Vitenskap – Ungarn – Nye podcaster

 • دوتا دوست که باهم از مسائل مختلف صحبت میکنن

 • The Biochar Talk seeks to educate on the subject of biochar - an ancient technology that has found itself at the forefront of recent carbon sequestration conversations. Come join the talk!

 • Trunks & Tracks Co-founders Jomi Krobb and Hadley Pierce share wild stories about what life is like living in the African bush and working as a safari guide. Safari Stories is a light-listening podcast with short episodes to make you laugh, fall in love with Africa, and learn about the wild ways of the African bush.

 • Meet Gemma and Aisling. They have worked in the UK as meteorologists for over ten years. Gemma came up with the idea that maybe others might like to listen to the non stop conversations they still have all these years later about the weather.

  Over the years they have forecast for festivals, farming, road, rail, energy, media, aviation and even the humble ice cream demand forecast and so much more. They have gone through job changes, life changes and delved in and out of many hobbies and somehow the weather still weaves in and out of their lives.

  So this podcast is for anyone who would like to join our weather conversations and wherever the jet stream may take us!

  We hope you join us for our bi weekly chat and leave each episode loving the weather just that little bit more.

 • A Very Important Planet podcastje. Klímavészhelyzet, állatvédelem, civilek, jövőkutatás, Greta Thunberg, fenntarthatóság. Minden, ami zöld.

 • The Biochar Podcast presented by ANZBIG features experts speaking about Biochar,  how it's made, its uses and applications, and the impacts it has socially, economically and environmentally.

  ANZBIG is a not-for-profit industry group, and as a global leader in biochar, assists companies, governments, and institutions in the effective production and use of biochar. ANZBIG works to streamline education, research, collaboration, and the commercial uptake of biochar.

  Our aim is to help create a more sustainable future, greater economic prosperity and an improved quality of life for all of us.

 • A Glossza a Bölcsészettudományi Kutatóközpont (BTK) tudományos ismeretterjesztő podcast-sorozata. A BTK kutatói a történelem, a régészet, a filozófia, az irodalom, a művészet, a zene és a néprajz világát tárják fel tudományos módszertannal. Célunk a tudományos eredmények közérthető elmesélése és elhelyezése a minket körülvevő világban, valamint a múlt folyamatai és a hétköznapi tapasztalataink közötti kapcsolódási pontok megtalálása. A podcast szerkesztői: Bódi Lóránt, Huhák Heléna, Szilágyi Adrienn.

 • Exploring how society and companies roll-out new energy technologies. We discuss everything from oil and gas markets, policies of the European Union, to how communities work together building sustainable lifestyles.

 • Ki merem mondani - beszélgetések a bennünk élő félelmeinkről a Klubrádióban, Sugár Ágnessel és állandó vendégeivel: Síklaki István szociálpszichológussal; Szendi Gábor kutatóval, klinikai szakpszichológussal; Komár Lajos buddhista tanítóval; Mayer Máté pszichológus, család- és párterapeutával és Széles Tamás ókatolikus pappal.

 • A Deep Adaptation, vagy Mély Alkalmazkodás mozgalom célja, hogy bármely szervezet, közösség vagy magánszemély felkészülhessen arra, hogy számtalan tényező együttes hatásának eredményeként, életkörülményeink lényegesen megváltoznak, és az élhető élet fenntartásának érdekében a legjobb tudásunk és szándékaink szerint alkalmazkodnunk kell az új feltételekhez. https://www.facebook.com/groups/deepadaptationhungary

 • A Bosch Magyarország podcastje elhozza neked a jelenben formálódó jövő válaszait.

  Az adások során megismerheted, hogy a technológia, a digitalizáció hogyan alakítja át életünket. Utána járunk, hogyan kommunikálunk, dolgozunk, tanulunk közlekedünk majd a jövőben.

  Tarts velünk és tudd meg milyen jövő vár ránk, emberekre!

 • Science communicators Ella Hubber, Tom Lum, and Caroline Roper share anything and everything interesting! Each episode they teach each other about a science topic, answer a question, and learn about a miscellaneous topic. Whether it's bugs on drugs, temporal illusions, or reality tv, there's so much out there, so let's learn everything! Join our Discord, email us, and follow us everywhere at https://www.LetsLearnEverythingPod.com

 • In this podcast we will talk about climate change and migrations two global problems that affect to the world.

 • Beszélgetések a környezet védelmének fontosságáról, szennyezésének csökkentéséről és a természet szépségeiről mindazoknak, akik akarnak és mernek változtatni a saját életmódjukon.

 • A Pulicorn Podcast egy fenntartható és filantropikus jövőért küzd a tudományos gondolkodás szórakoztató átadásával. Ha te is részt vennél ezen az izgalmas és formabontó úton, akkor hegyezd a füled, mert a Pulicorn megmutatja az irányt!

 • A TK rendezvényein készült hangfelvételek hallgathatók itt vissza

 • Ha érdekel a természetvédelmi ügyek háttere, a tények és vélemények, illetve a különböző nézőpontok, akkor a Lételem neked szól!

  A WWF Magyarország podcastja, a Lételem epizódjain keresztül betekintést nyerhetsz a természetvédelmi civil szervezet életébe, abba, hogy hogyan dolgozunk a természet megóvásáért és miből is áll egy-egy munkaterület, de még több szó esik a hazai és globális természetvédelmi kihívásokról és a megoldási lehetőségekről.

  Erdők, élővizek, klímavédelem, hazai nagyragadozók és fenntarthatóság – minden, ami ahhoz kell, hogy egy kiegyensúlyozott világot teremtsünk magunknak

 • Eleged van már az íróasztal feletti görnyedésből? Kisütött a nap és legszívesebben kimennél futni egy kört, vagy labdát dobálni a kutyával? Halmokban áll a házimunka de te hozzá sem jutsz, mert tanulnod kell? Hallgasd az érettségire felkészítő podcastet menet közben és két legyet ütsz egy csapásra. Tanulj szórakozva!
  A podcastekhez felhasznált zene forrása: https://www.bensound.com/
  További feladatokat és kiegészítő anyagokat itt találsz: https://erettsegi30.wordpress.com