Эпизоды
-
LeffaHamsterin podcastin erikoisjaksossa haastatteluvieraana musiikkituottaja Anssi Kippo. Ville ja Anssi jakavat kokemuksiaan VHS-elokuvaformaatista, jotka saattavat yllättää monia digitaalisiin formaatteihin tottuneita elokuvien ystäviä. Mistä VHS-elokuvissa on kyse? Mitä kannattaa huomioida, jotta saa parhaan mahdollisen katsomiskokemuksen? Lappeenrantalaisen Astia-studion perustajana ja yhteistyöstään Children of Bodom -yhtyeen tunnetuksi tullut Anssi Kippo on viime vuodet keskittynyt tuottamaan studiollaan täysin analogista musiikkia. #haastattelu #elokuvahaastattelu
-
LeffaHamsterin podcastin erikoisvieraana ohjaaja Punainen kohina -elokuvan ohjaaja ja käsinkirjoittaja Sami Pöyry. Sampo ja Ville keskustelevat Samin kanssa elokuvan tekemisen haasteista ja leffan teemoista. Sami Pöyry ohjasi ja käsikirjoitti, kuvasi ja leikkasi Punainen kohina -elokuvan, joka tehtiin täysin independent-tuotantona. Kotimainen draama- ja jännityselokuva käsittelee mielenterveyttä ja yksinäisyyttä. #elokuva #haastattelu #leffahamsteri
-
Пропущенные эпизоды?
-
Sampo ja Ville istuutuivat alas keskustelemaan yleisesti westerneistä eli lännenelokuvista - tai jos oikein tuttavallisia ollaan: länkkäreistä. #elokuva #western #keskutelu
-
Joulu on tulossa. Hohhoijaa. Ville ja Sampo kääntävät narratiivin jouluelokuvien suhteen päälaelleen ja kertovat, mitä he eivät aio katsoa pyhinä. Kuuntele jakso ja tiedät, mistä elokuvista kannattaa pysyä kaukana, jos haluat viettää lämpimän pörröistä, piparintuoksuista ja turvallista kotoilujoulua.
-
Ville ja Sampo keskustelevat yhdestä Ridley Scottin menestyksekkäimmästä elokuvasta. Mitä 21-vuotias epookki voi sanoa nykyajasta? Voisivatko Russell Crowe ja Joaquin Phoenix enää näytellä samassa elokuvassa? Kuuntele jakson loppuun, jossa analysoidaan lyhyesti amerikkalaisen populaarikulttuurin suhdetta yhteiskunnassa vaikuttaviin sosiaalipoliittisiin voimiin. Astu areenalle!
-
Ohjaaja William Friedkin nousi 70-luvulla amerikkalaisten ohjaajien kärkikastiin. Hän voitti Oscar-palkinnon Kovaotteiset miehet -elokuvalla heti 70-luvun alussa ja heti perään ohjasi yhden kaikkien aikojen parhaimmista kauhuelokuvista - The Exorcist - manaaja. Mutta mitä ohjaajalle tapahtui tämän jälkeen? Mitkä olivat Friedkinin uran edellytykset ja olisiko hän voinut jatkaa isojen studioelokuvien parissa? Näitä kysymyksiä Ville pohtii podcastin Friedkin-spesiaalijaksossa. Lähteinä toimivat Friedkinin haastattelut vuosien varrelta, ohjaajan omaelämänkerta sekä Peter Finchin kirjoittama Easy Riders, Raging Bulls -kirja.
-
William Friedkinin ohjaama ja William Peter Blattyn kirjoittama The Exorcist - Manaaja (1973) on yksi elokuvahistorian vaikutusvaltaisimpia teoksia kauhugenren muovautumisessa. Mikä on tämän teoksen perintö vuonna 2021? Tehosteet ovat kestäneet aikaa, mutta onko ohjaajan käytös ja epäinhimilliset menetelmät mestariteoksen arvoisia? Muun muassa näitä kysymyksiä Sampo ja Ville pohtivat LeffaHamsterin podcastissä.
-
Sampo ja Ville listaavat omat Top 5 -leffat 2010-luvulta. Keskustelua ja pohdintaa juontajaparin viime vuosikymmenen sieluja sykähdyttävistä ja puhuttelevista elokuvakokemuksista.
-
Alejandro G. Iñárritun ohjaama, tuottama ja yhteistyöllä käsikirjoittama elokuva Birdman (2014) on palkittu ja kehuttu draamakomedia. Elokuva voitti yhteensä neljä Oscar-palkintoa, mm. parhaan elokuvan Oscarin. Ville ja Sampo palaavat tämän elokuvan pariin, mutta Villen tunteet ovat ristiriitaiset. Onko tämä elokuva kestänyt aikaa? Tuoko 2020-luvun supersankareilla saturoitu viihdeteollisuus uusia näkökulmia teokseen? Kritisoiko elokuva supersankarielokuvia lämmöllä vai onko se kyyninen? Onko elokuvan tekijät tekotaiteellisia vai sanooko Birdman jotain 2010-luvun kulttuurillisesta ilmapiiristä? Nämä ja monen monta muuta näkökulmaa saattavat selvitä tai jäädä yhtä avoimeksi kuin Birdmanin kuuluisa lopetus.
-
Sampo ja Ville keskustelevat Miami Vice -elokuvasta. Ohjaaja Michael Mann palasi 2000-luvun alussa tuottamansa Miami Vice -tv-sarjan pariin elokuvafilmatisoinnin muodossa. Moni tv-sarjan fani odotti 80-luvun kyttäkaksikon paluuta, mutta sen sijaan saimme digitaalisesti kuvatun ja realistisen rikoselokuvan, josta löytyy romanttisen rakkaustarinan ainekset. Onko tämä Michael Mannin aliarvostetuin mestariteos? Kumpi voittaa: Colin Farrelin semimullet vai John Otrisin rasvaiset kiharat?
-
Ville ja Sampo keskustelevat Christopher Nolanin uusimmasta elokuvasta Tenet (2020). Mikä toimii, mikä ei? Voiko aikamatkailuelokuvaa enää keksiä uudestaan?
-
Tässä jaksossa Sampo ja Ville keskustelevat Wachowskin sisarusten Speed Racer -elokuvasta. Matrix-leffoista tunnetut ohjaajat tekivät samannimiseen 60-luvun animesarjaan pohjautuvan filmatisoinnin, joka ei ollut ilmestyessään studion toivoma hitti. Sittemmin Speed Racer on noussut pienoiseen kulttisuosioon. Voiko isolla budjetilla tehty ja tuotettu elokuva olla kulttielokuva? Onko Speed Racer mainettaan parempi - vai huonompi? Pieni varoitus: Keskustelu saattaa sisältää aasinsiltoja, kuten aina.
-
Tämän viikkoisessa jaksossa käsittelemme Fight Club -elokuvaa (ohj. David Fincher). Yksi hyvä syy pitää tätä podcastia, on se, että pääsemme tutustumaan itsellemme uusiin leffoihin. Sattumoisin tämä on yksi niistä, joita Sampo ei ollut koskaan nähnyt. 2021 on kysyttyävä: onko aika ajanut Fight Clubin ohitse - vai onko se ajankohtaisempi kuin koskaan?
-
Quentin Tarantino on yksi 90-luvun popkulttuuri-ilmiöistä. Pulp Fiction muokkasi yksinään elokuvakenttää visionääristen indie-elokuvien sanansaattajana. Tällä kertaa emme käsittele Pulp Fictionia, vaan keskustelemme 2000-luvun alun Kill Bill -elokuvista, jotka voidaan nähdä eräänlaisena vedenjakajana Tarantinon 90-luvun uran jälkeen. Kill Billit ovat tyyliteltyjä ja väkivaltaisia elokuvia, jotka samalla sekä kierrättävät että kääntävät kostoelokuvien kliseitä päälaelleen. Ovatko elokuvat kestäneet aikaa? Ovatko ne täysin ylimitoitettuja? Löytävätkö Sampo ja Ville pointtinsa vai jääkö kaikki epämääräisen horinan tasolle? Kuuntele jakso niin tiedät.
- Показать больше