Vitenskap – Sverige – Nye podcaster

 • Familjehem.se är en av Sveriges ledande mötesplatser för de som är eller vill bli familjehem och för kommuner och konsulentstödda organisationer som söker efter bra familjehem. På vår webbplats så ger vi svar på alla aktuella frågor och guidar våra medlemmar effektivt hela vägen till att få ett familjehemsuppdrag. Alla som är medlemmar i vår Facebook grupp familjehem.se, får löpande aktuell information från den senaste forskningen om allt som berör familjehem och utsatta barn. I Facebookgruppen kan man som familjehem hitta och efterlysa uppdrag och representanter för kommuner eller konsulentstödda organisationer kan lägga ut placeringar och söka efter lämpliga familjehem. I vår Poddcast intervjuar via intressanta personer med anknytning till familjehem för att sprida kunskap och upplevelser till dig som är intresserad och ta del av andras erfarenheter.

 • Welcome to The Brü Lab where Brülosophy's Cade Jobe takes you into the lab with brewing scientists to discuss research they've completed on our favorite beverage!

 • PODDEN som kommer avhandla skönhet och andra ytligheter från ett ärligt, kritiskt och vetenskapligt perspektiv. Vi kommer prata om allt ifrån injektioner, hår- och hudvård, till skeva kroppsideal, och vems ansvar det ligger på att vi går mot att utföra fler och fler ingrepp.

 • Hypnos sleep expert, Natalie, has put together a series of audio clips to lead you through guided relaxation exercises.

 • Lauren is a science teacher and Nick is a scientist. Together, they use comedy and science to debunk pseudoscience, myths, and common misconceptions they find on the internet. Support this podcast: https://anchor.fm/justnascience/support

 • Kärnkraftens arv - från uranbrytning till slutförvar

 • Marinbiologen och författaren David C. Bernvi tar oss med på en djupdykning i naturen. Lyssna på ämnen som rör miljöfrågor, biologiskt mångfald, bevarandebiologi och ekologi. Följ med och gå till botten med allt som rör djur och natur. Kontakt: info@zoologi.se

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Sheep-dipped indie rocker Andrew Bailey (@nixon.kato), his intelligence community handler Sophia, and a rotating cast of cultural luminaries step into the zeitgeist to separate the true conspiracy theories you believe to be false from the false conspiracy theories you believe to be true.

 • Intersection of medical science and psychology, research and clinical practice insights for daily life.


 • Vad säger de som faktiskt vet? Världens främsta klimatforskare intervjuas av Peter Alestig. En podd från SvD.

 • Coronapandemin försatte världen i ett svårt läge och konsekvenserna blev snabbt stora med permitteringar, varsel, sönderslagna värdekedjor och brist på kritiska produkter. Men krisen gav också en unik möjlighet. En möjlighet att ställa om, att testa nya idéer för att skapa det hållbara samhälle och näringsliv vi behöver.

  I den omställningen har RISE en viktig roll att spela. Vi är med och bidrar till att samhället och näringslivet ställer om snabbare och anpassar sig till det nya normala. Samtidigt har vi inte ensamma svaret på hur den omställningen ska gå till, utan behöver hitta vägen framåt i samverkan med andra. Som ett första steg på vägen har vi bjudit in ett antal företag och organisationer för att få höra dem berätta om hur de påverkats av pandemin och hur de ser på möjligheterna till en hållbar omstart av samhälle och näringsliv. Tillsammans kan vi skapa en mer hållbar värld.

 • En podd för dig som vill veta hur det är att vara läkarstudent, är i början av dina medicin-studier eller vill lära dig mer om hur kroppen fungerar!

  Ni hittar oss även på:

  Instagram: @lakarstudenternasdagbok
  Mejl: lakarstudenternasdagbok@gmail.com

 • Vårt mål är att ge kvinnor en chans att kunna göra fertila val utifrån fakta och kunskap. "Ditt Fertila liv" blev en bok - en fertilitetsbibel som står och glänser i hyllorna landet över. Men nu är podden här! Den får samma namn som boken så klart - Ditt fertila liv. Här jobbar vi på samma spår. Mens, att få barn eller inte, när kroppen inte beter sig som man tänkt, om att välja eller välja bort preventivmedel och varför, aspekterna av abort. Ja, listan blir lång, avsnitten många.

  Barnmorskan Emma Karling Widsell och Fertilitetsläkaren Caroline Tristen, har under många år spelat in Ivfpodden som stöttat och upplyst kvinnor och män kring infertilitetens sidor. Den har gjort succe! Lyssnarströmmen fylls ständigt på. Nya par kommer in, andra par går vidare och lämnar. Det är så det ska vara. Det handlar om en avgränsad tid i livet.
  Men nu, när vi närmar oss andra frågor kring fertilitet gör vi det på bredare mark och resan går nästan igenom hela livet.

 • En podd om internationella frågor från Utrikespolitiska institutet. UI är ett oberoende institut och en plattform för forskning och information.

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Vad vet vi om världen? Och hur påverkar vad vi vet det vi gör? Nobelexperten Gustav Källstrand möter forskare, författare och andra experter och utforskar tankar inom vetenskap, litteratur och fred. Och tittar närmare på idéer som varit så bra att de fått Nobelpris. 

  En poddserie från Nobelprismuseet.

 • Rehabsnack - Av vårdgivare, för vårdgivare. En podcast där vi snackar om smärta, rehab och träning.

  Poddvärdar: Peter Lindberg (leg. fysioterapeut), Daniel Pantelic (leg. kiropraktor) & Tim Marcus Valentin Hustad (leg. naprapat)

  Hemsida med blogg och gratis resurser för vårdgivare: https://rehabsnack.wordpress.com

  Följ oss gärna på Instagram: @rehabsnack

 • Podden hade sin upprinnelse på ett arkitektkontor då tillämpandet av ett dokument för funktionsmått, SIS Byggnadsutformning – Bostäder - Invändiga mått, hakade i en sedan länge uppdämd frustration. Mängden lagar, normer och standarder som ska tillgodose kvaliteten på arkitekturen tycktes glömma och gömma allt som inte är funktionellt och också mätbart. Stundens affekt följdes av ett utrop: Ge oss i alla fall en själens SIS!Yrkesmässigt klämda mellan regelverk och kostnadseffektivitet verkade det nu angeläget att gå till botten med frågor om arkitekturens plats i våra liv. Vad ska den ge oss? Vilka kvalitativa värden ska få ta plats i den byggda miljön? Ska själ och hjärta kunna tillfredsställas av storskaligt gestaltad materia och i så fall hur? Vi bestämde oss för att starta en podcast. Den skulle ge möjlighet till förkovran, att få fatt på vad vi vill och tycker och kanske likaså inspirera andra.

 • Banbrytande berättelser är en litterär salong om litteratur som har förändrat synen på människan och världen, som påverkat lagstiftning, samhällsordning och historieskrivning. Och i en del fall skapat nya villkor för dikten själv. Banbrytande berättelser produceras av Jonsereds herrgård Göteborgs universitet, tillsammans med institutionen för litteratur, idéhistoria och religion vid Göteborgs universitet. I samverkan med Folkuniversitetet Göteborg. Läs mer på www.gu.se/jonsereds-herrgard

 • Häng med när M Cares stomiterapeuter snackar skit! Efter att ha jobbat många år som stomiterapeuter delar de nu med sig av sina erfarenheter och tips till dig som har stomi eller vill lära dig mer om livet med stomi. Har du frågor, synpunkter eller funderingar så är du varmt välkommen att höra av dig till stomiterapeut@mcare.se eller www.mcare.se!