulle mycket av det som kvinnor uppnått i Iran fram till dess försvinna, säger Susan Maybud, som var med då.Social revolutionForskaren Mona Tajali, som studerat kvinnornas kamp för rättigheter och politiskt inflytande i Iran talar om att det som nu sker är en "social revolution", då de iranska kvinnorna lyckats övertyga stora delar av samhället, inte minst männen, att sluta upp i deras krav på frihet och mänskliga rättigheter. Forskaren jämför slöjan som symbol i den iranska kontexten med Berlinmuren, och menar att den inte har så mycket med religion att göra, utan om makt och ideologi.Omvärlden måste stå upp för Irans kvinnorI Sverige följer svensk-iranier protesterna i hemlandet nära. Konflikt följer med när de lämnar en mapp om demonstrationerna och regimens våld till det svenska Utrikesdepartementets presstjänst, med krav på att Sverige står upp bakom Irans protesterande kvinnor och fördömer regimens våld.Medverkande: "Gisoo", "Parvin", "Sepehr", "Ali", som protesterar i Iran, Susan Maybud, iransk-amerikansk kvinna som var med och protesterade mot slöjtvång mars 1979, Mona Tajali, forskare som fokuserat på kvinnors kamp för rättigheter och politiskt inflytande i Iran, Barahan, svensk-iranier i Stockholm mflProgramledare: Lotten Collin [email protected]: Nishtman Irandoust Tekniker: Maria Stillberg Producent: Anja Sahlberg [email protected] -
Hanna Landahl är aktuell med "Branden", en bok som med fint tempo berättar om Sebbe, Ali och Hedda och deras kompisar i Falköping. Martin pratade med Hanna om boken, men också om hennes skrivprocess och vad som väntar framöver!
-
Shirin ringer upp Ali Reza. Journalist och sportreporter på tv4. Ali är född i Iran och uppvuxen i Jönköping. Häng med i vårt samtal från unga Ali, till handbollsgymnasiet och vidare till valet att bli journalist. Om att känna sig svensk i Iran och iransk i Sverige. Om att uppskatta små saker i livet, att vara tacksam, iranska grönsaksgrytor, att göra saker som gör dig lycklig, tidiga morgnar på jobbet, dricka kaffe, äta skräpmat, träna vid midnatt, att vara på en bra plats i livet, om mål i både yrkeslivet och privatlivet. Och att äntligen få intervjua Zlatan.
@ali17reza @shapebyshirin
-
Inför valet har vi bett partiledarna berätta om varsitt kulturellt verk som betytt något särskilt för dem. Vänsterpartiets Nooshi Dagostar känner stor kärlek till alla karaktärer i TV-serien Seinfeld.
"ROLF LASSGÅRD - DU ÄR BÄST!"Det ropade en man från ett fönster, när vår reporter Björn Jansson skulle intervjua Lassgård häromdagen. Han är folkkär och bioaktuell: i filmen "Schack" som har premiär idag spelar Lassgård en skotsk skeppsredare som gillar schack och vadslagning, och i oktober har han den manliga huvudrollen i Richard Hoberts triangeldrama "Kärleksbevis". Hör vad Lassgård svarar på Björns Janssons fråga om vad som varit motorn och drivkraften i hans karriär som skådespelare."MAKTENS RINGAR" HITTAR KÄRNAN I TOLKIENS BERÄTTELSEDet menar vår filmkritiker Emma Engström, efter att ha sett de två första avsnitten i den påkostade tv-serien "Sagan om Ringen: Maktens ringar". Hör henne om vad man kan vänta sig av denna visuella nyorientering utifrån Tolkiens värld."ALI & AVA" - HELGENS HÖJDARE PÅ BIOFilmen Ali & Ava är en kärlekshistoria. Ali är en före detta DJ och hyresvärd som just separerat från sin fru. Ava är en ung mormor som tar hand om alla: en bipolär granne, grannens barn, sina egna vuxna barn och så tre barnbarn. Filmen utspelar sig i Bradford i norra England, en plats som kämpar för sin överlevnad sedan stadens stora industrier slagit igen. P1 Kulturs Lisa Bergström har intervjuat filmens regissör, Clio Barnard. KLASSIKERN "GÖKBOET" - VÅGAR VI SE OM DEN?Vad är tidens dom över den klassiska 70-talsfilmen Gökboet? Med Jack Nicholson i huvudrollen som den uppstudsige patienten McMurphy som i handbojor förs in i ett mentalsjukhus , och vänder upp och ned på den låsta avdelningen. Filmkritikern Mårten Blomkvist vågade se om den - hör vad han tycker.Programledare: Gunnar BolinProducent: Ulph Nyström -
Ali flydde från Afghanistan som 14 åring. Flykten tog ungefär 1 år att genomföra där han blivit lurad av smugglare, varit hemlös, utan pengar och så mycket mer absurda saker som är svåra att föreställa sig. Ali har vunnit SM i boxning och har slagits för Sveriges landslag. Han är nu aktuell med sin nya bok "Här är mitt liv".
-
Är du där du vill vara i livet? Var tar dina tankar dig? I vilken riktningen dras ditt liv just nu? Har du avslöjat lögnerna inom dig? Är du på jakt efter nyckeln till...
-
Vilka dimensioner av fastan finns det? Vad är fastans effekter på dagens samhälle och Sverige 2022? Varför kallas månaden Ramadan för Guds månad? Vad innebär fastan av Al-Tariqat? Och vilka egenskaper döljer sig i...
-
Åke Sellström får i uppdrag av FN att utreda en av världens värsta kemvapenattacker. Snart märker hans team att regimen verkar motarbeta dem.
Det är mitt i natten den 21 augusti 2013 då Åke Sellström ser tv-bilderna från sjukhuset på hotellet en bit därifrån. Människor i nattkläder täcker sjukhusgolvet. De har svårt att andas, en del krampar och ur munnarna rinner skum.Åke Sellström är pensionerad försvarsforskare med kemiska vapen som specialitet och får tack vare sin expertis i uppdrag av FN att utreda vad det är som har hänt den där augustinatten i Syrien. Nu är han på plats i Syrien.Åke, som har arbetat med kemvapen i hela sitt liv, är rätt person för uppdraget, resonerar man. Han kommer att leda ett team av vapeninspektörer in i det krigshärjade Syrien för att samla in bevis. De riskerar att bli kidnappade, skadade eller dödade. Det här uppdraget var högsta risken. Det var very high risk. Och det var en risknivå som bara generalsekreteraren fick lov att säga okej till. Det var ingen annan som kunde säga okej till såna uppdrag, berättar Åke Sellström.Ali och Mohammed som medverkar i dokumentären heter egentligen något annat.Programmet producerades 2022.Reporter: David OhlssonProducent: Mikael CohenSlutmix: Tor Sigvardson -
Denna vecka snackar vi om Jacobs resa till avgrunden, vad vi gjort i helgen, varför Jacob hatar husdjur, Kevins första möte med Ali, ger en perfekt beskrivning av ordet "geni" och utger ett löfte samt ett hot.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Kan man dö av ett brustet hjärta? Vart är människan påväg idag? Följ med på en minutiös resa i människans liv för att ta reda på Imans roll i vårt moderna liv. Ta gärna...
-
Med avstamp i den exiliranske artisten Mohsen Namjoos tankar om nostalgi reflekterar Marjaneh Bakhtiari över smärtan i denna dåtidslängtan. Och över vad som kan stå på spel i en enkel brottningsmatch.
ESSÄ: Detta är en text där skribenten reflekterar över ett ämne eller ett verk. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Essän sändes första gången 2020.Många människor i exil lever ständigt med det förflutna. Antingen som en skugga eller som en snara. Speciellt om det rör sig om en traumatisk historia och den sorts trauma det skapar: ett liv med det obearbetade och det som kanske inte ens går att bearbeta. Erfarenheter som gör samtiden oupplösligt förbunden med det förgångna. Ett aldrig realiserat liv håller sinnena i sitt grepp.Den iranske musikern Mohsen Namjoo som lever i exil i USA beskriver iranier som kroniskt nostalgiska, beroende av sorgen över det förgångna. Ett beroende och en smärta som utvecklats till en epidemi. Vad är detta förflutna och varför släpper det inte sitt grepp om oss? frågar han i en föreläsning från 2018. Kanske handlar det om relevans. Om att inte längre känna sig relevant och av betydelse.När ens plats och roll i framtiden krymper, sväller historien och det förflutna tills det översvämmar hela själen och färgar varenda tanke. Tills man till och med andas det förflutnas luft, som Namjoo uttrycker det. Vi tappar förmågan att förstå och förklara vår nutid. Samtiden saknar helt enkelt det förflutnas gloria och stabilitet eftersom samtiden bara är alltför verklig.Namjoo vänder sig till iranier som bott i 3040 år i väst och fortfarande dras med det förflutnas snara runt sina halsar. Vad vet de om sitt nya lands kultur och historia? Hur har de bidragit till dessa nya samhällen? Har de gått på en enda teaterföreställning eller konsert som inte har framförts av andra exiliranier? Visst, historien må ha lämnat dem tomhänta. Politiken må ha drivit dem på flykt. Men måste det leda till kronisk nostalgi?Måste deras identitet vävas samman med det förflutna så sömlöst att de skulle försvinna utan det?De kan vara ovetande om de senaste besluten som fattats i hemlandets parlament, eller utvecklingen inom konstvärlden eller skolväsendet. Men så ofta de kan stoltserar de med hemlandets storhetstid. Ett hav av historiska stoltheter kallar Namjoo det. Men, fortsätter han, när en människa håller på att drunkna, är hon oförmögen att samtidigt betrakta sin situation från andra perspektiv.Den besegrades smärta har en central roll i den shiamuslimska kulturen. Det går tillbaka till profeten Mohammeds död då Ali, enligt shiaislam Mohammeds rättmätige arvtagare, inte fick efterträda honom. Det var starten på en lång tradition av att tillhöra en förlorande minoritet som kanske inte reflekterar så mycket över lidandet utan omfamnar det istället.Men kanske kan man även se lidandet som en överlevnadsstrategi? De flesta har väl någon gång upplevt förlusten av gemenskap och trygghet, det där urtillståndet innan en katastrof kommer och vänder upp och ner på ens tillvaro. En erfarenhet som hjälper oss känna igen smärtan i någon annans blick. En erfarenhet som också kan göra oss alltför bekant med förlustens smärta. Så till den grad att den till slut blir något vi förväntar oss. Det är ju det vårt kulturella minne består av. Därför är en förlust i nutid inte bara en förlust i nutid. Därför är en seger inte en isolerad händelse och kan utan minsta tvekan vävas samman med andra drivande orsaker i de historiska händelseförloppen. Den kan lätt förvandlas till en historisk vedergällning.När en amerikansk brottare skulle möta en iransk brottare i en match för flera år sedan handlade det om så mycket mer än bara kampsport. För vi är en nation utan självförtroende och full av nertryckta känslor. Säger Namjoo. Därför är våra största internationella framgångar inom kampsporter som boxning, taekwondo och brottning. Alla de slag och känslor som vi hållit igen, allt oupplöst vi har inom oss, historiskt, politiskt, socialt får vi äntligen släppa loss mot ett främmande lands stackars idrottare. En idrottare vars blick vittnar om ett bekymmerslöst liv i frihet och demokrati. I alla fall som vi ser det. Se bara hur han skyddar sitt ansikte och endast sitt ansikte. För vad mer skulle någon som han någonsin behöva försvara? Se hur lätt han rör sig, han som bara har sin egen vikt att bära på. Han som inte har en aning om hur mycket elände hans kultur och historia orsakat oss. Hans rörelser djupt rotade i nuet. Medan hans motståndares rörelser är av ett helt annat slag. För hans motståndare bär oss alla, förfäder och samtida, på sina axlar. Vi som är varandras börda och stöd. Vi med den nedärvda impulsen att i allt det samtida se rester och oförrätter från historien. Därför är sport alltid extra politisk för oss. För den amerikanske brottaren rörde det sig om en förlust om två poäng i en match som kanske var förödande för den enskilde. Men för oss handlade det om den CIA-ledda statskuppen mot vår demokratiskt valde premiärminister Mossadegh 1953, airbusen med 290 civila passagerare som amerikanska flottan sköt ner mot slutet av kriget mellan Iran och Irak på 80-talet, om sanktioners förnedringar och brutala konsekvenser och all annan ilska vi burit på. Allt finns inlindat i de där två vunna poängen i en brottningsmatch som inte betydde något för resten av världen. Men oss ger det under ett par sekunder äntligen ett övertag. Äntligen ett skäl att ropa ut ilskan och glädjen. Ett tillfälle som lösgör något som knutit sig inom oss.Detta delar vi med dem som vill göra Amerika stort igen och Sverige svenskt igen.Apropå 1980-talet, denna blodiga period i Irans samtidshistoria, vänder sig Namjoo till sin egen generation. De som är drygt fyrtio år gamla idag. Var kommer deras besatthet av 80-talet ifrån? Alla bilder på de gamla skoluniformerna, alla videoklipp från barnteveprogrammen som delas på nätet, mammornas axelvaddar, alla poplåtar som handlar om den tidens oskuldsfulla barn och barndom. De randiga plastbollarna, skolböckerna, de små hopsmidade mobila kopiorna på pariserhjul i järn. De som fem, sex barn fick plats i och var höjden av lycka när de under någon timme mitt under kriget dök upp på ens gata, ditknuffad av en utsliten gubbe.Namjoo erkänner att han själv är svag för dessa tillbakablickar. Alla dessa nostalgitrippar. Men det var ju ingen oskuldsfull tid. Det var en mörk och blodig tid i landets historia. Präglad av kriget mot Irak och, på hemmaplan, massarresteringar, försvinnanden och avrättningar. Det var ju en totalt eländig och hänsynslös tid, säger han som om han måste påminna sina lyssnare som alla själva var med på den tiden. Rucka på det skydd de byggt runt sitt 80-tal som fördunklat deras verklighets-, och självuppfattning. Varna dem för priset för att insistera på det oskuldsfulla långt efter det oskuldsfullas död: ett fördärvat jag.Nostalgin skövlar offer överallt. Säger Namjoo och själv är inte på något sätt fri från det. Han mår illa av sättet musik används för att väcka sådana sentimentala känslor. Den smärta som nostalgiker bär på och som så enkelt kan manipuleras. Men säger han i slutet av sin föreläsning i varje sekund av min existens längtar jag ändå dit, till hemlandet. Denna paradox är inte en del av mig, den är meningen med hela min existens.Marjaneh Bakhtiari, författare - もっと表示する