Episodes
-
Detectar drogues i explosius és una capacitat de treball que tenen els gossos. Però com són els entrenaments? Tots els gossos poden aprendre’n? En parlem amb Roser Feliu, educadora canina i responsable del projecte Lladruc de Peralada. També anirem fins a casa la cantautora Judit Neddermann, que des de fa poc ha adoptat un cadell. Coneixerem per què la Maní, la seva gosseta, porta aquest nom, que recorda els cacauets de Llatinoamèrica, i com s’ho fa la cantautora perquè no mossegui totes les sabates que corren per la llar. Finalment, sabrem qui s’emporta el lot de productes Gosbi per la millor fotografia quinzenal. Un capítol més, proclamarà el guanyador el nostre expert en fotografies i xarxes socials, Jordi Gamell.
-
Els gossos poden vincular-se a més d’un cuidador en una llar amb diverses persones o, per contra, se centren només en un responsable preferit? Qualsevol persona pot guanyar-se el seu afecte? En parlem amb Mireya Rocha, educadora canina i membre de Tartaruga Educació Canina. En el capítol també comptarem amb el meteoròleg Francesc Mauri, que ens explicarà per què té preferència pels gossos sènior, com la Talis, el seu animal de companyia actual. Ens revelarà per què li ha posat aquest nom que ens remet a una platja menorquina. A més, Jordi Gamell, expert en fotografies i xarxes socials, anunciarà la millor foto, l’animal de la qual s’endurà a casa un lot de productes Gosbi.
-
Missing episodes?
-
Anirem fins a l’Argentina per parlar amb l’experta en comportament felí Alejandra López, que ens explicarà per què olorar, mirar i rascar són activitats que agraden tant als gats. Amb ella sabrem quins jocs podem proposar-los per estimular la seva part olfactiva o visual. A més, coneixerem els dos felins de l’escriptora Empar Moliner, cadascun d’ells amb una personalitat ben peculiar: en Tell, que és un “golafre emprenyador”, i la Bola, “una senyora gran amb manies”. Tots dos fan riure (i molt) la nostra protagonista, que creu que “tant de bo tinguéssim la curiositat que tenen els gats”. També coneixerem la millor foto i qui és el guanyador del lot de productes Gosbi amb Jordi Gamell, expert en fotografia i xarxes socials.
-
Els abandonaments d’iguanes han crescut principalment per l’agressivitat que tenen, en especial, cap a les dones, ja que quan tenen el període menstrual els rèptils mascles intenten copular-les. A més, són animals herbívors però molt tastaolletes. És fàcil acostumar-les a una dieta que no els pertoca, amb macarrons o hamburgueses, la qual cosa els genera certes malalties. El veterinari i director científic del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (Crarc), Albert Martínez Silvestre, ens ho explica. En el capítol, coneixerem també les virtuts d’en Bacon, el Cavalier de David Ros, artista i compositor. El gos, a part d’haver-se mirat sencera la pel·lícula ‘El Rei Lleó’ unes quantes vegades, ha participat en una cançó de l’artista amb els seus lladrucs. I sabrem amb Jordi Gamell, expert en fotografia i xarxes socials, qui és el nou guanyador del concurs que rebrà a casa un lot de productes, gentilesa de Gosbi.
-
Els lloros són ocells sociables i intel·ligents, però poden arribar a ser molt agressius: mosseguen i piquen amb el bec. També poden cridar fort, cosa que, si passa sovint, provoca un autèntic problema de convivència amb els veïns. Quins en són els motius reals (i, sobretot, com solucionar-ho) ens ho explica la veterinària i especialista en etologia Alejandra Arroyo. També ens acompanyarà el comunicador Sergi Mas, que ha tingut tres gossos. Parlarem amb ell sobre algunes experiències ben curioses, com la d’un petit homenatge que va fer a la Manolita en un viatge a Andorra. Ara acull gossos de gent amiga a casa. Al capítol també sabrem, amb Jordi Gamell, expert en fotografia i xarxes socials, qui és el guanyador del concurs de fotos que rebrà un lot de productes Gosbi.
-
Els gossos i els gats són animals amb un sentit de l’oïda molt més desenvolupat que el nostre. Poden percebre freqüències inaudibles pels humans. Per això, hi ha sorolls com el microones o l’aspiradora que poden arribar a estressar-los. Amb la veterinària i etòloga Mònica Vila, de La Curiosidad Salvó al Gato, coneixerem per què passa i què hi podem fer. En aquest capítol, parlarem amb Ramon Bartolí, geògraf, meteoròleg i responsable de la secció del “Diàling” a ‘El món a RAC1’. Té gallines i un gat, però havia tingut cabres i oques, entre molts altres animals. Els coneixerem a tots. Finalment, sabrem qui és el guanyador de la setmana. Jordi Gamell, expert en fotografia i xarxes socials, ens revelarà qui s’endurà a casa un lot de productes Gosbi per a gats o gossos.
-
Estirar-li la cua, molestar-lo quan dorm... Si veus que una criatura fa tot això, i més a un gos, val més que hi intervinguis: pel benestar de l’animal i perquè l’infant aprengui a tenir-li empatia. Ana Durán, educadora canina d’Holistican, ens explica com viure i créixer millor si tenim nens i gossos a casa. En aquest capítol, coneixem també com són els viatges de l’actriu Anna Moliner amb el seu gos, Freddie, que s’emporta a tot arreu. Ara són a Màlaga, on l’artista catalana ha estrenat el musical ‘Company’, d’Antonio Banderas. Com a cada capítol, l’expert en fotografia i xarxes socials Jordi Gamell donarà a conèixer la foto guanyadora del concurs quinzenal, l’autor del qual rebrà un lot de productes Gosbi per a gats o gossos.
-
Tenir granotes i salamandres a casa com a animals de companyia no és tan estrany i, segons els experts, és una pràctica que va a més. Aquests amfibis, però, poden estar afectats per un fong assassí i, si els seus responsables els alliberen a la natura, poden causar un impacte greu en la mateixa espècie. En parlem amb Albert Martínez Silvestre, veterinari i director científic del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (Crarc). A més, Sara Escudero, actriu, còmica i presentadora de televisió, ens explica com va viure l’experiència del Camí de Santiago amb la seva gosseta Nala i per què s’ha convertit en el seu àlter ego de quatre potes. Finalment, Jordi Gamell, expert en fotografia i xarxes socials, comentarà quina és la foto guanyadora del concurs quinzenal. El premi és un lot de productes Gosbi per a gats o gossos.
-
Puces, paparres i cucs són només alguns dels paràsits interns i externs que afecten tant gats com gossos. La desparasitació és clau per prevenir molts problemes, però cada quant ho hem de fer? I quins són els mètodes més efectius? Ens ho explica Albert Lloret, veterinari especialista en medicina interna. I... podem tocar un gos pigall si el veiem pel carrer amb el seu guia? Maria Petit, que va quedar cega als 17 anys en un accident de moto, té des de fa 7 anys un gos pigall, en Tavish. Ella ens comentarà com l’ajuda a orientar-se. A més, com cada capítol, l’expert en fotografia i xarxes socials, Jordi Gamell, revelarà la foto guanyadora del concurs quinzenal. El premiat rebrà un lot de productes Gosbi per a gats o gossos a casa.
-
La seguretat i l’escalfor són només alguns dels avantatges de dormir al llit o a l’habitació amb el nostre animal de companyia. Tot i això, podria transmetre’ns paràsits si no està correctament higienitzat o, fins i tot, mossegar-nos si té problemes de comportament. L’antrozoòloga, Paula Calvo ens explica els pros i els contres d’aquest tema tan controvertit. Al capítol també coneixerem els tres gossos salsitxa de l’actriu Agnès Busquets. I Jordi Gamell, expert en fotografies i xarxes socials, anunciarà la foto guanyadora del concurs quinzenal, on el premiat rebrà a casa un lot de productes Gosbi per a gats o gossos.
-
No tot és pollastre. Experts en alimentació investiguen nous sabors i textures per fer les delícies dels nostres animals. Un menjar de qualitat que s’adapti a les necessitats nutricionals de cada etapa. Vols saber de quins aliments estem parlant? Ho descobriràs amb Xavier Miranda, director tècnic de Gosbi. A més, el meteoròleg Eloi Cordomí ens explica què li passa a un dels seus gossos quan hi ha tempestes, entre altres coses. L’expert en fotografies i xarxes socials Jordi Gamell revela quina és la imatge guanyadora del concurs quinzenal, en què l’afortunat rebrà a casa un lot de productes per a gats o gossos
-
Els nostres animals tenen unes necessitats bàsiques, com ara sentir-se acompanyats. Tu estàs prou temps amb ell? Per ser un bon responsable dels teus animals has de saber aquests cinc requisits imprescindibles. Els detalla la veterinària Elena Garcia, especialista en medicina del comportament d’Ethogroup. La cantautora Lali BeGood ens explicarà en el capítol com és viure amb un gos “groc”, a qui li ha dedicat una cançó. També coneixerem el primer guanyador concurs quinzenal de fotografia, gràcies a la col·laboració de Gosbi, amb l’expert en fotografies i xarxes socials Jordi Gamell.
-
Kira, Thor, Maia, Gala, Nuk, Snoopy... No tots els noms serveixen. En aquest capítol sabrem què has de tenir en compte per escollir el nom més adequat per al teu animal de companyia. Ens ho concretarà des de l’Argentina el Dr. Marcos Díaz Videla, professor en psicologia i docent universitari dedicat a l’antrozoologia. A més, el cantant i compositor Santi Balmes, de Love of Lesbian, ens revelarà com és la seva vida al costat dels seus dos gossos: en Coco i la Siwa. I coneixerem els requisits per participar al nou concurs de fotografia, gràcies a la col·laboració de Gosbi, amb l’expert en fotografies i xarxes socials Jordi Gamell.
-
Si trobes una tortuga al medi natural, te la pots emportar a casa? Quins riscos comporta per a les autòctones alliberar una tortuga exòtica? En aquest capítol, descobrirem per què aquests rèptils estan actualment tan amenaçats. Ens ho explicarà Albert Bertolero, biòleg i expert en tortugues. Amb el veterinari de la clínica Exòtics Xavi Valls sabrem si la salmonel·losi que les tortugues tenen de forma normal a la flora digestiva s’encomana als humans. En aquest capítol, també coneixerem quins beneficis pot aportar la cinesiologia als animals, amb el terapeuta Alberto de Pedro. Finalment, el jove mallorquí Miquel Montoro, amb gairebé 600.000 seguidors a Instagram, amant dels animals, ens parlarà dels que té a la seva finca, entre els quals un ase, i recomanarà la pel·lícula d’animació Spirit: Indomable.
-
És més fàcil fer feliç un gos que no pas un gat, segons els experts. Cristiana Martins, tècnica en intervencions assistides en animals i experta en comportament felí, ens explicarà què és imprescindible per aconseguir que el teu felí desbordi de felicitat a casa. I si està obès, què has de fer? Té totes les respostes el veterinari Martín Martí, de la clínica felina Tot Cat de Barcelona, que també ens parlarà de la importància de desparasitar el gat encara que no se li vegin paràsits. En aquest capítol, també coneixerem els beneficis de la magnetoteràpia, feta a través d’imants, amb David Labrador, fisioterapeuta animal i un dels fundadors de Taonga Animal Resort. Al “Va d’animals” tindrem al cantautor Eduard Costa, que fa poc ha adoptat dos gats: la Xaina i l’Ishmir. Ens recomanarà el llibre ‘Libro de mascotas y sus famosos seres humanos’, Anna Gallo.
-
Cada vegada més, a les protectores hi arriben gossos i gats procedents de comisos policials, de persones desnonades, per renúncies de responsables que per qüestions econòmiques no els poden atendre... Anirem fins a la protectora de Mataró per conèixer aquesta altra realitat. Amb l'ajuda de la seva veterinària veurem com hi arriben els animals, sovint desnodrits i maltractats, i quins són els efectes de la seva desubicació. L’il·lustrador i actor, doble professional de Johnny Depp, Bernat Costa Faura, ens presentarà la seva gossa lloba, la Dakota. Una de les pel·lícules que ens recomanarà serà Alpha, que explica com l’home i el llop es van conèixer. En el capítol d’avui, amb Montserrat Roca veurem els beneficis de la fisioteràpia canina i felina, i Jordi Ramos, productor d’'El món a RAC1', farà una consulta sobre el seu gos llebrer: en Ricard.
-
Caminar en corba, badallar o llepar-se la trufa són alguns dels senyals que emeten els gossos per demanar calma. Fins a quin punt els entenem? L’educadora canina Marta Calcerrada, de Rumbo Canino, ens dirà quins són. Anirem fins a l’Hospital Veterinari de Catalunya per parlar amb el veterinari Joan Rubiralta sobre com es comuniquen els cànids quan els falta una part del cos. Coneixerem els beneficis de la sonoteràpia amb l’experta Eva Julián. El conegut cardiòleg Ramon Brugada ens explicarà per què la Blaui, la seva gateta, es posa a la falda, i ens recomanarà, entre d’altres, el llibre Com discutir amb un gat. Òscar Dalmau, codirector i copresentador de ‘La competència’ de RAC1, serà l’oient de la setmana i ens plantejarà quin problema té la Pinya, la seva gosseta caniche.
-
Els nius que fan les cotorres als arbres poden arribar a pesar més de 100 quilos. L’antrozoòloga i etòloga Paula Calvo ens explicarà per què aquestes aus tenen una capacitat tan gran de supervivència. Cotorres, periquitos o guacamais s’arrenquen les plomes a dins les gàbies. En coneixerem el motiu amb el veterinari Xavi Valls, de la Clínica Exòtics de Barcelona. Anirem fins a El Nahual, amb la veterinària Rocío Puche, per endinsar-nos en el reiki i com la seva energia pot ajudar a curar els animals.
Finalment, l’actor i humorista Peyu ens presentarà el ramat de cabres, cavalls, gallines i gossos que té a Muntanyola. L’oient d’aquest podcast és la productora i redactora d’esports de RAC1 Gemma Montero, que té a casa dos periquitos i un gat. -
Amagar-se dins d’una capsa, rascar amb les ungles, posar-se a córrer de cop i volta... Són comportaments felins que, tot i semblar-nos curiosos, amaguen un motiu. Marta Amat, etòloga i investigadora de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autonòma de Barcelona, ens ajudarà a desxifrar-los. Amb el director mèdic de la Clínica Felina Barcelona, Salvador Cervantes, coneixerem per què un gat vomita i què ens vol dir quan plora a les nits. També ens endinsarem en la teràpia craniosacra, que ajuda a recuperar el ritme del cos, amb l’experta Núria Santamaria, de la Fundació Triffolium. Finalment, l’actriu Àngels Bassas ens presentarà la seva gata Negreta i ens recomanarà la pel·lícula El libro de la Selva i la sèrie de dibuixos animats La pantera rosa.
-
La gran estima que sentim cap als nostres animals de companyia fa difícil prendre la decisió de quin és el millor moment per a l’eutanàsia. Què podem oferir-los els seus últims instants de vida? Com els podem ajudar? L’educador caní Albert Vilardell ens ho explica en aquest capítol. La veterinària Elena Desoi, de l’hospital Veterinari Canis, ens dirà quins són els senyals a tenir en compte per fer el pas. La terapeuta animal Olga Porqueras, doula de l’ànima animal, ens parlarà de com entenen la mort els animals, com un procés natural. Finalment, l’escriptora Núria Esponellà ens explicarà l’última vivència que va tenir amb la seva gossa Lola i ens recomanarà el llibre 'Tombuctú', de Paul Auster