Episodes
-
یازدهمین فقره الفتاک با عنوان 《عبور از لذت》
-
روشنفکر جزو کلماتی است که همزمان هم برای مدح و هم برای ذم به کار میرود. عده ای خود را با افتخار روشنفکر مینامند و برخی برای تخریب دیگران از این عبارت استفاده میکنند. مهدی سیمایی در دهمین فقره از الفتاک درباره روشنفکری صحبت کرده است. او طلبه درس خارج حوزه علمیه قم و دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه شهید بهشتی است. دو سال پیش کتاب "مشهورات بی اعتبار در تاریخ و حدیث" را به چاپ رساند که با استقبال گسترده نخبگان مواجه شد.
-
Missing episodes?
-
یکی از اقشار اثرگذار در زندگی ما ایرانیها، روحانیون و طلبهها هستند. این قشر از دیرباز در فرهنگ ما حضور داشتهاند و تقریبا هیچ اتفاق مهمی درتاریخ ما نیست که رد پای روحانیون در آن نباشد. رضا سزاوار در نهمین فقره از الفتاک درخصوص تجربه زیسته خود در دوران طلبگی و آسیب شناسی جایگاه روحانیون صحبت کرده است. رضا سزاوار دانش آموخته حوزه علمیه تا سطح سه و فارغالتحصیل کارشناسی ارشد حقوق خصوصی میباشد و این روزها به امر وکالت اشتغال دارد.
-
در سالهای اخیر، تنور مهاجرت در کشور ما بسیار داغ شده. اما مهاجرت کار آسانی نیست و علیرغم همه اخبار و اطلاعاتی که راجع به آن در دسترس است، همچنان مهاجرت مانند یک اتاق تاریک است و درباره آن به مقداری که لازم است نمیدانیم. خانم کیمیا در هشتمین فقره از الفتاک با عنوان 《در مهاجرت تجربه خواهید کرد》از تجربیات و مشاهدات خود درخصوص مساله مهاجرت گفته است.
-
اتفاقات اخیر افغانستان اگرچه در همه دنیا بحث برانگیز شده اما این اتفاقات برای ایران حائز اهمیت بیشتری است. افغانستان همسایهای است که اهالی آن را هرروز در کوچه و خیابانهای خودمان میبینیم. محمد سمیعپور در هفتمین فقره از الفتاک با عنوان 《افغانستانیها از نمای نزدیک》، مشاهدات مستقیم خود از اردوگاه مهاجرین غیرقانونی افغانستانی در تهران را بیان کرده است. وی دانش آموخته جامعه شناسی و فعال اجتماعی در امور افغانستان است.
-
یکی از مفاهیمی که همیشه با عظمت از آن یاد میشود، مفهموم ایثار است. اما تعریف ما از ایثار چیست؟ آیا وقتی به زعم خودمان کار ایثارگرانهای میکنیم، واقعا در حال فداکاری هستیم؟ حسن اجرایی در ششمین فقره الفتاک با عنوان 《این ایثار نیست》، تلقی رایج از ایثار و فداکاری را به چالش کشیده است.
او دانش آموخته حوزه علمیه قم و فارغ التحصیل فلسفه دین از دانشگاه و پژوهشگر دین است.
-
آنچه انسان را آزرده خاطر میکند چیست؟ آیا میتوان به نحوی از عَرَضیات دوری کرد که در همین دنیا به آرامش رسید؟ در پنجمین فقره از الفتاک شنوای تجربهزیستهای هستیم که اگرچه تجربه خاص و عجیبی است اما شاید برای همه ما قابل تجربه باشد.
در 《تجربه خلاء》 دوستی که نمیخواهد هویتش فاش شود، با ما درباره تجربه خود صحبت کرده است.
-
میثم مبین که یک ازدواج بسیار موفق دارد و پدر دو دختر دسته گل است، در فقره چهارم الفتاک با عنوان 《دروغهای بزرگ》 درباره ازدواج و تصورات رایج درباره آن صحبت کرده است.
میثم دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی و مدرس دانشگاه است. او یک موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی به نام فرتاک را پایه گذاری کرده و در صنعت برق نیز مشغول به کار میباشد.
-
حامد قدیری در فقره سوم الفتاک با عنوان 《قصه انسان معلق》دریچهای جدید برای تفکر گشوده است.
وی که در حوزه تا سطح سه تحصیل کرده است، دکترای فلسفه خود را از دانشگاه تربیت مدرس اخذ کرده و در دانشگاه تدریس میکند. در سال ۹۹ کتاب «ذهن و جهان؛ روایتی از رئالیسم درونی هیلاری پاتنم» به قلم ایشان به چاپ رسید. او چند کتاب مهم ترجمه کرده از جمله کتاب «مرگ با تشریفات پزشکی» و «رستاخیز داعش» که با استقبال گستردهای مواجه شدند.
-
موضوع دومین فقره الفتاک《زنده باد دوستی》است و مهدی عزیز از دریچهای متفاوت درباره دوستیابی، نگاهداریِ دوست و اقسام دوست صحبت کرده است.
مهدی مهدوی زاهد، دانش آموخته مقطع دکتری حقوق عمومی از دانشگاه شهید بهشتی است و چند سالی است که در دانشگاههای برتر کشور تدریس میکند و فعالیتهای علمی و اجتماعی برجستهای دارد.
-
حسین به عنوان یکی از افرادی که در مدارس مذهبی تحصیل کرده، درباره《نسبت خانوادهها و مدارس مذهبی خاص》در اولین فقره (اپیزود) #الفتاک مطالبی را با ما به اشتراک گذاشته است.
حسین که هم سابقه تحصیل و هم سابقه معلمی در این مدارس را دارد، دکترای حقوق خود را از فرانسه گرفته و الان هم علاوه بر تدریس در دانشگاه، بعضا به شرکتهای خصوصی مشاوره میدهد.