Episodi
-
Vi kan se, at der kan være forskel på kommunens oplevelse af at have partshørt og borgerens oplevelse af at være partshørt.
Podcasten tager udgangspunkt i Retssikkerhedsenhedens undersøgelse om kommunernes arbejde med retssikkerhed på socialområdet, der blandt andet viser, at der kan være forskel på, om kommunerne mener at have partshørt borgeren, og om borgeren selv opfatter at være partshørt. Når borgeren ikke bliver gjort tydeligt opmærksom på, at partshøringsprocessen er i gang, kan man diskutere om selve formålet med partshøringen undermineres.
Undersøgelsen peger på, at partshøringsprocessen er vigtig for tilliden mellem borger og myndighed, og derfor er det vigtigt, at kommunerne er omhyggelige i deres kommunikation med borgerne og gør opmærksom på det, når partshøringen pågår.
Podcasten er den anden af 3 podcasts, der fremhæver vigtige pointer i Retssikkerhedsenhedens undersøgelse om kommunernes arbejde med retssikkerhed på socialområdet.
Ankestyrelsen eksperimenterer med podcasts som kommunikationsform og håber herigennem at komme ud til en større målgruppe med samfundsrelevant viden fra undersøgelser og rapporter. -
Episodi mancanti?
-
Det kan ende med at blive borgerens opgave at finde vej i systemet
Podcasten tager udgangspunkt i Retssikkerhedsenhedens undersøgelse om kommunernes arbejde med retssikkerhed på socialområdet, der blandt andet viser, at det kan være svært at hjælpe borgeren til at finde den rette vej igennem systemet. Rapporten skal ikke læses som en kritik af kommunerne, men som en anerkendelse af de udfordringer, der opstår, når sagsbehandlingen kræver overblik over flere, store lovkomplekser. Problemerne ender desværre hos borgeren, der risikerer at stå med opgaven selv. Undersøgelsen peger på nogle tiltag, der gør det lettere for den enkelte medarbejder at lykkes med sin vejledning.
Podcasten er en af 3 podcasts, der fremhæver vigtige pointer i Retssikkerhedsenhedens undersøgelse om kommunernes arbejde med retssikkerhed på socialområdet.
Ankestyrelsen eksperimenterer med podcasts som kommunikationsform og håber herigennem at komme ud til en større målgruppe med samfundsrelevant viden fra undersøgelser og rapporter. -
Podcasten fortæller om nogle af de vigtigste pointer fra Ankestyrelsens undersøgelse af Kommunernes arbejde med skånsomme skift af anbringelsessted. Pointerne er udvalgt med sagsbehandlingen i tankerne, så podcasten vil være relevant for dig, der arbejder med området i praksis.
-
Podcasten handler om Ankestyrelsens undersøgelse af, hvordan kommunerne understøtter arbejdet med anbringelser af børn og unge i netværksplejefamilier, og hvad god praksis på området er.
I podcasten taler vi om, at tæt kontakt mellem kommune og netværksplejefamilie, god kommunikation, klare rammer for anbringelsen og et ledelsesmæssigt fokus er vigtigt for at understøtte arbejdet med netværksplejefamilier.
Podcasten er din genvej til hovedpointerne i undersøgelsen. Lyt og bliv klogere - eller bliv inspireret til at læse rapporten, der findes på Ankestyrelsens hjemmeside. -
Podcasten handler om Ankestyrelsens undersøgelse af, hvilken støtte unge får, når der er anbragt på eget værelse.
Undersøgelsen viser, at en stor andel af de unge, der er anbragt på eget værelse, får supplerende støtte ofte i form af kontaktpersonstøtte. Undersøgelsen viser også, at der siden 2011er sket et fald i andelen af unge, der modtager supplerende støtte.
Podcasten er din genvej til hovedpointerne i undersøgelsen. Lyt og bliv klogere - eller bliv inspireret til at læse rapporten, der findes på Ankestyrelsens hjemmeside. -
Podcasten handler om Ankestyrelsens undersøgelse af, hvordan børn og unge oplever møder i børn og unge-udvalg, Ankestyrelsen og byretten.
Undersøgelsen beskriver børnene og de unges oplevelse af møderne og fremhæver en række forhold, der har betydning for deres oplevelse. Derudover præsenterer undersøgelsen nogle forslag til, hvordan børn og unges oplevelse på møderne eventuelt kan forbedres. Forslagene kommer dels fra børnene og de unge selv og dels fra de interviewede fagpersoner.
Podcasten er din genvej til hovedpointerne i undersøgelsen. Lyt og bliv klogere - eller bliv inspireret til at læse rapporten, der findes på Ankestyrelsens hjemmeside. -
Ankestyrelsen fortæller om undersøgelsen af kommunernes valg af opholdssteder. Undersøgelsen er med til at vise, hvor vanskeligt det kan være at finde det rette match mellem et ungt menneske og et opholdssted.
-
Afsnittet handler om plejefamilieundersøgelen i Norge og Sverige, der viser, at der er stor forskel på, hvordan vores nordiske naboer går til opgaven med at finde plejefamilier.
-
Dette femte afsnit af Ankestyrelsens podcastserie handler om, hvordan børn og unge oplever at blive inddraget, når kommunen iværksætter støtte til dem samt undervejs i deres sagsforløb.
-
Fjerde afsnit af "Ankestyrelsen undersøger" handler om samarbejdet mellem kommuner og forældre til børn eller unge med handicap. Vi ser bl.a. nærmere på kommuners og forældres erfaringer med, hvad der har betydning for et godt samarbejde.
-
I dette afsnit ser vi nærmere på sager om anbringelse, hvor samvær og kontakt mellem børn og unge og deres forældre eller netværk bliver afbrudt. Hvad karakteriserer de her anbringelsessager? Og hvad kan være med til at forklare, at der fra 2016 til 2018 har været en stigning i klagesager om afbrydelse af samvær og kontakt?