Björn Podcasts

 • Entreprenören och kläddesignern Frida Ahlvarsson gästar podden Framtidens E-Handel och pratar om design, och lärdomarna från att driva eget.


  6:00 min - Var kommer hennes passion för kläder och mode från? Hur började resan med Ahlvar Gallery? Och har det varit ensamt att starta bolaget själv?

  27:45 min - Vad lär man sig av att jobba med komplexa material?

  40:45 min - Utan riktig marknadsföring, hur får man kunderna att komma och stanna? Hur agerar man i interna ekonomiska kriser? Och hur bygger man en stark relation med en fabrik?


  Här hittar du Frida & Ahlvar Gallery:

  https://www.linkedin.com/in/frida-ahlvarsson-9b147460/ 

  https://www.instagram.com/fridaahlvarsson/?hl=en 

  https://ahlvar.com/ 


  Följ Björn på LinkedIn

  https://www.linkedin.com/in/bjornspenger/ 


  Följ Framtidens E-handel på LinkedIn

  https://www.linkedin.com/company/framtidens-e-handel/ 


  Besök vår hemsida & Instagram

  https://www.framtidensehandel.se/ 

  https://www.instagram.com/framtidens.ehandel/ 


  Sponsor

  https://www.soultech.co/ 


  Tusen tack för att du lyssnar!


  Support till showen http://supporter.acast.com/framtidens-e-handel.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Björn Ende är pianist, komiker, låtskrivare i humorgruppen Katten Skogmans Orkester och en av Sveriges mest erfarna pianister inom improv Comedy. Han är pianist i humorsuccén Rollspelsklubben som i januari 2023 sålde ut Göta Lejon i Stockholm på några timmar. Han har anlitats som pianist av i stort sett alla improgrupper i Sverige och han undervisar sångimpro sedan flera år. Björn är utbildad vid kungliga musikhögskolan i Stockholm.

  Vi pratar om varför pianot är det bästa impro-instrumentet, om impro-paradoxen och undertexter. Om hur vi som scenimprovisatörer kan stötta impromusikern, om att fortsätta vara nyfiken på hur du kan bli bättre, om scenpersonlighet och att vi är olika. Om tajming, formkänsla och musikalimpro. Om inspiration, ödmjukhet och att få uppskattning från publiken. Och så pratar vi om GPS, åttor och volleyboll.

 • Retailexperten Michael Lemner gästar podden Framtidens E-Handel och pratar om framtidens retail.


  Intro om Michaels karriär och fokus på HM.

  8:15 min - Hur kan en retailer ha full kontroll över sin utveckling?

  22:45 min - När man har en produkt som folk älskar, vad är nästa steg?

  30:30 min - Hur har retail förändrats de senaste 40 åren? Vad fokuseras det på i styrelserummen just nu? 

  42:30 min - Vad kan vi förvänta oss av retail de kommande 5-10 åren? Och vad kommer tekniken ha för roll?


  Här hittar du Michael & Tim Tam Consulting:

  https://www.linkedin.com/in/michael-lemner-3aa7a6181/?originalSubdomain=pl 

  https://www.timtamconsulting.com/  


  Följ Björn på LinkedIn

  https://www.linkedin.com/in/bjornspenger/ 


  Följ Framtidens E-handel på LinkedIn

  https://www.linkedin.com/company/framtidens-e-handel/ 


  Besök vår hemsida & Instagram

  https://www.framtidensehandel.se/ 

  https://www.instagram.com/framtidens.ehandel/ 


  Sponsor

  https://treyd.io/ 


  Tusen tack för att du lyssnar!


  Support till showen http://supporter.acast.com/framtidens-e-handel.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Om Shownotes ser konstiga ut (exempelvis om alla länkar saknas. Det ska finnas MASSOR med länkar) så finns de på webben här också: https://www.enlitenpoddomit.se Avsnitt 412 spelades in den 18 april och därför så handlar dagens avsnitt om:

  INTRO:- Alla har haft en vecka... Björn har jobbat en del, både på jobbet och hemma (Altan, odlingar). David har flängt om kring en massa, jobbat en del.

  FEEDBACK AND BACKLOG:- För två år sedan pratade vi om ett vattenverk som blev hackat i florida Oldsmar cyberattack update: Water supply wasn't hacked, city manager says https://archive.is/ZVMDc

  ALLMÄNT NYTT- Solana Mobile Saga - En Web3 och NFT-telefon https://solanamobile.com/ - Musk skapar TruthGPT https://www.svt.se/nyheter/utrikes/elon-musk-ska-starta-ny-ai-tjanst - 40 procent av it-säkerhetsproffsen har beordrats hemlighålla en dataläcka https://computersweden.idg.se/2.2683/1.778169/40-procent-av-it-sakerhetsproffsen-har-beordrats-att-hemlighalla-en-datalacka - BONUSLÄNK: https://www.suntarbetsliv.se/rapporterat/visselblasning-sa-funkar-den-nya-lagen/ - Sega köper Rovio (Omsättning SEGA: $2,7 B) https://appleinsider.com/articles/23/04/17/sega-pays-776-million-for-angry-birds-maker-rovio - BONUSLÄNK: https://www.statista.com/statistics/421848/game-revenues-global-companies/ - Outlook Lite får SMS stöd https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/roadmap?filters=&searchterms=125289 - BONUSLÄNK: Vad är Outlook Lite https://computersweden.idg.se/2.2683/1.768955/microsoft-slapper-outlook-lite-for-enklare-android-enheter

  MICROSOFT- Linkedin verifierar profiler https://www.thurrott.com/cloud/281806/linkedin-launches-free-profile-verification-features - Microsoft byter namn på hotaktörer https://www.microsoft.com/en-us/security/blog/2023/04/18/microsoft-shifts-to-a-new-threat-actor-naming-taxonomy/ - ÄNTLIGEN!!!! Bakgrundsbild i outlook när man inte har nått mail markerat #ironi https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/roadmap?filters=&searchterms=126221

  APPLE- (Tips från Daggr) LockBit ransomware for Macs surfaces - 9to5Mac https://9to5mac.com/2023/04/16/lockbit-ransomware-targeting-macs/ - Denna skulle passa både under Apple och Google. https://appleinsider.com/articles/23/04/18/apple-google-arent-happy-about-dinosaur-and-alien-porn-on-kindle-book-store

  GOOGLE:- Android 14 beta 1 https://www.androidpolice.com/android-14-beta-1-here-join-the-beta-program/ - Samsung kanske dumpar Google https://arstechnica.com/gadgets/2023/04/panic-at-google-samsung-considers-dumping-search-for-bing-and-chatgpt/ - När Apple-news beskriver att Microsofts Bing är bättre än Google Bard… #HellFreezesOver https://appleinsider.com/articles/23/04/18/google-bard-adequate-but-microsoft-bing-blows-it-away

  PRYLLISTA- Björn: Ascoolt tangentbord!! https://fluxkeyboard.com/ - David: Uppgradering till min Volvo, https://www.instagram.com/p/CrJKAGVIYLR/

  EGNA LÄNKAR- En Liten Podd Om IT på webben, http://enlitenpoddomit.se/ - En Liten Podd Om IT på Facebook, https://www.facebook.com/EnLitenPoddOmIt/ - En Liten Podd Om IT på Youtube, https://www.youtube.com/enlitenpoddomit - Ge oss gärna en recension - https://podcasts.apple.com/se/podcast/en-liten-podd-om-it/id946204577?mt=2#see-all/reviews - https://www.podchaser.com/podcasts/en-liten-podd-om-it-158069

  LÄNKAR TILL VART MAN HITTAR PODDEN FÖR ATT LYSSNA:- Apple Podcaster (iTunes), https://itunes.apple.com/se/podcast/en-liten-podd-om-it/id946204577 - Overcast, https://overcast.fm/itunes946204577/en-liten-podd-om-it - Acast, https://www.acast.com/enlitenpoddomit - Spotify, https://open.spotify.com/show/2e8wX1O4FbD6M2ocJdXBW7?si=HFFErR8YRlKrELsUD--Ujg%20 - Stitcher, https://www.stitcher.com/podcast/the-nerd-herd/en-liten-podd-om-it - YouTube, https://www.youtube.com/enlitenpoddomit

  LÄNK TILL DISCORD DÄR MAN HITTAR LIVE STREAM + CHATT- http://discord.enlitenpoddomit.se

  (Och glöm inte att maila [email protected] om du vill ha klistermärken, skicka med en postadress bara. :)

 • Veckans avsnitt av Datadrivet gästas av ingen mindre än Björn Idrén, CCO på CDON. Utöver att Björn ofta använder data som ett verktyg i affären, har han även ett rätt imponerande CV: Klarna, Voi, Soundtrack Your Brand och Ericsson.

  Björn hävdar att han blir wow:ad av data nästan varje dag! Men hans stora ”kioskvältar-wow” kom när han arbetade på Voi. På Voi använde de data för att undersöka vilka platser deras användare laddade ner appen för första gången, och upptäckte att en specifik plats hade en ovanligt hög andel nya kunder.Och var finns det egentligen mest Voi-efterfrågan en tidig vardagsmorgon, är det mitt i city eller i Stora mossen?

  Björn berättar om fikahörnan på Klarna och varför hans analysteam slog sig ner med sina datorer exakt där. Samtidigt som folk stod i kö för att ställa frågor till Björn och hans analytiker, hände även någonting annat. Folk började prata med varandra och fikahörnan blev en plats för ett tvärfunktionellt arbetssätt på Klarna. Demokratisera datan helt enkelt. Jasmin ger även exempel på hur hon har jobbat med så kallade ”insiktsdagar”, för att dela med sig av resultat av tester och data.

  Att göra tester bara för ”testandets skull”, kan man applicera det på allt och alla? Vad är det minsta vi måste bygga för att validera det vi tror? Och hur många stenar måste man vända för att hitta ett guldägg?Björn har svaret.

  Datadrivet är en podd av scilla.studio. Vill du ha hjälp med att komma igång med experiment i ditt team? Hör av dig till oss på scilla.studio eller på Linkedin. Vill du vara med och berätta om hur ditt företag jobbar med att jobba datadrivet? Hör av dig till oss på Linkedin: Vi som leder podden heter Joni Lindgren och Jasmin Yaya.

 • Delgrundaren till A Part Of The Art, Lisa Söderman, gästar podden Framtidens E-Handel och pratar om varumärkesbyggande från grunden.


  4:30 min - Vad lockar med att jobba med mode?

  16:30 min - Idén till bolaget. Hur funkar allt kring wholesale? Vad gör man när man får felaktiga produkter från en leverantör? Hur kan en sortimentsstrategi se ut?

  51:30 min - Hur jobbar dom med content?


  Här hittar du Lisa & A Part Of The Art:

  https://www.linkedin.com/in/lisa-s%C3%B6derman-93471425/?originalSubdomain=se 

  https://apartoftheart.com/ 


  Följ Björn på LinkedIn

  https://www.linkedin.com/in/bjornspenger/ 


  Följ Framtidens E-handel på LinkedIn

  https://www.linkedin.com/company/framtidens-e-handel/ 


  Besök vår hemsida & Instagram

  https://www.framtidensehandel.se/ 

  https://www.instagram.com/framtidens.ehandel/ 


  Sponsor

  https://www.soultech.co/ 


  Tusen tack för att du lyssnar!


  Support till showen http://supporter.acast.com/framtidens-e-handel.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Hur skönt är det egentligen att vara riktigt bäng? Lika oskönt är det att bli lurad i kassan hos pizzabagaren. Björn och Jakob gästas av Armann Hreinsson. Trion djupdyker i skolpolitik på twitter och dubstep på klubben. Jakobs gåshud har förresten ännu inte släppt efter live på Babel.

  Stötta podden, få 1 extra avsnitt per månad samt rabatt på ny merch och tidig tillgång till livepoddsbiljetter: https://www.patreon.com/manigrupp

  Merch & livepoddar: https://www.slask.gg/mig

 • Foliers VD Mikael Sandberg gästar podden Framtidens E-Handel och delar med sig av sina bästa tips när det kommer till B2B.


  8:30 min - Hur kom han upp med konceptet kring Folier, och vad gör de?

  29:50 min - Hur tar man bäst hand om befintliga kunder?

  33:30 min - Vad ska man maximera just nu för att få störst impact?

  40:45 min - Hur ser deras spenderingar för marknadsföring ut? Och hur spenderar de i övrigt? 

  45:20 min - Hur jobbar de med prissättning?

  51:30 min - Hur lyckas man med B2B?


  Här hittar du Mikael & Folier:

  https://www.linkedin.com/in/mikael-sandberg-415378130/?originalSubdomain=se 

  https://folier.se/ 


  Följ Björn på LinkedIn

  https://www.linkedin.com/in/bjornspenger/ 


  Följ Framtidens E-handel på LinkedIn

  https://www.linkedin.com/company/framtidens-e-handel/ 


  Besök vår hemsida & Instagram

  https://www.framtidensehandel.se/ 

  https://www.instagram.com/framtidens.ehandel/ 


  Sponsor

  https://www.juni.co/framtidens 


  Tusen tack för att du lyssnar!


  Support till showen http://supporter.acast.com/framtidens-e-handel.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Hur låter en duva? Tim har fått en pizza från helvetet. Vad betyder det när maten är mjäll? Är alla i podden alkisar förutom Danny och Björn? Vad är Biggest Loser-mentaliteten? Det och hur en kvinna överlevde ett fallskärmshopp utan fallskärm tar vi upp idag.

  Stötta podden, få 1 extra avsnitt per månad samt rabatt på ny merch och tidig tillgång till livepoddsbiljetter: https://www.patreon.com/manigrupp

  Merch & livepoddar: https://www.slask.gg/mig

 • I det 28:e avsnittet av TECHSKAPARNA intervjuar Anna Leijon Björn Crona som är uppfinnare av PhotoPearls och grundare av XENSE Vision. Photo Pearls är en mjukvara som översätter fotografier till instruktioner för pärlplattor - någonting som han uppfann och sålde för tjugo år sedan och som används än idag. Xense, Björns nuvarande företag, assisterar i trafiken generellt och självkörande bilar specifikt med data från kamerasensorer i svåra trafiksituationer som exempelvis korsningar. Med hjälp av egenutvecklade stereokameror fås en 3D-bild av miljön som kompletterar den begränsade synvinkel som det enskilda fordonet har att utgå ifrån. Björn delar med sig av sin spännande entreprenörskapsresa i vilken han har brottats med att försöka validera sin idé och få den kommersiellt gångbar, men också av utmaningen med att vara själv som grundare, bli uppsagd, att finansiera sig via consulting och mycket annat. In och lyssna på hans spännande resa och glöm inte bort att prenumerera på podden!

  Bra länkar:

  XENSE Visions hemsidaXENSE Visions Linkedin
 • Infobaleens delgrundare Martin Rosvall gästar podden Framtidens E-Handel och delar med sig av sina kunskaper inom AI och maskininlärning.


  7:45 min - Vad gör Infobaleen? Och hur ser AI ut just nu?

  13:20 min - Hur tror han att AI kommer se ut om 40 år? Och vad är Moore’s law?

  21:30 min - Vilka risker finns det med den här tekniken?

  26:30 min - Hur ser bandet ut mellan AI och e-handel idag?


  Här hittar du Martin & Infobaleen:

  https://www.linkedin.com/in/rosvall/ 

  https://www.infobaleen.com/ 


  Följ Björn på LinkedIn

  https://www.linkedin.com/in/bjornspenger/ 


  Följ Framtidens E-handel på LinkedIn

  https://www.linkedin.com/company/framtidens-e-handel/ 


  Besök vår hemsida & Instagram

  https://www.framtidensehandel.se/ 

  https://www.instagram.com/framtidens.ehandel/ 


  Sponsor

  https://www.juni.co/framtidens  


  Tusen tack för att du lyssnar!


  Support till showen http://supporter.acast.com/framtidens-e-handel.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Om Shownotes ser konstiga ut (exempelvis om alla länkar saknas. Det ska finnas MASSOR med länkar) så finns de på webben här också: https://www.enlitenpoddomit.se Avsnitt 399.2 spelades in den 31 januari och därför så handlar dagens avsnitt om:

  INTRO:- Alla har haft en vecka... David har köpt en synt, och lekt med andra syntar han nyligen har köpt, varit med ena barnet hos tandläkaren. Björn har gjort tacksägelser, Haft vattenavläsning, sålt en bil. Johan sprungit lite, tittat på TV-serier mm. BONUSLÄNK: Fleabag, https://www.imdb.com/title/tt5687612/ BONSULÖNK: The Bear, https://www.imdb.com/title/tt14452776/ BONUSLÄNK: Ready or Not, https://www.imdb.com/title/tt7798634/ BONUSLÄNK: The hunt... https://www.imdb.com/title/tt8244784/

  ALLMÄNT NYTT- Nya SSD:erna i M2-Mac:arna kan vara långsammare än tidigare https://www.macrumors.com/2023/01/24/new-macbook-pro-ssd-speeds/ https://www.macrumors.com/2023/01/24/m2-mac-mini-256gb-slower-ssd/ - Rymden har SKITMYCKET grejjer! https://robbreport.com/motors/aviation/nasa-voyage-rare-16-psyche-asteroid-1234797211/ - Gissar att detta tyder på en mogen marknad https://swedroid.se/farre-uppgraderar-smartphoneleveranserna-har-aldrig-sjunkit-sa-har-mycket-tidigare/ - Microsoft Mesh på World Economic Forum 2023!? https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2023/01/16/microsoft-mesh-creating-connections-at-the-world-economic-forum-2023/

  MICROSOFT- Pengar. Det här kvartalet också. https://www.thurrott.com/microsoft/278657/microsoft-delivers-mixed-quarter-amid-economic-freefall - EU driver antitrust-case mot Microsoft Teams… *gästp* https://www.thurrott.com/cloud/microsoft-365/278672/report-eu-to-launch-antitrust-case-against-microsoft-teams - Github passerar 100 mijoner utvecklare https://www.thurrott.com/cloud/278695/github-crosses-100-million-developers-milestone - Nu blir halo bra! https://www.thurrott.com/games/278839/343-industries-shifting-future-halo-development-to-unreal-engine

  APPLE- Förra veckan var det dans, denna veckan småätande :-D (Apple vill bara ditt eget bästa) https://appleinsider.com/articles/23/01/31/future-iphones-could-listen-for-chewing-and-tell-you-to-diet - Är denna bara ett rykte? Eller ligger det nått i det hela? https://www.thurrott.com/apple/278623/apples-first-mr-headset-to-offer-ar-vr-switching

  GOOGLE:- Bra men tyvärr gäller det inte alla https://swedroid.se/google-pixel-2-och-och-pixel-2-xl-far-android-13-via-lineageos/ - Är detta nått som Johan är intresserad av? https://www.thurrott.com/mobile/278798/nothing-phone-2-is-coming-in-2023-including-in-the-us

  TIPS:- Veckans hardcore tips! https://github.com/ahmedbahaaeldin/From-0-to-Research-Scientist-resources-guide

  PRYLLISTA- Johan: Legohjälm- Björn: Grafikkort. - David: Musmatta, https://www.webhallen.com/se/product/293505-Steelseries-QcK-Prism-Cloth-Extended

  EGNA LÄNKAR- En Liten Podd Om IT på webben, http://enlitenpoddomit.se/ - En Liten Podd Om IT på Facebook, https://www.facebook.com/EnLitenPoddOmIt/ - En Liten Podd Om IT på Youtube, https://www.youtube.com/enlitenpoddomit - Ge oss gärna en recension - https://podcasts.apple.com/se/podcast/en-liten-podd-om-it/id946204577?mt=2#see-all/reviews - https://www.podchaser.com/podcasts/en-liten-podd-om-it-158069

  LÄNKAR TILL VART MAN HITTAR PODDEN FÖR ATT LYSSNA:- Apple Podcaster (iTunes), https://itunes.apple.com/se/podcast/en-liten-podd-om-it/id946204577 - Overcast, https://overcast.fm/itunes946204577/en-liten-podd-om-it - Acast, https://www.acast.com/enlitenpoddomit - Spotify, https://open.spotify.com/show/2e8wX1O4FbD6M2ocJdXBW7?si=HFFErR8YRlKrELsUD--Ujg%20 - Stitcher, https://www.stitcher.com/podcast/the-nerd-herd/en-liten-podd-om-it - YouTube, https://www.youtube.com/enlitenpoddomit

  LÄNK TILL DISCORD DÄR MAN HITTAR LIVE STREAM + CHATT- http://discord.enlitenpoddomit.se

  (Och glöm inte att maila [email protected] om du vill ha klistermärken, skicka med en postadress bara. :)

 • Myrqvists grundare Sebastian Öhrn gästar podden Framtidens E-Handel och delar med sig av sin resa..


  5:00 min - Morgonrutiner, driv & fokus.

  16:00 min - Tog Myrqvist in investeringar?

  21:45 min - Hur separerar man sig själv som person från sitt bolag?

  33:30 min - Hur byggde de legitimitet i brandet?

  39:45 min - Hur tänker de kring prissättning?

  58:50 min - Snackar content.


  Här hittar du Sebastian & Myrqvist:

  https://www.linkedin.com/in/sebastian-%C3%B6hrn-47077339/?originalSubdomain=se 

  https://myrqvist.se/ 

   

  Följ Björn på LinkedIn

  https://www.linkedin.com/in/bjornspenger/ 

   

  Följ Framtidens E-handel på LinkedIn

  https://www.linkedin.com/company/framtidens-e-handel/ 

   

  Besök vår hemsida & Instagram

  https://www.framtidensehandel.se/ 

  https://www.instagram.com/framtidens.ehandel/ 

   

  Sponsor

  https://www.juni.co/framtidens  

   

  Tusen tack för att du lyssnar!


  Support till showen http://supporter.acast.com/framtidens-e-handel.


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Jakob har fått ett Zeitgeist-moment och är helt övertygad om att han listat ut var Atlantis låg. Björn och Habba får ta del av hans teori i form av en timmeslång föresläsning och dessutom har han ett väldigt förminskande sätt att prata om kometer. Kommer Jakob lyckas bli geologins Lamotte? Är det nya hobbyn?

  FÖR BILJETTER TILL LIVESHOWS OCH VÅR MERCH: Biljetter och merch!

  FÖR ATT STÖTTA OSS OCH FÅ ETT EXTRA AVSNITT I MÅNADEN: Patreon!