Podcaster för den sport och spelintresserade

 

Podcastmediet har nog aldrig varit större än vad det är just nu. Allt ifrån de stora kommersiella poddarna där kända personer sitter och skvallrar. Till dokumentärer och nischade poddar om specifika ämnen. Alla kan hitta någonting av intresse. 

 

Det är nog ingen som hade kunnat gissa sig till att podcast skulle bli en sådan stor industri som det blivit. Men nu står vi här, och det går nog knappt att hitta en vuxen person i Sverige som inte i alla fall någon gång ibland lyssnar på poddar. Kanske till viss del också för att definitionen av vad en podd är har blivit så brett. Den allmänna definitionen av podcast är ju enbart att det är en specifik metod för hur man publicerar ljudfiler där människor pratar på nätet. Ser man det så, så klassas väldigt många radioprogram mer eller mindre som poddar. 

 

Men just för att det produceras en så otrolig mängd podcaster just nu kan det ibland vara svårt att navigera i podcastdjungeln. Kanske speciellt om man är ute efter poddar som är lite mer nischade än de allra största poddarna som Ursäkta, Värvet eller Alex & Sigge. 

Spelpodcaster för den intresserade

Podcaster har verkligen blivit den moderna människans sätt att odla sina intressen på. Så vi tänkte tipsa om några podcaster för både spelintresserade och sportintresserade. Om du redan är djupt inne i podcaster och intresserad i ämnet har du kanske redan koll på dessa. Vare sig man är intresserad av online casino, analoga spel, nya eller gamla spel så kan Speccat vara en podcast för dig. Här pratar de om just spel. Det är inte enbart nya spel som tas upp utan även gamla, digitala och analoga. 

 

Är man intresserad av att just spela på jackpott eller liknande så är Sportbladet Spel kanske precis den podcasten som passar dig. Här pratas det spelstrategier, odds och annat spelrelaterat till att spela på sport. Är du snarare intresserad av videospel så finns det ett brett urval även i denna kategori. Nördliv – en podcast om spel och nörderi är en uppskattad sådan, men också Älska spel.

Sportpodcaster en populär genre

Många älskar att dyrka sport, men är det möjligen nästan ännu fler som älskar att titta på sport. Som just samlas kring att se på fotboll eller golf tillsammans med sina vänner. Eftersom intresset är stort finns det även många podcaster kring sport att välja mellan. Inte helt otippat är det många fotbollspodcaster som är populära. Är det en fotbollspodcast du är intresserad av är det inte svårt att hitta. Tutto Balutto är bland den största i Sverige och pratar om all fotboll mellan himmel och jord. 

 

Söker du istället en podcast rent allmänt kring sport men egentligen mest humor som baseras i sport ämnen så kan Della sport vara den perfekta matchen. Här utgår de från sport men skämtar kring aktuella matcher och sporthändelser. Mer humor än faktisk kunskap, men roligt är det. Och annars rekommenderar vi som alltid att söka i podtoppen eller podcastappen efter ämnen som du är intresserad av.