Episodes

 • Kepu ajaa erityistalousalueita eikä suostu jatkamaan samalla hallituspohjalla. Paniikkia? Nerokasta? Ainaki tällä tavoitellaan paluumuuttajia kepun hylänneistä.   Demarit taas haluavat köyhät pakollisiin lääkärintarkastuksiin. Miten muuten voisimme edistää alempien sosiaaliluokkien terveyttä? Muutamalla valtionuskonnoltamme roomalaiskatoliseksi? Poistamalla joukkoliikenne? Valtiolliset lenkkitossut? Einesruoalle 70 prosentin vero? Kotona huonompaa ruokaa valmistavan tulee ottaa vastuu hellan äärellä?

  
Kuka räjäytti Nordstream-kaasuputket? Ukrainan symppaajat? Venäjän harhautus? 


  Velan reaalikorko on nyt alempana kuin koskaan, miinus seitsemässä prosentissa. Paradoksaalisesti Suomi saa siis lainaa halvemmalla kuin koskaan.

 • Mitä puolueet ja ehdokkaat voivat tehdä vielä vaikuttaakseen vaalituloksiin? Villeillä ideoilla? Entä jo kilpailevalla puolueella on parempia ideoita? Nyt pitää ampua vaalipiireihin, jossa voi täpärästä saada lisäpaikkoja. Nyt pitää käydä sissisotaa!

  Miksei puhuta talouskasvusta, vain budjettileikkauksista?

  Kalapuikoista paljastui venäläistä kalaa. Pitäisikö meidän nyt boikotoida myös pakastettua kalaa?

  Äreät Vanhat Äijät ehtivät jo surra mitallittomuutta ennen miesten hiihtoviestiä äänitetyssä taltiossa. Miksi Lauri Markkasen NBA-menestys ei herätä suurempaa riemua suomalaisissa? Onneksi Keravasta tulee nyt oikea lätkäkaupunki, kun Jokerit nousee Mestikseen – ja pelaa Keravan jäähallilla.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Sekaisin ilmapalloista! Vanhaan hyvään aikaan ilmapalloilla matkustettiin 1,6 miljoonaa kilometriä yhdenkään matkustajan vammautumatta. Sitten yksi yksi vetypallon poksahdus vuonna 1937 New Jerseyssä pilasi koko vehkeen maineen. Juuri kun olimme unohtaneet ilmalaiva Hindenburgin, kiinalaiset ryhtyivät käymään käänteistä pingpong-diplomatiaa halkaisijaltaan kolmen linja-auton kokoisilla, pingispalloa muistuttavilla vakoilupalloilla.  Vain kolmannes Helsingin lukiolaisista on poikia. Vaikka työllisyysasteemme on nyt historiallisen korkealla, Suomessa on myös sitkeää rakenteellista työttömyyttä, joka osittain linkittyy kouluttamattomuuteen. Samalla vain yhdeksällä suomalaispaikkakunnalla yli 300:sta on enemmän naisia kuin miehiä. Eniten naisia suhteessa miehiin on Kittilässä (117 naista per 100 miestä), Kolari (116/100) ja Helsinki (111/100). Kovin naispula Kustavissa (52/100), Rääkkylässä (58/100) ja Kärsämäellä (59/100). Samaan aikaan keskustelu incel-miehistä eli vastentahtoisesti selibaatissa elävistä miehistä kiihtyy. Mitä peräkammarin pojille pitäisi tehdä? Entä miestarjontaan nähden ylikoulutetuille naisille?

 • Kaatuiko Ruosin NATO-jäsenyys koraanin polttoon? Turkin presidentti Erdogan otti ison herneen nenäänsä, kun tanskalais-ruotsalainen äärioikeistolainen Rasmus Paludan poltti kadulla koraanin. Idea koraanin polttoon tuli ruotsidemokraatteihin liittyvän Youtube-kanavan juontajalta, jolla taas on Venäjä-yhteyksiä. Paludan uhoaa polttavansa koraanin viikossa, kunnes Ruotsi on Natossa. Erdogan puolestaan ei halua Ruotsia Natoon ollenkaan. Mutta miksi Suomen pitäisi ylipäätään mennä Ruotsin kanssa samaan aikaan Natoon?


  Persut tavoittelevat edelleen EU-eroa, kävi ilmi Iltalehti tarkistaessa puoleen vuonna 2019 linjaamia päätöksiä. Puheenjohtaja Riikka Purra pohti, että nyt kun Nato-jäsenyys alkaa olla plakkarissa, voitaisiin jälleen avata keskustelu EU-jäsenyyden perumisesta eli #fixit’stä. Purran mukaan Suomeen ei tarvita työperäistä maahanmuuttoa. Rajansa sulkeva maa ei saisi myöskään ulkomaisia investointeja. Sittenhän olisi kaikki hyvin, ei tarvitsisi tehdä töitä – kun niitä ei olisi. Stubbin mukaan persujen EU-kanta on suoraan Putinin pelikirjasta. Onko tämäkin siis suuri salaliitto?

  Kuka rahoittaisi pandoja? Mitä Ähtärin mustavalkoisille karhuille tulisi tehdä? Onko tämä aluepoliittinen, fiskaalinen vai ulkopoliittinen kysymys? Entäs, jos lahjoitettaisimme pandat Ukrainaan? Venäjä kun ei uskaltaisi suututtaa kiinalaisia tappamalla vahingossa heidän mustavalkoisia nallejaan. Sillähän se sota loppuisi. Ympäri Ukrainan rintamia kiertävä Mobile Panda, Suomen uusi rauhanaloite.

  Edessä on kuulemma ennätysosinkojen kevät. Myös työmarkkinoilla on iso vääntö kesken. Vaikuttaako mahdollinen hölläkätinen osingonjako työmarkkinaneuvotteluihin?

  Katri Kulmunin ministerieron aiheuttaneelle erityisavustaja Kari Jääskeläiselle vaaditaan vankeusrangaistusta. Onko se aihetta riemuun? Suomihan on omien tutkimustemme mukaan maailman vähiten korruptoitunut maa. Todellisuus ei taida vastata itsetutkiskeluamme. Niinpä tikunnokkaan nostetut rötöstelijät toimivat mainioina ennaltaehkäisevinä esimerkkeinä.

  Pää­ministeri kaavailee itselleen omaa turvallisuuspoliittista kabinettia. Sekä presidentti että että ulkoministeriö pitävät ideaa huonona. Olisiko siinä järkeä?

  Uusimpien muuttovetovoimatilastoihin mukaan vetovoimaisimpia asuinpaikkoja ovat Tampere, Espoo ja Turku. Sen sijaan Helsinki, Vantaa ja Lappeenranta vuotivat asukkaita muualle. Helsingissä tonttimaa loppuu väkisin. Siirtäkäämme siis kaikki julkiset virastot pois Helsingistä. Kansantalouden kannalta ei ole mitään hyötyä siitä, että ulkoministeriö on Katajanokalla? Valtioneuvoston kansliasta saisi huikean hinnan kiinteistömarkkinoilla. Eduskuntakin voisi olla Helsingin ulkopuolella. Sitä harjoiteltiin jo viime sodan aikana.

 • Me ei leikitä persujen kanssa, totesivat vihreät, demarit ja vasurit. Yhteensä vihervasemmisto saisi nykygallupien valossa 70 eduskuntapaikkaa. Johtaako julistus pääministeri Purraan? Saako Suomi vähemmistöhallituksen?

  Velkaantuminen on jälleen esillä, kun kokoomus nosti asiasta kissan pöydälle. Entäpä EU-tukien hakeminen, jossa Suomi on suorastaan surkea? Meidän pitäisi palkata italialainen konsultti hankkimaan meille EU-rahat.

  Ukraina on saamassa kohta Leopard 2-tankkeja lännestä. Pitäisikö suomalaistenkin antaa omistaan, niin kuin puolalaiset ovat luvanneet? Jos annamme, milläs sitten suojellaan 1300 kilometristä itärajaamme? Entä pitäisikö meidän haikailla Petsamoa, Äänislinnaa, Sortavalaa, Viipuria ja Terijokea?

  Prinssi Harryn muistelmateos kohauttaa, mutta onko sillä jotain tärkeääkin kerrottavaa? Esimerkiksi Afganistanin-sodan veteraanien sotatraumoista puhuminen ja sitä kautta heidän itsemurhien ehkäiseminen.

 • Kolmen vuoden työt tehtiin yhdessä vuodessa, sote-alueuudistuksen veteraanit kertovat. Suomen historian suurin byrokraattinen uudistus ainakin nuorentaa Suomen kansan. Mummot ja papat kun ehtivät potkaista tyhjää matkalla yhä pidempien etäisyyksien päässä oleviin sairaaloihin.  Suomessa, Virossa, Nigeriassa ja Turkissa on parlamenttivaalit vuonna 2023. Turkin vaalit vaikuttavat Suomen tulevaisuuteen voimakkaimmin. Suomessa pitäisi puhua paitsi leikkauslistoista, myös vientiosaamisesta ja työn tuottavuuden parantamisesta.  Vuonna 2023 asuntolainojen korot jatkavat nousuaan. Inflaatiokin nousee. 5G valloittaa maaliman. Se piti mullistaa kaiken. Käykö todella niin? Maapallon väestöstä 80 prosenttia pääsee digiyhteyteen. Ennusteiden mukaan 3D-lasit lyövät läpi alkaneena vuonna.

 • Manner-Kiinan oli isoimmat hetkellisesti koronamellakat sitten vuoden 1989 Taivaallisen rauhan aukion. Jopa Xin eroa vaadittiin. Kiinassa muhii paljon muutakin vaarallista kuin mahdollisia uusia koronavariantteja. Esimerkiksi Kiinan oikeista työttömyyslukemista ei ulkomailla ole tietoa, puhumattakaan muista talousluvuista.  Luonnonsuojelulain ympärillä käytiin mutapainia hallituksen sisällä. Olisiko uhanalaiset lait luetella laissa? Pelastaako metsänomistajien puolustaminen keskustan? Vihreät onnistuivat brändäämään itsensä asiantuntijapuolueeksi mainiolla retoriikalla. Mainitsemalla ”taloustieteilijöiden mukaan” -sanaparin, voi hyväksytysti esittää mitä vain.

  Sveitsin bruttokansantuote per pää on tuplat Suomeen nähden. Joitain siellä tehdään oikein. Pitäisikö meidän tutkia sen onnistumisreseptiä hieman tarkemmin? Poliitikot ja virkamiehet, opintomatkalle Sveitsiin, mars!

 • Ukrainan sodassa arvioidaan kuolleen noin 30.000 kummallakin puolen rintamalinjaa. Mutta myös kylmyys ja energiakriisi tappaa, samoin kuin Portugalissa kuolee talviviikkoisin 36% enemmän kuin kesällä, Suomessa vain 13%. Myös sähkönhinnan hurja nousu menneisyydessäkin näkyy noin jopa 12% kasvulla kuolleisuudessa. Suomalaisten pitäisi myydä lämmöneristämisen osaamistaan muualle Eurooppaan.

  Suomen bruttokansantuote ei ole noussut kymmeneen vuoteen. Julkisen sektorin osuus on noussut voimakkaasti 45 prosentista 75 prosenttiin.Samaan aikaan työmarkkinoilta poistuu sata ja tilalle tulee vain 50.
  Suomeen uutta työvoimaa haikaillaan Intiasta, Brasiliasta, Turkista ja Vietnamista. Yhteistä on: halpatyövoiman. Pitäisikö Suomesta tulla EU:n Bangladesh?

  Suomessa äärettömän monimutkainen puoluerahoituksen lainsäädäntö. Maassamme on sata erilaista puoluesäätiötä, joista puolueiden 12 lähiyhteisöä. Niistä voi lapata rahaa puolueelle rajattomasti. Toisin oli ennen. Vanhaan hyvään aikaan CIA rahoitti demareita ja KGB kommunisteja.

 • Ohjus räjähti Puolan puolella, ja hetken maailma pelkäsi kolmannen maailmansodan syttymistä. Sovitaanko, että se oli ukrainalainen ohjus, jooko? Ihan sama, oliko se vai ei. Kauas on tultu maailmasta, jossa Puna-armeijan kuoro oli kutsuttuna vieraana Senaatintorilla ja Berliinissä Leningrad Cowboysin kanssa.

  Uskonnollisia vaaleja pukkasi: Yhdysvalloissa enemmistö hylkäsi katolisten vanhoillis-republikaanien hallitseman Korkeimman oikeuden linjaukset aborttioikeuden rajaamisesta. Mutta miten saada noin 15 prosentin äänestysaktiivisuuden seurakuntavaaleihin lisää säpinää? Miten olisi pormestarimalli? Entä jos seurakuntalaiset valitsisivat kirkkoherran kansanvaalilla?

  Lakialoitteet kaatuu: investointituet, maastamuuttovero, työmatkavero, ruuhkamaksut ja alueellisten opintolainojen hyvittäminen jäivät hallituksen lakialoitteina etenemästä eduskuntaan. Nouseeko niistä joku henkiin vaalien jälkeen.

  Ranskassa on uusi ekosirkus, jossa eläimet ovat aitojen sijaan hologrammeilla. Voisiko Arkadianmäen sirkukselle tehdä saman päivitys? Hologrammieduskunta!

 • Yhdysvaltain välivaalien alla maailmassa oli vaalikimara: Tanskassa, Brasiliassa ja Israel. Demarit voittivat Tanskassa, Lula Brasiliassa ja Netanjahu Israelissa. Muuttuuko mikään? Tuleeko Lähi-Itään nyt rauha? Kuka on Putinin seuraaja?

  Uutisia: Puoluekannatuksissa ei merkittävää muutosta. Jälleen kerran kannatuksenmuutokset ovat kahden prosentin virhemarginaalin sisällä.

  Valtiotalous kolme miljardia ylijäämäinen! Siis budjetista. Jonka oli määrä olla 19 miljardia alijäämäinen. Emme ole vielä lähelläkään vuoden 1944 valtiontalouden alijäämää. Olemme nyt samalla tasolla kuin vuonna 1941, talvisodan jälkeen.


  Meneekö Twitter nyt pilalle? Tuleeko siitä nyt maksullinen, kun Elon Musk osti palvelun 44 miljardilla dollarilla? Suomessa aikuisista on Twitterissä noin 15 prosenttia, nuoriso siellä ei ole.

 • Brittien uusi pääministeri on intialaistaustainen hindu Rishi Sunak. Lontoon pormestari on pakistanilaistaustainen muslimi Sadiq Khan. Kuningas on vielä kristitty valkoinen Charles. Eikös yksi keskeinen brexit-päätöksen syy ollut ulkomaalaisvastaisuus?

  Uhkaako Ukrainassa atomisota? Ruotsalaisillakin oli pitkään oma atomipommiohjelma. Jopa rauhanmies Olof Palme oli tukemassa hanketta. Ex-ministeri Antti Häkkänen hehkutti Suomen ydinasepelotteen puolesta Kouvolan turvallisuustapahtumassa. Tästä pikkujutusta – atomiaseista – ei turhaan puhuttu ennen Suomen pikaista Nato-päästöstä.

  Jos ydinsota iskee, niin ei hätää. Poronkasvattajat muistuttivat, että pohjoisen poronlihatuontanto on merkittävä osa Suomen huoltovarmuutta. Suomessa on nykyään noin 200 000 poroa. Vuosittainen teurastusmäärä vaihtelee 2,5–3 miljoonan kilon paikkeilla. Siis noin 600 grammaa lihaa per suomalainen per vuosi. Sadassa grammassa poronlihaa on 127 kilokaloria. Niin että ainakin kansanlihavuus vähenisi, jos pääsisimme poronlihadieetille.

 • Palaako Boris Johnson Britannian pääministeriksi? Monet kadehtivat Suomessakin brittejä, pääsiväthän he pikaisesti eroon istuvasta pääministeristään, Liz Trussista.

  Ensin rähmällään kohti Venäjää, sitten Kiinaa? Saksan liittokansleri Scholtz on sitä mieltä, että Hampurin satamasta voi myydä osan kiinalaisille. Kaikki muut tuntuvat vastustavan: Saksan puolustusministeriö, ulkoministeriö, valtiovarainministeriö, kauppa- ja teollisuusministeriö, liikenneministeri, turvallisuuspalvelut ja EU-komissio. Toisaalta kiinalaiset hallitsevat jo 10 prosenttia EU:n laivaliikenteestä omistamalla satamia tai osuuksia niistä ainakin Kreikassa, Italiassa, Espanjassa, Ranskassa, Belgiassa…

  Suomi tarvitsee raja-aidan! Supiraja-aidan. Eiku Susiraja-aidan. Eiku Sushi-raja-aidan!

 • Missä ollaan onnellisia? Raumalla, Mikkelissä, Porissa ja Imatralla. Ei suinkaan pääkaupunkiseudulla tai Pirkanmaalla. Tekeekö työttömyys onnelliseksi? Onko onnellisuuden huippu pankolla makaaminen? Vai onko kiire ja hässäkkä kaukana omasta sukuyhteisöstä oikeasti tavoittelemisen arvoista?

  Suomalaisilla on aina mustapekka kädessä, jos ryhdymme vaatimaan vanhoja historiallisia rajoja. Joko Moskova tai Tukholma olisi hallitsijamme. Pitäisikö meidän ajaa pohjoismaista valtioliittoa ja edistää suomenkielisten ruotsinopintoja.

  Kepu pääkaupunkiseudun ykköseksi? Muuttaako Mikko Kärnän lähtö ehdokkaaksi Helsingissä asetelmat? Matkaa huipulle on, olihan vuoden 2019 eduskuntavaaleissa keskustan kannatus oli Helsingin vaalipiirissä 2,9 prosenttia ja Uudenmaan vaalipiirissä 6,5 prosenttia. Kun väestö pakkautuu yhä edelleen pääkaupunkiseudulle, tulevaisuuden puolueilla tulee olla kunnon jalansija.

 • Venäläisten kaasuputket poksahtivat Itämerellä, mitä ilmeisimmin venäläisten itsensä toimesta. Kannattiko? Mitä saatiin aikaiseksi? Maailman suurin kuplavesilaistos? Krapulaankin auttavan suolaisen Borjomin korviketta?

  
Korot nousevat maailmalla, Suomen velan hinta nousee tuloverokertymän verran. Jos korot nousevat, veroja on kiristettävä. Muuten velkaannumme pelkästään vanhojen korkomenojen takia. Silti puolueet puhuvat veroleikkauksista. Britanniassa uusi pääministeri Liz Truss ajoi maan talouden kaaokseen viikossa omilla hyvin toimeentuleville suunnatuilla veronleikkausehdotuksillaan. Korot pomppasivat, punta sukelsi.

  Oletko väärissä hommissa? Tuoreen tutkimuksen mukaan vain 11 prosenttia ihmisistä tekee työtehtävissä, jotka sopivat hyvin heidän personaalisuuksiinsa. 25 prosenttia pärjäilee, mutta 64 prosenttia ei sovellut tehtäviinsä. Yli puolet länsimaiden työssäkäyvistä on siis ihan väärissä hommissa.

  Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen ehdotti yliopistojen sisäänpääsyn uudistamista niin, että ylioppilaskirjoitus ei olisikaan enää määrittävä. Opetusministeri Li Andersson kannatti asian pohtimista. Onko ehdotuksessa ollenkaan tolkkua?

 • Venäjän liikekannallepano: Ukot ruotuun, jos he löytyvät. Suomalaisten ei kannata hirveästi nyt lällätellä, vaikka sikäläisen armeijan meininki vaikuttaa hieman sekavalta. Ei ole sattumaa, että Afrikassa ja Etelä-Amerikassa ollaan haluttomia tuomitsemaan Venäjää Ukrainan-hyökkäyksen takia. Venäläisten espanjan-, portugalin-, arabian- ja ranskankieliset propagandatelkkarikanavat ovat todella suosittuja.

  Italian pääministeriksi on nousemassa ensimmäistä kertaa nainen, oikeistopopulistisen Italian veljien Giorgia Meloni. Mitä se tarkoittaa Italialle, mitä se tarkoittaa Euroopalle?

  Esko Aho vertasi 1990-luvun taloustilannetta nykyiseen. Osuuko hänen vertauksensa maaliin?

  Fortumin hallitus häpeäpaaluun vai kaljaa kansalle? Kansanedustaja Mikko Kärnä laski vaihtoehtoisia tapoja polttaa Fortumin Uniper-retken rahat. Jos ostaisi halpaa olutta seitsemällä miljardilla eurolla hintaan 1,15e tölkki, saisi 6,087 miljardia tölkkiä olutta. Jos sen jakaisi suomalaisille, jokainen saisi 1106 tölkkiä eli noin 46 laatikkoa, Kärnä summaa. Kun nämä tölkit vielä palauttaisi kauppaan, saisi vielä reilut 913 miljoonaa euroa takaisin.

 • Sivistyneenä itseään pitänyt Eurooppa sai hepnaadin kaksi vuosikymmentä sitten, kun Itävallan johtoon nousi oikeistopopulistinen puolue. Nyt Ruotsissa vaalit voittaneen oikeistoblokin suurin puolue on ruotsidemokraatit, jotka eivät ilmeisesti kuitenkaan pääse hallitusvaltaan. Ruotsalaisten pitäisi ottaa oppia Suomesta ja päästää oikeistopopulistit hallitukseen. Villikissat yleensä kesyyntyvät, kun ne joutuvat kantamaan vastuuta.


  Hajoaako Venäjä? Kaatuuko Putin? Kun Venäjä heikkenee, sen kuristusotteessa olevissa reunavaltion kasvaa hinku rimpuilla irti. Tuhannen ruplan kysymys on: Kuinka rankkakätinen Putinin seuraaja on?

  
Sairaanhoitajien lakkokaavailut näyttävät jälleen itseään vastaan. Miten johtaa voittoa tavoittelemattomia organisaatioita, kuten sairaaloita? Entäs jos sairaanhoitajat keskittyisivät hoivatyöhön apottien ja papottien naputtelun sijaan?

  Jo Tolstoi kuvasi, kuinka venäläissotilaat häpäisivät taakseen jättämiä rakennuksia ulosteillaan. Sama traditio jatkuu Ukrainan sodassa. Miksi venäläisiltä takaisinvallatuilla alueilla on jäljellä niin täydellinen saastaisuus ja tuho?

 • Mitä ajatella Hesarin jutusta, jossa valotetaan Hjallis Harkimosta oligarkkien asialla? Sanoma-konsernille ainakin jäi hampaankoloon siinä vaiheessa, kun Harkimo osti Helsinki-hallin muut osakkaan halvalla ulos ja myi heti perään halvalla venäläisille. Poliitikko-Harkimolle ja hänen Liike Nyt -puolueelleen oligarkki-lobbaaminen saattaa olla kallista.

  Onpas hauskaa, Venäjä ostaa aseita ja ammuksia Iranilta ja Pohjois-Korealta! Vai onko? Kuka aseistaa Pohjois-Koreaa? Kiina. Eli Pohjois-Korea on Kiinan ja Venäjän asekaupan bulvaani. Lisäksi Putin tapaa pian Xin Uzbekistanissa. Eikös siitä pitäisi olla huolissaan?

Kuningatar Elisabet kuoli Balmoralin linnassa otettuaan paria päivää ennen vastaan Britannian uuden pääministerin. Jopa kuollessaan hän edisti Britannian yhdessäpysymistä, Skotlantihan pohtii edelleen itsenäistymistä. Pääministeri Liz Truss kannattaa Teemu Pukin Norwichia, että on meillä suomalaisilla jokin yhteys Britannian uuteen pääministeriin.

  Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola kerää suuria yleisöjä, Petäjäveden kirkossa oli 800-päinen ennätysyleisö häntä ihailemassa. ”Tämä juttu miehille”, Keskisuomalainen raportoi. Hevosmiesten tietotoimiston mukaan Aaltolaa kosiskellaan jo useammankin puolueen presidentivaaliehdokkaaksi.

 • Ukrainan sota väsyttää katsomossa. Puolet italialaisista ja saksalaisista haluaisi, että Ukrainan sota päättyisi pikimmiten. Harvempi kuin joka viides puolalainen toivoo Ukrainan taipuvan Venäjälle, vaan tukevat sotimisen jatkamista. Britit ja suomalaiset ovat seuraavaksi innokkaimpia sodan jatkamisen kannattajia. Meillä kun on kokemusta itänaapurista.

  Georgian Tbilisissä kansa täytti kadut ja vaatii maan ja Euroopan unionin jäsenyyden puolesta. Jonotuslistalla EU:n ulkoporteilla ovat myös Montenegro, Serbia ja Turkki. Pitäisikö Suomen nyt tukea Turkin EU-jäsenyyttä? Miten mielistelemällä saisimme Turkin myötämieliseksi Suomen Nato-jäsenyydelle?

  Se on kuulkaa viimeinen kesä ennen lamaa. Nauttikaa, sillä ensi kesänä teillä ei välttämättä enää ole lomaa.
  Ja vetoketju kiinni venereissuilla, myös juhannuksen jälkeen.

 • Maailma palaa ennalleen: maskit ovat unohtuneet ja huulipuna on tehnyt paluun. Lumenen tehtaalla Espoossa huhkitaan kolmessa vuorossa. Kotona ei siis meikata. Keitä varten suomalainen nainen siis meikkaa? Muita naisia?

  Kesän puoluekokouksissa tehtiin hurjia aloitteita: erityistalousalueet ja miljardin veroale. Silläkö Suomi nousee?

  Britannia haluaa viedä pakolaiset Ruandaan. Jahka suomalaiset himoitsevat etelänmatkailua, pitäisikö Marinin hallituksen tarjota samanlaista ratkaisua työttömyyteen: lomaseteli Ruandaan.

  

Pitäisikö Suomen rajat aidata? Entä Suomenlahden saaret ja rannikko, miten suojaudutaan mahdollisilta venepakolaisilta? Jos pystytään vähän maan allekin ulottuva aita, niin ainakin supikoirat pysyisivät rajan takana.  Tuulivoimaa itärajalle! Itä-Suomikin tarvitsee propelleja. Mutta mikä on vihreän vedyn hyötysuhde?

 • Uusi ulkomaalaislaki: asiantuntijoiden viisuminsaanti noupeutui kahteen viikkoon. Kesäkuun alussa astui voimaan myös uusi ilmastolaki. Onko Suomi nyt parempi paikka? Vai pitäisikö lämpötilan Suomen ensin nousta radikaalisti, kansa vaihtaa ja verotus puolittaa? Suomen ympäristönsuojelurahat pitäisi lähettää Kiinaan, jossa ne todella vaikuttaisivat?

  Millä energialla Helvetin tuli palaa? Tuleeko sieltäkin hiilidioksidia? Isä Amborosiuksen ohje Kallelle oli: Anna mennä kuin sika vatukossa. Koska Jumala tietää, että jos olisit tiennyt kuolevasi, olisit katunut. Toisaalta, jos Helvettiin saataisiin nykyistä enemmän asiakkaita, siitä tuli helevetinmoinen hiilinielu.

  Kansanedustaja, mitä olet viimeksi tehnyt työllistävien suomalaistysten eteen?

  Kansanedustajaa, mitä olet viimeksi tehnyt työllistävien suomalaistysten eteen?