Los Angeles Podcasts

 • Varje vecka väljer en medarbetare på kulturredaktionen ett ord som på något sätt ringar in vår samtid. Denna vecka är det Mikael Timm som väljer eller blir kanske snarare vald. Veckans ord är medlem.

  Ledamot, ansluten, representant, intressent, deltagare, anhängare?AnhängareHmm.Ja, något av detta stämmer säkert. Denna vecka inser jag att jag lever mitt liv mellan tillstånden ansluten och anhängare. Nu senast har jag blivit medlem i Nato. Utan att skicka in anmälningsblankett visserligen, men så är det med föreningar nu för tiden. Man blir med utan att göra något alls. Om detta kunde man säga något elakt men kanske visar det att vi lever i den bästa av världar. Man får liksom livsidentiteten till skänks utan att behöva gå i analys eller göra något jobbigt. Någon okänd vill en väl utan att man ens bett om det.Man är inte ensam utan med i en större, må vara svåröverskådlig gemenskap. Man är medlem. Vilket betyder att man hänger ihop med omvärlden.HmmOm allvarliga ting bör man tala lättsamt. Jag är föga intresserad av Nato men noterar att i debatten om Nato så har Marx citerats flera gånger. Ja, inte han med skägg utan han med mustasch. Groucho alltså. "I refuse to join any club who would have me as member". Jag vill inte bli medlem i den förening som accepterar mig som medlem", sade Groucho Marx. Ungefär. Rent biografiskt var det en elakhet riktad mot folk i Los Angeles som ville vara med i country clubs, men det är alltså allmängiltigt.Vi är alla medlemmar, Vi är alla anslutna varken vi vill eller ej.Själv är jag, ja, förutom i Nato, medlem i ett otal organisationer: båtklubbar, cigarrklubbar, olika yrkesorganisationer, bostadsföreningar, vinklubbar, ännu fler båtklubbar, bilklubbar och inte minst massor med klubbar som har med konsumtion att göra. Jag är till och med medlem av en slags hårschampoklubb tror jag.Vid enstaka tillfällen händer det att jag upplever detta som stressande. Jag menar en organisation som företräder mig vill något motsatt till en annan organisation som jag också tillhör. Bägge föreningarna vill mitt bästa. Men ändå.Milan Kundera, vars fanclub jag förstås tillhör, skrev någon gång om bli tillskriven olika identiteter: jag är konsument, boene, trafikant, väljare, och så vidare.Kundera ironiserade men jag försöker vara lite avspänd inför all denna organiserade välvilja. Så fort någon vanligtvis en kassör frågar om jag vill vara med i deras klubb svarar jag entusiastiskt "ja"! Vad klubbens syfte är betyder föga. Alla klubbar har samma mål: att undvika, ja, att upphäva kaos. Blir personen som registrerar medlemmar lite misstänksam över mitt snabba stöd säger som Groucho:"Detta är mina principer. Om ni inte gillar dem har jag andra!"Men medlemskap räcker bara så långt. Kaos är starkare än stadgar. När jag möter någon verkligen är en principfast anhängare eller motståndare till något betänker jag ett annat av Grouchos ord:"Hemligheten med livet är ärlighet. Kan Du fejka det, så fixar du allt."Så jag får nog gå med i FFF föreningen för fejkare. Eller så bildar jag den själv. Ja, Du som lyssnar till detta är automatiskt medlem.

 • Nordmark Pod får besök av albumaktuella Fredrika Ribbing aka Miynt!

  Det samtalas om och att: Lonely Beach, kämpa, det är bra att repa, spretig process, man gör en till o sen en till, det är faran, nej allt är förstört, parodi på sig själva, Los Angeles, indievärlden, inte min grej, det öppnades dörrar, tankekartor, en låt på en h, komma runt det, floskler, flera lager, att saker ska snappas upp på 20 sekunder, våga utmana sig och ge tavlan 20 minuter…

  Mäktigt!


 • Plusavsnitt denna vecka! Den första, oerhört dramatiska förstarundan av slutspelet är över – nu är det dags för kvartsfinaler. Per Bjurman och Jonathan Ekeliw går igenom de fyra högintressanta matchserierna och tippar utgången. Men det blir förstås även snack om de utslagna lagen – vad händer nu för Toronto, Boston, Pittsburgh, Washington, Minnesota, Dallas och Los Angeles? Dessutom en del tränarsnack: Pete DeBoer sparkad av Vegas, Lane Lambert ny huvudansvarig i Islanders bås och Bruce Boudreau utsedd till permanent Vancouver-coach. Lyssna på avsnittet hos PodMe eller via Sportbladets/Aftonbladets app. Kampanjsidan för Plus: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden

 • Camille Davis (ill Camille) från Compton kan liknas vid en musikalisk hägring. Hon dyker plötsligt upp vid horisonten för att sedan försvinna lika snabbt. Lägger en gästvers på ett Terrace Martin-projekt, hänger med Kendrick Lamar, gör ambitiösa verk som Heirloom, och är sedan borta igen.

  Jag fångar ill Camille nära platsen som format henne, souljazziga konst- och kulturcentrat Leimert Park i södra Los Angeles. I avsnittet får hon sällskap av syskonsjälarna som båda uträttat stordåd hos producent 9th Wonder i North Carolina. Jean Grae har kamp, jazz och sarkasm i blodet, medan Rapsodys uppväxt präglades av laddningen mellan Jehovas vittnes starka tro på världens undergång och gränslösa hiphopdrömmar. Du möter även Jay Rock, Roy Ayers, Janet Jackson, Mystic, Bahamadia, Ladybug och Abdullah Ibrahim (Dollar Brand).

 • Varmt välkommen till avsnitt 99 i Idrott-och ledarskapspodden. I det här avsnittet möter du Hollywood stjärnornas PT, psykologen och coachen Tanja Djelevic. Du har fått lyssna på Tanja här tidigare, närmare bestämt i avsnitt 58 den 20 mars 2020. Vi var då precis i början av pandemin, Tanja bodde kvar i Los Angeles och nu, efter 25 år har hon precis flyttat tillbaka till Sverige. I det här avsnittet får du lyssna till Tanja's kloka tankar, råd och erfarenheter om hur du tar dig från kris till framgång, både ur ett Makroperspektiv (pandemin, Kriget i Ukraina, upploppen mm) och ur ett Mikro perspektiv (inre kriser såsom en flytt, en skilsmässa, att förlora jobbet mm). Du får lära dig hur du hanterar rädslor och hur vi fungerar som människor och hur du genom KBT och Mental träning kan lära dig hantera dig själv, förstå vad du behöver för att må bra och vilka strategier du kan använda för att gå från tanke till aktion. Samtalet leder in på konkurrens och hur vår benägenhet att jämföra oss med varandra är helt naturligt, men hur viktigt det är att du inte tappar ditt fokus och låter dig påverkas negativt. Du får en viktig övning för att stärka din förmåga till acceptans och mycket mer.

  Varmt välkommen till ett inspirerande och lärande avsnitt. Mer om Tanja kan du läsa på www.tanjadjelevic.com och du följer henne på instagram under @tanjadjelevic.

  Jenny berättar i avsnittet om sina sömnklasser som hon kör Live online hos Yogobe i maj och juni och mer om dem kan du läsa här:
  https://yogobe.com/se/live

  För mer info om Jenny och hennes aktiviteter framöver; gå in på www.jennyhagman.com och följ henne för mer inspiration på @jenny_hagman.

  Ta hand om dig och trevlig lyssning!

 • Ronie Berggren och Björn Norström om det senaste i USA: Elon Musk köper Twitter och vänstern får panik; Biden vill skapa sanningsministerium; Disney förlorar sina juridiska privilegier i Florida; Amerikansk ekonomi krymper; New York använder Covid-pengar för att lära ut CRT; Biden får tills vidare inte avskaffa Title 42; Begravning för Madeleine Albright; BLM-företag struntar i kriminalitet som drabbar svarta; Biden och Harris har bara ätit lunch ihop två gånger under tiden i Vita huset; Jack Brewer hotar stämma Joy Reid från MSNBC för förtal; Johnny Depp i förtals-konflikt med ex-frun; Gaslit - serie om Watergateskandalen; Netflix dalar; Hemlösa i Los Angeles dog av överdoser snarare än av Covid; Vakter skjuter ihjäl person vid säkerhetskontroll till militärbas.

  --------
  STÖD AMERIKANSKA NYHETSANALYSER: http://usapol.blogspot.com/p/stod-oss-support-us.html

 • Ronie Berggren och Björn Norström om det senaste i USA: Ny trend för kriminella i Los Angeles att springa in i rikas hem; Stora upplopp i Sverige; Kongresskvinnan Maxine Waters smusslat pengar till sin dotter; Senator Dianne Feinstein verkar vara djupt dement; Rådgivare åt Hillary Clinton tror inte Biden sitter kvar i två år till; Biden reser inte till Ukraina; Elon Musk konkurrerar med Saudiarabien om aktierna i Twitter; Amerikanska lagstiftare besöker Taiwan; RNC vill inte längre delta i presidentvaldebatterna; Illegala immigranter hoppar av sina bussar utanför Kongressen; Svart gärningsman i skjutning i New York; Allt fler latinamerikaner röstar, men Biden tappar stöd bland gruppen; 26-årig svart man ihjälskjuten av polis; Stor andel demokrater stöder Ron DeSantis lag om att stoppa sexundervisning för barn; Totalförbud för aborter i Kentucky; Sheriff anklagar Bidenadministraitonen för att genom sin svaga gränspolitik bli delaktig i trafficking; Könsneutrala pass i USA; Biden slopar etanolkrav i bensinen; Texas skickar sitt National Guard till gränsen; Kvinnliga simmare protesterar mot Lia Thomas.

  -------
  STÖD AMERIKANSKA NYHETSANALYSER: http://usapol.blogspot.com/p/stod-oss-support-us.html

 • I veckans avsnitt befinner sig Isabel i Los Angeles, men det hindrar inte oss att leverera ett nytt härligt avsnitt till er lyssnare!


  Isabel berättar bl.a. om vad hon haft för sig på Beverly Hills hotel, Smail har varit på jakt efter Isabels egendesignade pizza vilket inte varit helt enkelt..

  Vi kör även en inne- och ute lista..

  Är det fortfarande trendigt med helt beige inredning, catering, personer som simpar & skin fade-frisyrer på killar?


  Det och mycket mer i veckans avsnitt av VUXENSNACK som ni absolut inte vill missa!


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Så här bara några få timmar innan Oscarsstatyetterna börjar delas ut i Los Angeles kommer här vår egna lilla "gala" där vi utser våra favoriter från filmåret 2021. Trevlig lysning!

 • Natten till måndag är det Oscarsgalan. Hur relevant är den idag? Och vilka är favoriterna? Emma Engström och Joakim Silverdahl kommenterar. Dessutom lämnar vår korrespondenten Roger Wilson en Oscarsrapport från Los Angeles.

  KAMPEN FÖR ATT RÄDDA KULTURARVET I LVIVBubbelplast, träställningar, plåt och ett folieliknande material som ska skydda mot värme allt används när muséer, gallerier och kyrkor i Ukrainska staden Lviv försöker skydda målningar och statyer inför förmodade ryska bombattacker. Hör Sveriges Radios korrespondent Caroline Kernen från Lviv. BRITTA MARAKATT LABBA PORTRÄTTERAS I NY FILMBritta Marakatt Labba är ett av de mest eftersökta namnen på den svenska och samiska konstscenen I år är hon ett av de stora namnen på Venedigbiennalen. Nu kommer Thomas Jacksons film Historjá stygn för Sápmi som skildrar hennes skapande, hennes kamp för naturen, den samiska kulturen och mot klimatkrisen. KLASSIKERN I NATTENS HETTA EN FILM SOM TALAR KLARSPRÅK OM RASISMEn thriller om en svart man som först blir misstänkt för ett mord, sedan blir indragen i jakten på mördaren och kommer att arbeta sida vid sida med en sävlig sydstatssheriff. I huvudrollerna syns Sidney Poitier och Rod Steiger. Filmen vann fem Oscarstatyetter 1967. Följ med vår ciceron Mårten Blomkvist till 1960-talet och den kvalmiga hettan i den lilla staden Sparta i Missisippi, USA.Programledare: Lisa Bergström Producent: Ulph Nyström

 • Utrikeskrönika 24 mars 2022.

  Los Angeles, torsdag.I science fiction-serien Star Trek: Picard, som egentligen utspelas långt in i framtiden, så reser huvudpersonerna i den säsong som visas just nu tillbaka i tiden, tillbaka till just Los Angeles år 2024.Och när de transporterar sig ner till 2020-talets LA så hamnar en av tidsresenärernaja, inte direkt på Oscarsgalans röda matta, utan i stället mitt bland tälten där några hemlösa personer bor. Det är den första, symboliska, ögonblicksbilden av vår samtid som seriens manusförfattare velat ge. Och det kanske inte är så konstigt. Hemlöshet toppade listan när boende i Los Angeles fick ta ställning till regionens problem i en opinionsundersökning i slutet av förra året. På andra plats på listan låg ett närbesläktat problem: kostnaden för bostäder. Trafiken, klimatförändringar och skatter de hamnade ner på listan. Och många i undersökningen hade själva aktuella erfarenheter av att vara hemlösa eller haft en osäker bostadssituation. Otåligheten och frustrationen bland väljarna är stor över att politiker och folkvalda inte lyckas lösa problemen för dem utan bostad. Även om det redan börjat rulla reklamfilmer på tv inför primärvalet till borgmästare i juni, filmer där kandidater berättar att de ska lösa det här med hemlösheten. Det verkar bli den stora valfrågan, tillsammans med brottsligheten i staden. Samtidigt har ju hemlösheten knappast kommit som någon överraskning. Problemet har funnits länge, men byggandet av överkomliga bostäder att hysa in de hemlösa personerna i har inte hunnit med. Eller prioriterats lika högt som annat. Den synliga hemlösheten finns på många platser, till och med på Hollywoods Walk of Fame den där trottoarsträckan med alla de där minnesstjärnorna på gatan.Och även på helgens glammiga Oscarsgala finns hemlösheten i Los Angeles representerad i år. Den Oscarsnominerade kortdokumentären Lead me Home är delvis inspelad här - men också i San Francisco och Seattle - två andra städer som också brottas med det här problemet. Filmen är samling porträtt av några av dem som inte har något ordnat boende, utan till exempel sover i ett tält intill en av motorvägarna. Man växlar mellan bilder på de glimmande skyskraporna i stadens finanscentrum, och livet i tälten på marknivå. Ett effektivt sätt att skildra kontrasterna i livssituationer i de tre städerna i västra USA. Men när Oscarsgalan tv-sänds natten mellan söndag och måndag i Sverige är den tävlingsklass som Lead me Home tävlar i redan avgjord. Kortdokumentärklassen var en av de priser som prioriterades bort när man försökt slimma och marknadsanpassa tv-sändningen av prisgalan. Roger Wilson, USA-korrespondent [email protected]

 • Epoken som som inleddes efter andra världskriget kallades för raketåldern. Författaren Mattias Hagberg funderar på det faktum att det där vapnet som gav namn åt en hel epok aldrig oskadliggjordes.

  ESSÄ: Detta är en text där skribenten reflekterar över ett ämne eller ett verk. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.Den 3 oktober 1942 lyckades de tyska ingenjörerna vid militärbasen i Peenemünde bryta igenom atmosfären, ut i den tomma rymden. Med raketen A-4 inledde de ett nytt skede i mänsklighetens historia der Raketenzeit raketåldern.När A-4-raketen två år senare sattes in mot engelsmännen i riktade angrepp på London fick den ett nytt namn. Nazistregimen valde att kalla sitt nya undervapen för Vergeltungswaffe, vedergällningsvapnet, förkortat V-2. De såg i raketens ballistiska bana från uppskjutningsramperna vid Nordsjön till nedslagsplatserna i och kring London en möjlighet, ja, kanske till och med den sista möjligheten, att tvinga de allierade motståndarna att ge upp. Mellan september 1944 och mars 1945 skickade tyskarna över 4000 raketbomber mot London. Men nazitysklands nya undervapen kom inte att definiera andra världskriget, det var helt andra faktorer som avgjorde utgången, som Sovjetunionens nästintill oändliga tillgång på manskap och USA:s nästintill gränslösa tillgång på material. Nej, raketbomben avgjorde inte kriget, men kanske kom den att definiera allting som kom därefter.V-2-raketen står i centrum för Thomas Pynchons väldiga roman "Gravitationens regnbåge" från 1973, en roman som aldrig slutat att fascinera litteraturvetare, kritiker och läsare. Själv har jag gång på gång återvänt till denna överväldigande och motsägelsefulla litterära konstruktion. I romanens labyrintiska uppbyggnad och psykotiska berättarstruktur anar jag, precis som många andra, en bild av vår tid som är mer realistisk än man kan önska."Gravitationens regnbåge" rör sig över Europa under andra världskrigets slutskede, från London, via Monaco, in i zonen, det vill säga in i det sönderfallande Tyskland på gränsen mellan varmt och kallt krig. Romanen är en krigsroman, men inte i någon traditionell bemärkelse. Här finns inga historiska krigsscener, med undantag för några av V-2-bomberna över London, inte heller några stora historiska gestalter; inget Stalingrad eller El Alamein; ingen Hitler eller Churchill; inga frontscener från öst eller interiörer från bunkern i Berlin. Nej, Thomas Pynchons optik är inställd på något helt annat. Med sin roman vill han få syn på krigets struktur, dess underliggande motor, dess essens, om man så vill, och därmed den framtid som åren mellan 1939 och 1945 bar på."Gravitationens regnbåge" är något så ovanligt som en roman utan agens. Här finns ingen huvudperson eller tydlig intrig, inga linjära samband eller något egentligt slut. Snarare tvärtom. Ju längre in i texten som läsaren rör sig, desto otydligare blir alla sammanhang. Det som till en början kan se ut som en tämligen uppsluppen och intrigdriven berättelse om en amerikansk löjtnant stationerad i London, en viss Tyrone Slothrop, visar sig snart vara en enda härva, en nästintill fullständigt kaotisk flod av information. Men, så handlar "Gravitationens regnbåge" inte heller om att berätta en historia utan om att frammana ett tillstånd, och om att skärpa läsarens blick för detta tillstånd."Gravitationens regnbåge" är inget annat än den hittills mest fulländade texten om raketåldern, den tidsålder som Thomas Pynchon så karaktäristiskt beskriver mot romanens slut: "Åh, en Stat börjar ta form i den statslösa tyska natten, en Stat som spänner över oceaner och ytlig politik, lika suverän som Internationalen eller den katolska kyrkan, och med Raketen som sin själ." För Thomas Pynchon är raketåldern inget annat än en global teknokratisk regim.Trots sin oöverskådlighet och trots sin brist på en traditionell narrativ struktur bär Thomas Pynchons roman till syvende och sist på ett tydligt imperativ. Hans text hamrar, genom sin blotta existens, in ett förhållningssätt. Han säger: Skit i politiken, ideologierna och makthavarna, strunta i talen och pamfletterna och gå direkt på tekniken. Raketen är samhällets själ, inte kulturen, klasskampen eller drömmen om frihet. Glöm debatterna, demonstrationerna och upproren, och intressera dig i stället för de elektroniska kretsarna, de kemiska framställningsprocesserna och de militära styrsystemen.I Thomas Pynchons värld handlar det moderna kriget, och därmed det moderna samhället, varken om territorium eller kroppar utan om information om tekniskt kunnande, om förmågan att koppla samman hela samhället till ett väldigt industriellt-komplex, format av de nya vapensystemens behov. I "Gravitationens regnbåge" blir därför överföringen av tysk raketkunskap till USA och Sovjet den viktigaste händelsen under kriget, en händelse som pekar rakt fram mot de kärnvapenbestyckade missilerna, och krigsteknologierna som ett väldigt, svåröverskådligt system vid gränsen för vår fattningsförmåga.I en ofta citerad nyckelpassage beskriver Thomas Pynchon detta förhållande på sitt oefterhärmliga sätt: "Det betyder att det här Kriget aldrig var politiskt alls, att politiken bara var teater, ett sätt att avleda människors tankar i hemlighet styrdes det istället av teknologins krav av en konspiration mellan människor och teknik, av något som behövde krigets energiutbrott, som skrek: 'Åt helvete med pengarna, Nationens liv är i fara', men som egentligen menade: gryningen är nästan här, jag behöver min natts blod, kapital, kapital, kapital, ahh, mer, mer " För Thomas Pynchon handlade de verkliga kriserna om anslag och prioriteringar, men inte ens mellan olika företag det framställdes bara för att se ut på det viset utan mellan de olika teknologierna: Plast, Elektronik, Flygplanstillverkning, och deras behov.I detta fokus på tekniken påminner Thomas Pynchon om den tyske litteraturvetaren och medieteoretikern Friedrich Kittler. Båda är lika besatta av att hitta det moderna samhällets motor i det anonyma militär-industriella-komplexets labyrinter.Friedrich Kittler, som dog 2011, återvände ständigt till "Gravitationens regnbåge". Han läste den närmast som en manual för vår tid, som en dokumentär betraktelse över raketbombens totaliserande effekt, ja, kanske som den enda dokumentärromanen värd sitt namn.Det brukar heta att kalla kriget tog slut 1989, att en annan värld tog sin början när Berlinmuren föll. Men den som läst Thomas Pynchon vet att världen fortfarande är en dyster plats. Politiken och retoriken må ha förändrats, men raketerna är fortfarande kvar. Det enda som har hänt är att de tekniska systemen blivit än mer omfattande, än mer avancerade, än mer autonoma och än mer dödliga. Krigsmaskineriet har inte tagit paus. Tvärtom.Så beskriver Thomas Pynchons roman också en båge, inte bara från uppskjutningsramperna vid Nordsjön till London, utan i tiden, från krigets slut in i romanens samtid och framtid. På romanens sista sida hänger en kärnvapenbestyckad missil rakt ovanför Los Angeles, på väg att utplåna miljonstaden. Där har den blivit hängande. När som helst kan den falla.Mattias Hagberg, författare

 • Swisha och hjälp utsatta människor i Ukraina:

  Röda korset: 900 80 79
  SOS Barnbyar: 123 320 07 14
  UNICEF: 9020017 (märk med Ukraina)

  Följ oss på Instagram: @TMD_PODD @Emilioaaraya @Rosannacharles

  Musik i avsnittet:

  First Of The Year - Skrillex
  Fantasi - Norlie & KKV
  Let Me Love You- Ariana Grande ft. Lil Wayne
  Californication - Red Hot Chilipeppers
  La Dolce Vita - After Dark
  Three Little Birds - Bob Marley
  Nån annan nu - Molly Sandén
  In i dimman - Medina
  Suave - Alvaro Estrella
  Work - Rihanna ft. Drake
  NRG - DUCK SAUCE

 • Det här är berättelsen om rapparen som hamnade i världens blickfång när tio personer klämdes ihjäl på en av hans konserter.

  Klockan är nio på kvällen när den stora scenen äntligen lyses upp. Ljuset formar en stor röd portal och ovanför svävar en enorm fågel som slickas av eldslågor. Musiken dånar och i samma stund som eld skjuts upp från scenkanten hoppar den stora Houstonrapparen Travis Scott ut i strålkastarljuset. Det är den 5 november 2021 och besökarna på Astroworld är lika euforiska som artisterna över att äntligen, efter nästan två års pandemi, få njuta av livemusik på en festival. Publikhavet ser ut som en stor stjärnhimmel med tusentals mobiler som lyser i mörkret. Den här konserten har alla förutsättningar att bli legendarisk, men de kommande 70 minuterna kommer istället att gå till historien som en tragedi. Travis Scott kommer senare säga att han, där och då på scenen, inte förstår vad som pågår i publiken. Vid flera tillfällen stoppar han dock showen tillfälligt. Redan 30 minuter in i konserten tystnar musiken plötsligt när Travis får syn på en golfbil med blinkande sirener i folkhavet. Bilen har svårt att ta sig fram och Travis ber publiken att signalera att de mår bra. Is everybody good? Put a middle finger up in the sky!Sen startar showen igen och de som kan börjar hoppa till musiken, men faktum är att det är flera personer som överhuvudtaget inte kan röra på sig. Publikhavet är för tajt packat och när en faller, faller de runt omkring som dominobrickor. De som inte kan resa sig blir liggande under alla fötter och ingen verkar höra ropen på hjälp. Det som händer den här kvällen är en av de dödligaste konsertolyckorna på många år. Det är heller inte första gången någon skadas under en av Travis Scotts konserter. Frågan på allas läppar är därför vilket ansvar Travis själv bär för dödsfallen. P3 Musikdokumentär om Travis Scott handlar om när hiphopen tågar in på festivalscenen och de katastrofala följderna av en röjig konsertkultur.Medverkande: Johannes Cakar, Oliver Bergklint Törnros och Amy Harris. Dokumentären är gjord av Hanna Frelin i början av 2022. Producent Joanna Korbutiak. Exekutiv Lars Truedsson. Tekniker Fredrik Nilsson. P3 Musikdokumentär produceras av Tredje Statsmakten Media.Ljudklipp i dokumentären kommer från Apples sändning av konserten på Astroworld 2021, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon 2018, dokumentären Look Mom I Can Fly på Netflix, ESPN, Power 106 Los Angeles, Youtube-konton Malluminati, realityshowen Keeping Up With The Kardashians, twitterkontot @barbie_VXXV, TMZ, Fox 26 Houston, KHOU11, ABC News, intervju med Charlamange da God 2021 och Travis Scotts egna instagram 2021.

 • Veckans upplaga av MÅNDAG är inspelat i änglarnas stad Los Angeles, där Jofi är på besök tillsammans med Simon Gärdenfors. Vi tar rollen som din enda nyhetskälla på allvar och berättar allt det viktigaste från inrikes, utrikes, nöje och sport -- även om precis varenda nyhetskategori ändå bara handlar om att några baggar ska möta några bengaler i nåt som kallas Superbowl.


  Stötta MÅNDAG på patreon.com/mandag

  Köp biljetter till världens ballaste ståuppklubb Under Jord på underjord.nu!