Spilt

 • Mitt premiäravsnitt med Alexander Johansson på Varumärkesrådgivning Väst som hjälper företag att få koll på varumärke, marknadskommunikation och kundrelationer.

  Intresset för marknadsföring väcktes redan i gymnasiet och han har sedan dess testat på en rad olika områden inom försäljning och marknadsföring. Alexander arbetar även som extern marknadschef till ett antal klienter och har nyligen lanserat tjänsten MarketMatch för deltidsbemanning inom marknad.

  Vi pratar i det här avsnittet branding eller varumärke som Alexander föredrar. Du får bland annat höra hur Alexanders arbetsprocess ser ut, var många går fel i sitt varumärkesarbete, hans bästa boktips (som du även finner länkade nedan) och en hel del annat intressant.

  Länkar och resurser

  Varumärkesrådgivning Väst
  MarketMatch
  Marknadscheferna
  Alexander på Facebook
  Alexander på LinkedIn
  TED Talk med Simon Sinek
  Start with Why av Simon Sinek
  Delivering Happiness av Tony Hsieh
  Per Holknekt 1960-2014 av Per Holknekt
  Olof Röhlander
  Henrik Fexeus
  Berghs School of Communication


  Det här är min allra första podcast-intervju och jag vill gärna höra din feedback. Så lämna gärna en kommentar (på tonyhammarlund.io). Och glöm inte av att klicka på prenumerera i din podcast-app.

  Passa även på att prenumerera på mina e-postuppdateringar så kan du följa min resa som digital marknadsförare.

  Tack till Mikael på New Breeze Music som hjälper mig att klippa och få den här podden att låta bättre samt Dockyard Hotel där jag spelade in det här avsnittet.

 • Ida Nilsson är en mästare på kommunikation och har lång erfarenhet av framförallt PR och sociala medier.

  Hon är idag kommunikationskonsult och driver företaget Gilla kommunikation där hon jobbar med sociala medier, PR, kommunikation och marknadsföring. Ida var även med och gjorde Sveriges första Facebook-studie som fick stor uppmärksamhet 2012.

  Vi pratar i det här avsnittet sociala medier, kommunikation och hur man skapar en strategi som ger den struktur som krävs för att lyckas.

  Du kommer bland annat att få höra vad en strategi bör innehålla, hur viktigt det är att bygga sitt varumärke i sociala medier, varför man måste planera in spontanitet, var man ska börja för att bli bättre på sociala medier och mycket mer.

  Ida tipsade även om en rad podcasts och bloggar som jag länkat upp här nedan. Jag passade även på att länka till några blogginlägg kring strategi för sociala medier från Idas blogg.

  Länkar
  Gilla kommunikation
  Ida på Facebook
  Ida på Instagram
  Ida på LinkedIn
  Shiro & Malou

  Blogginlägg
  Fastna inte i strategifasen
  Från strategi till handling
  Är det så farligt att köpa följare?

  Rapporter
  Facebook-studien
  Svenskarna och Internet

  Bloggar
  Jerry Silwer “Doctor Spin”
  Social Media Today
  Social Bakers Blog

  Podcasts
  Social Media Marketing
  The Digital Marketing Podcast
  Social by default
  Framgångspodden
  Statens mediepodd
  Mediepodden
  TEDTalks Business

  Kom ihåg att prenumerera på min podcast i din podcast-app. Skriv även upp dig på min e-postlista så att du får mina kommande avsnitt och artiklar direkt i inboxen.

  Tack till Mikael på New Breeze Music som klipper och står för musiken samt Peter på Hive Workspace där jag spelar in.

 • Michael Wahlgren är en av Sveriges främsta SEO:are och är en av grundarna till den svenska SEO-byrån Pineberry. Han skriver en hel del artiklar på ämnet och leder populära Sökpodden.

  I podden diskuterar han tillsammans med sina kollegor en gång i månaden tre aktuella ämnen. Det är en av mina favoritpoddar och en som jag alltid lyssnar på så fort den släpps.

  Michael har också skrivit boken Guldläge på nätet (tillsammans med Magnus Bråth) som är en perfekt startbok till alla som vill få koll på sökmotoroptimering. Den ger en bra överblick över ämnet och ger dig en bra grund att stå på.

  Arbeta med sökmotoroptimering
  Man introduceras i boken till sökmotoroptimering för att sedan gå igenom de fyra delarna: analys, on-page, länkstrategi och utvärdering. Den här översikten är något som man annars missar om man läser artiklar eller guider som går igenom hur du sökmotoroptimerar din webbsida.

  För utan översikten är det svårt att förstå hur du faktiskt arbetar med sökmotoroptimering. Och med det här avsnittet hoppas jag att du som marknadsförare får en bättre förståelse för hela processen och hur du arbetar smartare med sökmotoroptimering.

  I intervjun går vi igenom den här processen och mycket mer. Du får bland annat höra:


  Exempel på vad man kan uppnå med SEO
  Hur man gör en budget för sin SEO
  Verktygen du behöver i ditt arbete
  Varför du inte bör lyssna för mycket på Google
  Hur du lär dig mer och håller dig uppdaterad


  Länkar
  Michael Wahlgren (LinkedIn)
  Pineberry
  Pineberry på Facebook och Twitter
  Sökmotorkonsult
  Kikiriki (Michaels pappas företag)

  Google Search Console
  Google Keyword Planner
  Google Pagespeed Insights
  Google Mobile Friendly Test
  Advanced Web Ranking (AWR)
  Wincher
  Ahrefs
  Sistrix
  Majestic SEO
  Screaming Frog

  Search Engine Land
  Moz
  SEO-artiklar på Sökmotorkonsult
  Sökpodden
  Guldläge på nätet
  SEO cert
  SEO-skolan
  AWRs CTR-studie
  #svSEO på Facebook och Twitter

  Tack till Mikael Lindberg på New Breeze Music som klipper podden och står för musiken.

 • Pontus Staunstrup är digital strateg med nästan 30 års erfarenhet inom marknadsföring och kommunikation från såväl företag som byråer.

  Han är en flitigt anlitad föreläsare och konsult inom digital strategi samt en av Sveriges främsta experter inom content marketing.

  Pontus delar också med sig av mängder med bra innehåll kring digital marknadsföring på den egna bloggen staunstrup.se. Och sedan en tid tillbaka är han Head of Content Marketing på energiåtervinningsföretaget Climeon.

  I avsnittet pratar vi om hur marknadsförare bör arbeta med content marketing under 2018 och framåt för att nå bättre resultat. Du får bland annat höra:

  Hur content marketing har utvecklats
  Exempel på företag som arbetar bra med content marketing
  Hur lång en content marketing-strategi bör vara
  Och vad som bör vara med i den
  Varför distribution är minst lika viktigt som produktion


  Länkar i avsnittet

  Följ Pontus:
  staunstrup.se
  Climeon
  LinkedIn
  Twitter
  Facebook (Staunstrup)
  Content marketing för alla (bok)

  Kjell & Co
  Projectplace
  Sportamore
  Scania
  Här hittar du kunskap och inspiration – Min lista med bra sajter (blogginlägg)
  Vad du ska ha med i en content marketing-strategi (blogginlägg)
  Vad är Account Based Marketing? (blogginlägg)

  Tack till Mikael Lindberg på New Breeze Music som klipper podden och står för musiken.

  Ladda ner pdf:en 7 sätt du kan minska kostnaderna och öka effektiviteten i din innehållsproduktion

 • Reklambyråkillen som blev logotypexpert. Jens Östgaard är designer ut i fingerspetsarna och har specialiserat sig på varumärkesdesign och logotyper.

  Förutom designkunder arbetar han idag med konsultbyrån QueensLab, e-handelsbolaget Taste for Waste och integrationsprojektet Kompisbyrån. Han skriver dessutom krönikor kring varumärkesdesign i tidningen Cap&Design.

  I det här avsnittet pratar vi varumärkesdesign och logotyper. Jens delar med sig av en del av den kunskap han samlat på sig med flera hundra logotyp-projekt bakom sig. Du kommer bland annat få höra hur Jens ser på varumärkesdesign, vad som särskiljer en duktig designer, varför han inte gör långsmala logotyper och mycket mer.

  Du kan se några av de logotyper han har skapat på Instagram och Behance. Passa även på att följa honom på såväl Facebook som Instagram och LinkedIn.
  Länkar och resurser
  Jens webbsida
  Facebook
  Instagram
  LinkedIn
  Taste for Waste
  Kompisbyrån
  QueensLab

  Glöm inte heller att klicka på prenumerera i din podcast-app. För dig som är intresserad av att följa min resa som digital marknadsförare så kan du signa upp för mina e-postuppdateringar. Då är du med på hela resan och får även mina månadsrapporter.

  Tack till Mikael på New Breeze Music som hjälper mig att klippa och få den här podden att låta bättre och Peter på Hive Workspace där jag spelade in det här avsnittet.