Gudiol Podcasts

  • Vi kan stolt presentera Sveriges mest frenetiska framångsrika förmedlare av evidens kring träning -och näringslära. Jacob har genom åren demaskerat otaliga myter om träning/kost. Vi får reda på vad det är som driver honon att fortsätta informera och tolka forskningen till oss andra.

    2021 blev Jacob utnämnd till "Årets folkbildare" av "Vetenskap och folkbildning" med motiveringen

    "Genom att lotsa sina läsare/lyssnare genom för ämnet relevanta studier bidrar han till att orientera den träningsintresserade i vetenskapsmetodik. Gudiol är inte bara påläst, han har också ett skarpt öga för att finna brister i studier där slutsatserna inte alltid är så väl underbyggda. Hans arbete demonstrerar således vikten av att även akademiska publikationer skärskådas innan de får anses utgöra “evidens”.

    HÅLLTIDER

    00:00:00 Försnack med Totte & Mia 00:03:50 Jakob om sin bakgrund. Vad är hans största drivkraft. När började intresset för kost/träning? Om betydelsen om att bli vald till årets folkbildare, sitta i TV4-soffan etc. 00:21:30 Hypen kring blodsocker och varför det oftast är en kass idé för friska individer att ständigt mäta sitt blodsocker? Hur ska man tolka siffrorna? Vilka tester är relevanta? Om diabetes typ 2, pre-diabetes. Vem ligger i riskzonen? 00:32:55 Hur rädslan för tillfälliga toppar i blodsocker kan leda till andra problem för hälsan. 00:41:30 Övervikt i sig själv ökar risken för sjukdomar, förkortar både livslängd och påverkar livskvalité. Ökad livslängd genom ständigkalorirestriktion kontra livskvalité. Hur många år till får vi? Är det värt det? 00:43:30 Kaloristrestriktion, studier, på möss och människor. 00:48:12 Hur äter Jacob idag? 00:50:28 Periodisk fasta, fyra-dagars fasta vs kalorirestriktion. Finns det eventuella hälsovinster? 00:55:45 Nils van der Poel manifestet 00:59:10 Tottes reflektioner 01:03:30 Slut på del 1--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/christer83/message
  • Du känner honom säkert som expert / folkbildare / poddare och en rad andra titlar, men visst du att hans egentliga passion är fotbollen?

    Vi går i närkamp med den forne elitspelaren Jacob Gudiol och går igenom hans karriär. Vilka lärdomar har han dragit, och hur var det att spela mot Stefan Ishizaki och Zlatan?

    00:13:22 – Jacob in 00:55:59 – Jacob ut

    I Tyngre Sport pratar vi såklart om sport och alltid med kanske lite mer generella idrottsprofiler som gäster. Tanken är att här kunna vältra oss i vårt eget stora sportintresse, både vad avser alla former av racket- och bollsporter, konditionsidrotter och såklart även allt annat kul du kan komma på.

    Kort och gott: gillar man sport är det vår förhoppning att man också gillar Tyngre Sport.

    Värdar är Alex Danielsson och Andreas Guiance.

    Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts eller den plattform där du lyssnar på den – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.

  • Hälsoveckan by Tyngre med Dunåker, Bärebring och Gudiol diskuterar denna vecka två rubriker som vi har haft i media den här veckan.

    Först ut är ett inslag i TV4 där det påstås att en professor har sagt att fika på jobbet är lika skadligt som passiv rökning. Det är dock inte riktigt det som professorn har sagt utan istället har hon sagt att hon tycker att man kan se på dem på samma vis, att de båda kan ge skada på sikt. Det finns idag en stor fikakultur på många arbetsplatser och ju oftare det ställs fram olika typer av fika desto oftare kommer de flesta människor att äta av den fikan. Vilket inte alltid är av godo på lång sikt.

    Efter det här blir det en längre diskussion kring amning och olika rekommendationer. Aftonbladet publicerade i veckan en artikel med titeln ”Amningen avslutas när barnet smakar mat tidigt” där forskare från Uppsala och Sophiahemmets högskola är kritiska mot de råd som ges när det gäller introduktion av mat till spädbarn utifrån ett resultat i en mindre observationsstudie som de har genomfört. Deras resultat stämmer dock inte överens med resultat från RCT-studier så frågan är om man ska bry sig om en observationsstudie då? Och spelar det verkligen någon betydande roll i fall man ammar i 6 månader i svenska förhållande?

    Glöm inte att följa oss på Instagram under användarnamnet @HalsoveckanbyTyngre.

    Hålltider

    00:00:00 Intro - Jacob har börjat mixtra med olika AI-saker 00:06:18 Fika på jobbet sägs vara lika skadligt som passiv rökning 00:16:44 Slutar mammor amma sina barn tidigare om barnen får smakportioner tidigt?
  • Agne Bergvall gästar Jacob och Wille i veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack. I det här facit får du höra lite om Agnes karriär som tränare och lite kring hans filosofi när det gäller vad som behövs för att ha möjligheten att bli riktigt duktig på något.

    Efter det fokuserar vi mestadels på friidrotten och mångkamp. Hur man tränar och vad man behöver tänka på i planeringen som skiljer mångkamparna från de som satsar på en eller två grenar.

    Efter det här så kommer vi kort in på Agnes arbete med en mängd andra idrotter som har varit hans huvudsyssla de sista 15 åren ungefär. Vi diskuterar lite kontrasten mellan att träna för att verkligen optimera sin fysiska prestationsförmåga mot förmågan att prestera bra nog varje vecka utan att skada sig själv.

    På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.

    Hålltider

    00:00:00 Gudiol tränar på typ 00:01:41 Wille tyckte inte fotboll var kul när han tog det lugnt med löpningarna 00:02:49 Veckans gäst, Agne Bergvall 00:03:50 Agnes start som friidrottare och sedan friidrottstränare 00:06:04 Gamla öststatsmodellen där mer träning alltid sågs som bättre 00:12:33 Sveriges gyllene generation var mycket tur 00:15:31 När Carolina Klüft dök upp på träningsanläggningen 00:19:35 För ungdomar som börjar med friidrott idag testa på alla grenarna? 00:22:27 Hur brukar man fördela fokuset i träningen som mångkampare? 00:24:24 Hur planerar man träningen för att kunna träna på allting? 00:30:08 När Agne insåg att Klüft skulle kunna gå hela vägen 00:34:15 Vilken roll har tränaren i en individuell idrottares framgång? 00:36:56 Hur mycket tid kan/bör man lägga på att försöka ändra på attityden hos unga idrottare? 00:40:14 Skador hos idrottare på allra högsta nivå 00:42:50 Vikten av att idrottaren själv lär sig känna efter och förstå träningsprocessen 00:45:12 Hur Agne nyttjar tekniska verktyg för att försöka övervaka träningen 00:47:06 Fokuset är idag större på att helheten runt en idrottare måste vara bra 00:53:50 Agnes syn på doping inom friidrotten 00:57:55 Hur är det att vara med som ledare på ett stort mästerskap? 00:59:00 Betydelsen av erfarenhet från mästerskap inför framtida mästerskap 01:04:05 Agnes arbete inom andra idrotter med handboll, fotboll, hockey mm 01:06:06 Vad är de största skillnaderna mellan att träna lagidrottare och enskilda idrottare 01:10:18 Det börjar bli vanligare med lagidrottare som har en personlig fystränare
  • Dagens avsnitt av Tyngre Träningssnack handlar den dominerande modellen för hur övervikt uppstår jämfört med den förklaringsmodell som florerar inom LCHF. I det här avsnittet så berättar vi först lite om historien bakom LCHF genomslag i början av 00-talet och hur de förklaringar som ges från den rörelsen kring varför kolhydrater skulle vara unikt potenta på att göra människor överviktiga har förändrats över tid.

    Sen ställer vi den mest nuvarande modellen från LCHF-förespråkarna mot den för närvarande dominerande modellen för övervikt och förklarar vad forskningen från olika fält har visat fram tills idag.

    Så från minut 36 i den här podden har du en tydlig förklaring över varför evidensen för de saker som påstås inom LCHF när det gäller kolhydrater och fetma är helt fel. I det här avsnittet utgår vi i mångt och mycket från artikeln The energy balance model of obesity: beyond calories in, calories out i The American Journal of Clinical Nutrition.

    På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.

    Hålltider

    00:00:00 Gudiol har sovit dåligt pga sjuka barn 00:03:11 Wille jobbar på kontoret, fixar i sitt nya sommarhus och ska spela fotboll 00:04:51 Jacob har föreläst om hälsa för 9-åringar 00:11:21 Olika modeller för hur övervikt uppstår 00:12:51 En debatt kring kolhydraternas roll som mest har förts i sociala medier 00:15:37 Gary Taubes bok Good Calories, Bad Calories 00:20:37 Robert Lustigs snedvridna föreläsningar med miljontals views på youtube 00:24:55 David Ludwigs publiceringar av carbohydrate-insulin model i vetenskapliga tidskrifter 00:29:20 Flyttade målstolpar och försök till skifte av fokus 00:31:53 Stephan Guyenet var en av de första forskarna som bemötte påståendena från dietböckerna 00:35:58 Ett nytt försök till modell för övervikt från de som tror att kolhydrater är unikt ansvariga 00:41:24 Genomgång av den dominerande modellen för vad som ger övervikt i samhället 00:44:54 Hjärnan som en central del 00:49:29 I djurstudier har mängden kolhydrater ingen större betydelse för risken att bli överviktig 00:55:25 Det är tydligt att gener har stor påverkan på risken för övervikt och att dessa gener främst påverkar hjärnas funktion 01:03:28 Den epidemiologiska forskningen pekar inte mot att kolhydrater skulle vara unikt dåligt 01:08:27 Själva matmiljön har förändrats väldigt mycket de senaste 50 åren 01:11:21 Interventionsstudier stödjer inte heller att kolhydrater skulle ha någon unik effekt på fetma 01:18:02 Får du bara höra en sidas historia kan man nog tro på den felaktiga modellen 01:20:07 En påhittad förklaringsmodell kan vara övertygande om den ger dig önskat utfall 01:25:37 Ett potentiellt problem med populära dieter är att de utesluter saker i onödan
  • Denna vecka gästar läkaren och forskaren Ferdinand von Walden som berättar om hans forskning kring muskelfysiologi.

    Ferdinand har forskat på ribosomerna i våra muskler och deras eventuella påverkan på hur vi bygger muskler och hur våra muskler fungerar. Han har även forskat en hel del på barn och ungdomar med cerebral pares där han försöker förstå varför de får så kallad kontrakturer när de blir lite äldre.

    På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.

    Hålltider

    00:00:00 Sjuka barn hemma hos Gudiol 00:03:54 Wille har fixat med trädgården i hans nya sommarhus 00:06:39 Veckans gäst Ferdinand von Walden 00:10:51 Studier på hur muskler reagerar vid total avlastning 00:16:35 Behöver utbildningar kring medicin bli bättre på att lära ut det akademiska? 00:21:58 Doktorandtjänst med fokus på hur ribosomerna påverkas av styrketräning 00:30:01 Det första året som doktorand på labb handlar mest om att försöka bli duglig på labbet 00:33:13 Hur visar man att det bildas fler ribosomer efter träning? 00:36:48 För ribosomer så kan en människa ha hundratals olika kopior av ribosomalt - DNA 00:49:25 Forskning på muskulaturen hos barn med Cerebral Pares och varför deras muskler blir stela 00:51:08 Introduktion till vad Cerebral Pares är 00:54:03 Kontrakturer hos de med CP beror inte på spända muskler över lång tid 00:59:33 Något som stimulerar till muskeltillväxt skulle möjligen kunna hjälpa barnen 01:06:08 Finns det prospektiva studier på de som sysslar med parasport? 01:12:08 Mitokondrierna verkar också vara nedsatta hos barn med CP 01:14:53 Det finns många med cerebral pares och för dem är träningen troligare viktigare än för genomsnittet 01:16:56 Finns där effekter man kan få som äldre från träning när man var ung? 01:22:07 Nyare studier på ribosomerna antyder att de kan ha stor betydelse 01:26:38 Studie som planeras för framtiden
  • I Tyngre Träningssnack den här veckan så gästar professor Rikard Landberg för att berätta om hans forskning. Rikard forskar inom området ”food and health” och framför allt så har han forskat på olika biomarkörer för att via dem försöka avgöra vad människor äter för kost. Så i stället för att fråga människor vad de äter och få ganska otillförlitliga svar så försöker man hitta olika markörer i blodet som kan berätta hur mycket av olika livsmedel som en person har ätit den senaste tiden.

    Förutom forskningen på markörer så är Rikard även iblandad i en hel del annan forskning. Bland annat har han utfört interventionsstudier där man tittat på gluten och FODMAP, han har varit med i olika projekt där man tittat på tarmflorans inverkan på vår hälsa och om man kan göra bra mat av termiter.

    Framför alltså handlar dock det här avsnittet mycket om skillnaderna mellan vad forskningen idag säger och det som påstås vara fakta i dietböcker och på sociala medier.

    På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.

    Hålltider

    Hålltider

    00:00:00 Gudiol har fått en lite skada i vadmuskeln 00:02:43 Ny pulsklocka med ett lite flashigt pulsband 00:05:47 Wille har blivit pappa igen!!! 00:08:36 Veckans gäst, Rikard Landberg 00:12:48 Varför kan man inte bara fråga folk vad de äter? 00:20:05 De tre huvudspåren i Rikards forskning 00:23:36 Det är epidemiologiska prover på gång som mäter exponeringen bättre 00:30:16 Nya forskningspengar för att försöka producera bättre epidemiologisk forskning 00:31:52 Tarmbakterierna och förhoppningen om mer personligt anpassade hälsoråd i framtiden 00:37:51 Hyper ligger långt före forskningen just nu 00:41:09 Viljan att börja mäta och testa saker bara för att man kan, inte för att man har nytta av det 00:43:39 Dagens kostråd inkluderar väldigt lite av de hetaste nya hypoteserna 00:45:28 Det är svårt att veta när man ska ge ett råd och kalla det för "fakta" 00:47:18 Rikards studier på IBS där man testade olika saker likt gluten och FODMAP 00:54:18 Noceboeffekten kan vara stor när man studerar saker kring kost och tarmen 00:59:07 Hade vi kunnat förbättra studier på matkänslighet genom upprepade omgångar med placebo eller aktivt ämne? 01:03:26 Det finns inga belägg för att gluten ger betydande problem i befolkningen i stort 01:06:24 Kan ett problem med IBS vara att det är en för bred diagnos som egentligen inkluderar olika grupper? 01:08:15 Framtida studie på fermenterade livsmedel 01:11:54 Tidiga studier på att få fram proteinpulver från termiter
  • Gudiol och Wille diskuterar era lyssnarfrågor. Denna gång tar vi bland annat upp TED-talks, kombinerad styrketräning och konditionsträning i olika sammanhang, blodtryck och kroppsvikt samt om det verkligen finns något som man kan kalla för negativa kalorier.

    På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.

    Hålltider

    00:00:00 Fortsatta lättnade i Jacobs vardag 00:01:48 Nackdelarna med att vara riktigt bra på en typ av rörelse men inte annat 00:04:38 Wille är numera veteran inom en del idrotter i alla fall 00:07:19 Är TED-talks någonting värt att lägga tid att titta på? 00:15:59 Är det "verkningsfullt" att köra styrka 2ggr/v när man tränar mycket kondition annars? 00:17:52 Finns det någon förklaring till varför högt kaloriintag dagen innan en maxning kan upplevas prestationshöjande? 00:23:17 Hur vanligt är högt blodtryck bland normalviktiga? 00:25:26 Finns det negativa kalorier som det används inom Viktväktarna? 00:29:29 Kommer Nordic Hamstring att förebygga sträckskador i hamstring? 00:40:00 Hur kan man kombinera styrka och kondition under en diet?
  • Ett frågeavsnitt med fokus på vad termen ultraprocessad mat betyder och om man kan lära sig att tycka om nyttig mat.

    Det blir även lite diskussioner kring intervallträning och varför alla träningsformer inte fungerar så bra för att träna konditionen.

    Ett frågeavsnitt med fokus på vad termen ultraprocessad mat betyder och om man kan lära sig att tycka om nyttig mat.

    Det blir även lite diskussioner kring intervallträning och varför alla träningsformer inte fungerar så bra för att träna konditionen.

    På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.

    Hålltider

    00:00:00 Gudiol har haft covid-19 och suttit i sitt hus länge... 00:02:30 Wille tänker inte titta något på vinter-OS 00:06:52 Kan man lära sig själv att tycka om något nyttigt? 00:22:57 Varför kan man inte få ett set knäböj till konditionsträning? 00:28:38 Äter svenskar mest ultraprocessad mat i Europa och vad betyder det? 00:45:05 Är det riskfyllt att börja med riktigt högintensiv träning när man är helt otränad?
  • I veckans avsnitt skulle vi diskutera frågor men det blev i princip bara en lång diskussion kring vad vid tror är bra att tänka på om man vill träna mycket även som äldre fast ändå ha som huvudmål att hålla sig frisk och skadefri.

    Till sist blir det även en kort del kring TENS/EMS apparater och om de eventuellt kan hjälpa till med återhämtningen efter träning.

    På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.

    Hålltider

    00:00:00 Det är svårt att få tid för att leka på badhusen i Stockholm 00:04:32 Gudiol har tränat och donerat blod 00:09:02 Hur kan man planera sin träning för att undvika skador och åldras väl med mycket träning över många år? 00:43:37 Finns det någon bra evidens för TENS eller EMS för återhämtning?
  • Jacob och Wille summerar året som har gått genom att ta upp det som de tycker har varit mest intressant under året samtidigt som de diskuterar olika avsnitt som släppts.

    Det blir dessutom en längre genomgång kring ny tolkning av tidigare forskning på set-point efter viktnedgång.

    På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.

    Hålltider

    00:00:00 Jacob har haft en trevlig jul med mycket lösgodis 00:06:51 Summeringen av Tyngre Träningssnack år 2021 00:09:25 Det behöver fokuseras med på idrottarens träningsmiljö i stort 00:16:47 Flera avsnitt om hur man kan anpassa träningen efter hur kroppen mår och svarat på tidigare träning 00:19:46 Att hålla sig i form när man börjar närma sig 40 och sen vidare 00:26:55 Intervaller och hur stor effekt man kan få med lite träning 00:31:30 Belastning inom konditionsidrott och ingången till skridskosport 00:34:37 Två bra avsnitt kring forskningsmetodik med fokus på epidemiologi 00:35:57 Nya forskning kring energibalans och sänkt energiförbrukning efter viktnedgång 00:46:53 Fysiologin vid dykning är riktigt cool 00:49:05 Gudiol gillade avsnittet med Mia Fernando
  • Erika Schagatay gästar veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack för att berätta om kroppens funktioner djupt ner i vatten och på väldigt hög höjd.

    Du får bland annat höra om hur Erika letade upp ett ”vattenfolk” i Indonesien, Bajau, som lever kan spendera upp emot totalt fem timmar om dagen under vattnets yta när de gång efter gång dyker ner för att fånga in mat.

    Efter det blir det även diskussioner kring djuphavsdykning som sport och vilka likheter det finns mellan att vara bra på att kunna hålla andan länge och klarar sig bra på väldigt hög höjd.

    På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.

    Hålltider

    00:00:00 Magsjuka hemma hos familjen Gudiol 00:02:11 Wille har varit på vaccination 00:03:47 Gudiol är nöjd över att han slår barn i marklyft 00:06:59 Veckans gäst, Erika Schagatay 00:10:14 Första gången hon såg att människor kunde dyka djupt och länge utan utrustning 00:11:37 Berättelser om ett vattenfolk i Indonesien och försöket att hitta deras för att studera dem 00:15:53 Hade vattenfolket bättre dykrespons pga träning eller genetik? 00:18:19 Musklerna verkar ha en egen liten syrebuffert bunden i musklerna 00:24:54 Fortsatt forskning här hemma i Sverige 00:30:15 Säkerheten kring fridykning som sport 00:35:44 Finns där några hälsoeffekter från fridykning? 00:40:41 Hur ser dykarnas VO2max ut när syreupptagningen ska vara låg under vattnet? 00:42:50 Hur påverkas hjärnas cirkulation när du dyker? 00:47:44 Hur bra hade folkgruppen i Indonesien varit på en dyktävling? 00:51:48 Folkgruppens har andra typer av tävlingar 00:54:41 Erikas forskning på hur kroppen reagerar på hög höjd och likheterna med dykning 00:58:26 Kan man screena folk för att se om de kommer klara av höghöjden bättre? 01:02:07 Effekter av att vara uppe på base camp på Mount Everest under en tid 01:07:16 Vad vet vi om Sherpafolkets fysiologi? 01:08:50 Hur framtiden ser ut forskningsmässigt för Erika
  • I veckans avsnitt av podden diskuterar vi hjärtvariabilitet, HRV. Vad det är för någonting, hur det påverkas av din träning och liv i övrigt samt hur det eventuellt kan användas som hjälpmedel i din träning.

    Hjärtvariabilitet används ofta som ett sätt för att försöka analysera stressnivåer och det fungerar ganska bra för det. Utmaningen ligger istället i att försöka avgöra vilken stress som är relevant för din träning och vad du nog mer bör ignorera.

    På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.

    Hålltider

    00:00:00 Mycket förkylningar i familjen Gudiol 00:02:17 Wille förlorade på Zwift pga dåligt internet 00:06:20 Anpassning av träningen efter dagsform 00:12:14 Hjärtvariabilitet, HRV, som hjälpmedel för att styra konditionsträningen 00:17:39 Folk har i princip alltid justerat träningen efter dagsform 00:21:03 Det finns många sätt att räkna ut HRV och ingen erkänd standard 00:23:02 En översiktsartikel på hur träning anpassad med hjälp av HRV fungerar jämfört med ett förutbestämt program 00:27:34 Bättre resultat med träning som justeras efter HRV jämfört med ingenting 00:33:00 Det går inte att titta på en enskild dag när man nyttjar HRV för träningen 00:36:00 Dina prylar vet inte om du har planerat för att vara lite sliten ibland 00:42:20 Hur ska man ändra träningen i fall den behöver justeras? 00:44:39 Det finns flera företag som sitter på enormt mycket data
  • Den här veckan får du en uppdatering kring Skitmat och högbelönande mat med fokus på en nyare studie som använt sig av begreppet Hyper-Palatable foods som vi diskuterat tidigare i avsnitt 214.

    Efter det blir det en lång genomgång med olika möjliga förklaringar till varför vissa människor som verkar leva väldigt ohälsosamt inte verkar gå upp i vikt eller få sämre kroppsammansättning.

    På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.

    Hålltider

    00:00:00 Försnack om barn, trött träning och Wille fick kramp under ett Zwiftlopp 00:08:56 En ny studie på så kallad Hyper-Palatable foods 00:26:57 Det finns flera sätt att försöka fånga in "skitmaten" men vi vet inte vilket som är bäst 00:28:56 Gudiol tror att hyper-palatable foods är en bättre indelning än energidensitet eller ultraprocessad mat 00:39:29 Varför går vissa människor inte upp i vikt trots ohälsosamt levende
  • I veckans Tyngre Träningssnack diskuteras bland annat den till synes eviga diskussionen kring animaliskt vs vegetabiliskt fett. Det blir dessutom en lång diskussion kring hur man eventuellt kan påverka sin skaderisk som konditionsidrottare.

    Mot slutet så är Jacob och Wille dessutom inte överens kring om det är lättast att bli hygglig på konditionsidrott eller styrkeidrott?

    På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.

    Hålltider

    00:00:00 Reklam 00:00:59 Jacob har haft en bra träningsvecka 00:02:17 Wille ska på kvällsmatch i fotboll och nu börjar zwiftsäsongen 00:05:43 Gudiol har försökt att lära ut RPE och vad olika intensiteter innebär 00:11:07 Finns det något knep för att minska skaderisken som distanslöpare 00:20:53 Vad kan man säga kring frågan om animaliska vs vegetabiliska fetter 00:38:36 Går det snabbast att bli hygglig på konditionssport eller styrkesport? 00:48:50 Påverkar p-piller prestationen pga sänkt testosteronhalt