Episodi
-
Servicemeddelelse! AFTENKLUBBEN har haft sin sidste sending, men ånden lever videre i det nye program "En til en", som du kan finde der hvor du plejer at finde dine podcasts.
-
Hvilken krise er Tysklands fodboldlandhold i? Hvad er deres udsigter til det kommende EM og hvad betyder citatet "Og til sidst vinder Tyskland?". Lektor Mikael Busch, som er aktuel med bogen "Og til sidst vinder Tyskland", gæster studiet til en snak om det populære fodboldlandshold. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
Episodi mancanti?
-
Hvorfor er pauser vigtige? Og hvorfor har vi fjernet dem i vores arbejdskultur? Daniel Cesar får en snak en til en med Pia Hauge, som er ledelsesrådgiver, foredragsholder, samt forfatter til bogen Pause Power om pausens kraft. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
Ifølge en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd så er antallet af elever i 9. klasse, der dumper matematik, den højeste andel i mere end 10 år. Men hvad er udfordringerne med at få unge mennesker til at forstå matematik? Og hvordan har en 21årig ung mand formået at blive populær på TikTok igennem matematik-formidling? Daniel Cesar for i denne udgave af programmet besøg af iværksætteren Viktor Lassen.
Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar. -
Tilbage i 2017 tog Niels Lyngsø til Sverige langt væk fra civilisationen for at genfinde balancen i sit liv via meditation. Men hvad han ikke vidste lige med det samme var, at meditation ligesom mange andre ting er noget, som man skal kontrollere. Niels er aktuel med bogen "En sti gennem indsigtens landskaber" og kigger forbi studiet til en snak om meditation, jagten på balance og videnskabens forståelse af meditation. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
Antallet af personer der får konstateret den kroniske sygdom parkinson er stærkt stigende. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen, så er antallet af tilfælde af folk, som får konstateret sygdommen fordoblet de seneste 25 år. I Danmark anslås det, at 12.000 lever med sygdommen i dag, men i 2024 forventes tallet at være steget til 20.000. Men hvorfor er der flere, som får det? Og kan der være en sammenhæng mellem pesticider og udviklingen af parkinson?
Anne-Mette Hejl, som er overlæge og neurolog på Bispebjerg Hospital, gæster studiet til en snak om parkinson.
Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar. -
I denne uge er der premiere på en ny sæson af TV2's meget populære dating-program Bachelorette. Den 29årige københavner Lissa og den 27årige aalborgenser Sofie er de to nye kvinder, som i løbet af de næste mange uger kan følges i den nye sæson, mens de dater 17 mænd i Sri Lanka. Men hvordan forbereder man sig egentlig på den øgede opmærksomhed og at date for rullende kameraer og ? Og er det lettere at finde kærligheden i sådanne rammer? Lissa og Sofie gæster studiet til en snak. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
Hvad kan vi lære af dyreriget om, hvad rollen som far betyder? Og hvorfor er det vigtigt, at huske på at faren kan være omsorgsfuld? Biolog Anders Kofoed, som er aktuel med bogen ’Den nødvendige far’, gæster studiet til en snak om kampen for den omsorgsfulde far. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
I løbet af de sidste år har der i verdensmedier været skrevet om flere episoder, hvor spækhuggere har angrebet både. At spækhuggere har angrebet mennesker, særligt i det der hedder Gibraltarstrædet, som forbinder Atlanterhavet og Middelhavet, har undret forskere.
Men hvorfor synes dræberhvalerne i højere grad at angribe både? Og hvorfor fascineres vi mennesker af de her killer whales? Biolog Hanne Strager, som er aktuel med bogen ’ På Togt Med Spækhuggere’, gæster studiet til en snak om spækhuggeren. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
På de sociale medier spreder en trend sig: baby-botox? Hvad er det og hvad fortæller tendensen om unges syn på skønhed? Marie Louise von Sperling, som er speciallæge i plastikkirurgi gæster studiet til en snak om de her indgreb. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
Hvad ved vi om, hvad der gør nogen klogere end andre? Og hvilken rolle spiller motion egentlig for vores hjerne? Troels W. Kjær, som er hjerneforsker og aktuel med bogen 'Gik Einstein til Fitness', gæster studiet til en snak om hjernen, IQ og den nyeste forskning. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
Hvad gør man som menneske og musiker, når man mister gejsten og lysten til at lave det, som man ellers har drømt om? Alexander Oscar mistede over tid lysten til at lave musik. Nu efter en længere pause, så har han genfundet den. Det fortæller han om her. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
Karina tog sammen med sin mand og deres to børn på en verdensomsejling i 2020. En tur, som ikke gik helt efter planen. En af de uforudsete hændelser var bl.a. at Karinas kroniske sygdom begyndte at blive påvirket... Lyt til Karinas historie om, hvordan man griber plan b her. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
Hvordan ville du reagere, hvis du fandt ud af at dine bedsteforældre havde overlevet henholdsvis holocaust og et ophold som deporteret til Sibirien, men at du samtidig havde gået det meste af dit liv uden at få det af vide? Journalist Nathalie Ostrynski er vokset op med forældre og bedstefoældre, som var tavse omkring deres oplevelser. Hun har i en ny bog, som hedder ”De Mørke Bånd”, søgt svarene på sine bedsteforældres hemmeligheder. Men hvad fandt hun ud af og hvilken betydning har det haft for hende, at finde ud af det nu som voksen. Lyt med her. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
I 2023 udkom filmen 'A Beautiful life', hvor musikeren Christopher indtog hovedrollen som fiskeren Elliot. Nu et år efter, hvilken betydning har den så haft for hans karriere? Christopher besøger studiet til en snak om livet efter filmen og den nye musik. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
Danmark er et af de lande med det højeste alkoholforbrug i Europa. Men hvordan har alkoholen påvirket måden vores land er blevet ledt på? Politisk journalist Jacob Pedersen, som er aktuel med bogen Politiske promiller, gæster studiet til en snak om hvordan alkoholkulturen i dansk politik har ændret sig siden 70'erne og hvilken rolle den spiller i dag. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
Klimaforsker Peter Ditlevsen fra Niels Bohr Instituttet har sammen med sin søster Susanne Ditlevsen, der er professor i statistik ved Københavns Universitet, studeret havstrømmene. I deres videnskabelige artikel ”Advarsel om et forestående sammenbrud af Atlanterhavets meridionale væltende cirkulation” påpeger de, at havstrømmene vil kollapse imellem år 2025 og 2095. Hvilken konsekvens vil det have, hvis havstrømmene kollapser? Og er der noget vi kan gøre ved det? Peter Ditlevsen gæster studiet til en snak om studiets resultater, samt hvad det er for en fremtid vi kigger ind i. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
Antibiotikaresistens er ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO en af de største nuværende trusler modverdensbefolkningens sundhed. Men hvad er årsagen til dette og hvad kan vi gøre ved det? Anders Rhod Larsen, som er biolog og Seksionsleder hos Statens Serum Institut, gæster studiet til en snak om antibiotika og resistens. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
Hvorfor er musikeren Taylor Swift blevet en af de mest populære musikere i verden? Og hvilken form for magt har hun, når erhvervsmagasinet Forbes kårer hende som den femte mest magtfulde kvinde i 2023? Sofie Aukdal, som er skribent for musikmagasinet Soundvenue, fan af Taylor Swift og snart aktuel med bogen ”Taylor Swift: Mastermind”, besøger studiet til en snak om den populære musiker i forbindelse med Taylors 11. album, 'The Tortured Poets Department', som udkom d. 19. april. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
-
Hvordan påvirker skærme vores menneskelighed og vores nærvær? Det har journalist Jakob Sorgenfri Kjær undersøgt i sin nye bog 'Kig op'. Jakob gæster studiet til en snak om skærme, vores menneskelighed og relationer. Vært og tilrettelægger: Daniel Cesar.
- Mostra di più