Netflix Podcasts
-
LVMH är Europas största bolag sett till börsvärde tillika världens största lyxkonsumtionskonglomerat, och har en historik som sträcker sig ända tillbaka till medeltiden. LVMH-koncernen äger totalt omkring 80 varumärken för lyxvaror, däribland Louis Vuitton, Christian Dior, Dom Pérignon, Moët & Chandon, Marc Jacobs, Celine och TAG Heuer.
Många skulle förmodligen argumentera för att statussökande är det som driver ekonomin framåt. Det vill säga evolutionärt betingade komponenter som driver oss till att vilja ackumulera social status – vilket troligtvis är existensberättigandet för den enorma och snabbt växande lyxkonsumtionsindustrin.
I veckans avsnitt diskuterar vi bland annat LVMH och lyxkonsumtion med investeraren, författaren tillika twitterprofilen Magnus Andersson som har investerat i lyxindustrin sedan 2016. Utöver LVMH och lyxkonsumtion delar Magnus med sig av vilka aktier han äger idag, hur han tänker som investerare och hur han går till väga när han tittar på investeringsmöjligheter.
Tidsstämplar:
01:20 – 43:15 – LVMH och lyxkonsumtion
30:45 – 32:52 – Pinpoint och deras tävling där du kan vinna Magnus bok Investera med rätt fokus. Länk: https://t.co/Z7oYcsE38a
43:15 – 52:40 – Hur Magnus tänker som investerare
52:40 – 59:30 – Evolution
59:30 – 1:06:00 – Fördelar och nackdelar med finanstwitter
1:06:00 – 1:09:35 – Netflix
1:09:50 – 1:10:45 – Magnus portfölj
Twitter: @AktiesnackPodd
Magnus och Peter finns såklart också på Twitter: @analytikern1234 (Magnus) & @Matematikern3 (Peter)
-
Under många år så har Netflix varit den absolut största aktören bland streamingtjänsterna. Med miljontals användare världen över har de dominerat marknaden. Netflix har drygt 221 miljoner användare och under 2019 hade man en omsättning på över 20 miljarder dollar.
Men nu så verkar vinden ha vänt för streamingjätten. Tidigare i år så meddelade Netflix att man tappar betalande tittare för första gången sen man startade. Det har länge snackats om att det finns för många aktörer på marknaden, att tittarna inte orkar fler plattformar och mer utbud. När streamingtjänsterna dök upp så försvann mycket av den illegala fildelning kring tv-serier och filmer - men kan det återuppstå igen när tjänsterna blir fler och också dyrare? Hur ser framtiden ut för Netflix och övriga stremingtjänster? Är guldåldern över eller finns det nåt sätt att vända skutan?
Gäst: Karolina Fjellborg, tv och film-krönikör på Aftonbladet.
Programledare: Jenny Ågren
-
Netflix-serien ”Clark”, om Sveriges mest kände bankrånare, gör internationell succé – men kritiken har inte låtit vänta på sig. I ”Dagens story: Tv-kollen” reder Elias Björkman och Tove Norström varje lördag ut veckans mest omtalade tv-händelse. Dessutom streamingtips – och en varning för en riktig kalkon. Klippen i avsnittet kommer från "Clark" på Netflix och "Nyhetsmorgon" i TV4. Producent: Clara Wallin
- Hur gick det med Nunus födelsedagsfirande? Markiz slipper **** **** på **** på nätterna och varsågod Netflix, här har ni er nya kärleksfilm!56.
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
-
I veckans avsnitt pratar vi om Rogue Legacy 2, podden Virtuellt och om att FIFA går i graven som tv-spel. Ferhat snackar om världens största pizzeria och kör ett klassiskt årsquiz med Patrik. Dessutom blir det snack om Edgar Wright, Last night in Soho och om Russian Doll på Netflix.
-
Redan i högstadiet hade Malin Persson Giolito författardrömmar och blev besatt av August Strindberg: "När mina kompisar önskade sig moppe i 15-årspresent, ville jag ha Strindbergs samlade verk i halvfranska band".
AUGUST STRINDBERG EN AV SVERIGES MEST BETYDELSEFULLA FÖRFATTAREAugust Strindberg (1849-1912) skrev dramatik, romaner, noveller, lyrik och vetenskapliga artiklar. Redan 1879 gjorde han succé med den samhällskritiska romanen "Röda rummet" som anses vara den första moderna, svenska romanen. Han var ständigt i farten, energisk, nyfiken, debattlysten och motsägelsefull. Med novellsamlingen "Giftas" grundlade han sitt rykte som kvinnohatare, men han skrev också skärgårdsskildringar, intensiva relationsdramer, självbiografiska romaner och mycket mer. Strindberg hade flera stormiga äktenskap och levde ett kringflackande liv, många år även utomlands. Efter den så kallade infernokrisen på 1890-talet, flyttad Strindberg till Sverige för gott och skrev några av de mest kända verken som till exempel dramat "Ett drömspel". August Strindberg dog i cancer, 63 år gammal.MALIN PERSSON GIOLITO HAR PÅVERKATS AV STRINDBERGS SPRÅKMalin Persson Giolito är en hyllad och kritikerrosad författare som debuterade 2008 med romanen"Dubbla slag". Hon är utbildad jurist, har arbetat på advokatbyrå och EU-kommissionen, men blev författare på heltid 2015. 2016 kom rättegångsthrillern och försäljningssuccén "Störst av allt" som vunnit flera priser och som blev TV-serie på Netflix 2019. Malin Persson Giolito har hittills gett ut fem romaner, den senaste är "I dina händer".I avsnittet medverkar också Anna Cavallin, litteraturvetare och studierektor i genusvetenskap på Stockholms universitet. Hon disputerade 2017 med avhandlingen "Hushållspolitik. Konsumtion, kön och uppfostran i August Strindbergs Giftas".GUNNAR BOLIN KULTURJOURNALIST PÅ SVERIGES RADIOProgramledare Gunnar Bolin är mångårig medarbetare på Sveriges Radio och har arbetat på kulturredaktionen sedan 1989. Förutom otaliga radioinslag har han också skrivit två böcker: Hovjuvelerarens barn och Bibliotekarien i Magdeburg.Producent: Maria Götselius -
Han var övertygad om att han skulle bli hårdrocksstjärna, men blev en av världens främsta musikvideoregissörer. Jonas Åkerlund har levt i ett rasande tempo. Först nu börjar han blicka bakåt. Varför?
I Sveriges Radios Söndagsintervjun möter du personen bakom offentlighetens mask i journalistikens mest grundläggande form intervjun.Programledare är Martin Wicklin.Producent: Ulrika Stenström.Kontakt: sondagsintervjun@sr.seOm Jonas ÅkerlundJonas Åkerlund är mest känd för sin banbrytande musikvideoproduktion på uppdrag av världens artistelit. Det stora genombrottet kom med Madonnas Ray of light 1998, men sen dess har han haft hundratals samarbeten, med bland andra U2, Rollings Stones, Beyoncé, Rihanna och Coldplay. Men allt tog sin början när han av en slump fick jobb på det legendariska reklamfilmsbolaget Mekano, vilket blev hans filmskola och starten på hans yrkeskarriär. Vid sidan av reklamfilm har han även regisserat kortfilm, dokumentärer och ett antal långfilmer. Nu är han aktuell med en serie för Netflix om Clark Olofssons liv. -
Ulrika blev sjuk efter Venedigbiennalen och har legat hemma och tittat på tv. Så hon fick äntligen se den omtalade dokumentären ”The Andy Warhol Diaries” på Netflix, där en AI-generad röst läser upp den mytomspunne New York-konstnärens berättelser om sitt vardagsliv.
Och mot alla odds så kommer det fram lite nyheter.
Till exempel att han var smygkristen – i den östkatolska traditionen. Något han aldrig pratade öppet om.
Ulrika blir faktiskt mer intresserad av Warhol än hon någonsin varit.
Är det bara för att den utspelar sig när New York fortfarande var en farlig stad? Då det var livsfarligt att besöka Alphabet city och hela stan höll på att gå i konkurs?
Men nej, det är mer än nostalgi det handlar om.
Vi grottar ner oss i konstnären som tyckte tv var verkligare än livet självt och ställer den oundvikliga frågan år 2022: vad tycker vi egentligen om hans konst?
Visst är han fortfarande beundrad av konstvärldens Bruce Springsteen-män, men är den fortfarande meningsfull?
Till slut börjar vi se Warhol överallt.
Finns det inte några spår i Annika von Hausswollfs utställning ”Pink drill” på Andrehn Schiptjenko?
Kanske till och med i Åsa Cavalli-Björkmans första utställning på Thielska galleriet som handlar om ”hemmet” – ett högaktuellt ämne i dessa flyktingtider. En utställning som låter konsten krocka med det högborgerliga Thielska hemmets overkliga praktfullhet.
Sen ser vi fram emot fler konstmässor! Hur kommer Documenta i Kassel och Berlinbiennalen att klara de stenhårda tyska kritikerna? De älskar verkligen att klubba ner allt med sina akademiska batonger.
Dessutom pratar vi om Helene Schmitz, Sirous Namazi, Theresa Traoré Dahlberg, Ulla Wiggen och konstmässan Market på Liljevalchs, där man verkligen får se galleristerna i säljartagen.
En weekend med både kritstrecksrandigt och champagne.
Med konstredaktörerna Ulrika Stahre och Clemens Poellinger
Producent: Martin Aagård
En podcast från Aftonbladet och Svenska Dagbladet
-
Netflix tappar och plötsligt pratar alla om streamingkrigets kulmen. Men hur ser det ut i svensk kontext? Olle Lidbom har gått igenom samtliga stora svenska leverantörer, deras bokslut och prenumernanter. Vi tittar på det blödande Cmore, växande Viaplay och flera mindre små aktörer som tillkommit. Och så ser vi ett mönster på en mättnad mainstream-marknad, som lämnat plats för nischade aktörer? Dessutom publicerar Emanuel ljud från intervjun med Digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar om hur Sverige plötsligt kan tillåta censur. En uppföljning på vårt avsnitt om den unika statliga censur av ryska statsmedier. Med Olle Lidbom och Emanuel Karlsten, hjälp oss finansiera podden på patreon.com/mediepodden
-
Hela fyra personer är på plats denna gång - du vet vad det betyder! Eller?Idag blir det livliga diskussioner tack vare en fyra personer stark panel: Jonas, Niklas, Tove och Mats ses en onsdagkväll i studion och snackar om de senaste nyheterna från nördvärlden. Bland annat handlar det om kattsimulatorer (!), svenska spelkonglomeratet Embracer, lite Netflix-grejer, Fantastic Four-rebooten (blir den någonsin av?!), Hot Wheels-filmen (varför?) och Frank Millers nya serieförlag.Vi snackar dessutom så klart om tv-serier. Specifikt agentserien (men inte som i pang-pang, utan som i skådisar) Ten Percent samt andra säsongen av smått psykedeliska Russian Doll, som nyligen kommit på Amazon respektive Netflix. Och givetvis blir det en Koreakoll, eftersom Tove är här: Twenty-Five Twenty-One verkar vara en smått fantastisk skildring av en fäktande protagonist och Again my Life tänjer på lite genregränser i snutseriefacket. Givetvis med genredefinitioner och taggar, precis som vanligt. Till slut berättar Jonas och Niklas om varför Steven Spielbergs version av klassiska musikalen West Side Story är värd att se och Niklas upplyser oss om EXAKT HUR man avnjuter den på bästa sätt. Missa inte det.Tack & Förlåt, Puss Hej!
-
Medverkande denna gång är: Fredrik, Carl och Mattias.
Veckans avsnitt bjuder verkligen på en trevlig variation. Vi inleder med Q and A frågor från vår Discord - för att sedan gå till nyheter, där vi pratar om allt från att Square Enix står fast vid sin satsning på blockchain-baserade spel, att Netflix vill förbjuda konto delning och att RTX 4090ti kräver 900 watt.
Sedan snackar vi även om följande spel; Elden Ring, Turbo Overkill, Amiga 500 Mini, Trackmania, Nintendo Switch Sports och Vampire Survivors. Men även filmen The Northman och Amazon tv-serien Outer Range. Detta och mycket mer i veckans välsmakande avsnitt!
Hoppa gärna med i vår Discord, där vi har omröstningar på olika ämnen och diskussioner om allt nördigt. Låter det intressant, ja tryck här i så fall.
★ Support this podcast on Patreon ★
-
Sveriges mest berömda brottsling ska bli TV-serie. Bill Skarsgård gör huvudrollen i "Clark", som har premiär på Netflix 5 maj. Björn Jansson har mött regissören, och undrar om det är en pilsnerfilm...
BLAND HARAR OCH FUSKPÄLS PÅ MARKET ART FAIR38 utvalda gallerier från 7 olika länder visar upp sig på Liljevalchs i Stockholm under helgen. 70 konstnärer är representerade. Vår reporter Amanda Niklasson tar rygg på konstkritikern Clemens Poellinger och tar tempen på konstmarknaden. HUGO ALFVÉN TONMÅLARENPå söndag den 1 maj är det 150 år sedan en av Sveriges mest omtyckta tonsättare, Hugo Alfvén, föddes. Nåt som inte är lika känt är att Hugo Alfvén också var målare. Såhär skrev han om saken: "Hur mycket ligger det inte i ordet tonmålning, som i sig innesluter båda konstarterna? Men var gränsen går mellan dem, det har jag aldrig kunnat finna." Men hur ser man i måleriet att Alfvén är musiker? Och hur hör man i musiken att här bor en målare? Hör Karin Sidén, museichef på Valdemarsudde i Stockholm, och Tobias Lund, författare till Alfvénbiografin Speltoken. GABRIEL GARCIA MÁRQUEZ KRYPER INNANFÖR HUDEN PÅ DIKTATORNRomanen Patriarkens höst räknas som ett mästerverk, den bästa av de sk diktatorsromanerna som blev en egen genre under 1970-talet. Katarina Wikars samtalar med Bengt Packalén om vad det är Marquez gör så bra.Programledare: Lisa BergströmProducent: Ulph Nyström - I dagens avsnitt pratar vi kristdemokraternas partiledare Ebba Busch som undrade varför polisen inte sköt skarpt och varför vi inte hade hundra skadade islamister efter påskhelgens upplopp. Sen diskuterar vi Elon Musk som nyligen köpt Twitter för 44 miljarder dollar – gissa vem som tycker köpet är ”bra”. Till sist snackar vi den messy men rätt keffa serien ”The Ultimatum” samt Netflix pågående kris. Enjoy! Stötta oss på Patreon för regelbundna bonusavsnitt + mer!
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
-
Ronie Berggren och Björn Norström om det senaste i USA: Elon Musk köper Twitter och vänstern får panik; Biden vill skapa sanningsministerium; Disney förlorar sina juridiska privilegier i Florida; Amerikansk ekonomi krymper; New York använder Covid-pengar för att lära ut CRT; Biden får tills vidare inte avskaffa Title 42; Begravning för Madeleine Albright; BLM-företag struntar i kriminalitet som drabbar svarta; Biden och Harris har bara ätit lunch ihop två gånger under tiden i Vita huset; Jack Brewer hotar stämma Joy Reid från MSNBC för förtal; Johnny Depp i förtals-konflikt med ex-frun; Gaslit - serie om Watergateskandalen; Netflix dalar; Hemlösa i Los Angeles dog av överdoser snarare än av Covid; Vakter skjuter ihjäl person vid säkerhetskontroll till militärbas.
--------
STÖD AMERIKANSKA NYHETSANALYSER: http://usapol.blogspot.com/p/stod-oss-support-us.html -
Twitterköp, Netflixkris och Svenskans nya form. Det pratar vi om i nya avsnittet av Publicistpodden. Dessutom snackar vi vidare om branschens brist på medarbetare.
Det 123:e avsnittet av Publicistpodden gästas av Johan Taubert, vd vid Tidningsutgivarna. Tillsammans med Helle Klein, chefredaktör och vd för Dagens Arbete, sätter han tänderna i de senaste aktualiteterna inom mediebranschen, serverade av programledaren Jonas Nordling.
På menyn står:
Elon Musks köp av Twitter Netflix kräftgång Lärdomar av den finska pappersstrejken Svenska Dagbladets nya form Bristen på journalister Journalistfackets kongress i Oman Pressfrihetens dagFrågor eller synpunkter?
Kontakta Jonas Nordling på jn@da.se - もっと表示する